Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Ps4 Tearaway: Unfolded

Bästa spelen för barn - Plats 1

I Tearaway: Unfolded spelar du som antingen Lota eller Atoi, och är en budbärare som ska leverera ett brev till en portal i himlen som kallas "the You". Längs vägen kommer du att behöva rädda invånarna från små elaka pappersmonster i den pappersvärld som spelet utspelar sig i. I Tearaway pratar inte karaktärerna, de ger ifrån sig läten som kommer med en tillhörande pratbubbla för att du ska förstå konversationen. Det är ett ypperligt tillfälle för dig som förälder att läsa upp vad som står med dina absolut bästa läsröster. Det blir som en saga som berättas för ditt barn och genom att spela en kort stund varje kväll kan det bli ett riktigt härligt läggdags-mys som ersätter godnattboken.

CDON logo

148 :-

länk

2. Switch Mario Kart 8 Deluxe

Bästa spelen för barn - Plats 2

Mario Kart är ett spel som alla familjer borde ha i sin ägo. Förutom att man kan spela med varandra i soffan så kan man spela ihop med barnen online, till exempel om man har veckovis boende. Mario och hans vänner racear mot varandra i lekfulla fordon på färgglada racingbanor. Det gäller att komma först och alla knep är tillåtna, du kan kasta bananskal som de andra spelarna glider iväg på, eller kanske ett sköldpaddsskal som knockar ut din motståndare ur banan. Det är påfrestande, färgglatt, intensivt och ett rent nöje att spela tillsammans med barnen.

Spelbutiken logo

528 :-

länk
Inet logo

529 :-

länk
Clas Ohlson logo

549 :-

länk
Ginza logo

599 :-

länk
CDON logo

599 :-

länk
Webhallen logo

529 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Xbox One Just Dance 2018

Bästa spelen för barn - Plats 3

Vem säger att spel måste innebära stillasittande? Just Dance är ett dansspel som får alla att vilja rocka höfterna, alla från mormor till bebisen i hemmet. Det fungerar så att man följer en koreografi som är anpassad för varje låt. Gör du rätt moves så får du poäng som du kan byta ut mot roligare avatarer eller låsa upp unika koreografier. Det finns allt från svängiga 70-talslåtar till tjatiga sommardängor i repertoaren. Förutom att barnen får röra på sig så är detta ett mycket bra tillfälle för föräldrar att träna. Det finns workout-listor som får den mest träningsvana att börja flåsa ordentligt.

Spelbutiken logo

229 :-

länk
Proshop logo

255 :-

länk
Ginza logo

299 :-

länk
CDON logo

349 :-

länk
Ellos logo

295 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Ps4 Overwatch Game of the year edition

Bästa spelen för barn - Plats 4

Overwatch är för lite äldre barn som redan har spelvana och det är ett skjutspel som spelas online med andra. Man är ett lag med hjältar som har fått i uppgift att skydda världen mot fiender. Varje hjälte har sin speciella roll i laget på sex stycken spelare. Reglerna är relativt enkla; förinta det andra laget. Även om Overwatch är ett våldsamt skjutspel så är det animerat i ren Disney Pixar-anda, vilket innebär att det inte sprutas blod överallt. Spelet är inte verklighetsrelaterat och har därför en åldersrekommendation på 11 år. Overwatch hjälper barn att öva på sitt ledarskap eftersom de ingår i ett lag där man planerar strategier och där kommunikation är a och o. Barnen lär sig engelska om de spelar med spelare från andra länder vilket inte är ovanligt. Det är ett oerhört socialt spel som ger barnen en plattform där de kan få riktiga vänner.

CDON logo

399 :-

länk

5. Switch Splatoon 2

Bästa spelen för barn - Plats 5

Barn har sedan länge lekt skjutlekar i verkliga livet, tänk leka polis, cowboy och indian. För att inte tala om vattenpistolerna som invaderar varenda gräsmatta under sommaren. Så det är inte konstigt att de vill spela liknande spel inom gaming. De känner igen konceptet och har lätt att relatera till den typen av spel. Splatoon är skjutspelet som inte bygger på att döda sina fiender. Det är en färgglad och underhållande shooter där du spelar som en Inkling, en blandning mellan en bläckfisk och humanoid. Som Inkling har du ett vapen som skjuter färg och din uppgift är att fylla banorna i spelet med din färg. Man kan spela online i ett lag på åtta spelare som alla har sin egen färg att sprida eller spela själv mot fiender. Detta spel är perfekt för barn som vill prova på skjutspel men utan det våldsamma element som man ofta får med på köpet.

CDON logo

549 :-

länk
Clas Ohlson logo

549 :-

länk
Inet logo

549 :-

länk
Webhallen logo

495 :-

länk
Dustin Home logo

518 :-

länk
Ginza logo

599 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa spelen för barn

calendar

26 jun 2018

Spel

Spel

88

Något av det svåraste för föräldrar är att veta vad som är okej för barnen att spela. Det finns många orosmoln, t.ex. en undran kring om ett spel är för våldsamt eller inte, om det är anpassat för den ålder som barnet är i eller om spelet i sig kan skapa ett spelberoende.

Paula Fenjima Manrique betygsätter bästa spelen för barn

Det viktigaste är att tänka utanför ramarna och inte bara förlita sig på åldersrekommendationer eller vilka spel som är riktade till barn. Varken spel eller någon annan typ av skärm bör användas som barnvakt, det ska vara något ni gör tillsammans. Det är ett sätt att umgås på tills barnet når den åldern där hen föredrar att spela ihop med sina vänner. Här listar jag de titlar jag tycker passar allra bäst för barn upp till 11 år, som ni antingen kan spela tillsammans eller låta barnet spela med sina vänner online.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Paula Fenjima Manrique


Paula Fenjima Manrique

Läs mer om oberoende experter