Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Apple iPad (2018) Wi-Fi 128GB Space Grey

Bästa surfplattan - Plats 1

När det kommer till surfplattor så är Apple i min mening fortsatt bäst på nästan alla fronter.

Årets upplaga iPad med 9,7"-skärm passar den absoluta majoriteten av alla potentiella användare. Prestandan räcker mer än väl för såväl spel som mediekonsumtion och för all del, lättare skrivbordsarbete med rätt tillbehör. När det kommer till iPad bör du redan från start välja en relativt frikostig storlek på lagring eftersom uppgradering inte är möjlig. Personligen tycker jag att 128 GB är en trevlig sweetspot sett till pris och prestanda och det bör räcka för de flesta behoven.

I min mening är detta surfplattan för alla utom de mest hängivna användarna, en platta som passar den vanliga användaren och inte offrar något på vägen!

Webhallen logo

4 490 :-

länk
Proshop logo

4 490 :-

länk
MediaMarkt logo

4 490 :-

länk
NetOnNet logo

4 490 :-

länk
Ginza logo

6 499 :-

länk
Power logo

4 435 :-

länk
Dustin Home logo

4 702 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Samsung Galaxy Tab S4 10.5 Wifi (64GB) Svart

Bästa surfplattan - Plats 2

Vill du inte ha en iPad så är Samsung Galaxy Tab S4 alltid ett trevligt alternativ!

Här får du en Android-platta med möjlighet till separata användarprofiler om du vill låta hela familjen dra nytta av din platta. Genom den medföljande S-pen kan du ge utlopp för din kreativa sida och kanske prestera ett och annat mästerverk? Vill du hellre ta del av andras mästerverk erbjuder Tab S4 en 16:10-skärm anpassad för att titta på film och serier i lämplig streamingtjänst. Här finns även möjlighet att utöka det interna minnet genom microSD-kort om du skulle komma på att du behöver mer lagringsutrymme, därmed behöver du inte tänka på allt från början.

Samsung Galaxy Tab S4 är kort och gott ett fantastiskt alternativ för dig som vill ha en surfplatta med Android!

star

På 4 listor

Power logo

6 374 :-

länk
Proshop logo

6 490 :-

länk
MediaMarkt logo

6 590 :-

länk
NetOnNet logo

5 390 :-

länk
Dustin Home logo

6 804 :-

länk
Inet logo

6 890 :-

länk
CDON logo

6 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Apple iPad Pro 11'' (2018) 4G 256GB Rymdgrå

Bästa surfplattan - Plats 3

Senaste generationen iPad Pro är inget annat än ett riktigt fullblodsmonster när det gäller såväl prestanda som design. En tunn, lätt surfplatta med fantastisk byggkvalité och skärmen som tar upp merparten av enhetens framsida gör detta till en oerhört trevlig enhet, om du är beredd att betala för det.

När det kommer till prestanda så är detta inte bara en oerhört kraftfull surfplatta, utan den slår även många bärbara datorer på fingrarna flera gånger om! Än kan inte mjukvaran till fullo dra nytta utav all kraft som finns i iPad Pro 11", men det är definitivt en framtidssäker modell som kommer hålla dig nöjd under många, många, många år framöver. Se bara till att välja rätt lagring från början, så du inte får slut på utrymme i förtid.

Det här är plattan för dig med höga krav och stort kreativt sinne!

Proshop logo

12 508 :-

länk
NetOnNet logo

13 189 :-

länk
Elgiganten logo

13 189 :-

länk
Inet logo

13 189 :-

länk
Webhallen logo

13 189 :-

länk
CDON logo

13 189 :-

länk
Dustin Home logo

13 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Huawei Mediapad M5 10"

Bästa surfplattan - Plats 4

Kinesiska Huawei satsar fortsatt hårt på bra och prisvärda surfplattor som täcker de allra flesta behoven. I Mediapad M5 hittar vi inte bara fullgod prestanda och relativt mycket lagringsutrymme för pengarna, utan även möjligheten att likt Samsung Tab S4 utöka det interna minnet. Huawei har även satsat en del på att få bra ljud i sin platta och tillsammans med Harman Kardon har man utvecklat högtalarna som levererar grym ljudkvalité.

En liten miss är dock att Mediapad M5 saknar 3,5 mm-kontakt, vilket gör att du behöver antingen dongel, USB-C-anslutna eller trådlöst anslutna hörlurar till denna för att inte störa omgivningarna när du avnjuter dina serier.

Här har vi ett bra alternativ för dig som vill ha en Android-platta till ett något lägre pris än Samsungs alternativ!

star

På 5 listor

CDON logo

3 990 :-

länk
Inet logo

3 990 :-

länk
Proshop logo

4 279 :-

länk
ComputerSalg logo

4 510 :-

länk
Webhallen logo

3 590 :-

länk
Dustin Home logo

3 849 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Microsoft Surface Go 8 GB RAM, 128 GB SSD NVMe

Bästa surfplattan - Plats 5

Listans kanske mest udda produkt är hybriddatorn Microsoft Surface Go. Det här är en produkt som ligger högt upp på min egna önskelista för dess möjlighet att vara en högst portabel liten skrivmaskin med fullständigt Windows 10, men även kan tjänstgöra som en mer klassisk surfplatta. Prestandan är relativt låg för att vara en "klassisk" PC men den är ändå tillräcklig för enklare uppgifter såsom att skriva i Word, surfa på nätet och spana in YouTubes oändliga arkiv.

Tyvärr behöver du köpa till tangentbordsskalet vilket gör den något dyrare. I gengäld kan detta dock vara ett klockrent alternativ för dig som värdesätter Windows och möjligheten att skriva vart som helst, när som helst!

Proshop logo

6 447 :-

länk

Bästa surfplattan

calendar

16 aug 2019

Surfplattor

Surfplattor

595

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Surfplattor börjar bli allt bättre på att ersätta behovet av en bärbar dator för en stor del av befolkningen. Väldigt många skulle klara av sitt vardagliga behov utan problem med den senaste generationens surfplattor och kanske är det just därför du besöker den här topplistan?

Joakim Ewenson betygsätter bästa surfplattan

Oavsett om du är ute efter att ersätta din laptop är eller bara är nyfiken på vad som är bäst på marknaden just nu så är den här listan för dig. Här går jag igenom mina favoriter och toppval när det kommer till surfplattor och varför jag tycker just DU skall kika närmare på dessa alternativ!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter