search

1. Switch The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild

Bästa spelen för Switch - Plats 1

Ett tämligen nyutgivet spel men som för mig redan är en klassiker. Breath of the Wild är ett tillägg som utspelar sig i det kronologiska slutet av den välkända spelserien The Legend Of Zelda. Spelaren tar i vanlig ordning kontrollen över Link som finner sig utan något minne efter en hundraårig dvala. Målet i denna titel är likt tidigare spel att besegra en ny form av Ganon - denna gång Calamity Ganon - innan han lyckas ödelägga kungariket Hyrule. Detta är ett enormt open world action-äventyrsspel med saker att upptäcka till varje äventyrares förbannelse. Det är verkligen häpnadsväckande hur mycket de lyckats att få in i denna titel. På varje krön ger spelet, på något genialt sätt, alltid spelaren något nytt som fångar uppmärksamheten. För mig är detta Zelda-titeln som åter fick kärleken till serien att leva igen, efter Ocarina of Time.

579 :-

länk

589 :-

länk

599 :-

länk

649 :-

länk

589 :-

länk

649 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Switch Sonic Mania Plus

Bästa spelen för Switch - Plats 2

Sonic Mania släptes 2017 och till slut kunde vi andas ut när spelet rosades överallt. Vår 2D-scrollande speedster hade tillslut fått sin upprättelse. Nu har alltså Sonic Mania PLUS kommit, vilket jag inte kan annat än att kalla den definitiva versionen av detta spel! Flertalet nyheter kommer genom det nya spelläget Encore Mode, som innehåller bland annat totalt ny färgpalett, nya bonus stages och många tweaks till befintliga nivåer. Plus introducerar till och med två nya karaktärer och till viss del även "nya gamla" nivåer. Förändringarna och förfiningarna är oerhört många men det viktigaste jag måste nämna är att allt passar. Det passar så väl att det är svårt att tro att det inte är mitten av 90-talet och att jag spelar en direkt uppföljare till Sonic 3. Spelet går verkligen inte att översälja för den som älskar Sonic.

287 :-

länk

314 :-

länk

399 :-

länk

3. Switch Octopath Traveler

En modern tagning på den gamla SNES-erans Final Fantasy. Med många spel i dagsläget som försöker fånga denna retro-känsla har ändå Octopath Traveler lyckats ge titeln en unik 16-bit look med 2D-karaktärer i en 3D-värld. Octopath Traveler bjuder likt sitt namn på ett spel med hela åtta olika och fullfjädrade huvudkaraktärer med varsin story att följa. Trots så relativt många stories att spela igenom känns ingen av dem varken kort eller forcerad. Spelupplägget som sådant är precis vad man förväntar sig, d.v.s. ett story-tungt JRPG med instansierad combat. Jag kan faktiskt inte annat än att säga att om du är ett fan av JRPGs i samma anda som FF-serien, så är detta ett oerhört säkert köp för dig. Och om du behöver ha ett extra argument för just denna titel; ta en titt på en skärmdump. Denna visuella stil föll jag personligen för på dag ett.

599 :-

länk

599 :-

länk

558 :-

länk

4. Switch Mario Tennis Aces

Ett av de mest efterfrågade Mario-spelen efter att Nintendo släppte succékonsolen Switch. Låt mig börja med att stilla din oro: Mario Tennis Aces är en tveklös förbättring jämfört med Ultra Smash till Wii U. Denna titel bjuder på en ganska kort enspelarupplevelse, i form av ett turnerings- och ett äventyrsläge. Trots att detta inte är en lång upplevelse är kreativiteten hög - det bjuds på väldigt många roliga gimmicks! Med detta i ryggen skiner spelets verkliga potential när det kommer till flerspelarläget. Ett kaotiskt arkad-tennis-spel gör att ingen match någonsin blir långtråkig eller seg. Trickshots, pirayaplantor som stoppar dina bollar eller mekaniska Koopas som jagar dig. Listan bara fortsätter med banala moment som ibland får dig att fråga vart själva tennisen ens tar plats på skärmen! Ett ord: ROLIGT!

549 :-

länk

552 :-

länk

599 :-

länk

549 :-

länk

549 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa spelen för Switch

calendar

14 jun 2019

Spel

Spel

292

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Switchen har under det senaste året mer och mer tagit steg mot att bli en ledande indie-plattform. I dagsläget känns det nästintill omöjligt att hitta titlar i dess e-shop utan att använda externa sidor, så som denna, för att hitta rätt i denna djungel av utbud.

Johan Fors betygsätter bästa spelen för Switch

Detta bevisar bara för mig att switchen verkligen är ett bra hem att bygga upp sitt spelbibliotek på, där det finns utmärkta val från allt som kallas indie till de största AAA-titlarna. Som synes nedan är det inte just indie-titlar jag lägger vikt vid idag, men det är ett par av mina personliga favoriter som släppts till Switchen.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Johan Fors


Johan Fors

Läs mer om oberoende experter