search
QLED QE55Q7FN en tv från Samsung

Samsung QLED QE55Q7FN

Topplistor

0 Topplistor

Kundvagn

0 Återförsäljare

Fanns tidigare med på 3 topplistor

Bästa TV:n under 10.000 kr

Åge Nielsen

Av Åge Nielsen

Borttagen från listan 6 augusti 2019

Här är en TV med quantum-dot-teknik, det Samsung kallar för QLED och som gör färgnyanser mer naturtrogna. Precis som den ska levererar denna TV en mycket bra bild. Den har också stöd för tekniken som förhöjer kontrasten (HDR) och skärmen är ljusstark. Detaljrikedomen är utsökt - matar man denna TV med högupplöst film visar den sin största styrka. Uppskalningen från standardupplösning till högupplösning görs med ganska gott resultat och brusnivån hålls på en låg nivå. Ljudet får godkänt, röster framträder bra och ljud i film är okej. Men en soundbar ger ändå ett lyft. Samsung är kända för sitt lättanvända menysystem och denna TV:n är inget undantag. Som bonus har Samsung också fixat en stilren design och en smart lösning på alla kabelhärvor. Det finns en separat box som man lätt kan gömma undan, dit du kopplar alla kabelanslutningar istället för på TV:ns baksida.

Bästa TV:n under 10.000 kr

Peter Olsson

Av Peter Olsson

Borttagen från listan 20 september 2019

Samsung Q7 är en trevlig TV att vila ögonen på. Förutom att den levererar läcker bild med bra färgåtergivning så bjuder Q7:an på riktigt bra ljusstyrka. Det innebär att den är ett solsäkert val inför ljusare tider och passar dig med ett lite ljusare vardagsrum. Och vad är egentligen sommar, sol och ledighet utan svettiga lättklädda spelsessioner? Aktivera Q7:ans game mode så får du riktigt låg input lag och därmed en njutbar spelupplevelse. TV:n har operativsystemet Tizen OS, vilket innebär hög användarvänlighet och bra utbud av appar. Streaming direkt från mobilen är busenkelt och smidigt. Levereras med Samsungs numer välkända One Remote, som är snål på knappar men enkel att använda efter en kort inlärningsperiod. Samsung Q7 har få svagheter, men betraktningsvinkeln lämnar utrymme för förbättring. Den här TV:n funkar till allt, men skiner lite extra när det kommer till just gaming.

Bästa TV:n för sport

Peter Olsson

Av Peter Olsson

Borttagen från listan 4 november 2019

Samsungs spelare är riktigt kompetent på så gott som alla positioner och hanterar snabba rörelser med finess. Att självaste Zlatan gör reklam för Samsungs QLED gör att man misstänker att den här TV:n bör leverera fotboll i världsklass. Det gör den! Du kan faktiskt även titta på andra sporter utan att oroa dig för att den inte ska hänga med i svängarna. Som om det inte vore nog kan du också titta på mer osportsligt material samt spela spel då responstiden är väldigt bra. Samsungs eget gränssnitt Tizen är snabbt och lättnavigerat med ett fullgott apputbud. Få streamingfantaster kommer känna att något saknas. En liten svaghet hittar vi i betraktningsvinkeln, vilket bara blir märkbart om man inte sitter rakt framför TV:n. I övrigt en mycket bra TV som levererar bild i toppklass!