search

1. Maria Nila Palett True Soft Shampoo 350ml

Bästa schampot - Plats 1
Stämpel

+

Allt!

Inget!

star

På 2 listor

Jag har tidigare haft otroligt slitet hår p.g.a. en felfärgning som gjorde att jag behövde vara ganska hård mot håret för att få färgen jag egentligen ville ha. Nu, efter att ha använt Maria Nilas "Repair", har jag äntligen insett att jag inte behöver reparerande schampon längre och har därför bytt till serien "Soft" från samma varumärke.

Mitt hår har tidigare varit svårt att borsta efter tvätt, det har känts tovigt och torrt. Men inte längre! Mitt hår är just nu helt magiskt, jag älskar det!

Schampot har en rätt annorlunda konsistens. Det känns som att det har en hinna om man känner på det, men beter sig som ett vanligt schampo när man har det i håret. Serien "Repair" upplevde jag lite mer tung då den har fler vårdande egenskaper, medan "Soft" är lättare och inte tynger ner håret lika mycket.

Jag har verkligen INGET att klaga på. Mitt hår känns otroligt lent och jag har fått många kommentarer angående just det, men också att mitt hår ser tjockt ut.

Jag brukar alltid köpa den stora flaskan på 1000 ml där man pumpar ut schampot, det gör det enkelt att dosera rätt i duschen. Ett extra plus för att det är vegansk samt sulfat- och parabenfritt.

2. Lanza Healing Color Care Clarifying Shampoo 300ml

Bästa schampot - Plats 2
Stämpel

+

Funkar ALLTID och är färgbevarande

Kan göra håret torrt

Håll i er, för det här schampot är det sjukaste jag äger. Att det är ett måste i mitt badrum är en underdrift, så då förstår ni kanske.

Jag tittade mig i spegeln en dag och tyckte jag såg grön ut i håret. Jag tänkte att jag måste sett fel tills min kompis också kommenterade detta. Panik är ju bara förnamnet! Jag kontaktade min frisör som rekommenderade det här. Det blev en beställning sekunden efter och sedan dess har det varit ett måste här hemma.

Jag bor i en gammal lägenhet med kopparrör - mitt hårs största fiende. Det här schampot går ner på djupet och drar ur metaller, mineraler och föroreningar i hårstråna som kan ha tillkommit från t.ex. kopparrör, eller om man badat i pool. Jag rekommenderar att använda inpackning efter användning, då håret kan bli torrt annars. Tänk på att det kan ta 1-3 tvättar beroende på hur missfärgat ditt hår är.

Har du blivit grön i håret funkar inte silverschampo, utan det kan göra det värre. Om du inte använder det här schampot först då!

3. Wella Invigo Blonde Recharge Cool Blonde Color Refreshing S…

Stämpel

+

Bästa silverschampot, mild doft

star

På 2 listor

Det här schampot är för dig med blont hår som vill åt den där kalla, svala tonen. Det finns många silverschampon som är bra, men detta är RIKTIGT bra och tog plats nummer 1 på min lista med silverschampon.

Detta schampo ger precis den där kalla tonen jag vill ha, utan att gå mot blågrått. Det luktar också väldigt fräscht och det bästa är att det inte luktar för starkt. Doften är väldigt mild, vilket jag tror verkligen kan uppskattas av den som är känslig mot starka parfymer. Det färgar heller inte av sig på händerna vilket jag kan uppleva att många andra gör.

Många silverschampoon kan ge ett väldigt bra resultat, men håret blir torrt som fnöske. Detta upplever jag däremot som otroligt skonsamt. Känslan dagen efter var att min hår var återfuktat och inte en tillstymmelse till torrt, vilket gjorde borstningen lätt om en plätt.

4. Matrix Biolage Ultra Hydrasource Conditioner 400ml

Stämpel

+

Bra pris för en mkt bra produkt!

Har du någon gång velat duscha bara för att ditt schampo luktar så himla gott? Det har jag. Det här schampot doftar sjukligt gott, man får inte nog!

Det här schampot kör jag de perioder då mitt hår varken är torrt, slitet eller fett, utan bara är normalt. Det känns riktigt bra i håret och det löddrar upp otroligt bra vilket jag verkligen uppskattar då det gör det lätt att jobba med. Det är dessutom ett fuktgivande schampo, vilket är ett plus. Det är också lätt att borsta ut håret efter användning.

Det står att det är för mycket torrt hår men där lovar det lite för mycket tycker jag. Mitt hår går dock mot det torra hållet och jag har aldrig blivit besviken. Det återfuktar verkligen utan att tynga ner mitt hår, vilket för mig är väldigt viktigt. Jag tycker också det är väldigt prisvärt, vilket såklart är ett plus. Helt enkelt ett riktigt bra schampo.

