Advized - oberoende köprådlogologo
search
Rubrikikon för Spelkonsoler

Spelkonsoler

3 listor i den här kategorin

Bästa spelkonsolen för barn

Förstaplatsen - Switch Nintendo Swit…

Switch Nintendo Switch with Grey Joy-Con
Daniel Röjdeby

Topplista av Daniel Röjdeby

goto

112 har guidats av listan

12 mars

Guider

Våra experter reder ut begreppen

Andréas Göransson

Skillnaden mellan Playstation 4 Pro och Xbox One X

Av Andréas Göransson

Dropdown
Skillnaden mellan Playstation 4 Pro och Xbox One X

Guide - Playstation 4 Pro och Xbox One X är de uppgraderade versionerna av denna generations spelkonsoler. Även om de har många likheter i form av gemensamma spel via tredjepart finns det vissa viktiga skillnader. Till att börja med har Xbox One X mer kraft under huven än Playstation 4 Pro. Microsoft kallar den för den ”mest kraftfulla konsolen” denna generationen, och nog stämmer det. Den extra prestandan gör att många spel ser bättre ut på Xbox One X och den klarar av att spela upp titlar i 4k bättre än Playstation 4 Pro. Sistnämndas fördel är dock ett bredare spelutbud. Sony har satsat mycket krut på att utveckla exklusiva spel – exempelvis God of War och Uncharted 4. Däremot saknar Playstation 4 Pro en UHD-blurayspelare och kan därför inte spela upp det senaste filmformatet 4k, något Xbox One X är kapabel till. Jag personligen spelar mer på min Playstation 4 Pro då jag föredrar Sonys exklusiva spel.

Andréas Göransson

Därför har Switch lyckats

Av Andréas Göransson

Dropdown
Därför har Switch lyckats

Guide - Jag älskar min Switch, och det är inte konstigt att det går så bra för konsolen. Efter floppen med Wii U reste sig Nintendo ur askan och levererade en maskin som är så simpel att använda, samtidigt som tekniken i sig är ganska avancerad. Det jag älskar mest med Switch är hur den kombinerar den bärbara och stationära spelvärlden. Ta The Legend of Zelda: Breath of The Wild som ett exempel. Jag dockar min Switch till min tv och avnjuter Hyrule på den stora skärmen och när sambon vill titta på Netflix, då kan jag enkelt koppla ur den ur dockan och fortsätta mina äventyr på soffan. Men Switch är mer magisk än så. Det går att ta med maskinen, ställa den på ett bord och avnjuta ett spontant parti Mario Kart 8 tillsammans med vänner utan att ha en tv i närheten. Att Nintendo dessutom är en av världens mest skickliga utvecklare som kan dra nytta av den relativt klena prestandan i konsolen är bara att applådera för.

Andréas Göransson

Välj rätt spelkonsol

Av Andréas Göransson

Dropdown
Välj rätt spelkonsol

Guide - Att välja en spelkonsol är inte det enklaste. Det finns många faktorer som spelar in – handkontroll, prestanda, onlinetjänst och så klart spelen. I dagsläget finns det tre ledande aktörer på marknaden i form av Sony, Microsoft och Nintendo som alla har sina för- och nackdelar. När jag ska rekommendera en spelmaskin så är det spelen jag sätter i första rummet. Vill du ha mysiga och färgglada upplevelser som inte går att få på någon annan plattform? Välj Nintendo Switch. Vill du ha det absolut snyggaste i spelväg? Köp en Xbox One X. Önskar du en konsol som kan förse dig med massvis av exklusiva högbudgettitlar? Då är Playstation 4 det rätta valet. Som det ser ut just nu tycker jag att Playstation 4 ger mest för pengarna. Dels har Sony flera egna studios som praktiskt taget öser ut stekheta spel, men dels är det också den bäst säljande konsolen. Därför utvecklas de flesta spelen från tredje part med Playstation 4 i åtanke, vilket gör att Sony i de flesta fallen får de mest optimerade versionerna.