search

1. Wella INVIGO Cool Blond Shampoo - 250 ml

Bästa silverschampot - Plats 1

Mitt hår har blivit torrt av i princip alla silverschampon jag testat, vilket gör att jag helst vill använda inpackning eller ett bra, återfuktande balsam efteråt. Det behövde jag inte efter det här schampot!

Dagen efter kände jag på håret och funderade på om jag hade använt någon inpackning dagen innan men kom sedan på att tvärtom, jag körde ju en omgång silverschampo!

Resultat är även det väldigt bra då schampot ger en kall ton i håret och trots mitt redan torra hår (speciellt topparna) så drog det sig inte åt någon lila alls, vilket många silverschampon har en tendens att göra.

Det doftar riktigt gott och inte alls så starkt som ett silverschampo kan göra, doften är väldigt lätt och mild. Men det bästa är att jag inte får några lila fingrar, tack för det!

Wella imponerar, minst sagt!

+

Doften

Flaskan blir lite kladdig upptill

star

På 2 listor

139 :-

länk

139 :-

länk

195 :-

länk

99 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. L'oréal Silver - Shampoo 500ml

Bästa silverschampot - Plats 2

Jag blev SÅ överraskad av detta silverschampo. Redan efter första användningen visste jag att det skulle hamna på listan!

Detta är ett silverschampo som verkligen ger den där kalla tonen jag är ute efter. Produkten kräver dock lite mer tid för att verka, vilket gör att den hamnar på andra plats.

Schampot har en riktig bra konsistens och är lätt att löddra upp, vilket gör det lätt att sprida ut i håret så det blir en jämn ton. Alla förpackningar har pump, förutom den på 300 ml. Detta är ett stort plus, då det inte blir något kladd. Jag blev också förvånad att den inte färgade av sig på händerna överhuvudtaget!

Schampot doftar otroligt gott men inte heller för mycket. Doften är lite maskulin, så den som inte gillar blommiga, söta dofter kommer uppskatta den. Schampot är otroligt drygt och prisvärt, dessutom blir mitt hår inte alls torrt.

Riktigt bra och gör inte håret torrt!

+

Leverar grymt för ett lågt pris!

Lite längre verkningstid

169 :-

länk

209 :-

länk

154 :-

Pris hämtat 3/6

länk

189 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Fudge Clean Blonde Damage Rewind Toning Shampoo 50 ml

Ett av Nordens mest sålda silverschampon!

Det här schampot är färgbevarande och skyddar även mot värmestyling vilket är ett plus. Det ska även vara återfuktande, men jag upplever att det är uttorkande om man redan har torrt hår.

Det fäster väldigt snabbt, så börja med en minut första gången du använder det. Ibland har det till och med räckt för mig att löddra upp det i håret och skölja ur direkt. Men ha koll på tiden - annars kan det lätt dra åt det lila hållet. Jag skulle säga att en hårinpackning efteråt är ett måste.

Även denna förpackningen tycker jag är lite dum. Det skvätter lätt, och när pigmenteringen är så stark och fäster lätt så kan det bli lila prickar på väggen. Det går enkelt att spola av men är lite störande, jag hade föredragit en pump eller en kork upptill.

Doften upplever jag är lite barnslig och nästan godisliknande. Så är man känslig för sådana dofter skulle jag nog inte rekommendera denna - men jag ÄLSKAR den!

+

Doftar underbart, sulfatfritt

Uttorkande, drar lätt åt de lila

62 :-

länk

79 :-

länk

60 :-

Pris hämtat 3/6

länk

62 :-

Pris hämtat 2/6

länk

69 :-

Pris hämtat 2/6

länk

89 :-

Pris hämtat 2/6

länk

89 :-

Pris hämtat 2/6

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Fanola No Yellow - No-Yellow Shampoo 350ml

Det här är ett silverschampo som innehåller djupvioletta pigment och passar de flesta hår. Det passar även bra för att fräscha upp ett naturligt blont hår som har gula toner i sig, och ger ett kallt, svalt resultat.

Förpackningen är i samma stil som Maria Nilas. Till utseendet lite väl tråkigt men otroligt smidigt. Det skvätter inte, till skillnad från när öppningen är i botten och det uppstår ett tryck när man öppnar. Med den här förpackningen är det enkelt att själv bestämma hur mycket schampo man vill ha.

Jag har personligen väldigt väldigt svårt för doften och därför kommer Fanola No Yellow näst sist på listan. Men detta är såklart individuellt och andra jag pratat med upplever inte alls samma sak. Annars hade det nog hamnat på en tredjeplats då jag tycker att produkten i sig är väldigt bra, och jag upplever den inte alls lika uttorkande som Fudge.

+

Gör sitt jobb

Doften passar mig verkligen inte!

119 :-

länk

99 :-

Pris hämtat 2/6

länk

139 :-

Pris hämtat 2/6

länk

219 :-

Pris hämtat 2/6

länk

229 :-

Pris hämtat 2/6

länk

219 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Maria Nila Sheer Silver Shampoo 350ml

Ett veganskt silverschampo från svenska Maria Nila!

Även fast jag inte är vegan själv tycker jag det känns bra att använda veganska produkter och blir alltid lika chockad över att de presterar minst lika bra som andra, icke-veganska produkter. Så självklart ett stort plus för detta, och även för att det är sulfat- och parabenfritt. Den här förpackningen är väldigt bra, inget skvätt!

Det är inte lika effektivt som de andra schampona men det har inte heller samma uttorkande effekt eller färgar av sig, så det väger upp. Istället är det mjukgörande och skyddar håret mot både värmestyling och UV-strålning. Om man jämför schamponas innehåll kan man också se att detta inte är lika pigmentrikt som de andra.

Ibland behöver man inte det mest effektiva utan är ute efter något mildare. Kanske är ditt hår väldigt poröst och suger lätt åt sig mycket pigment, då är detta ett bra alternativ. Det är också ett bra alternativ om du har torrt hår, eller inte behöver så mycket pigment.

+

Vegansk, sulfat- och parabenfri

Inte lika effektiv som de andra

249 :-

länk

249 :-

länk

249 :-

Pris hämtat 4/6

länk

249 :-

Pris hämtat 3/6

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa silverschampot

calendar

3 jun 2020

Schampo

Schampo

2 179

Jag blonderar mitt hår med jämna mellanrum men efter ett tag drar sig färgen alltid åt det gula hållet vilket jag verkligen inte vill! Varför blir håret gult då? Jo, när man lägger en toning så fäster nyansen endast på det yttre skiktet på hårstrået. Detta gör att det successivt kommer att tvättas bort. Ju mer skadat hår man har desto fortare försvinner nyanseringen. Att gå till frisören varje gång färgen börjar gå mot det gula skulle aldrig funka för mig, varken ekonomiskt eller tidsmässigt. Så dessa schampon är ett MÅSTE för mig att ha hemma! Så fort jag börjar se att det börjar skifta i gult kör jag en omgång. Det hjälper nyansen att hålla i sig, och det kan gå längre tid mellan blekningarna vilket sparar på hårkvalitén.

Johanna Kvarnström betygsätter bästa silverschampot

När ni använder silverschampo - se till att verkligen löddra upp schampot i håret och jobba in det med händerna. Annars händer det lätt att håret bara suger upp den lila färgen. Här är de silverschampon som jag tycker är bäst bland alla jag har testat!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Johanna Kvarnström


Johanna Kvarnström

Läs mer om oberoende experter