Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Sony KD65AG9 - 65" AG9 4K UHD OLED Smart-TV

Bästa OLED-TV:n - Plats 1

Sony har lanserat en ny serie, AG9, som finns i tre storlekar. Modellen är tunn och smäcker. Skärmen ser ut att stå på bänken p.g.a. den platta foten, vilket ger ett snyggt intryck.

Här är en TV som verkligen levererar bild av högsta klass. Den är extremt bra på att skala upp lägre upplöst material till 4k (högupplöst). Den är också mycket bra på snabba rörelser och skärpan tillhör de bästa.

Som vanligt för OLED är bilden svart när den ska vara svart. Kontrasten är mycket bra. Ytterligare en finess är att TV:n har ett speciellt filmläge för Netflix som optimerar bilden för film.

Tyvärr haltar stödet för HDR (bildförbättringsteknik). Ljudet däremot är mycket bra och en soundbar är inte nödvändig. Operativsystemet är Android och menysystemet är logiskt och enkelt.

För den som är ute efter suverän bild, bra ljud och hög kvalitet är detta ett riktigt bra alternativ.

+

Skärpan, ljudet

Priset, HDR är inte i topp

star

På 3 listor

Power logo

39 990 :-

länk
Elgiganten logo

40 990 :-

länk
MediaMarkt logo

43 990 :-

länk
HiFiKlubben logo

39 990 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Lg 65" 4K OLED TV C9 OLED65C9

Bästa OLED-TV:n - Plats 2

Den här modellen är en av marknadens bästa när det gäller bild. Priset är högt, men vilken TV! Den briljerar när den matas med högupplöst material. Skärpa, färger och kontrast levereras med utsökt kvalitet.

Uppskalning av lågupplöst material klarar den kraftfulla processorn av att fixa, och ger bra bild med lågt brus. Mata in 4k-material som innehåller HDR och TV:n levererar en bild som håller bioklass! Svärtan är nästan total och kontrasten extremt bra.

Ljudet är något man önskar vore bättre men det är ändå helt okej. TV:n kan kopplas upp trådlöst med hög hastighet. Den har stöd för Dolby Vision, HDR och HDR+, vilket borgar för en ännu bättre filmupplevelse.

Modellen är en av de första med stöd för den nya HDMI-standarden, version 2.1. Benställningen är bred och estetiskt tilltalande samtidigt som den är stabil.

Om senaste tekniken samt utsökt bild är det du vill ha så är detta rätt val!

+

Ljudet, HDMI 2.1

Priset

star

På 2 listor

Power logo

34 990 :-

länk
NetOnNet logo

34 990 :-

länk
Elgiganten logo

34 990 :-

länk
TVexperten logo

34 990 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Webhallen logo

34 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Panasonic TX-65GZ960ENY

Bästa OLED-TV:n - Plats 3

Detta är Panasonics senaste modell och i vanlig ordning levererar LG panelen. Panasonic tillverkar elektroniken.

Panasonics HCX Pro-processor är grundbulten bakom bilden och tillhör bland det bästa som går att få idag. Panasonic använder egna bildförbättringstekniker men stöd finns även för HDR, Dolby Vision, HLG och Dolby Atmos.

Bildkvalitén är briljant och svärtan är total. Färg och kontrast är superb, skärpan så vass som den kan bli. När TV:n matas med 4k-film som också har HDR ger TV:n en näst intill perfekt bild!

De inbyggda högtalarna levererar ett acceptabelt ljud. En soundbar lyfter såklart ljudet, men det går att acceptera det som är. Sport är inga problem för denna TV och uppskalning av film fungerar fint.

En ny TV med extremt hög bildkvalitet, bra färgåtergivning och helt okej ljud. Finns även i 55"-storlek till bra pris.

+

Bilden! Stöd för HDR/Dolby Vision

Priset, ljudet

Hembiobutiken logo

29 990 :-

länk
Reference Audio logo

29 990 :-

länk

4. Lg OLED65C8PLA 65" 4K UHD OLED Smart TV

Bästa OLED-TV:n - Plats 4

LG är den stora tillverkaren av OLED-paneler. De flesta andra tillverkare köper sina paneler från LG.

LG har riktigt bra TV-apparater och det här är inget undantag. Bildprocessorn i denna modell är enormt bra! Den ser till att rörelser och kamerasvepningar inte hackar eller blir suddiga. Färger visas med briljans och kontrasten fungerar ypperligt.

Ljusstyrkan tillhör bland de högsta inom OLED och är en av LG:s styrkor. Med 4k-material och HDR-stöd (färg- och kontrastförbättring) glänser bildkvalitén! Med tanke på priset borde ljudet dock kunna vara bättre. Det är okej TV-ljud, men saknar bas.

Stöd för Dolby Vision och HDR10 (bildförbättring) samt Dolby Atmos (ljudförbättring) finns inbyggt. TV:n har ett av marknadens tunnaste stativ som ger ett smäckert utseende.

För den som vill ha kanonbild, snygg design och kan acceptera mediokert ljud är detta ett bra val.

+

Priset

Ljudet

star

På 2 listor

TVexperten logo

20 990 :-

Pris hämtat 9/9

länk
MediaMarkt logo

20 590 :-

länk
Power logo

25 990 :-

länk

5. Philips 55OLED+ 903NY

Bästa OLED-TV:n - Plats 5

Billigast i listan är denna supermodell från Philips. Det här är en toppmodell som verkligen levererar! Att hitta en lika bra OLED-TV till det här priset är mycket svårt.

Svärtan är total och det vita bländar. Färgerna fullkomligen sprakar och Philips har en tendens att överdriva lite med denna modell. Ambilight (omgivningsljus som följer bilden) ser dock till att överdriften smälter bort och bilden blir en fröjd för ögat! Film och sport upplevs på högsta nivå.

Här finns stöd för 4k och trådlös uppkoppling med WLAN-ac, samt bildförbättringsteknikerna HDR, HDR10 och LGR som ger ännu bättre bild.

I botten av skärmen sitter en soundbar som levererar ovanligt bra ljud. Integreringen med soundbaren är snygg och ger TV:n ett läckert utseende.

För den kräsne är det här en ypperlig TV till ett mycket bra pris. Den finns också i 65"-version.

+

Bilden, ljudet, priset, Ambilight

star

På 2 listor

Hembiobutiken logo

15 990 :-

länk
ComputerSalg logo

18 393 :-

länk
Audio Video logo

14 897 :-

Pris hämtat 5/9

länk
NetOnNet logo

14 890 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa OLED-TV:n

calendar

5 sep 2019

TV

TV

59

OLED kan vara framtidens TV. Kanske inte med tanke på livslängden och inbränningsrisken. Men när det gäller bildkvalitet är OLED svårslaget, så länge elektroniken som styr skärmen är välgjord.

Åge Nielsen betygsätter bästa OLED-TV:n

Listan innehåller några av de bästa modellerna på marknaden idag från olika prisklasser. De flesta är 65"-storlek, som ofta går att hitta till ett lägre pris om du väljer en mindre modell. Samtliga TV-apparater ger en ypperlig bild men skiljer sig i pris samt årsmodell. Nackdelen med flera av dem är ljudet, då en soundbar oftast inte ingår. Listan är inte rangordnad på något sätt, så det är bara att välja det alternativ som passar dina kriterier bäst.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter