Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Ps4 Horizon Zero Dawn

Äventyrsspel till PS4 - Plats 1

Du står med pilbåge, spjut och dina handgjorda fällor inför en enorm robotdinosaurie som vill slita dig i stycken. Lös situationen! Horizon Zero Dawn introducerar moment som detta gång på gång och med nya inslag vid varje tillfälle. I ett post-post-apokalyptisk äventyr tar du kontrollen över Aloy som sedan födseln varit utkastad från stammen som borde varit hennes hem. Upptäck och bli hypnotiserad av en briljant utformad värld där du sakta men säkert finner svaren du finner dig själv leta efter. När utspelar sig egentligen detta? Vart är jag? Vad händer? Jag kan inte säga annat än att jag står med vördnad inför storyn som spelar ut sig framför mina ögon. Detta, tillsammans med en fullspäckad combat-upplevelse, gör i mina ögon detta till ett extraordinärt äventyr!

Inet logo

199 :-

länk
CDON logo

218 :-

länk
Proshop logo

325 :-

länk
Dustin Home logo

345 :-

länk
Webhallen logo

349 :-

länk
Ginza logo

379 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Ps4 Assassins Creed Origins

Äventyrsspel till PS4 - Plats 2

Ubisoft tog ett års hiatus 2016 efter att sedan 2007 ha släppt minst ett Assassins Creed-spel varje år. Jag kan inte säga annat än att detta uppehåll gjorde susen! Då de tidigare spelen upplevt en nedåtgående trend ger verkligen 2017 års Origins luft under vingarna till serien. I denna installation spelar man, så som titeln hintar till, en av de ursprungliga lönnmördarna i forntida Egypten. Denna miljö är i sig självt något alldeles spektakulärt att utforska för mig som mytologi-nörd. Spendera din tid med att följa Bayek och hans hämndresa eller välj att hjälpa de behövande i områdena du passerar. Besök antikens största bibliotek i Alexandria eller bestig någon av Gizas pyramider. För detta spel stämmer det verkligen att världen är ditt ostron eftersom det alltid finns något som fångar din uppmärksamhet vart du än riktar kameran.

Proshop logo

240 :-

länk
Spelbutiken logo

298 :-

länk
CDON logo

299 :-

länk
Ginza logo

269 :-

länk
Webhallen logo

429 :-

länk
Dustin Home logo

534 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Ps4 Final Fantasy XV

Äventyrsspel till PS4 - Plats 3

Pojkbandet som tog 2016 med storm! Ja, pojkbandsliknelsen är stark i denna titel, med prinsen Noctus och hans grabbgäng turnerandes runtom Eos i sitt flotta åk. Skämt åsido, men det är denna grupp karaktärer som i stor utsträckning blåst nytt liv i Final Fantasy's huvudserie. Noctus behöver eskorteras genom en värld i tumult för att nå sin fästmö inför deras politiskt drivna bröllop. Det är egentligen denna premiss som ges för Final Fantasy XV till en början, men vilket senare utvecklas till en historia om att återta det land som blivit invaderat av imperiet Niflheim. Spelet har enormt mycket att erbjuda dig som är ute efter en värld rik på sidospår, RPG-utveckling av karaktärer och ett FF som tar combatstilen ännu mer åt actionhållet än vad XIII gjorde.

Spelbutiken logo

148 :-

länk
Ginza logo

149 :-

länk
CDON logo

213 :-

länk

4. Ps4 Middle Earth: Shadow of War

Äventyrsspel till PS4 - Plats 4

Spinoffen till Sagan om Ringen är här med sin uppföljare. Här fortsätter storyn efter Shadow of Mordor med Talion och Celebrimbor, fortfarande kämpandes i symbios. Den enda flaggningen jag vill göra är för trogna LotR-fans. Om du vet med dig att den etablerade historien i böckerna är viktig för dig är det nog ett måste att lägga misstron på hyllan för denna titel. I övrigt är det ett fullspäckat action-äventyr som tar Nemesis-systemet ännu längre än vad Shadow of Mordor gjorde. Nemesis-systemet är ett innovativt system som övergripande innebär att orcherna i världen både har olika personligheter, såväl som levlar och färdigheter. Möten med unika orcher innebär alltså att olika relationer och rivaliteter uppstår. Lyckas en av dessa orcher en gång döda dig kommer du att få höra hån till den punkt att ingen kraft på jorden kan hålla dig från din hämnd!

Spelbutiken logo

129 :-

länk
CDON logo

199 :-

länk
Proshop logo

207 :-

länk
Ginza logo

129 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Äventyrsspel till PS4

calendar

29 maj 2018

Spel

Spel

68

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Äventyrsspel är för mig något alldeles underbart, då genren innefattar alla delar som jag älskar inom spel! En djup story - check. En intressant stor värld - check. Unika combatstilar för varje spel - check. Listan bara fortsätter och det är därför inget mysterium att jag dras till spel som bockar i just den här genre-rutan.

Johan Fors betygsätter äventyrsspel till PS4

Nedan vill jag visa upp några äventyrstitlar som jag har lagt mycket tid på under de senaste åren. Varje titel uppvisar utmärkta exempel på ovan nämna egenskaper. Med allt från häpnadsväckande vyer till briljant vävda historier packar dessa spel in mer än jag personligen kan kräva av ett äventyrsspel. Så är du som jag och vill svepas bort i ett enastående äventyr, ta en titt på mina val för denna topplistan och se om något även kan tilltala dig!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Johan Fors


Johan Fors

Läs mer om oberoende experter