Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Samsung Galaxy Tab S4 10.5 Wifi (64GB) Svart

Bästa surfplattan med Android - Plats 1

Vad som är viktigast för en själv avgör vilken platta man sätter högst upp på listan. Men många tittar en hel del på film på sina plattor och då är det inget som riktigt konkurrerar med en Amoled-skärm från Samsung. Svärta och kontrast är oslagbara med denna skärmteknik jämfört med även de allra bästa lcd-skärmarna, och färgerna är fantastiska. Ljudet från de 4 högtalarna är också väldigt bra, och att man gått från en 9.7"-skärm i bildformat 4:3 i Tab S3 till 10.5" i 16:10 är grädde på moset för oss som vill se film och serier! Prestandan är bra, och så ingår Samsungs S-pen vilket ger stort mervärde framförallt för den som uppskattar möjligheterna att anteckna och rita i plattan. Man kan även tillfälligt ställa in den så att den funkar lite mer likt en dator, vilket kan vara en behändig möjlighet att ha när man är på rymmen från kontoret.

star

På 4 listor

Power logo

6 374 :-

länk
MediaMarkt logo

6 390 :-

länk
Proshop logo

6 490 :-

länk
NetOnNet logo

5 390 :-

länk
Dustin Home logo

6 804 :-

länk
Inet logo

6 890 :-

länk
CDON logo

6 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Huawei Mediapad M5 10"

Bästa surfplattan med Android - Plats 2

Den här plattan kunde lika gärna ha intagit förstaplatsen beroende på vad som är viktigast för dig. Väldigt fin skärm i denna också, rejäl storlek med bra format för film, och jättebra stereoljud från 4 högtalare i även denna. Inte FULLT lika galet utomjordiskt enastående skärm i denna som i Samsungen, men helt klart en av de allra finaste surfplatteskärmarna just nu. Och prestandamässigt skulle jag faktiskt säga att den känns lite vassare än Samsungen vid verkligt användande. Hårdvaran är ungefär likvärdig men Huawei är bland de skickligaste tillverkarna på att optimera mjukvaran så att det flyter bra. Byggkvalitet och design känns lika top notch och 2018 som i Samsungen, men priset är faktiskt ett antal tusenlappar lägre - bra gjort Huawei!

star

På 5 listor

Inet logo

3 990 :-

länk
CDON logo

3 990 :-

länk
Proshop logo

4 279 :-

länk
Webhallen logo

3 590 :-

länk
Dustin Home logo

3 990 :-

länk
ComputerSalg logo

4 547 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Huawei MediaPad M5 8.4" 4G - Grey

Bästa surfplattan med Android - Plats 3

Här har vi lillebror till plattan på andraplatsen. Den har samma fördelar som 10.8-tummaren fast i ett behändigare format. Med 4G-stöd kan du sätta i ett simkort så att du kan ha med dig den överallt - utan att fundera på var du ska hitta wifi eller riskera att ta slut på telefonens batteri genom att köra hotspot. En del säger att plattor i den här storleken inte behövs längre nu när telefonernas skärmar är så stora. Njaaaa säger jag, jämför den här med din 6-tumstelefon i 18:9-format så tror jag nog du håller med om att det är BRA mycket roligare att titta, surfa och spela på den här! Det här är förresten den vassaste plattan runt 8 tum just nu, ÄVEN om man skulle räkna med iPads anser jag, eftersom Apple verkar ha övergivit miniserien och den sista (mini 4) är lite väl till åren kommen nu.

Proshop logo

4 490 :-

länk

4. Samsung GALAXY T820 TAB S3 9,7" WIFI 32GB SILVER

Bästa surfplattan med Android - Plats 4

Förra årets premiumplatta från Samsung - Tab S3 - har många av samma fördelar som Tab S4. Den fantastiska Amoled-skärmen och bra stereoljud med 4 högtalare. Den praktiska S-pen som ger tillgång till smarta små hjälpfunktioner som kan uppskattas av alla, samt ännu större mervärde för dig som vill anteckna och rita i din platta. Den har lite mindre lagringsutrymme och förstås en äldre processor, men den håller måttet fortfarande och priset har också sjunkit sen lansering så den ligger drygt ett par tusingar under Tab S4. Jag prisade ju övergången i bildformat från Tab S3 till Tab S4, men det är vad JAG tycker - och du kanske är en av dem som föredrar det mer "fyrkantiga" bildformatet 4:3 som är i denna och som lämpar sig bättre för surf och läsning. Kör på den här i så fall och spara på kuppen ett par tusen till nåt annat roligt!

