search

1. Ps4 Onrush

Bästa spelen våren 2018 - Plats 1

10-talets arkadracing-spel gör en comeback i Onrush. Det är gasen i botten i jakt på adrenalinkickar, fart och glädje som gäller. Spelet är utvecklat av racingmästarna Codemasters, så fingertoppskänslan är given. Sätt dig i bilar, motorcyklar eller i offroad-fordon, krascha bort motståndet ur vägen och genomför stunts som sätter in dig i ett flow som får tiden att rinna iväg. Lekfullhet, experimentlust och hänsynslöshet är nyckelord för det här spelet. Du kan spela själv, eller online i 6v6-matcher. Onrush är ett spel att glädjas med, och av.

99 :-

länk

195 :-

länk

297 :-

länk

2. Xbox One Vampyr

Bästa spelen våren 2018 - Plats 2

Från utvecklarna som gav oss Remember Me och Life is Strange kommer ett engagerande rollspel som utspelar sig under spanska sjukans dagar. Du är Dr. Jonathan Reid och du har nyss blivit förvandlad till en vampyr. Du är nu immun mot den härjande influensan och kan ta tillfället i akt att hitta ett botemedel. Men som vampyr måste du dricka blod från de oskyldiga du önskar rädda, och samtidigt lockar den demoniska sidan du har inom dig. Vampyr hämtar mycket inspiration från Deus Ex-spelen. Du är fri att spela en pacifist som inte gör en fluga förnär, eller så kan du härja fritt som det monster du blivit i ett semi-öppet London. Blir du en demon eller en frälsare?

239 :-

länk

242 :-

länk

451 :-

länk

3. Switch Flashback / 25th anniversary

Flashback är ett av tidernas bästa äventyrsspel, och att det fyller 25 år ska vi gamlingar helst låta bli att tänka på. Att det nu kommer en remastered version är dock ett utmärkt tillfälle att prova en pärla som inte får glömmas bort. Är du nostalgisk av dig kan du spela originalversionen som ingår i paketet. Är du nyfiken på remastered-delen så kan du se fram emot bättre grafik, nyproducerad musik och ljudeffekter samt en återspolningsfunktion som gör spelet lättare att klara. Handlingen är numera en klyscha. Året är 2140 och du har tappat minnet efter att ha kraschlandat, du hittar en inspelning där du talar om för dig själv att hitta din vän "Ian" i Washington. Det är upptakten till ett härligt äventyr, och klyschan kan man förlåta i ett 25 år gammalt spel. Bara att skriva det här ger mig flashbacks.

4. Ps4 Jurassic World Evolution - Microsoft - Action

Tyckte du att John Hammond var en idiot och att du skulle klara av att bygga en dinosauriepark så mycket bättre? Då är Jurassic World Evolution spelet för dig. Utvecklat av Frontier, som nyligen formtoppat med helt otroliga Planet Coaster, är Jurassic World Evolution ett spel där oändlig potential anas. Här får du fria händer att bygga dina drömmars dinosauriepark med hjälp av det mest intuitiva gränssnittet ett simulatorspel någonsin haft äran att använda. Släng in dina bästa attraktioner, addera dinosaurier samt parkbesökare och luta dig tillbaka. Glöm dock aldrig att "Life finds a way".

499 :-

länk

5. Ps4 The Crew 2

USA är din sandlåda. Ta dig fram hur du än vill i The Crew 2. Via land, sjö eller luftfart, du är fri att välja i "the land of the free". I uppföljaren till The Crew (duh) har Ubisoft lärt sig av sina misstag. Det roliga börjar på en gång istället för ett tiotal timmar in i spelet. Du är dessutom inte längre begränsad till en bilstol. Street racing, off-road, flyg, jetskis, motorcross, monsterbåtar, monsterbilar, hovercrafts och jag vet inte vad. Du kan skifta mellan de olika fordonen med en knapptryckning under ett och samma race. Oerhört smidigt och kul! Spelas bäst om du samlar ditt crew och ger dig iväg genom hela USA där du är fri att göra vad du vill, hur du vill. Kust till kust? Texas till Chicago? Det är bara att sätta igång, endast fantasin sätter gränserna.

159 :-

länk

239 :-

länk

149 :-

länk

282 :-

länk

349 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Ps4 Shining Resonance Refrain

Shining Resonance släpptes endast i Japan och endast för PS3. Fyra år senare är det dags för både en remaster och en debut i den uppskattade Shining sub-serien Resonance som aldrig nått oss i väst. Du antar rollen som draken "Shining Dragon Irvan" men rör dig mest i människoform som "Yuma Irvan". Spelet utspelar sig i en post-apokalyptisk värld där människan har glömt bort att hon en gång krigade mot drakarna och förstörde världen. Och nu är du bokstavligt talat en vandrande legend i en värld som glömt bort vem du är. Kriga, dejta och förvandla dig till en drake för att rädda kungadömet Astoria.

154 :-

länk

198 :-

länk

299 :-

länk

Bästa spelen våren 2018

calendar

31 maj 2018

Spel

Spel

232

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

När man arbetar med spelutgivning är valet av släppdatum en konst. Optimalt vill du vara den enda som släpper ditt spel under den givna veckan, du vill ha all uppmärksamhet och förhoppningsvis har konsumenterna tröttnat på sina gamla spel och ser då till att köpa ditt. Det finns ett par månader som ingen förutom de riktigt stora eller desperata vågar sig på, oktober och november. Det är här Activision, EA, Ubisoft och Rockstar lägger all krut, i förhoppning om att övertyga dig om att deras spel är värda att läggas under julgranen.

Naseer Alkhouri betygsätter bästa spelen våren 2018

På så sätt är våren ett utmärkt tillfälle för spelsläpp. Schemat är inte lika fullspäckat, de mer experimentella och osäkra spelen får sin chans att skina. Årstiden är lite av en favorit för min del och våren 2018 är inget undantag. Här följer sex stycken höjdare som jag tycker att ni ska hålla ögonen på.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Naseer Alkhouri


Naseer Alkhouri

Läs mer om oberoende experter