search

1. Garmin Forerunner 235 GPS/GLONASS-klocka - Svart/Marsala

Bästa pulsklockan - Plats 1

Garmin Forerunner 235 är en pulsklocka inriktad för löpning. Den mäter din puls kontinuerligt och har 11 timmars batteritid vid konstant GPS-användning.

Klockan är byggd mycket bra och känns väldig sportig. En bra funktion som den har är automatiserad träningsdetektion - klockan känner av när du börjar en löprunda samt om du stannar för en paus. Jag tycker det är en bra funktion då det är skönt att inte behöva tänka på starta eller pausa träningen manuellt.

Denna klocka har fått förstaplatsen i min lista eftersom priset har sänkts, men klockan spelar ändå i samma liga som Polar M430 och har enligt mig en bättre design.

Vill man ha en klocka som ser mindre ut som en klocka och är mer "sportig" bör man välja Polar M430. Vill man däremot äga en jättebra pulsklocka som har ett mer "klock-aktigt" utseende kan Garmin Forerunner 235 vara rätt för dig!

+

Snygg design, träningsigenkänning

Mer inriktad för löpning

1 990 :-

länk

2. Polar M430 HR - White

Bästa pulsklockan - Plats 2

Polar M430 är lik Garmin Forerunner 235 då den också är mer inriktad för löpning. Denna klocka ligger högt upp på min lista eftersom den har en jättebra balans mellan funktion och pris.

Klockan är mer inriktad för löpning men mäter all aktivitet och ger dig mycket information och feedback på hur din träning har varit. Den har inbyggd GPS och hjärtrytm-mätare. Det finns även ett inbyggt konditionstest som bedömer din konditionsnivå. I min träning ingår mycket löpning och då är den funktionen toppen eftersom jag kan se om min konditionsnivå har ökat.

Det enda negativa med denna klocka är att den inte är anpassad för andra träningsformer än löpning. Utöver det är detta en av de bästa pulsklockorna man kan få i denna prisklass, och är löpning din grej är detta ett bra alternativ.

Klockan har också mycket bra batteritid, jag får ut ca 5-7 träningspass i veckan beroende på passets längd. Mycket bra för dig som tränar ofta!

+

Prisvärd, bra batteritid

Enkel design

1 586 :-

Pris hämtat 28/1

länk

1 586 :-

länk

1 613 :-

länk

1 999 :-

länk

1 999 :-

länk

1 999 :-

länk

3 018 :-

länk

2 295 :-

Pris hämtat 28/1

länk

2 449 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Garmin Fenix 5S - Silver with black band

Klockan som har allt en träningsmänniska vill ha! Denna pulsklocka kan användas till nästan alla typer av träning.

Med 100 meters djup vattentäthet fungerar den perfekt till simning. Klockan har 24 timmars batteritid vid kontinuerlig GPS-användning, så med 1-2 timmars löpning per dag blir det 1-2 veckors batteritid. Det finns även en höjdmätare som känner av när du går i uppstigning eller nedstigning. Med appen Garmin Connect till telefonen kan klockan hjälpa dig planera din träning och även ge dig upplysning om olika sevärdheter runtom dig på din löprunda.

Men för allt detta behöver man betala ca 4500 kr för den billigaste varianten. Det är därför denna kommer på tredjeplatsen - det är helt enkelt mycket att betala för en klocka. Men för dig som är träningsfanatiker är detta nog den bästa du kan välja!

+

Mycket bra batteritid, snygg design

Priset

5 899 :-

Pris hämtat 28/1

länk

4 225 :-

länk

3 890 :-

länk

4. Fitbit Ionic Blue Gray/Silver Gray

Denna klocka är en mix mellan en pulsklocka och en smartklocka. Klockan har bra träningsfunktioner och 10 timmars batteritid vid konstant användning av GPS.

Jämfört med nr 1 och 2 på listan har denna fler träningsfunktioner och kan känna av cykling, löpning, simning m.m. Samtidigt är klockan en smartklocka och kan visa notifikationer, spara musik på klockan och användas till att betala med på NFC-terminaler. Med en prenumeration på 399kr/år får du en personlig coach och tillgång till flera olika typer av träningsprogram.

