search

1. Baby Dan Babydan Skötbord Alfred

Bästa skötbordet - Plats 1

Prisvärda märket Baby Dans skötbord har allt man behöver i ett skötbord samt en robust konstruktion som ändå inte tar så mycket plats.

Måtten är följande: höjd: 90 cm, bredd 75 cm och djup 55 cm. Det finns plats för det man behöver, i och med att skötbordet har två hyllor (perfekt för t.ex. blöjpaket) samt en stor låda.

Denna typen av skötbord gillar jag just för att de är enkla och funktionella men kanterna på sidorna är inte jättehöga, och precis som för alla skötbord är det väldigt viktigt att man inte går ifrån sin bebis när hen ligger på skötbordet.

Tillsammans med en skötbädd platsar detta skötbord i badrummet såväl som i sovrum eller barnrum. Skötbord är ju generellt kanske inte hemmets snyggaste möbel men jag tycker ändå att detta smälter in rätt bra utan att sticka ut.

+

Stabil, bra förvaring

Låga sidokanter

1 099 :-

länk

1 099 :-

länk

1 295 :-

länk

1 380 :-

länk

1 380 :-

länk

1 383 :-

länk

1 587 :-

Pris hämtat 29/4

länk

1 699 :-

Pris hämtat 29/4

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Troll Nicole Skötbord Top

Bästa skötbordet - Plats 2

Att ha en skötbordsmodell som går att lägga på spjälsängen är en utmärkt lösning för trångbodda. Troll är ett populärt märke som gör stabila och fina kvalitetsmöbler för barn. Just detta skötbord har höga kanter vilket är positivt om man har en extra rörlig bebis.

Skötbordet är 59 cm brett och har ett djup på 75 cm, så det passar spjälsängar med standardmått (alltså ej så kallade bedside cribs). Tänk på att höjden såklart är beroende av spjälsängens höjd, vilket kan ha betydelse för ergonomin och hur bekvämt det blir att använda för föräldrarna.

När skötbordet inte används är det bara att ställa på lämplig plats i närheten men tror man att man kommer tycka att det är jobbigt att behöva bära upp och ner det så kanske man ska överväga en annan modell.

+

Tar lite plats, robust, diskret

Behöver tas upp och ner

675 :-

länk

675 :-

länk

3. Babytrold Skötbord Ihopfällbart (Svart)

Vill man gärna ha ett vanligt skötbord men inte riktigt har utrymmet, alternativt inte vill låta det stå framme hela tiden, kan ett uppfällbart skötbord vara smart. Även om man vill kunna flytta runt skötbordet på ett smidigt sätt är det en bra lösning.

Baby Trold har ett bra ihopfällbart skötbord som är 87 cm högt, 67 cm brett och har en längd på 80 cm. Nackdelen med ihopfällbara saker är alltid en viss klämrisk, speciellt med små barn i närheten. De blir ju naturligt heller inte riktigt lika stabila som mer permanenta lösningar.

Lösningar av detta slag brukar vara prisvärda också eftersom det inte handlar om en möbel på samma sätt som vanliga skötbord.

Det här är ett smidigt skötbord och dessutom ingår en bra förvaringsficka för exempelvis blöjor.

+

Smidigt, plockas undan, lågt pris

Stabiliteten

529 :-

Pris hämtat 20/5

länk

699 :-

Pris hämtat 3/4

länk

4. Baby Dan Babydan Väggskötbord Karla

Ett vägghängt skötbord är en bra lösning för den som önskar ha sitt skötbord i badrummet, men som inte har platsen för det.

En stor fördel med att ha skötbordet i badrummet är tillgången till rinnande vatten som kan vara praktiskt vid blöjbyten. Det går att hänga över exempelvis toaletten, likt lösningarna som finns på väldigt många offentliga skötrum.

Nackdelen med ett vägghängt bord är att det gör permanent skada i väggen, vilket inte är så snyggt när man monterar bort det, och sedan är det också väldigt viktigt att montera rätt för att det ska bli en säker lösning.

