search

1. Kerastase Nutritive Bain Magistral Shampoo 250 ml

Bästa schampot för torrt hår - Plats 1

Jag älskar när jag provar en produkt och den verkligen överraskar, vilket denna gör TROTS att jag hade höga förväntningar.

Jag duschar oftast på kvällen och brukar hoppa över att borsta håret. Det resulterar i ett trassligt hår följande morgon, trots ett återfuktande schampo - men inte med detta! Jag blev imponerad över att se resultat redan dagen efter.

Mitt hår blev otroligt lent, jag bad t.o.m. folk att känna på det för att jag va så nöjd. Wow! Detta schampot kommer jag inte att släppa i första taget, och att det gav resultat så pass fort gör att det slår sig förbi alla andra på listan och hamnar i topp.

Utan pumpflaska kan det lätt bli så att produkten bara rinner ut när man ska dosera, men det är en perfekt konsistens på det här schampot vilket gör att inget går till spillo och man har full kontroll över doseringen.

Ett schampo som återfuktar rikligt utan att jag upplever att håret blir fettigt. Och sist men absolut inte minst, doften är heeeelt underbar!

+

Snabbt resultat!

Det dyra priset

249 :-

länk

390 :-

länk

199 :-

Pris hämtat 1/6

länk

242 :-

Pris hämtat 1/6

länk

279 :-

Pris hämtat 1/6

länk

228 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Maria Nila Structure Repair 350ml Shampoo

Bästa schampot för torrt hår - Plats 2

Svenska Maria Nilas "Repair" är en otrolig serie som verkligen har räddat mitt hår!

Det här är ett sulfat- och parabenfritt schampo för skadade, torra och kemiskt behandlade hår. Det både återfuktar, bygger upp och stärker håret.

Maria Nilas "Colour Guard Complex" minskar färgförlusten som gärna uppstår vid tvätt och värmestyling. Schampot innehåller reparerande algextrakt hjälper håret att återfå styrka, mjukhet och glans. Det skyddar även håret mot UV-strålning och fria radikaler.

Jag har själv blekt håret ett antal gånger och min frisör har uttryckt att mitt hår verkligen har blivit bättre trots påfrestningar. Älskar också produktens förpackning på den stora flaskan på 1000 ml som jag har. Man pumpar ut schampot, vilket gör det enkelt i duschen och man får en bra mängd.

Maria Nilas produkter är även veganska!

+

Min räddning på blekt hår

Doften kunde ha vart lite bättre

249 :-

länk

249 :-

länk

129 :-

Pris hämtat 2/6

länk

249 :-

Pris hämtat 4/6

länk

249 :-

Pris hämtat 3/6

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Olaplex Bond Maintenance Shampoo No4 250 ml

Olaplex Bond Maintenance Shampoo (No4) är ett schampo fullproppat med fuktgivande ingredienser som gör att alla hårtyper får en optimal fuktnivå.

Schampot är uppbyggd på den revolutionära Olaplex-kemin som hjälper till att återställa hårets fuktnivå och ger oöverträffad glans. Olaplex har en egen, patenterad molekyl som sammanlänkar de bindningar som slits dagligen, t ex när du kammar håret eller gnider det mot kudden under natten.

No4 ger håret en extremt skön känsla i alla hårtyper, är riktigt drygt och ger ett lyxigt lödder trots att det är sulfatfritt! Alla produkter från Olaplex är veganska, parbenfria, glutenfria, nötfria och färgbevarande.

Detta schampo (tillsammans med balsamet no.5) vann även pris i Daisy Beauty Awards 2019 i kategorin "Årets hårvård"! Detta bevisar verkligen att det är många som älskar produkten - frisörer, men också vanliga konsumenter!

+

Drygt

Det dyra priset

299 :-

länk

299 :-

länk

259 :-

Pris hämtat 3/6

länk

289 :-

Pris hämtat 4/6

länk

353 :-

Pris hämtat 3/6

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. L'oréal Paris Botanicals Lavender Soothing Therapy Shampoo …

L'oréal Paris Botanicals har en serie som doftar Lavendel. Denna serie kan jag inte klara mig utan då framförallt doften har fått mig att bli besatt! Det lugnet jag får av lavendeldoften som sprider sig när värmen stiger med ångorna i duschen - obeskrivlig. Jag kastas in i en bubbla av att jag befinner mig på ett lyxigt SPA!

Schampot håller länge och förpackningen har en pump vilket jag verkligen uppskattar. Det krävs mer än en pump för att få lagom mängd men det kan vara en fördel om man har väldigt kort hår och inte behöver så mycket.

Detta är ett schampo för dig med skört hår. Det innehåller naturliga ingredienser, bl.a ekologisk lavendelolja samt oljor från soja och kokos som ger fukt till håret.

Produkterna i serien är fria från silikon, parabener och färgämnen. Dofterna kommer från naturliga växtextrakt, och alla förpackningar är 100% återvinningsbara (bortsett från färgen). Även denna är vegansk.

+

Doften är helt otrolig! Spakänsla!

En känslig hårbotten kan reagera

79 :-

länk

109 :-

länk

99 :-

Pris hämtat 4/6

länk

5. Rosenserien Litsea Cubeba Shampoo for Hair and Body

Älskar du fräscha dofter är Rosenserien "litsea cubeba" något för dig. Doften kommer från en asiatiskt lagerväxt som har en doft av citrus.

Ett milt schampo (och duschkräm!) som innehåller kameliaolja vilket ger glans och elasticitet till både hår och hud. Schampot har även en viss balsameffekt.

Schampot passar alla hud och hårtyper och är även bra om du har torr hud och hårbotten. Innehållet är 100 % naturligt och 65 % ekologiskt certifierat. Dessutom är den 100 % vegansk och godkänd av både Djurens Rätt och internationella PETA.

Jag älskar att den har en multifunktion (duschkräm och schampo i ett) vilket gör den perfekt att ta med på resan. Förpackningen har ett bra lock också, så det kommer inte att läcka!

+

Ger ett otroligt lödder

Sååå tråkig förpackning

199 :-

länk

199 :-

Pris hämtat 4/6

länk

205 :-

Pris hämtat 4/6

länk

205 :-

Pris hämtat 4/6

länk

219 :-

Pris hämtat 4/6

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa schampot för torrt hår

calendar

1 jun 2020

Schampo

Schampo

862

Den här topplistan innehåller fem schampon som kan lösa ditt problem med torrt och skadat hår! Det kräver bra ingredienser som återfuktar, bygger upp och stärker hårets struktur. På bilden ser du min egen favorit och listans etta, Bain Magistral från Kérastase.

Johanna Kvarnström betygsätter bästa schampot för torrt hår

Jag tycker det är viktigt att schampot fyller den funktion man är ute efter, men jag vill också att det ska dofta gott och ha en bra förpackning som inte slösar på produkten, det kan bli otroligt dyrt i längden. Jag har testat många olika schampon och har kommit fram till att man inte ska stirra sig blind på priset. Om priset är högt och produkten är bra och dryg så jämnas det ut. Hellre en riktigt bra produkt som är lite dyrare men som håller länge! En billigare produkt måste du kanske ta mer av, den tar slut fortare, och den är antagligen inte jättebra för ditt hår. Och var tålmodig för oftast märker man inte resultat efter första tvätten :)

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Johanna Kvarnström


Johanna Kvarnström

Läs mer om oberoende experter