Klockan gör allt bra, men den är inte bäst på allt. Samtidigt är den dyrare än nummer 1 och 2 på listan, vilket gör den till ett sämre köp om du bara vill ha en bra pulsklocka för löpning. Är du däremot ute efter en pulsklocka som är lik en vanlig smartklocka, men med flera träningsfunktioner, då är denna helt rätt för dig!

+

Fitbit Pay, smartklocka-funktioner

Prenumeration för vissa funktioner

2 490 :-

Pris hämtat 28/1

länk

2 990 :-

Pris hämtat 28/1

länk

2 488 :-

länk

2 490 :-

länk

2 490 :-

länk

2 687 :-

länk

5 091 :-

länk

5 091 :-

länk

2 799 :-

Pris hämtat 28/1

länk

2 487 :-

länk

2 690 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Samsung Galaxy Watch 46 mm - Svart

Samsung Galaxy Watch är byggd på ett bra sätt för att kunna hantera både simning och träning utomhus och inomhus. Klockan klarar 50 meters vattendjup och har inbyggd GPS samt eSIM.

Samsung Health är inbyggt och påminner dig om att träna varje dag och hur mycket du bör träna. Klockan har inbyggd pulsdetektion som mäter din puls kontinuerligt. Det finns många olika träningsfunktioner vilket gör denna till en väldigt mångsidig pulsklocka. Det finns också en sömndetektion som känner av din puls och visar hur mycket sömn du fått under natten.

Det enda negativa med denna klocka i jämförelse med de föregående är att batteritiden inte är den bästa. För att klara 2 träningspass om dagen på 1 timme vardera och samtidigt kontrollera din sömn behöver den laddas var 2-4 dag. Utöver detta är detta en väldigt bra pulsklocka/smartklocka!

+

Många funktioner, Samsung Pay

Batteritiden

star

På 3 listor

4 422 :-

länk

3 884 :-

länk

3 890 :-

länk

3 890 :-

länk

3 890 :-

länk

3 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Garmin Vívoactive HR Regular

Denna pulsklocka ser mindre ut som en klocka och mer som ett fitnessarmband. Däremot är funktionerna lika bra på denna klocka som på en Garmin Forerunner.

Klockan har GPS och är vattentät upp till 50 meters djup. Den kan användas till flera olika typer av aktiviteter som löpning, simning, cykla, åka skidor, m.m. Det finns en pulsmätare som mäter pulsen konstant och meddelar om din puls kan vara för hög. Denna klocka är lik Fitbit Ionic i att den kan göra många olika saker bra, och inte har en viss inriktning. Varierar du i din träning och vill ha en pulsklocka som kan användas under många olika förhållanden är detta ett bra val. Bra batteritid har den också.

Garmin Vivioactive HR är ett bra alternativ för dig som vill ha en multifunktionell pulsklocka till ett bra pris!

+

Pulsvarnare, bra pris

Ljussvag display

Bästa pulsklockan

calendar

31 okt 2019

Smarta klockor

Smarta klockor

414

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Det som skiljer pulsklockor från smartklockor är att de är mer avsedda träning och aktivitet. Så du som är väldigt träningsinriktad borde välja en pulsklocka framför en smartklocka. När man tittar på pulsklockor finns det många märken som inte är välkända inom teknikvärlden men som fortfarande är väldigt bra pulsklockor.

Dejan Lupeskovic betygsätter bästa pulsklockan

Priset på träningsklockor kan variera mycket beroende på vilka funktioner man vill ha. De mest basala funktionerna som pulsmätning och stegräkning finns i de flesta av dagens smartklockor. Vad pulsklockor ger dig är en fullständig mätning av din träning och samtidigt flera dagars batteri. I denna topplista har jag tagit fram de bästa pulsklockorna från olika prisklasser!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Dejan Lupeskovic


Dejan Lupeskovic

Läs mer om oberoende experter