Advized - oberoende köpråd
logo
search

Vad ska man ha i skötväskan? - Här är de 5 viktigaste sakerna

Vad ska man ha i skötväskan? - Här är de 5 viktigaste sakerna - Sara Advized guidar
Sara Advized

Sara Advized

Guiden publicerades 25 juni 2019

Det viktigaste att ha med i skötväskan är såklart blöjor, men vad mer? När jag själv fick barn hade jag ingen aning om vad jag skulle packa med i skötväskan när det var dags att ta sig ut med bebisen. Nu har jag dock stenkoll, så här kommer mina bästa tips på vad skötväskan alltid bör innehålla.

Plastpåsar

Plastpåsar är en viktig komponent i skötväskan men är också lätt att glömma packa ner eftersom man inte tänker på det förrän man behöver det. För vad gör du av blöjan om du inte har tillgång till en papperskorg? Dessutom känns det inte alltid helt hundra att slänga blöjan och papperet rakt ner i en offentlig papperskorg. Det finns speciella blöjpåsar, men det går lika bra med hundbajspåsar.

Babyvåtservetter

Våtservetter är en småbarnsförälders bästa vän, något du snart kommer att märka. Om det inte är för blöjbytet så är det för att torka bort kladd. En förpackning med ett riktigt lock underlättar vid bytet. Det finns även små smarta reseförpackningar som knappt tar någon plats alls.

Skötunderlägg

Ett skötunderlägg eller en skötbädd kan förenkla blöjbytet i många situationer. Även om det finns skötbord på många offentliga toaletter så kan det vara skönt med ett eget underlägg att byta på. Och har du inte tillgång till ett skötbord kan du alltid lägga underlägget på golvet och byta där. Kolla bara så att underlägget går att tvätta, för det kommer du vilja (och behöva) göra.

Extrakläder

Ha alltid minst ett set med strumpor, byxor, tröja eller body nedpackat i din skötväska - spill, bajs och kräk hör inte till det ovanliga i livet med en bebis. Tänk på att packa ner kläder som är lätta att ta på och av så slipper du onödigt krångel om olyckan är framme.

Något att äta

Det är guld värt att ha något ätbart redo om magen börjar kurra på den lilla. Majskrokar brukar vara uppskattade men t.ex. en klämmis är lättare att packa ner och riskerar inte att smulas sönder i väskan. Om ditt barn dricker ersättning kan det vara skönt att alltid ha med en färdigblandad tetra. Färdig ersättning behöver inte värmas som många tror, så har du bara med en flaska är det ett väldigt smidigt alternativ.


Andra saker som kan vara bra att ha med sig är dregglisar, extranapp och små handdukar (bebisar spyr, som sagt). Något ätbart till dig som förälder kan också vara skönt att ha med sig om plats finns, för som småbarnsförälder vet man aldrig när man får äta nästa gång. Skapa en ordning i skötväskan där var sak har sin plats, det gör det lättare att både packa och hitta rätt. Se också till att alltid ha skötväskan färdigpackad och liggandes i barnvagnen, så slipper du joxa med det när det väl är dags att ta sig ut!

Sara rekommenderar 4 produkter

Om du blev hjälpt av guiden tror experten att de här produkterna kan vara intressanta för dig.

Baby Semp 1, drickfärdig, 200 ml

Semper Baby Semp 1, drickfärdig, 200 ml

Babyland logo

10 :-

länk
Tvättservetter 64 st

Libero Tvättservetter 64 st

Stor & liten logo

29 :-

länk
Babyland logo

29 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Change n Go

Diono Change n Go

CDON logo

155 :-

länk
Baby V logo

159 :-

länk
Ellos logo

169 :-

länk
Adlibris logo

179 :-

länk
Stor & liten logo

179 :-

länk
Bamba logo

179 :-

länk
Babyland logo

179 :-

länk
Babyshop logo

199 :-

länk
Lekmer logo

199 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Blöjpåsar 3 x 15 st

Libero Blöjpåsar 3 x 15 st

Meds logo

29 :-

länk
Stor & liten logo

39 :-

länk
Babyland logo

39 :-

länk
Lekmer logo

49 :-

länk
Babyshop logo

49 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare