Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Apple iPad 9,7" (2018) 4G 32GB Rymdgrå

Bästa surfplattan för äldre - Plats 1

I min mening är egentligen det enda valet när det kommer till surfplattor en iPad.

Apple har gjort det länge och vet vad som fungerar väl när det gäller såväl hårdvara som mjukvara. Med iOS får du en mycket väl beprövad plattform och minsta möjliga huvudvärk kring säkerhet och användarvänlighet.

För de allra flesta faller sig användandet naturligt, och har man sedan tidigare en iPhone blir valet ännu mer självklart. Just den här modellen erbjuder även 4G-uppkoppling om man inte vill förlita sig på eget eller andras WiFi för att komma åt internet.

Man kan ha många åsikter om Apple som företag, men här vet de bättre än alla andra tillverkare vad som fungerar och hur man levererar till den stora massan!

+

Den mest intuitiva surfplattan

5 185 :-

länk

4 799 :-

länk

4 799 :-

länk

5 189 :-

länk

5 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple iPad 9,7" (2018) WiFi 32GB Rymdgrå

Bästa surfplattan för äldre - Plats 2

Det kan tyckas märkligt att Apple iPad intar både första- och andraplats i den här listan, och egentligen skiljer det inte mycket mellan de två, endast 4G-uppkopplingens vara eller icke vara.

Den här modellen erbjuder endast WiFi-uppkoppling och genom det så sparar du några hundralappar. Utöver detta är det precis samma geniala enkelhet och smidighet som i alla andra iPads på marknaden. När det kommer till surfplattor handlar det helt enkelt om vilken modell av iPad och vilka specifikationer du ska ha!

Givetvis får du även här iOS med sitt stabila och lättanvända system som dessutom har god tradition av uppdateringar av såväl funktioner som säkerhetsförbättringar.

+

Den mest intuitiva surfplattan

star

På 2 listor

3 479 :-

länk

3 569 :-

länk

4 021 :-

länk

3 390 :-

länk

3 719 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung Galaxy Tab S5e 10.5" Svart

Bästa surfplattan för äldre - Plats 3

Om man nu absolut inte vill ha en iPad av någon anledning, då kan det inte bli så mycket bättre än vad Samsung har att erbjuda.

Ett lättanvänt och bekant gränssnitt från alla generationer av Samsungs smarta telefoner med Android, fast i ett större format. Med Android får du givetvis fördelen att kunna byta ut och ändra på plattans systemutseende på ett helt annat sätt än vad iOS någonsin kommer att erbjuda.

Nya Samsung Galaxy Tab S5e erbjuder bra skärmupplösning, kompetenta specifikationer och såväl ansiktsigenkänning som fingeravtrycksläsare för att du som användare ska kunna skydda innehållet i din surfplatta!

Vill du ha en surfplatta som inte är en iPad? Då är nya Samsung Galaxy Tab S5e ett utmärkt val!

+

Snygg

4 790 :-

länk

4 790 :-

länk

4 790 :-

länk

4 662 :-

länk

5 390 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Apple iPad mini (2019) WiFi 64GB Silver

Bästa surfplattan för äldre - Plats 4

Listans tredje och sista iPad blir den mindre och lättare varianten, iPad mini.

Med en nyligen uppgraderad insida är detta ett mycket intressant alternativ för dig som vill ha en fysiskt lite mindre enhet att använda antingen hemma eller på resande fot. Även här finns gott om olika varianter och specifikationer att välja bland, och jag skulle varmt rekommendera att överväga modellen med 4G-uppkoppling, med tanke på hur portabel enheten i sig är.

Precis som med sina större syskon så räcker prestandan mer än väl för de allra flesta och batteriet har inget att skämmas för heller. Det här må vara listans sista placering men samtidigt det bästa alternativet för dig som värdesätter portabilitet framför största möjliga skärm!

+

Storleken

star

På 2 listor

4 790 :-

länk

4 990 :-

länk

4 990 :-

länk

5 190 :-

länk

4 790 :-

länk

5 054 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa surfplattan för äldre

calendar

23 okt 2019

Surfplattor

Surfplattor

348

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Surfplattan har blivit vår tids dator, en enhet som i mångt och mycket ersätter behovet av en stationär eller bärbar dator för de allra flesta individer. Tack vare moderna och mobilanpassade webbsidor så är det ytterst sällan man stöter på saker som man skulle behöva använda en dator till.

Joakim Ewenson betygsätter bästa surfplattan för äldre

I den här listan finner ni mina absoluta toppval, anpassade för den som inte är så van vid teknik och som vill spendera minsta möjliga tid med att få igång och hålla igång sin enhet. Här är plattorna som jag hade rekommenderat till personer i min närhet, för att kunna ägna min tid åt annat än att behöva hjälpa dem igång.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter