Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Apple Ipad Pro Wi-fi 10.5 256gb Silver

Bästa surfplattan för spel - Plats 1

Ja, här är det egentligen inte mycket att diskutera. Hur mycket Androidtjej jag än är så är det bara att böja sig inför fakta, här har vi kungen. Snabbheten och styrkan i processorn och grafikprocessorn sopar banan med alla andra mobila enheter idag. Du får också en av världens bästa surfplatteskärmar och bra stereoljud med 4 högtalare. För att inte tala om att det är den enda surfplattan med en skärmuppdateringsfrekvens på 120Hz, vilket är dubbelt så högt som alla andra, och ger ett nästan obeskrivligt flyt. Dessutom är det fortfarande så att många appar släpps allra först till iOS, samt är ofta också är bättre kodade. Så vill du kunna spela de mest krävande spelen som finns för mobila enheter, och både kan och vill betala vad som krävs för det - då är det nog bara att trycka på köp-knappen. På köpet får du då också den bästa surfplattan på marknaden idag.

Proshop logo

8 357 :-

länk

2. Apple iPad (2018) Wi-Fi 128GB Silver

Bästa surfplattan för spel - Plats 2

Tycker du det känns lite magstarkt att punga ut för en iPad Pro och känner att du vill ha riktigt bra grejer men inte nödvändigtvis det ALLRA värsta som finns, bara för sakens skull? Då bör du ta en titt på den ”vanliga” iPaden, här i 2018 års utförande. En riktigt trevlig satsning som Apple har gjort i det här prissegmentet, tycker jag! Här sitter stereohögtalarna i ena kortänden och skärmen är inte lika vass, samt att den har mindre arbetsminne, vilket kan märkas vid laddtider av de allra tyngsta spelen. Processorn är förstås inte fullt lika vass som i iPad Pro men är ändå bland de absolut bästa på marknaden, och grafikenheten är till och med samma som i Pro. Och med apparnas tillgänglighet och kvalitet är det förstås likadant som för Pro. Om du nöjer dig med det NÄST bästa så kan du spara ett antal tusingar till något annat roligt genom att välja denna platta!

star

På 2 listor

NetOnNet logo

4 490 :-

länk
Proshop logo

4 675 :-

länk
Ellos logo

4 790 :-

länk
Ginza logo

4 909 :-

länk
Webhallen logo

4 490 :-

länk
Dustin Home logo

4 702 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Huawei Mediapad M5 10"

Bästa surfplattan för spel - Plats 3

Trivs du inte riktigt med iOS och vill helst ha en Androidplatta? Eller du kanske vill använda plattan mycket till film också, och därför föredrar ett mer ”avlångt” format än iPads 4:3? Då är den här plattan ett väldigt bra alternativ! Processor och grafik är hämtade från Huaweis flaggskeppsmobiler från förra året, vilket innebär att det är det vassaste som finns inom Androidsurfplattor idag. Jag spelar visserligen inte Asphalt 8 och sånt, men jag har en ändå del rätt grafikkrävande spel som får väldigt många enheter att hosta och hacka stundtals, även där man inte väntar sig det (som i Galaxy Tab S3 tex). Men jag har aldrig sett minsta antydan till något sånt i denna. Fantastiskt fin skärm och stereoljud med 4 högtalare. Precis som med iPadsen är även denna en riktigt vass allroundplatta som presterar väldigt bra oavsett vad du använder den till.

star

På 5 listor

CDON logo

3 990 :-

länk
Inet logo

3 990 :-

länk
Proshop logo

4 279 :-

länk
Webhallen logo

3 590 :-

länk
Dustin Home logo

3 990 :-

länk
ComputerSalg logo

4 547 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Lenovo TAB4 PLUS WIFI 10" 64GB HDD 4GB RAM BLACK

Bästa surfplattan för spel - Plats 4

En till Androidplatta som är riktigt bra rustad för att spela spel på har vi här, och till ett väldigt bra pris. En bra skärm och stereohögtalare finns även i denna, fast inte riktigt i klass med mediapaden, men som sagt, priset är istället lite extra attraktivt. Processorn i den här är visserligen en mellanklassprocessor – men de har verkligen blivit oerhört bra de senaste åren! Det man kommer att märka den lite billigare processorn på är framförallt att laddtiderna blir lite längre, men när spelet väl är igång tuffar den på fint och klarar i stort sett allt man kastar på den. Skärmupplösningen i full HD ger fin skärpa men är lägre än i mediapaden, det gör det också lättare för hårdvaran att orka med de mer krävande spelen. Det är lika generöst med arbetsminne och lagring som i mediapaden, så du ska inte behöva avinstallera dina spel för att få plats med nya i någon av dem.

star

På 2 listor

Proshop logo

3 490 :-

länk

5. Microsoft Surface Pro i5 8GB 256GB SSD Kabylake

Bästa surfplattan för spel - Plats 5

Dags att prata om elefanten i rummet också. Det finns inga ”riktiga” spel för iOS och Android säger många. Så ok, vi tar med en Windowsplatta också. Naturligtvis har den inte spelprestanda som en riktig gamingdator. Men såna är inget man bär omkring på heller, inte ens gaminglaptoparna om ni frågar mig. Så om vi nu pratar surfplattor så är det ändå så att det finns en hel del spel för endast Windows och som den här hårdvaran räcker till väldigt bra för. Min dotter spelar t.ex. Sims 4 och flera Steam-spel. Så är du ute efter att kunna spela spel som bara finns till Windows, med prestandakrav inom rimliga gränser, i ett väldigt bärbart format - då är en Surface Pro grejen. Kanonfin skärm och väldigt bra högtalare har den ju också. Dessutom får du en ultramobil och kanonsnabb dator till alla dina andra Windows-behov på köpet!

CDON logo

9 990 :-

länk

Bästa surfplattan för spel

calendar

2 jul 2018

Surfplattor

Surfplattor

204

Jag spelar själv väldigt mycket spel på mina plattor, lite på telefonen och nästan inget på datorn, och när jag funderade på varför så kom jag fram till det här: En surfplatta är oerhört mycket mer allround än en spelkonsol – vill jag varva med lite film, surf, läsning så byter jag bara app, jag behöver inte leta rätt på en annan enhet. Den är också mycket enklare att ha med sig än en dator.

Martina Åkerström betygsätter bästa surfplattan för spel

Surfplattor är inriktade på att vara bra för mediekonsumtion med bra skärmar och bra ljud, vilket gör mycket för en bra spelupplevelse också. Vill jag gå in och titta till nån av mina spelvärldar lite, men inte har en platta med mig, så kan jag ju gå in i samma app på telefonen. Och utbudet av spel för iOS och Android i alla kategorier bara växer i takt med att hårdvaran blivit allt vassare och räcker till allt mer krävande spel. Men alla plattor ger inte en så bra spelupplevelse, inte ens i de högre prisklasserna – så här kommer mina bästa rekommendationer för dig som vill spela spel på din surfplatta!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Martina Åkerström


Martina Åkerström

Läs mer om oberoende experter