search
Mediapad M5 10" en surfplatta från Huawei

Huawei Mediapad M5 10"

Topplistor

3 Topplistor

Kundvagn

0 Återförsäljare

Produkten finns med på 3 topplistor

Bästa surfplattan för spel

3. Huawei Mediapad M5 10" - Trivs du inte riktigt med iOS och vill helst ha en Androidplatta? Eller du kanske vill använda plattan mycket till film också, och därför föredrar ett mer ”avlångt” format än iPads 4:3? Då är den här plattan ett väldigt bra alternativ! Processor och grafik är hämtade från Huaweis flaggskeppsmobiler från förra året, vilket innebär att det är det vassaste som finns inom Androidsurfplattor idag. Jag spelar visserligen inte Asphalt 8 och sånt, men jag har en ändå del rätt grafikkrävande spel som får väldigt många enheter att hosta och hacka stundtals, även där man inte väntar sig det (som i Galaxy Tab S3 tex). Men jag har aldrig sett minsta antydan till något sånt i denna. Fantastiskt fin skärm och stereoljud med 4 högtalare. Precis som med iPadsen är även denna en riktigt vass allroundplatta som presterar väldigt bra oavsett vad du använder den till.

Till Topplistan

link

Bästa surfplattan för film

4. Huawei Mediapad M5 10" - Här rekommenderar jag Huaweis Mediapad M5 med 10.8"-skärm, då den större skärmen verkligen kommer till sin rätt när du ser på film. Skärmen är av LCD IPS-typ och har en riktigt fin färgåtergivning. Fyra Harman/Kardon-högtalare levererar ljudet och även om de sitter på baksidan är de mycket kraftfulla och bjuder på riktigt bra ljud. Vill du plugga in dina hörlurar är det bara USB-C som gäller, men som tur är skickar Huawei med en usb-c till 3.5mm-dongel i kartongen. Något som kan vara lite svårt att vänja sig vid är Huaweis kraftigt moddade version av android, EMUI, som påminner lite om iOS. Det är en smaksak, och som alltid kan du enkelt byta launcher i Android. Mediapad M5 är ett riktigt bra köp för dig som vill njuta av film på en stor skärm. Huawei har lyckats få till en surfplatta som känns premium och håller en mycket hög kvalitet.

+

Grymt ljud!

Saknar 3.5mm hörlursuttag

Till Topplistan

link

Bästa surfplattan med Android

2. Huawei Mediapad M5 10" - Den här plattan kunde lika gärna ha intagit förstaplatsen beroende på vad som är viktigast för dig. Väldigt fin skärm i denna också, rejäl storlek med bra format för film, och jättebra stereoljud från 4 högtalare i även denna. Inte FULLT lika galet utomjordiskt enastående skärm i denna som i Samsungen, men helt klart en av de allra finaste surfplatteskärmarna just nu. Och prestandamässigt skulle jag faktiskt säga att den känns lite vassare än Samsungen vid verkligt användande. Hårdvaran är ungefär likvärdig men Huawei är bland de skickligaste tillverkarna på att optimera mjukvaran så att det flyter bra. Byggkvalitet och design känns lika top notch och 2018 som i Samsungen, men priset är faktiskt ett antal tusenlappar lägre - bra gjort Huawei!

Till Topplistan

link

Fanns tidigare med på 3 topplistor

Bästa surfplattan för barn

Joakim Ewenson

Av Joakim Ewenson

Borttagen från listan 24 oktober 2019

Huawei har med sin nya Mediapad M5 gjort ett intressant inslag på marknaden av kompetenta Android-plattor. Här får vi en 10" stor och relativt högupplöst skärm av bra kvalité, med bra prestanda överlag och gott om lagringsutrymme som dessutom är expanderbart. Som en liten bonus har du här även en fingeravtrycksläsare som kanske rentav gör det lite för enkelt för ditt barn att ta sig in i plattan? En stor nackdel är dock att det saknas klassiskt hörlursuttag, så det krävs en adapter eller trådlösa hörlurar för att barnets omgivning inte skall behöva lyssna på barnspel hela dagarna! Trots det är det här ett bra val för dig som vill ha stor skärm och bra hårdvara, men helst undviker Samsungs alternativ på marknaden.

Bästa surfplattan

Joakim Ewenson

Av Joakim Ewenson

Borttagen från listan 24 oktober 2019

Kinesiska Huawei satsar fortsatt hårt på bra och prisvärda surfplattor som täcker de allra flesta behoven. I Mediapad M5 hittar vi inte bara fullgod prestanda och relativt mycket lagringsutrymme för pengarna, utan även möjligheten att likt Samsung Tab S4 utöka det interna minnet. Huawei har även satsat en del på att få bra ljud i sin platta och tillsammans med Harman Kardon har man utvecklat högtalarna som levererar grym ljudkvalité. En liten miss är dock att Mediapad M5 saknar 3,5 mm-kontakt, vilket gör att du behöver antingen dongel, USB-C-anslutna eller trådlöst anslutna hörlurar till denna för att inte störa omgivningarna när du avnjuter dina serier. Här har vi ett bra alternativ för dig som vill ha en Android-platta till ett något lägre pris än Samsungs alternativ!

Bästa surfplattan för film

Martina Åkerström

Av Martina Åkerström

Borttagen från listan 24 april 2019

Huawei Mediapad M5 är som namnet antyder avsedd för mediakonsumtion, och särskilt för just film. Med en rejäl skärm och ett bildformat som verkligen utnyttjar skärmen så ger den en maffig filmupplevelse. En riktigt fin skärm är det också, skarp och ljus och med klara fina färger. Med 64GB internlagring och extra minneskortplats kan man känna sig trygg i att det finns plats även för offlinematerial. Även denna har fyra högtalare, framtagna i samarbete med Harman Kardon som är en erfaren tillverkare av audioutrustning. Som man kan vänta sig har högtalarna riktigt bra ljud! Den här plattan gör verkligen rätt för sitt namn och är den som är mest anpassad just för film. Men den är vass på allt annat också, och föredrar du Android framför iOS så är det inte mycket att fundera på. Den ligger bättre till i pris än iPaden och Samsungen också.