search

1. Wii U Super Smash Bros.

Bästa spelen för två spelare - Plats 1

Super Smash Bros - en självklarhet för denna lista i mina ögon. För den som inte vet vad detta är så har spelet ett väldigt enkelt men effektivt recept; kasta ihop alla karaktärer från Nintendos spel och get ready to rumble! Fighting-spel ses ofta som en av de svårare speltyperna att ta sig an, och genren som sådan avskräcker därför många från att ens pröva. Super Smash Bros (i alla dess iterationer) vänder uppochned på detta stigma! Det är det mest lättillgängliga fightingspelet du kan hitta, samtidigt som det ger enorma möjligheter till utveckling om du letar efter en utmaning. Till den som inte har en Wii U men ändå är intresserad kommer det senaste tillägget till serien, Super Smash Bros Ultimate, till Switch november 2018. Detta är det bästa spelet på marknaden för den som vill spela fightingspel, men utan den branta inlärningskurvan!

398 :-

länk

528 :-

länk

2. Switch Super Mario Odyssey (UK, SE, DK, FI)

Bästa spelen för två spelare - Plats 2

Ansett vara ett av 2017s bästa spel. Det är dock inte många som har prövat spelets tvåspelarläge (eller ens vet om att det finns). I tvåspelarläget tar ena spelaren kontroll över Mario, precis som i enspelarläget, medan spelare nummer två tar kontroll över Marios hatt, Cappy! Eftersom Mario Odyssey i sig är ett väldigt harmoniskt och glatt spel handlar det mindre om att kämpa sig igenom svåra nivåer, och i stället mer om att bara njuta och lösa roliga pussel tillsammans med sin medspelare. Rollerna som spelarna tar i detta spel är till viss del asymmetriska; Mario sköter allt plattformshoppande medan Cappy i stället har en uppsjö av magiska krafter i sin arsenal. Detta passar utmärkt om någon av spelarna normalt sett inte känner sig bekväm i plattformsspel. Så ta varsin Joy Con-kontroll och hoppa in!

549 :-

länk

529 :-

länk

595 :-

länk

599 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Switch Minecraft

En välbekant klassiker för alla åldrar! Jag skulle vilja påstå att den som varit det minsta aktiv inom spelvärlden knappast kan ha undgått att höra om Minecraft. För sakens skull skulle jag för den oinvigde beskriva det som ett sandlådespel där spelaren utforskar och bygger i en värld bestående av kuber, i en stor mängd olika material. I ett sandlådespel ligger fokus till viss del på överlevnad, men främst på att låta spelaren bygga sin egen värld. Spelet är således egentligen bara begränsat av spelarens fantasi. Så vad kan då vara roligare än att hitta på och bygga en helt ny värld från scratch? Att bygga den tillsammans med någon såklart! Jag har själv lagt alldeles för många timmar med vänner och familj i detta spel, och det finns alltid något nytt man vill bygga. Ta med din kompis och se vad för spektakulära saker ni kan skapa!

293 :-

länk

349 :-

länk

4. Ps4 Borderlands: The Handsome Collection

En erkänd FPS/RPG-serie med vad utvecklarna Gearbox Software kallar en fantasiljon mängd olika vapen att lägga vantarna på! Jag skulle säga att även den som inte vanligtvis gillar förstapersonsskjutare borde prova på Borderlands, då detta är en unik spin på konceptet. Borderlands visar upp en väldigt annorlunda tagning på FPS-genren med sin säregna tecknade look, MMO-liknande lootsystem och oerhört tunga betoning på humor. The Handsome Collection innehåller både Borderlands 2 och Borderlands: The Pre-Sequel. Båda spelen går givetvis att spela ensam, men jag har själv spelat dessa spel många, många gånger och av någon oförklarlig anledning är det ALLTID roligare att spela dem tillsammans med en vän. Om ni tycker att komiskt våld blandat med loot-regn låter bra, är detta absolut ett spel för er!

164 :-

länk

176 :-

länk

258 :-

länk

5. Xbox One A way out

Regisserat av den svenske manusförfattaren Josef Fares, som vi kanske mest känner igen för hans filmer "Kopps" och "Snabba Cash". Utvecklarens bakgrund märks tydligt då A Way Out placerar er i en väldigt filmisk berättelse om Leo och Vincent som bryter sig ut ur fängelset och måste fortsätta fly lagen. Spelet är i sin grund ett action-spel med många inslag av interaktiva filmsekvenser som för spelets story vidare. Utöver detta finns en stor samling av roliga och passande mini-spel som spelas med och mot varandra. Det känns till en början som en väldigt klichéaktig tagning på fängelselivet, men motiven och händelserna som följer blir alltmer fångande och utanför det typiska hollywood-stuket! För er som gillar co-op spel där spelarna måste samarbeta, både i dialog och utmaningar, tycker jag att detta är ett måste att se och spela till slutet.

Bästa spelen för två spelare

calendar

14 jun 2019

Spel

Spel

168

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Det är ofta jag funnit mig själv googla "bästa co-op spelen" eller dylikt. Problemet har aldrig varit att det finns för få bra spel att spela med någon, utan snarare har problemet varit det motsatta - vad är egentligen crème de la crème av alla dessa spel? Vad vill jag lägga min tid på?

Johan Fors betygsätter bästa spelen för två spelare

Här redogör jag för både några av de bästa spelen jag vet för två spelare, men också spel som inte kräver några djupare mekaniska färdigheter av den som håller i kontrollen. Så oavsett om du vill spela med dina föräldrar, din respektive, en vän eller dina barn, finns här flera bra alternativ för er att testa.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Johan Fors


Johan Fors

Läs mer om oberoende experter