Det finns förvarningsplats för de blöjor och produkter som behövs vid ett vanligt blöjbyte. Detta skötbord från Baby Dan blir diskret när det fälls upp och sticker endast ut 15 cm. De övriga måtten är 76 cm i höjd och 58 cm i bredd.

+

Litet, passar små badrum

Gör skada i väggen

895 :-

länk

895 :-

länk

1 199 :-

Pris hämtat 29/4

länk

5. Tvättbjörne Flip Väggskötbord

Tvättbjörne är ett klassiskt märke när det kommer till skötbord. Främst är de kanske kända för sina bord som går att montera på badkar men de gör också vägghängda bord. Skötbädden är 65 x 40 cm, vilket är väldigt litet och smidigt i skötbordssammanhang, och en annan fördel är att det går att montera i den höjd som passar föräldrarnas längd bäst.

Smidigare skötbord som tar mindre plats är svårt att hitta, men tyvärr kanske det inte är den snyggaste lösningen, och om det är något man värdesätter kanske inte detta är det ultimata skötbordet.

Priset är lågt och dessutom ingår en skötbädd, vilket i alla andra fall måste köpas till. Skötbädden är av material som är lätt att rengöra vilket är ett annat plus.

+

Smidigt, litet, lågt pris

Något rangligt, inte det snyggaste

545 :-

länk

545 :-

länk

545 :-

länk

Bästa skötbordet

2 experter tipsar

Anna Ottosson

Anna

Caroline Engvall

Caroline

calendar

18 maj 2020

Skötbord

Skötbord

416

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Jag räknade ut någon gång att min första dotter förbrukat ungefär 6000 blöjor under hennes blöjperiod. Då både jag och min man ofta har ont i ryggen var ett skötbord ett måste i vårt hem, i alla fall under bebisperioden när blöjorna byts liggande. Det finns lite olika varianter och vilket skötbord som passar ens familj bäst beror på faktorer som till exempel hur mycket plats man har, om man önskar några extra funktioner (till exempel förvaring), och ens budget, såklart.

Anna Ottosson betygsätter bästa skötbordet

Finns det gott om plats i hemmet föredrar jag ett vanligt skötbord som står på golvet och har bra med plats för att förvara blöjor etc. på själva bordet. Det får gärna vara någon form av integrerad förvaring också (det är förvånande hur otroligt mycket babyprodukter man lätt samlar på sig). Om man inte har så mycket plats finns smarta lösningar som vägghängda bord, skötbord som sätts på badkar eller spjälsäng, samt vikbara skötbord.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Anna Ottosson


Anna Ottosson

Läs mer om oberoende experter

1. Troll Royal Skötbyrå (Grå)

Bästa skötbordet - Plats 1

Denna skötbyrå från märket Troll är verkligen härlig på många sätt, låt mig berätta varför.

Ytan på byrån är stor och rymmer en skötbädd samt allt man behöver ha framme för ett byte åt bebisen, det gör denna stund till en harmonisk och lätt match.

Inuti skötbyrån ryms mängder av blöjor, salvor och annat som är bra att ha till hands, detta placerar man i byråns tre lådor samt ett rymligt skåp.

Det jag tycker är så bra med det här skötbordet är att när barnet blivit tillräckligt stort och inte behöver skötytan längre så går det att montera bort. Då får du istället en snygg, användbar byrå till barnets sovrum. Ett extra plus är att skötbyrån går att kombinera med andra matchande möbler från samma märke och få en enhetlig, trendig inredningsstil.

Det höga priset är förståeligt med tanke på att den är svensktillverkad, miljövänlig och håller en hög kvalitet som håller i många år.

