search

1. Logitech MX Keys Wireless

Bästa trådlösa tangentbordet - Plats 1

Här har vi ett tangentbord från Logitech som ansluts med en USB-plugg in i datorn.

Det har en batteritid på upp till 5 månader, ser relativt snyggt ut och kommer med konkava tangenter med en bra responstid. Utöver det så har det även en smart belysning som gör att tangenterna lyser upp när fingrarna närmar sig.

MX Keys är ett tyst tangentbord som presterar väldigt bra. De matta tangenterna gör att du får ett bra grepp och de rundade hörnen ger en skön känsla.

Tangentbordets konstruktion består av en enda stor metallplatta som håller ihop bordet och ger en känsla av kvalitet och stabilitet. Det medföljer en USB-C-kabel för uppladdning. Tangentbordet är även kompatibelt med MacOS-enheter.

Ett tangentbord som är perfekt för den som vill ha en premiumkänsla vid skrivande men även för enklare spel.

+

De konkava tangenterna

Kostar relativt mycket

1 219 :-

länk

1 268 :-

länk

1 290 :-

länk

1 290 :-

länk

1 290 :-

länk

1 299 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Logitech K800 Wireless illuminated

Bästa trådlösa tangentbordet - Plats 2

Här har vi ytterligare ett tangentbord från Logitech. Det här har jag speciellt valt eftersom det har en superbra bakgrundsbelysning och är till för dig som jobbar i mörka miljöer.

Här får du trevliga skrivupplevelser och det till ett väldigt bra pris. Du kan dessutom justera bakgrundsbelysningen med olika styrkor.

K800 använder Logitechs medföljande mottagare, en 2,4 GHz USB-dongel som ger bättre anslutning och gör att du kan ansluta flera möss och tangentbord till en dator - riktigt smart!

Tangenterna känns väldigt bra trots den tunna designen på tangentbordet. Batteritiden är utmärkt och att varje tangenttryckning är så tyst gör det till ett väldigt behagligt bord att arbeta med, oavsett om det är surfande eller skrivande du sysslar med.

Ett bra val för den som vill ha en trevlig skrivupplevelse och kunna justera bakgrundsbelysningen.

+

Justerbar bakgrundsbelysning

Lite väl tunn design

987 :-

länk

990 :-

länk

1 099 :-

länk

1 119 :-

länk

1 149 :-

länk

1 149 :-

länk

1 259 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Logitech K580 Slim Wireless Keyboard - Nordisk - Svart

Ett bluetooth-tangentbord från Logitech med många anslutningsmöjligheter. Det här bordet passar dig som har Mac, Windows, Chrome OS, iOS eller Android och som vill åt det enkla med bluetooth men också kunna vara ansluten på flera enheter samtidigt.

På tangentbordet kan du sätta ned din telefon på en dockningsstation som är väldigt välplacerad. Till tangentbordet följer det med två AAA-batterier och batteritiden är upp till hela 24 månader, ja du hörde rätt, 24 månader!

Det här tangentbordet är avsett för att ersätta allt tummande på din telefon eller surfplatta, men det fungerar lika bra till datorn eftersom det är fullskaligt.

Ett bra val för den som har flera olika enheter och vill få möjligheten att använda ett tangentbord till samtliga.

+

Kompatibilitet

Kan kännas en aning plastigt

543 :-

länk

549 :-

länk

4. Corsair K83 Wireless

Ett tangentbord från Corsair som är framtaget för att användas från TV-soffan, då det utöver att vara kompatibelt med Windows, MacOS och Android även funkar med Samsungs TV-apparater som har OS Tizen.

Med en musplatta och låg profil på tangenterna känns det väldigt skönt att navigera och skriva. Tangentbordet ansluts med bluetooth och har en räckvidd på 10 meter. Det laddas via en micro-USB-sladd som medföljer vid köp.

Batteritiden är på 10 timmar vid användande men bordet går snabbt ner i viloläge så fort det ställs undan. Bordet funkar även med en iOS-enhet så som en Apple TV, men då stöds inte muspekaren eller navigationsjoysticken.

Tangentbordet har en härlig yta i matt plast på undersidan och en elegant ovansida i borstat aluminium. Switcharna är Corsairs egna, som är överlägsna när det kommer till tunna tangenter.

Ett superbra val för dig som vill ha ett tangentbord som du kan använda i soffan.

+

Navigering

Fungerar inte helt med alla enheter

1 390 :-

länk

1 489 :-

länk

Bästa trådlösa tangentbordet

calendar

4 mar 2020

Tangentbord

Tangentbord

104

Här listar jag de trådlösa tangentbord som jag anser vara absolut bäst på marknaden just nu. Det viktigaste enligt mig är att de är välbyggda, har en bra batteritid och är användarvänliga. Givetvis vill man också ha något med en relativt snygg design. Här rekommenderar jag produkter jag tidigare ägt och/eller testat och där mina erfarenheter varit väldigt positiva.

Adam Strömberg betygsätter bästa trådlösa tangentbordet

Tangentborden i listan täcker de flesta användningsområden du kan tänka dig: lättare spel, jobb, hobby och uppsatsskrivande. Det som skiljer dem åt är att de har lite olika uppbyggnader. De flesta gaming-tangentbord är utrustade med så kallade switchar, som är en typ av mekanik där varje tangent har en egen switch. Ett tangentbord för arbete eller skrivande liknar nuförtiden mer och mer laptop-tangenter: de är platta och väldigt mjuka har en hel platta undertill som agerar som en enda stor switch.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Adam Strömberg


Adam Strömberg

Läs mer om oberoende experter