Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Apple iPad (2018) Wi-Fi 128GB Space Grey

Bästa surfplattan - Plats 1

När det kommer till surfplattor så är Apple i min mening fortsatt bäst på nästan alla fronter.

Förra årets upplaga iPad med sin 9,7"-skärm passar fortfarande den absoluta majoriteten av alla potentiella användare. Prestandan räcker mer än väl för såväl spel som mediekonsumtion och för all del, lättare skrivbordsarbete med rätt tillbehör.

När det kommer till iPad bör du redan från start välja en relativt frikostig storlek på lagring eftersom uppgradering inte är möjlig. Personligen tycker jag att 128 GB är en trevlig sweetspot sett till pris och prestanda och det bör räcka för de flesta behoven.

I min mening är detta surfplattan för alla utom de mest hängivna användarna, en platta som passar den vanliga användaren och inte offrar något på vägen!

+

Bästa allround-plattan för "alla"

4 490 :-

länk

4 843 :-

länk

4 890 :-

länk

4 490 :-

länk

4 699 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple iPad 10,2" (2019) 4G 32GB RymdgråNY

Bästa surfplattan - Plats 2

Detta är en ny, mindre uppdatering av den helt vanliga iPad. Uppdateringen bidrar inte bara till att Apple håller kvar sitt grepp om surfplattemarknaden, den gör även att iPads styr riktningen mot att bli enkla bärbara datorer med sitt tangentbordsskal.

Jämfört med förra generationen har vi här en något större skärm och stöd för såväl penna som tangentbordstillbehör. Nya iPadOS gör den dessutom mer kompetent än någonsin tidigare!

Aldrig förr har iPad varit en mer rimlig ersättare för en bärbar Windows-baserad dator och det dessutom utan att släppa sitt fina surfplattearv. Det här är ett utmärkt alternativ för dig som i första hand söker en surfplatta men som ser fördelar i att även kunna koppla till ett tangentbord eller rita med en penna.

Kanske inte för precis alla, men ett väldigt bra alternativ för de flesta!

+

Hård- och mjukvara i fin symbios

Priset

5 790 :-

länk

5 790 :-

länk

5 790 :-

länk

5 790 :-

länk

5 790 :-

länk

5 886 :-

länk

5 667 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung Galaxy Tab S6 Wifi (128 GB) Mountain GreyNY

Samsung är en av få tillverkare som fortsätter att kämpa på med surfplattor baserade på Android och ärligt talat, de gör det rätt bra! Dock tycker jag att Samsung Galaxy Tab S6 är ett något omständligt namn, förvillande likt den några år gamla telefonen Galaxy S6.

Nya Tab S6 är ett ordentligt kraftpaket som inte bara erbjuder kraftfull hårdvara, högupplöst skärm och stort batteri, du får även med en S-pen direkt i kartongen. Med den kan du skrämma liv i din kreativa sida eller göra anteckningar när det behövs.

Detta må vara en relativt dyr surfplatta, men är samtidigt tveklöst en av de bästa, om inte rent av den absolut bästa, surfplattan med Android som du kan hitta på marknaden.

Oavsett namnförvirringen och prislappen, det här kommer vara ett riktigt bra köp för dig som vill ha en surfplatta med Android!

+

Bästa Android-plattan på marknaden

7 945 :-

länk

7 990 :-

länk

7 990 :-

länk

7 849 :-

länk

7 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Apple iPad Pro 11'' (2018) 4G 256GB Rymdgrå

Senaste generationen iPad Pro är inget annat än ett riktigt fullblodsmonster när det gäller såväl prestanda som design.

Här får du en tunn, lätt surfplatta med fantastisk byggkvalité. Skärmen som täcker upp merparten av enhetens framsida gör den oerhört trevlig att se på, om du är beredd att betala för det.

När det kommer till prestanda så är detta inte bara en oerhört kraftfull surfplatta, den slår även många bärbara datorer på fingrarna flera gånger om!

Än kan inte mjukvaran till fullo dra nytta av all kraft som finns i iPad Pro 11", men det är definitivt en framtidssäker modell som kommer hålla dig nöjd under många, många, många år framöver. Tänk bara efter om du vill kunna spara mycket på din surfplatta, så du väljer rätt lagring från början - du kan nämligen inte addera extra minneskort i efterhand.

Det här är plattan för dig med höga krav och stort kreativt sinne!

+

Enormt kraftfull

13 189 :-

länk

13 189 :-

länk

13 189 :-

länk

13 189 :-

länk

13 261 :-

länk

13 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Microsoft Surface Go 8 GB RAM, 128 GB SSD NVMe

Listans kanske mest udda produkt är hybriddatorn Microsoft Surface Go.

Det här är en produkt som ligger högt upp på min egna önskelista för dess möjlighet att vara en högst portabel liten skrivmaskin med fullständigt Windows 10, men även kan tjänstgöra som en mer klassisk surfplatta.

Prestandan är relativt låg för att vara en "klassisk" PC men den är ändå tillräcklig för enklare uppgifter såsom att skriva i Word, surfa på nätet och spana in YouTubes oändliga arkiv.

Tyvärr behöver du köpa till tangentbordsskalet vilket gör den något dyrare än vid första anblick. I gengäld kan detta dock vara ett klockrent alternativ för dig som värdesätter Windows och möjligheten att skriva vart som helst, när som helst!

+

Väldigt nära en laptop

En smula underpresterande

6 625 :-

länk

Bästa surfplattan

calendar

24 okt 2019

Surfplattor

Surfplattor

644

Surfplattor börjar bli allt bättre på att ersätta behovet av en bärbar dator för en stor del av befolkningen. Väldigt många skulle klara av sitt vardagliga behov utan problem med den senaste generationens surfplattor och kanske är det just därför du besöker den här topplistan?

Joakim Ewenson betygsätter bästa surfplattan

Oavsett om du är ute efter att ersätta din laptop är eller bara är nyfiken på vad som är bäst på marknaden just nu så är den här listan för dig. Här går jag igenom mina favoriter och toppval när det kommer till surfplattor och varför jag tycker just DU skall kika närmare på dessa alternativ!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter