Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Tp Link Archer C50-EU1

Bästa routern - Plats 1

Den här routern har inte bara ett väldigt attraktivt pris - den levererar de hastigheter man förväntar sig också!

Archer C50 har fått fantastiska recensioner och har stöd för den senast etablerade standarden för trådlösa nätverk. Det är inte någon toppmodell, men den levererar väldigt mycket prestanda för pengarna.

Routern har stöd för 802.11ac/5Ghz och med 4 antenner så får man riktigt bra räckvidd, även med lite tjockare betongväggar. Planerar du att köra flera tunga streams samtidigt som någon i hushållet spelar datorspel så kanske den inte räcker till, men för vardaglig användning är den väldigt kompetent.

Placera den inomhus, helst inte bakom en spegelvägg eller annan metallfolie och Archer C50 kommer att leverera riktigt bra prestanda i de flesta situationer!

+

Snabb och prisvärd

Ingen USB-port för lagring

Proshop logo

410 :-

länk
CDON logo

429 :-

länk
NetOnNet logo

469 :-

länk
Ginza logo

489 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Ubiquiti AmpliFi Instant Router

Bästa routern - Plats 2

I många hem är det vanligaste att "förstajacket" eller fiberanslutningen kommer in i hallen. För dig som känner igen dig i att Wi-Fi:et inte räcker genom hela lägenheten så är detta precis det du behöver.

Ubiquiti AmpliFi Instant är en liten och smidig router som är enkel att sätta igång med hjälp av appen AmpliFi i din mobiltelefon. Här konfigurerar du ditt trådlösa nät, ett eventuellt gästnät och sen är det bara att köra. Hur snabbt det faktiskt går kan du se på touchskärmen på routern.

Skulle täckningen inte räcka så är det enkelt att komplettera med en förstärkare från samma serie. Placera den halvvägs dit täckningen behöver nå, inkludera den i ditt nät genom mobilappen och du har fantastisk täckning på nolltid!

Amplifi Instant är den mindre modellen som levererar upp till 866 Mbit/s och är ett klockrent val för dig som vill ha en snygg och snabb router.

+

Liten, stabil och snygg

Liten = mindre antenner

star

På 2 listor

NetOnNet logo

990 :-

länk
CDON logo

1 489 :-

länk
Inet logo

1 489 :-

länk
Proshop logo

1 776 :-

länk
Webhallen logo

1 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Asus RT-AC1200

Bästa routern - Plats 3

Den här routern från ASUS ger dig blixtsnabb prestanda genom stöd för såväl 2,4 som 5 Ghz trådlös surf.

Vill du låta familjen spara all sin musik på ett ställe? Ha en gemensam plats för semesterbilderna? Anslut en extern hårddisk till USB-porten, ladda ner appen AiPlayer till din smartphone och vips kan du spela musik från den externa hårddisken var du än är i hemmet.

Precis som hos de flesta routrar idag så finns fyra nätverksportar för diverse trådbundna enheter, men de allra flesta ansluter enkelt trådlöst. Uppsättningen har ASUS gjort superenkel och intuitiv för att få bra säkerhet från start.

Välj den här routern om du vill ha väldigt mycket prestanda för pengarna, goda möjligheter att utöka nätverket i framtiden samt en enkel installation.

+

Snabb, utbyggbar och snygg

Kräver regelbundna uppdateringar

Proshop logo

713 :-

länk
Webhallen logo

749 :-

länk
Ginza logo

819 :-

länk
CDON logo

819 :-

länk
Spelbutiken logo

849 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Netgear R7000 - 802.11 a/b/g/n/ - AC Standard - 802.11ac

Bästa routern - Plats 4

Netgear som tillverkare har en tradition av att leverera stabila produkter med hög kvalitet och bra garantier. Denna gamingrouter har vunnit flertalet priser och är fantastisk för föräldrar som vill säkerställa att deras barn inte exponeras för dåligt innehåll på internet.

Routern ger mycket prestanda för pengarna, med såväl 2,4 som 5 Ghz trådlös standard. Det finns även smarta funktioner såsom Circle with Disney. Det är en teknik där du kan sätta upp profiler för varje medlem i familjen (kopplat till enheter) för att reglera skärmtid, innehållsfilter mm, allt naturligtvis integrerat med routerns brandvägg.

Vill du börja med den programvara som följer med, men sedan gå ett steg längre? R7000 har stöd för programvaror från www.myopenrouter.com som möjliggör för ytterligare inställningar och justeringar.

Du som vill ha en bra, familjevänlig router köper en Nighthawk R7000.

+

Snabb och familjeredo

Skrymmande

CDON logo

1 049 :-

länk
NetOnNet logo

1 090 :-

länk
Inet logo

1 190 :-

länk
Webhallen logo

1 490 :-

länk
Proshop logo

1 493 :-

länk
Ginza logo

2 199 :-

länk
Dustin Home logo

1 526 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa routern

calendar

12 aug 2019

Routrar

Routrar

128

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Åtkomst till snabbt och pålitligt internet är idag en självklarhet, och med allt snabbare internethastigheter behöver routern hänga med i såväl prestanda som tillförlitlighet. Många internetleverantörer skickar med en router med standardinställningar. Dessa är dock inte alltid säkra och ofta begränsade när det kommer till möjligheten att justera inställningarna, något man ibland behöver göra för att t.ex barnens spel ska funka. Då är det bra att ha en router som kan hantera detta istället för leverantörens standardenhet.

Richard Hagerwald betygsätter bästa routern

I den här listan har jag tagit med ett antal routrar som ger en bra helhetslösning för dig som bor i lägenhet och vill ha bra prestanda för pengarna. När du väljer trådlös router idag, så se till att den har stöd för den nya generationens nät, 802.11ac, eller som det ofta skrivs ut: 5 Ghz. Detta ger dig bättre hastighet och konkurrerar inte med t.ex trådlösa telefoners utsändningar (som kan sänka hastigheten på ditt trådlösa nätverk eftersom de använder samma radiokanal).

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Richard Hagerwald


Richard Hagerwald

Läs mer om oberoende experter