Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Apple iPad (2018) Wi-Fi 128GB Space Grey

Bästa surfplattan - Plats 1

När det kommer till surfplattor så är Apple i min mening fortsatt bäst på nästan alla fronter.

Årets upplaga iPad med 9,7"-skärm passar den absoluta majoriteten av alla potentiella användare. Prestandan räcker mer än väl för såväl spel som mediekonsumtion och för all del, lättare skrivbordsarbete med rätt tillbehör. När det kommer till iPad bör du redan från start välja en relativt frikostig storlek på lagring eftersom uppgradering inte är möjlig. Personligen tycker jag att 128 GB är en trevlig sweetspot sett till pris och prestanda och det bör räcka för de flesta behoven.

I min mening är detta surfplattan för alla utom de mest hängivna användarna, en platta som passar den vanliga användaren och inte offrar något på vägen!

MediaMarkt logo

4 490 :-

länk
Power logo

4 490 :-

länk
NetOnNet logo

4 490 :-

länk
Dustin Home logo

4 676 :-

länk
Proshop logo

4 490 :-

länk
Ginza logo

4 899 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Samsung Galaxy Tab S4 10.5 Wifi (64GB) Svart

Bästa surfplattan - Plats 2

Vill du inte ha en iPad så är Samsung Galaxy Tab S4 alltid ett trevligt alternativ!

Här får du en Android-platta med möjlighet till separata användarprofiler om du vill låta hela familjen dra nytta av din platta. Genom den medföljande S-pen kan du ge utlopp för din kreativa sida och kanske prestera ett och annat mästerverk? Vill du hellre ta del av andras mästerverk erbjuder Tab S4 en 16:10-skärm anpassad för att titta på film och serier i lämplig streamingtjänst. Här finns även möjlighet att utöka det interna minnet genom microSD-kort om du skulle komma på att du behöver mer lagringsutrymme, därmed behöver du inte tänka på allt från början.

Samsung Galaxy Tab S4 är kort och gott ett fantastiskt alternativ för dig som vill ha en surfplatta med Android!

star

På 4 listor

Power logo

6 255 :-

länk
Dustin Home logo

6 630 :-

länk
NetOnNet logo

6 890 :-

länk
Inet logo

6 890 :-

länk
CDON logo

6 990 :-

länk
MediaMarkt logo

6 990 :-

länk
Proshop logo

6 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Apple iPad Pro 11'' (2018) 4G 256GB Rymdgrå

Bästa surfplattan - Plats 3

Senaste generationen iPad Pro är inget annat än ett riktigt fullblodsmonster när det gäller såväl prestanda som design. En tunn, lätt surfplatta med fantastisk byggkvalité och skärmen som tar upp merparten av enhetens framsida gör detta till en oerhört trevlig enhet, om du är beredd att betala för det.

När det kommer till prestanda så är detta inte bara en oerhört kraftfull surfplatta, utan den slår även många bärbara datorer på fingrarna flera gånger om! Än kan inte mjukvaran till fullo dra nytta utav all kraft som finns i iPad Pro 11", men det är definitivt en framtidssäker modell som kommer hålla dig nöjd under många, många, många år framöver. Se bara till att välja rätt lagring från början, så du inte får slut på utrymme i förtid.

Det här är plattan för dig med höga krav och stort kreativt sinne!

NetOnNet logo

13 189 :-

länk
CDON logo

13 189 :-

länk
Webhallen logo

13 189 :-

länk
Elgiganten logo

13 189 :-

länk
Inet logo

13 189 :-

länk
Dustin Home logo

13 290 :-

länk
Proshop logo

12 508 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Huawei Mediapad M5 10"

Bästa surfplattan - Plats 4

Kinesiska Huawei satsar fortsatt hårt på bra och prisvärda surfplattor som täcker de allra flesta behoven. I Mediapad M5 hittar vi inte bara fullgod prestanda och relativt mycket lagringsutrymme för pengarna, utan även möjligheten att likt Samsung Tab S4 utöka det interna minnet. Huawei har även satsat en del på att få bra ljud i sin platta och tillsammans med Harman Kardon har man utvecklat högtalarna som levererar grym ljudkvalité.

En liten miss är dock att Mediapad M5 saknar 3,5 mm-kontakt, vilket gör att du behöver antingen dongel, USB-C-anslutna eller trådlöst anslutna hörlurar till denna för att inte störa omgivningarna när du avnjuter dina serier.

