Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Samsung Galaxy Tab S4 10.5 Wifi (64GB) Svart

Bästa surfplattan från Samsung - Plats 1

Tab S4 är en lyxplatta. Design, skärm, ljud - allt är toppkvalitet och även prestandan är värdig en platta i toppklassen. Allra mest glänser den som mediaplatta med den fantastiska skärmen i optimalt bildformat för serier och film, som liksom de andra i Samsungs Tab S-serie, överträffar allt annat. Ljudet från de fyra högtalarna är imponerande för en platta, och att titta på film och serier i den känns nästan magiskt. Med den klart vassare processorn, jämfört med föregångarna, levererar den allt jag begär när det gäller spel också, samt att den har grym batteritid. Och så har den ju S-pen, en så kallad active stylus som ger dig möjlighet att anteckna och rita på ganska avancerad nivå i din platta. Samsung har gått all in här, och priset är därefter - men har du de pengarna att lägga på en platta och vill ha Samsungs bästa så är det rätt val.

star

På 4 listor

Power logo

6 374 :-

länk
MediaMarkt logo

6 390 :-

länk
Proshop logo

6 490 :-

länk
NetOnNet logo

5 390 :-

länk
Dustin Home logo

6 804 :-

länk
Inet logo

6 890 :-

länk
CDON logo

6 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Samsung GALAXY T719 TAB S2 8.0 4G 32GB NEW EDITION WHITE

Bästa surfplattan från Samsung - Plats 2

Den här plattan är min lilla ögonsten! Den är så nätt och behändig, och fastän den har ett par år på nacken så håller den fortfarande måttet och funkar utmärkt till det mesta. Jag använder den varje dag och bävar för den dag den tar sitt sista andetag. Den tillhör det tynande släktet 8-tumsplattor som är perfekta för att ha med sig precis överallt, i väskan eller en större jackficka, och därför rekommenderar jag också modellen med SIM-kortplats. (Den går faktiskt att ringa med!) Den har ju en underbar skärm precis som alla plattorna i Tab S-serien, men dess unika fördel är formatet och storleken. Det mesta i övrigt i den storleken idag har SÅ tråkig kvalitet och prestanda! Denna har också ett riktigt anständigt pris numera, och söker man en 8-tumsplatta vet jag ingen jag hellre skulle välja, även om jag skulle välja bland ALLA märken.

Proshop logo

4 190 :-

länk
CDON logo

4 190 :-

länk

3. Samsung Galaxy Tab A 10.5 (2018) WiFi 32GB Fog Grey

Bästa surfplattan från Samsung - Plats 3

Samsungs pinfärska nya modell i mellanklasserien - Tab A 10.5 - är nog det bästa valet för dig som vill ha en kvalitetsplatta med modern design och prestanda - men som tycker att priserna i Tab S-serien är lite för svårsmälta! Den är en klar uppgradering från Tab A 10.1 på vissa punkter, bland annat har den fått fyra högtalare liksom Tab S-plattorna, så nu får man stereoljud i landskapsläge också! En modernare processor och både mer och snabbare arbetsminne ger förstås bättre prestanda än föregångaren. Inget direkt fartmonster, men den har kraft nog att klara av allt utom de mest extremt krävande spelen och bör duga väldigt bra åt de allra flesta. Batteritiden är ÄNNU lite bättre än den redan utmärkta i företrädaren Tab A 10.1. Det är enkelt att lägga in flera konton och det finns ett särskilt kids mode - en klockren familjeplatta alltså!

NetOnNet logo

2 290 :-

länk
Proshop logo

2 990 :-

länk
CDON logo

2 890 :-

länk
Dustin Home logo

2 990 :-

länk
Inet logo

2 990 :-

länk
Webhallen logo

2 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Samsung Galaxy Tab S3 Svart

Bästa surfplattan från Samsung - Plats 4

Tab S3 har mycket gemensamt med efterträdaren Tab S4. S-seriens oslagbara skärmar, bra ljud och byggkvalitet samt den medföljande pennan - som ger stora kreativa möjligheter för den som vill, och smarta och praktiska hjälpfunktioner för alla andra - har de gemensamt. Det som skiljer är ju dels att efterföljaren har lite nyare hårdvara och därmed bättre prestanda - men en kanske viktigare skillnad är formatet. Bildskärmen i Tab S3 är inte lika "långsmal" som i Tab S4. Tab S3 kan därför vara ett bättre val för dig beroende på vad du gör mest på din platta. Om du använder den mer för surf och läsning än för film så känns nog det bättre med den större bredden du får i porträttläget i Tab S3. Och att priset gått ner en del sen den släpptes är ju ingen nackdel, ett par dryga tusingar sparar du om du väljer denna istället för Tab S4!

Proshop logo

4 890 :-

länk
CDON logo

4 290 :-

länk
Inet logo

4 290 :-

länk

5. Samsung Galaxy Tab A 10.1 WIFI (32GB) Black

Bästa surfplattan från Samsung - Plats 5

Den här plattan från förra generationen av Samsungs mellanklasserie Tab A spelar inte i samma division som Tab S-plattorna, det kan vi reda ut på en gång. Men den har sina egna fördelar (varav en helt klart är priset) och kan vara precis den plattan du söker! Alla dess egenskaper är väldigt bra för prisklassen. Skärmen är skarpare och den stöder snabbare wifi-anslutningar än de flesta andra plattor för samma pengar. Samsung har också skött sig bättre än andra tillverkare när det gäller att hålla programvaran uppdaterad. Prestandan är fullt tillräcklig för de flesta, och så har den mycket bra batteritid också. De flesta har nog maxpriset som sitt första och viktigaste kriterium när de väljer platta, och är det en platta i prisklassen max 2000 du söker så är det här ett väldigt bra val!

Proshop logo

1 990 :-

länk
CDON logo

3 490 :-

länk

Bästa surfplattan från Samsung

calendar

29 okt 2018

Surfplattor

Surfplattor

84

Samsung var tidiga med att erbjuda alternativ till Apples iPads, och de är fortfarande den Androidtillverkare som engagerar sig mest i att erbjuda genomtänkta surfplattor i olika prisklasser och för olika behov - och jag tycker att de lyckas väldigt bra! Har man redan en Samsungtelefon - som ju många av oss har - så finns det förstås fördelar med att ha en platta från samma märke.

Martina Åkerström betygsätter bästa surfplattan från Samsung

Dels känner man igen sig och vet hur allt funkar, och dels kan man ha dem kopplade till varandra och t ex få telefonens aviseringar i plattan. Men den bästa anledningen till att skaffa en Samsungplatta är helt enkelt att det är bra grejer! De finns i många olika prisklasser och alla ger på sitt eget sätt valuta för pengarna. Alla har de sina unika fördelar och vilken som passar dig bäst hoppas jag du har fått hjälp med när du läst min lista!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Martina Åkerström


Martina Åkerström

Läs mer om oberoende experter