search

1. Samsung Galaxy Tab S6 4G Blå

Bästa Android-surfplattan - Plats 1

Listans solklara etta är Samsung Galaxy Tab S6, 4G-versionen. Detta är den i särklass mest mångsidiga och kraftfulla surfplattan från Samsung hittills.

Prestandan är det största lyftet i jämförelse med Samsungs föregående modeller. Processorn i form av ett högpresterande Snapdragon 855-chipset och 6 GB i ram-minne gör att surfplattan klarar krävande spel, multimedia, surf och arbetsuppgifter problemfritt. Interminnet är på 128 GB och det lär räcka för de flesta. Om det ändå inte gör det kan man utöka minnet med ett minneskort.

Kamerauppsättningen håller hög klass bland surfplattor och Super Amoled-skärmen tillhör marknadens allra bästa. Det medföljer en pekpenna och det går även att köpa till ett anpassat tangentbord med musplatta om man är i behov av det.

Samsung Tab S6 tillhör eliten bland marknadens alla surfplattor. Den är framtidssäker och passar den som önskar sig ett prestandamonster som är "all-round".

+

Prestanda, design, funktionalitet

Tangentbord måste köpas separat

8 822 :-

länk

8 990 :-

länk

8 990 :-

länk

8 777 :-

länk

8 894 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Samsung Galaxy Tab S5e 10.5" 4G Svart

Bästa Android-surfplattan - Plats 2

Samsung Tab S5e är föregångare till listans etta. Den är något mer avskalad och inte lika högpresterande, men det är fortfarande en mycket bra surfplatta.

I marknadsföringen av Tab S5e fanns en inofficiell slogan som löd "less is more", något man märker direkt vid första anblick. Den har riktigt tunna ramar runt den 10.5 tum stora skärmen, är endast 5.5 mm tjock och väger drygt 400 gram.

Tråkigt nog följer ingen penna med och avsaknaden av ett hörlursuttag är förvisso förståelig med tanke på hur tunn surfplattan är, men det är fortfarande en liten miss enligt mig.

Super-Amoled skärmen är väldigt bra och surfplattan drivs av ett välfungerande Snapdragon 670-chipset i kombination med 4 GB ram-minne och 64 GB i internminne. Prestandan räcker dock inte riktigt till för grafikkrävande spel.

Denna rekommenderas till dig som har höga krav på design och söker en lätt reskompis med vass skärm.

+

Design, skärmen, smidig

Inget hörlursuttag, ej för gamers

5 390 :-

länk

5 390 :-

länk

5 390 :-

länk

3. Samsung Galaxy Tab S6 Lite LTE 64GB Oxford Gray

Ännu en Samsung-platta? Jag vet, det kan tyckas tråkigt men faktum är att Samsung är den överlägset ledande tillverkaren bland surfplattor med Android.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite är just som namnet ger en hint om, en light-version av listans etta. Den må vara mer simpel än sin storebror, men dock fortfarande en bra och funktionell surfplatta.

Den 10.4 tum stora skärmen är inte lika vass som listans etta och tvåa. Här har man bytt ut den supervassa Amoled-skärmen mot en något sämre LCD-skärm.

Tab S6 Lite har inbyggt stöd för LTE likt listans tidigare nämnda alternativ, vilket ger möjligheten att använda ett sim-kort för samtal och surf när man inte har WiFi tillgängligt.

Denna surfplatta tillhör inte den absoluta toppklassen, men är modern och klarar vardaglig användning problemfritt. Ett stort plus är den medföljande pennan som passar utmärkt för den som gillar att anteckna och rita.

+

Funktionell, medföljande penna

Något sämre skärm

5 190 :-

länk

5 190 :-

länk

5 190 :-

länk

5 190 :-

länk

5 190 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Huawei MatePad Pro 10.8" 128 GB 4G LTE

Listans outsider är Huawei MatePad Pro. Egentligen är den överlägsen både listans tvåa och trea, men jag rankar den sist av en anledning - avsaknad av appar och tjänster från Google.

MatePad Pro är Android-baserad, dock har den inget stöd för Google Play (som är Googles butik för appar) på grund av USA:s handelsblockad mot Huawei. Den har istället Huaweis egna app-galleri och där hittas många, men långt ifrån alla, appar som erbjuds via Google Play.

Som surfplatta är MatePad Pro helt suverän med trevlig design och hög prestanda. Den drivs av Huaweis egna processor i form av Kirin 990, som tillhör eliten. Den har även 6 GB i ram-minne, 128 GB i internminne och stöd för LTE. Den 10.8 tum stora skärmen är högupplöst och har en "punch hole"-kamera i skärmen.

Huawei MatePad Pro är ett prisvärt val för den teknikvane som önskar mycket hög prestanda och som kan knepen för att komma runt avsaknaden av Googles Playbutik.

+

Prisvärd, hög prestanda, design

Avsaknad av Google-tjänster

6 932 :-

länk

6 990 :-

länk

7 147 :-

Pris hämtat 4/6

länk

6 990 :-

länk

6 990 :-

länk

6 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa Android-surfplattan

calendar

25 maj 2020

Surfplattor

Surfplattor

16

Surfplattor börjar bli en allt vanligare syn hemma hos folk och den traditionella datorn har fått sig en rejäl konkurrent. Att använda surfplattan för att betala räkningar, surfa, titta på film, spela spel och arbeta fungerar i många fall alldeles utmärkt - speciellt bland de allra bästa surfplattor på marknaden.

Milad Zeyghami betygsätter bästa Android-surfplattan

Utvecklingen har gått framåt och dagens surfplattor är snabbare, mer användarvänliga och funktionella än tidigare. Listans fokus kommer att ligga på mina favoriter bland de vassaste surfplattorna med Android. Förhoppningen är att denna lista ska erbjuda något för alla, vare sig man är ute efter en surfplatta för spel, jobb eller multimedia.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Milad Zeyghami


Milad Zeyghami

Läs mer om oberoende experter