Här har vi ett bra alternativ för dig som vill ha en Android-platta till ett något lägre pris än Samsungs alternativ!

star

På 6 listor

NetOnNet logo

3 190 :-

länk
Inet logo

3 190 :-

länk
Dustin Home logo

3 790 :-

länk
CDON logo

3 890 :-

länk
ComputerSalg logo

4 106 :-

länk
Proshop logo

4 279 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Microsoft Surface Go 8 GB RAM, 128 GB SSD NVMe

Bästa surfplattan - Plats 5

Listans kanske mest udda produkt är hybriddatorn Microsoft Surface Go. Det här är en produkt som ligger högt upp på min egna önskelista för dess möjlighet att vara en högst portabel liten skrivmaskin med fullständigt Windows 10, men även kan tjänstgöra som en mer klassisk surfplatta. Prestandan är relativt låg för att vara en "klassisk" PC men den är ändå tillräcklig för enklare uppgifter såsom att skriva i Word, surfa på nätet och spana in YouTubes oändliga arkiv.

Tyvärr behöver du köpa till tangentbordsskalet vilket gör den något dyrare. I gengäld kan detta dock vara ett klockrent alternativ för dig som värdesätter Windows och möjligheten att skriva vart som helst, när som helst!

ComputerSalg logo

6 246 :-

länk
Proshop logo

6 447 :-

länk

Bästa surfplattan

2 experter tipsar

Joakim Ewenson

Joakim

Martina Åkerström

Martina

calendar

15 februari

Surfplattor

Surfplattor

259

Surfplattor börjar bli allt bättre på att ersätta behovet av en bärbar dator för en stor del av befolkningen. Väldigt många skulle klara av sitt vardagliga behov utan problem med den senaste generationens surfplattor och kanske är det just därför du besöker den här topplistan?

Joakim Ewenson betygsätter bästa surfplattan

Oavsett om du är ute efter att ersätta din laptop är eller bara är nyfiken på vad som är bäst på marknaden just nu så är den här listan för dig. Här går jag igenom mina favoriter och toppval när det kommer till surfplattor och varför jag tycker just DU skall kika närmare på dessa alternativ!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

2019-02-15

Läs mer om oberoende experter

1. Apple Ipad Pro Wi-fi + Cellular 10.5 256gb Silver

Bästa surfplattan - Plats 1

Det här är världens just nu bästa surfplatta, punkt slut. Den är som sämst NÄST bäst i någon enskild egenskap, men på totalen är det ingen som helst diskussion. Den har grym skärm, grymma högtalare och är snabbare och starkare än någon annan. Den har flest och mest välfungerande appar. Apple pencil ingår visserligen inte, men bara att stödet för den finns är värt mycket då det är kanske den bästa "plattpennan". Och är man duktig på att teckna kan man göra fantastiska saker med den. Positivt är också att utbudet av tillbehör är större än till någon annan platta, det suger ganska hårt att inte kunna hitta bra fodral till sin platta för att den är av ett mer udda märke! Storleken gillar jag skarpt, en utmärkt kompromiss mellan skärmyta och bärbarhet. Men är den värd sitt pris? Om du har pengarna och de inte är vikta för familjesemestern så är svaret ett rungande JA!

CDON logo

11 517 :-

länk
Dustin Home logo

10 501 :-

länk
Proshop logo

10 524 :-

länk

2. Apple iPad Pro 12,9" 256GB 4G Gray

Bästa surfplattan - Plats 2

Den här tycker jag personligen ännu lite bättre om än 1:an. Som du ser är det bara storleken som skiljer, och den här är verkligen maffig! Jag bara ÄLSKAR att läsa serietidningar på den (och ja, jag veeeet att jag är för gammal för att läsa serietidningar, men jag är som jag är)! En så pass stor skärm på så nära håll ger en riktigt imponerande bildupplevelse för film och tv! Och ett tangentbord till den blir tillräckligt stort för att det ska vara riktigt bekvämt att skriva på. I övrigt gäller samma saker som för 1:an, men den här blir ju inte fullt så portabel då förstås. Inget för handväskan direkt... men ska du åka bort några dar så är den ju perfekt att ta med i resväskan, och därför har jag valt 4G-modellen även här för största flexibilitet. Är du ute efter den allra bästa surfplattan med så stor skärm som möjligt så är den här rätt för dig.