Bästa schampot

2 experter tipsar

Johanna Kvarnström

Johanna

Therese Parner

Therese

calendar

5 jan 2021

Schampo

Schampo

527

När det kommer till schampon så finns det några som jag alltid har hemma. Du kanske tänker att det räcker med ett schampo? Nej, nej, nej, inte för mig! Det är olika produkter som krävs beroende på hur kvalitén på mitt hår är, samt vad jag är ute efter för resultat. Ibland behöver jag ett extra vårdande schampo för skadat hår och ibland vill jag få till en kallare ton.

Johanna Kvarnström betygsätter bästa schampot

Jag vill med denna topplista servera er mina absoluta favoritschampon som jag måste ha tillgång till för att kunna ge mitt hår de bästa förutsättningarna för att det ska se friskt och fint ut. Varsågoda!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Johanna Kvarnström


Johanna Kvarnström

Läs mer om oberoende experter

1. Fanola No Yellow Shampoo 350ml

Bästa schampot - Plats 1
Stämpel

+

Resultat på bara någon minut!

star

På 2 listor

Fanola No Yellow är min favorit bland alla silverschampon jag har testat.

Jag använder alltid detta när jag är blond eller inte vill att min hårfärg ska bli för varm. Mitt hår blir oftast otroligt torrt av silverschampon men detta från Fanola tycker jag torkar ut allra minst!

Det verkar jättesnabbt och gör mitt hår som har lätt för att dra åt det varma hållet riktigt kallt. Jag tycker att det löddrar bra och luktar helt ok - jag tycker inte silverschampon brukar ha den godaste doften.

Om du inte testat det här förut kan jag verkligen rekommendera dig att göra det! Men börja med bara någon minut eller två, för på mig händer det grejer SNABBT! Håret får en kall, härlig nyans efter bara en tvätt utan att bli särskilt torrt!

Är du ljus och vill åt kalla toner, testa! Om inte, kika på nästa tips!

2. Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml

Bästa schampot - Plats 2
Stämpel

+

Resultatet, håret känns friskt!

star

På 3 listor

Mitt hårs stora räddning när jag frestat på det lite extra.

Efter många år med blekning (och diverse värmestyling på det) sa mitt hår mer eller mindre upp sig. Det var så livlöst och slitet att jag ville gråta. Trots att jag klippte mig regelbundet och klippte av en rejäl bit flera gånger så ville inte mitt hår återhämta sig.

Räddningen kom när Olaplexen trädde in i mitt liv. Ska jag vara helt ärlig så såg jag inte världens skillnad första tvätten. Men efter kanske tre, fyra tvättar, då började det hända grejer.

Det första jag reagerade på var att mina lockar som inte visat sig på flera år började komma tillbaka. Sen började jag kunna gå hemifrån i nytvättat, ostylat hår - något jag inte kunnat göra på flera år utan att det stått rakt ut typ... Olaplex har verkligen gjort underverk på mitt hår.

Värt att testa om du är på väg att ge upp!

3. Wella SP Luxe Oil Keratin Protect Shampoo 200ml

Stämpel

+

Håret blir mjukt & mindre frissigt

Ny favorit!

Ojojoj! Det började med att jag köpte håroljan i samma serie och tyckte verkligen om den - en otroligt dryg olja som dessutom är superlätt i håret. Med den vetskapen så tänkte jag att jag borde testa schampot med. Och jag har verkligen inte ångrat mig en sekund. Håret har blivit mycket lenare och mycket mindre frissigt.

Det innehåller som namnet avslöjar både olja och keratin, och mitt hår fullkomligt älskar den kombinationen! Det doftar också otroligt gott vilket förvisso bara är ett plus i kanten men det ger det här schampot en fullpoäng i min bok!

Det man ska tänka på är att verkligen vara noga med att skölja ur det ordentligt. Gör du inte det kan håret bli lite hårt av keratinet istället, men skölj ordentligt bara så blir det superbra.

För dig med frissigt hår!

4. Davines OI Absolute Beautifying Shampoo 280ml

Stämpel

+

Tillför fukt, gör håret mjukt

Något stark doft

Mitt bästa frisör-schampo!

Detta är det första vanliga schampot i min lista. Det kommer på en tredjeplats enbart för att de andra två är mer specialinriktade. Det gör håret helt silkeslent och det känns verkligen sådär rent och härligt efteråt!