star

På 2 listor

Proshop logo

4 890 :-

länk
CDON logo

6 559 :-

länk
Inet logo

4 190 :-

länk

5. Asus ZenPad 3S 10

Bästa surfplattan med Android - Plats 5

Det här är en riktigt fin och trevlig platta som jag tycker har fått mindre uppmärksamhet än den förtjänar. Nu har den förvisso funnits på marknaden i snart ett par år, men den håller fortfarande måttet prestandamässigt. Asus är liksom Huawei duktiga på att ge sina produkter bra snabbhet och flyt. Plattan håller hög kvalitet med lyxig design och väldigt mycket premiumkänsla. Den har en av de bästa surfplatteskärmarna tack vare flera olika tekniker utvecklade av Asus själva samt bra stereoljud. Den har även stöd för så kallad Active Stylus som ger möjlighet att anteckna och rita på plattan, vilket är positivt även om pennan i sig inte ingår. Om du föredrar 4:3-format är det här ett alternativ till Tab S3 som absolut är värt att kolla in!

6. Samsung Galaxy Tab S2 - surfplatta - Android 6.0 - 8.0 4g 3…

Bästa surfplattan med Android - Plats 6

Om man vill ha en liten behändig platta som man alltid kan ha med sig, så kan det vara tufft att hitta. Även Samsung har tyvärr övergivit 8-tumsformatet så det som fortfarande finns att tillgå i Tab S-serien i den storleken är inte rykande färskt. Men det är fortfarande en jättefin liten platta och jag använder min varje dag! Den här modellen har simkortsplats som jag tycker man vill ha i en platta i den här storleken, som man stoppar i handväskan eller jackfickan och tar med sig överallt - så gör jag med min i alla fall. Det går faktiskt att ringa med den också! En underbar Amoled-skärm sitter förstås i denna också, men någon S-pen har den inte stöd för och stereohögtalarna sitter i ena kortsidan. Men den är väldigt lätt och smidig att ha med sig, och har du användning för en sådan platta ska du absolut ta en titt på den här!

Proshop logo

4 190 :-

länk
CDON logo

4 190 :-

länk

7. Lenovo TAB4 PLUS WIFI 10" 64GB HDD 4GB RAM BLACK

Bästa surfplattan med Android - Plats 7

Den här plattan spelar inte i samma liga som de andra plattorna på listan, detta är ingen premiumplatta utan mellanklass. Men jag tyckte den var värd att ta med ändå för att den ger så mycket värde för pengarna. Kan man överse med att skärmen är jämförelsevis lite dassig och att stereohögtalarna inte imponerar lika mycket som på de bästa plattorna så får man imponerande bra och framtidssäker hårdvara för pengarna här. Processorn är inte den snabbaste men ger mycket bra batteritid och en råstyrka som klarar det mesta. Lagring och arbetsminne är generöst tilltaget och mjukvaran är ren och lättanvänd med bra flyt. Eftersom man kan formatera minneskort som internlagring i denna så kan kortet även användas till appar och innehåll som bara vill ligga i internminnet. Om priset är viktigare än skärm och ljudkvalitet så kan denna vara nåt för dig!

star

På 2 listor

Proshop logo

3 490 :-

länk

Bästa surfplattan med Android

calendar

29 aug 2018

Surfplattor

Surfplattor

118

Goda nyheter, ryktet om Android-plattans död är betydligt överdrivet! Det finns fortfarande några tappra tillverkare som levererar genomtänkta och väldesignade surfplattor i toppkvalitet med Android som operativsystem, för oss som föredrar eller rentav behöver de lite friare förutsättningarna som ändå finns med Android. Att kunna ladda ner appar även från andra källor än Google Play samt att kunna hantera filer smärtfritt är exempel på det.

Martina Åkerström betygsätter bästa surfplattan med Android

Sen kan det, hur bra iPads än är, faktiskt finnas en viss hårdvara man vill åt som Apple helt enkelt inte har i sina produkter. Skärmtekniken Amoled som idag endast används av Samsung är ett sådant exempel, har man en gång låtit sig trollbindas av en stor fin Amoled-skärm är man antagligen fast. Så du som vet att du vill ha en riktigt bra Android-platta men har undrat om det verkligen finns, den här listan är för dig!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Martina Åkerström


Martina Åkerström

Läs mer om oberoende experter