Proshop logo

13 382 :-

länk

3. Huawei MediaPad M5 8.4" 4G - Grey

Bästa surfplattan - Plats 3

Jag drar en lättnadens suck när jag äntligen får lägga till en androidplatta med gott samvete. Sanningen är att androidtillverkarna inte går all in på surfplattor längre, och bara ett fåtal tillverkare gör ens ett hederligt försök till en riktigt vass platta. Bäst av dessa lyckas Huawei med sina mediapads, här i den senaste generationen M5. Det här är en riktig liten läckerbit, och en väldigt kabapel sådan. Storleken 8,4" är jag väldigt förtjust i - den har en förmåga att nästan alltid kännas rätt, varken för stor eller för liten. Denna med 4G är verkligen en klockren platta för handväskan eller innerfickan. Dess prestanda motsvarar förra årets flaggskeppstelefoner från Huawei, och det är sannerligen inte illa! Den är snabb och har kanonfin skärm och bra ljud. För dig som vill ha en riktigt vass allround-androidplatta i ett behändigt format är denna ett givet köp.

star

På 2 listor

Proshop logo

4 490 :-

länk

4. Apple iPad (2018) Wi-Fi+Cell 128GB Silver

Bästa surfplattan - Plats 4

Jaha, så tar vi en iPad igen då. Tänk att till och med Apples budgetplatta hamnar före nästan varenda androidplatta, sorgligt men sant! Den här plattan är väldigt prisvärd, men nu handlar ju den här listan om BÄSTA plattan så den hade inte fått vara med bara baserat på det. Den är faktiskt bra nog att platsa också! Här tog jag en modell med 4G för största flexibilitet och med större lagring för att vara mer framtidssäker, och i stort sett ingen behöver egentligen en bättre platta än såhär. Speciellt med tanke på att stöd för Apple Pencil tillkommit i denna senaste modell. Nu är du alltså inte hänvisad till den betydligt dyrare Pro-modellen bara för att kunna använda pennan! Självklart är den liiite sämre än iPad Pro på det mesta - men iPad Pro är närmast ONÖDIGT bra, så har du en annan bättre användning för de tusenlappar som det skiljer kommer du att bli jättenöjd med den här.

NetOnNet logo

5 889 :-

länk
CDON logo

6 143 :-

länk
Dustin Home logo

6 143 :-

länk
Ellos logo

6 190 :-

länk
Ginza logo

8 369 :-

länk
Proshop logo

6 185 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Microsoft Surface Pro i5 8GB 128GB SSD Kabylake

Bästa surfplattan - Plats 5

Behöver du kunna göra mer jobb utöver att bara maila och anteckna på din platta, t.ex filhantera och kanske något där appen inte funkar lika bra som motsvarande Windows-program? Då kan det vara lite plågsamt att försöka göra det med en iPad. Denna Windowsplatta från Surface Pro-serien har många av egenskaperna som en riktigt bra surfplatta har, samtidigt som den med tangentbord blir en fullfjädrad Windows-laptop. Den har utmärkt skärm och ljud och jag älskar det inbyggda stödet, ett sånt skulle jag vilja ha i alla surfplattor! Tangentbordet ingår tyvärr inte, men det är sjukt bra och klart värt att köpa till. Saknar du dina appar när du vill koppla av lite? Installera programmet Bluestacks, så kan du köra androidappar i den också! Priset kan tyckas högt, men om man tänker på att man både får en riktigt vass surfplatta och dator i ett så är den definitivt värd det!

CDON logo

8 790 :-

länk

Du som vill att din surfplatta ska vara bra på ALLT om det ska vara någon mening med att ha den, den här listan är för dig! Kan den ersätta en laptop? Inte för alla, men för många är svaret ja. Min sambo har inte tittat åt sin laptop sen jag lyckades övertala honom att testa en surfplatta för 5 år sen. Hur bra jag tycker att plattorna på min lista är förstår du av att samtliga finns i mitt eget hushåll:

Martina Åkerström betygsätter bästa surfplattan

Så varför skulle man hellre vilja ha en surfplatta än en laptop? Ja, om du ska ha den till främst arbete och t.ex behöver vissa Windowsprogram så bör du nog satsa på laptopen. Men vill du ha det behändigaste att ta med och det som är mest anpassat för en riktig kanonupplevelse vid mediakonsumtion - då är surfplattan det rätta! Slutligen, ett tips från coachen - sitt inte och håll i din surfplatta och få ont i armarna, skaffa ett fodral som fungerar som ett ställ. Det finns även de som går att rotera så att ställfunktionen funkar i porträttläget också - grymt när man läser tidningar!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Martina Åkerström


Martina Åkerström

2018-07-09

Läs mer om oberoende experter