Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Samsung Galaxy Tab S4 10.5 Wifi (64GB) Svart

Bästa surfplattan för film - Plats 1

Galaxy Tab S4 är en av de bästa surfplattorna du kan köpa idag. Samsungs skärm av S-AMOLED-typ ger en oslagbart bra filmupplevelse med riktig svärta och levande färger.

Tab S4 har HDR vilket ger ännu mer kraft i färgerna och gör de riktigt mörka scenerna rätta. Skärmen har fått tunnare kanter än Tab S3, även om det är långt till telefonernas kantfria designer. Fyra AKG-tunade högtalare levererar ett riktigt fylligt bra ljud med Dolby Atmos och 3D-ljud.

Samsung går glädjande nog mot strömmen, surfplattan har ett 3.5mm hörlursuttag! Batteritiden är riktigt bra, 15-16 timmars filmtittande kan du klämma ur batteriet. Tab S4 snabbladdar, något som gör stor skillnad i laddningstid jämfört med plattor som inte har detta, från 0-100% tar knappt 3.5 timmar.

Bättre surfplatta än det här hittar du inte, kvalitet och prestanda är i absolut toppklass!

+

Sagolik skärm, grym prestanda!

Aningen dyr

star

På 3 listor

6 374 :-

Pris hämtat 25/10

länk

6 290 :-

länk

6 490 :-

länk

6 890 :-

länk

6 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple iPad (2018) Wi-Fi 128GB Silver

Bästa surfplattan för film - Plats 2

Det går inte att göra en sådan här lista utan att ha med en iPad, det var ju trots allt Apple som gjorde surfplattan populär.

Kvaliteten är i toppklass, skärmen är av LCD IPS-typ och riktigt trevlig. Ljudet matas ut av två högtalare som sitter i botten på iPaden, och är helt okej - men med fördel pluggar du in dina hörlurar i 3.5 mm-uttaget och får en mycket bättre ljudupplevelse. Batteriet räcker till ungefär 10 timmar filmtittande, och det tar drygt 5 timmar att ladda 0-100%.

Apple kör vidare på ett vinnande koncept och nya iPad 2018 sticker inte ut på något sätt, men håller överlag en hög nivå. Vill du få ut lite mer av skärm, ljud och kraft är Apples Pro-modeller kanske ett alternativ, men du bör fråga dig om den lilla skillnaden är värt priset. För att sammanfatta: Apples iPad 2018 är en mycket stabil platta och ett bra köp.

+

Hög kvalitet!

star

På 2 listor

4 490 :-

länk

4 675 :-

länk

4 490 :-

länk

4 699 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung GALAXY T820 TAB S3 9,7" WIFI 32GB SILVER

Bästa surfplattan för film - Plats 3

Samsung Galaxy Tab S3 är som gjord för att se på film. Skärmen av S-AMOLED-typ ger absolut svärta och bra tryck i färgerna. Galaxy Tab S3 stöder HDR vilket ger ännu mer stuns i färgerna och lyfter även de mörkaste scenerna - något du kan njuta av om du ser på film via Netflix.

Tab S3 har fyra AKG-tunade högtalare. Ljudet är riktigt bra även om basen gärna kunde haft mer tyngd, men man måste komma ihåg att detta är en supertunn platta. Med bra hörlurar kommer du i mål när det gäller ljudet, och ja - det finns ett hörlursuttag! Batteritiden är okej, 11-12 timmar filmtittande kan du klämma ur plattan.

Surfplattan har även snabbladdning, något som gör stor skillnad i laddningstid jämfört med plattor som inte har detta, från 0-100% tar cirka tre timmar. Det som gör Tab S3 till en favorit är främst skärmen, den är otroligt bra!

+

Skärmen är i en klass för sig

Känslig baksida i glas

star

På 2 listor

4 890 :-

länk

6 559 :-

länk

4 490 :-

länk

4. Huawei Mediapad M5 10"

Bästa surfplattan för film - Plats 4

Här rekommenderar jag Huaweis Mediapad M5 med 10.8"-skärm, då den större skärmen verkligen kommer till sin rätt när du ser på film. Skärmen är av LCD IPS-typ och har en riktigt fin färgåtergivning.

Fyra Harman/Kardon-högtalare levererar ljudet och även om de sitter på baksidan är de mycket kraftfulla och bjuder på riktigt bra ljud. Vill du plugga in dina hörlurar är det bara USB-C som gäller, men som tur är skickar Huawei med en usb-c till 3.5mm-dongel i kartongen. Något som kan vara lite svårt att vänja sig vid är Huaweis kraftigt moddade version av android, EMUI, som påminner lite om iOS. Det är en smaksak, och som alltid kan du enkelt byta launcher i Android.

Mediapad M5 är ett riktigt bra köp för dig som vill njuta av film på en stor skärm. Huawei har lyckats få till en surfplatta som känns premium och håller en mycket hög kvalitet.

+

Grymt ljud!

Saknar 3.5mm hörlursuttag

star

På 3 listor

4 279 :-

länk

3 990 :-

länk

4 267 :-

länk

Bästa surfplattan för film

calendar

24 okt 2019

Surfplattor

Surfplattor

243

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

En surfplatta är egentligen näst intill idealisk att använda för att titta på filmer, du kan ha med den överallt och se på vad du vill - när du vill. Men utbudet av surfplattor har minskat på senare år och det kan vara svårt att hitta de där riktiga guldklimparna. Reklambladen lockar ofta med billiga surfplattor som kan vara frestande - men det finns mängder av billiga budgetsurfplattor som aldrig borde ha tillverkats då deras prestanda, uråldriga androidversioner och tveksamma kvalitet ger en allt annat än behaglig upplevelse.

Jimmy Lee Skrufve betygsätter bästa surfplattan för film

Ska du ha en surfplatta som hänger med får du vara beredd att gå upp lite i pris. Vill du spara pengar kan du välja modeller som saknar 4G. Hade jag skrivit denna lista för några år sedan hade jag tryckt på lagringsstorleken, men det är inte lika viktigt idag då de flesta ser på film via streamingtjänster. Här kommer jag att tipsa om tre olika surfplattor som är riktigt bra för att se på film med, fokus ligger mycket på skärmen och ljudet. Ingen av dem är i budgetprisklassen, men det är av den enkla anledningen att skärmarna på de billigare surfplattorna inte håller måttet för att se på film med. Häng med så kör vi!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jimmy Lee Skrufve


Jimmy Lee Skrufve

Läs mer om oberoende experter