+

Går att förvandla till en byrå

Högt pris

3 999 :-

länk

4 225 :-

länk

4 225 :-

länk

3 299 :-

länk

3 499 :-

länk

3 499 :-

länk

4 225 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Troll Skötbord Lux Seal grey

Bästa skötbordet - Plats 2

Detta skötbord med en tidslös, klassisk design i en snygg mörkgrå färg är lätt att matcha med den övriga inredningen.

Med två stora hyllplan är det väldigt lätt att hitta bland allt man samlar på sig. Skötbordet har även en stor låda för småprodukterna som inte behöver ligga framme.

Under benen finner man fyra låsbara hjul som gör det enkelt att placera skötbordet i det rum där det gör mest nytta, men det är också smidigt om det är placerat på en plats i hemmet där man kanske ofta behöver ta sig förbi.

Skötbordet har även extra höga kanter på ovansidan där skötbädden ska ligga vilket ger en extra säkerhet vid byte.

Troll’s svensktillverkade skötbord Lux är enligt mig ett smidigt och riktigt bra alternativ där allt får plats!

+

Snygg design, smidigt

1 995 :-

länk

1 995 :-

länk

2 099 :-

länk

1 499 :-

länk

1 499 :-

länk

1 499 :-

länk

2 099 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Carena Vindö Skötbord och Badkar One Size

Skötbordet Vindö från svenska märket Carena är verkligen multifuntionellt med smarta lösningar för dig som bor trångt eller inte använder skötbordet varje dag och vill kunna ställa undan det lätt.

Man kan nämligen snabbt och enkelt fälla ihop detta skötbord och det tar då ytterst lite plats. På sidan av bordet finns små förvaringsfack där du kan lägga de mest essentiella sakerna för blöjbytet och under skötbordet finns en stor lättöverskådlig hylla för resterande ting.

Det jag tycker är riktigt schysst är att Vindö har en inbyggd badbalja när man lyfter på skötbädden! Baljan är enkel att tömma på vatten med hjälp av den medföljande avrinningsslangen, hur smart är inte det?

Vindö har bra förvaring för sin enkla design och jag tycker det har ett riktigt bra pris då det ingår både skötbord, skötbädd och badbalja med tillbehör.

+

Lätt att plocka undan, bra pris

Inte lika stabilt som vanliga bord

599 :-

länk

599 :-

länk

4. Baby Dan Manhattan Ivory

Detta vägghängda skötbord från det danska märket Babydan har fått namnet Manhattan Ivory. Med en klassisk design och stil passar det in i vilket hem som helst och smälter fint in bland övrig inredning.

Det här är en bra lösning för familjen som värnar om golvyta och som vill kunna dölja röran med alla babyprodukter i ett svep. Inuti skåpet finns två rymliga hyllor för blöjor, våtservetter med mera. Det ingår även en mjuk skötbädd som är måttanpassad just för detta skötbord.

Maxbelastningen är enligt BabyDans tester 50 kg och det är därför säkert att använda även för tyngre bebisar så länge det är monterat enligt instruktionerna. Det går utmärkt att montera i barnrummet likväl som i badrummet.

Jag tycker att detta skötbord är ett fantastiskt alternativ för familjen som lever enligt compact living.

+

Tar ytterst liten plats

1 999 :-

länk

1 999 :-

länk

Under småbarnsåren vill man gärna ha saker som underlättar de situationer som sker några gånger om dagen (och natten..), ett skötbord är en de där viktiga sakerna. Jag vill gärna ha alla barnens hygienartiklar samlade på ett ställe för att lätt kunna nå och veta vart allt är. Ett bra skötbord enligt mig har plats för skötbädd, blöjor, handdukar, våtservetter, salvor, ombyten med mera. Men viktigast av allt är att det är anpassat efter hem och utrymme.

Caroline Engvall betygsätter bästa skötbordet

I min topplista hittar du skötbord med olika funktioner, designer och storlekar. Jag har samlat skötbord som jag tror passar de flesta. Jag hoppas att du hittar något spännande!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Caroline Engvall


Caroline Engvall

Läs mer om oberoende experter