Det löddrar riktigt bra och doften är förvisso ganska stark, men jag älskar den. Jag skulle säga att det har en ganska bra unisexdoft då även min kille använder det här schampot utan att klaga.

Flaskan tycker jag är väldigt bra, det är lätt att skruva av korken även när man är blöt om händerna och framförallt så ser man hur mycket som är kvar i flaskan.

Jag har ganska platt hår naturligt, men detta ger faktiskt mitt hår lite volym vilket jag tacksamt tar emot!

Ett riktigt bra och skonsamt allround-schampo som jag tror alla i familjen skulle gilla, därför kammar den hem högst poäng av alla "vanliga" schampon!

5. Maria Nila Palett True Soft Shampoo 350ml

Stämpel

+

Fukten, lenheten, doften

star

På 2 listor

Till att börja med så luktar det här schampot såååå gott! Det är liksom en fräsch doft som inte riktigt går att beskriva med ord, men det luktar som nytvättat hår hos frisören. Och håret blir verkligen mjukt och härligt!

Jag blev tipsad om det för första gången av min gamla frisör, och även fast jag inte klipper mig där längre så går jag ofta dit och köper det här schampot då min nuvarande frisör har ett annat märke. Det jag vill säga med det är att även om frisören är utbytt så består schampot, vilket är ett väldigt högt betyg!

Mitt hår som lätt blir både torrt och frissigt mår väldigt bra av det här schampot då det tillför mycket fukt. Det blir lent och glansigt och är lätt att borsta ut efter tvätt.

Jag rekommenderar detta schampo till alla som vill ge sitt hår mycket fukt och dessutom få ett mjukt hår som doftar ljuvligt!

6. L'oreal Serie Expert Absolut Repair Lipidium Shampoo 250ml

Stämpel

+

Resultatet, priset

Doften, det kunde dofta godare!

Det här är ett schampo som jag gillar att varva de andra schampona med. Det gör jag då och då för att jag tycker att det blir tråkigt att alltid köra samma hela tiden.

Detta tillför också fukt, men kanske inte riktigt så mycket som de föregående i listan. Med det sagt är det här schampot inte på något sätt dåligt! Det ger glans och det gör mitt hår mjukt.

Det som är bra är att detta schampo oftast säljs i kit med tillhörande balsam till väldigt bra pris. Så trots att det är ett frisörschampo så kan du fynda det till bra priser på många ställen!

Ett annat plus är att det är drygt, jag behöver inte ta alls mycket för att få resultat!

Jag rekommenderar det här schampot till dig som vill ha ett prisvärt schampo som ger håret fukt, glans och gör det mjukt och följsamt.

7. Aussie Miracle Moist Shampoo 300ml

Stämpel

+

Doften!

Kunde ge mer fukt!

Min absoluta budgetfavorit! Jag fullkomligt älskar doften på det här schampot!

Första gången jag kom i kontakt med det var när en kompis kom till en fest med blött hår efter duschen. Jag frågade vad det var för gott schampo hon använt och hon svarade att det var detta. Flera gånger var jag tvungen att gå förbi henne och lukta på hennes hår! Alltså jag blev besatt, haha!

Det är ett billigt och lättillgängligt schampo som du mer eller mindre kan hitta överallt. Det ger dig en del fukt, håret blir ganska mjukt och följsamt och som jag skrivit ovan så får du ett hår som doftar helt underbart!

Jag vill också understryka att det inte luktar starkt, bara fräscht!

Miracle Moist är för dig som vill ha ett fräscht resultat till ett hår som inte är skadat eller färgat. Det går såklart att använda till ett skadat/färgat hår också men inte hela tiden, då bör du ha ett "riktigt" schampo som ditt standardschampo.

Jag har under åren testat massa olika sorters schampon. Allt från de du kan köpa i mataffären till de lite dyrare hos frisören. Det jag märkt är att det faktiskt lönat sig att lägga lite mer på ett bra schampo. Mitt hår har blivit mycket finare och mår så pass mycket bättre efter att jag började använda så kallade frisör-schampon för några år sedan. Men ibland tar ju schampot slut, och då har jag en favorit som du kan köpa i de flesta matbutiker.

Therese Parner betygsätter bästa schampot

Jag duschar nästan varje dag då jag är en hästtjej och tillbringar varje dag i stallet, så mitt schampo behöver tillföra håret fukt för att det inte ska bli torrt. Jag anser att man helst ska följa upp med balsam i samma serie för att få allra bäst resultat! Här listar jag mina favoritschampon, de två första är lite mer specialinriktade och resterande är vanliga schampon. Hoppas du ska hitta en egen favorit bland dessa!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Therese Parner


Therese Parner

Läs mer om oberoende experter