Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Philips 65OLED984

Bästa OLED-TV:n - Plats 1

Sprillans ny modell från Philips och en dundrande bra produkt!

65" av något av det bästa inom OLED som just nu finns. Tredje generationen av Philips bildprocessor P5 gör ett fantastiskt jobb! Det svarta är djupt svart, färgerna är underbara och kontrasten, skillnaden mellan svart och vitt, är fantastisk! Philips har gjort ett suveränt jobb med denna modell.

I samarbete med högtalarfabrikaten Bowers & Wilkins har de tagit fram ett ljudsystem som aldrig tidigare funnits i en TV. Ljudbilden är mycket bra. Djup bas, klara röster och klingande toner i diskanten. Det går att koppla till en extra bashögtalare för ännu djupare bas. Stöd för ljudfunktionen Dolby Atmos fins, och ger ett ännu högre, uppslukande ljud. Till allt detta har Philips lagt till fyrkanaligt omgivningsljus, Ambilight.

Toppkvalitet i såväl ljud som bild, för den med jättestor plånbok.

+

Bild, ljud Ambilight, toppkvalitet

Priset, priset och priset

49 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

2. Lg 65" 4K OLED TV C9 OLED65C9

Bästa OLED-TV:n - Plats 2

Den här modellen är en av marknadens bästa när det gäller bild. Priset är högt, men vilken TV! Den briljerar när den matas med högupplöst material. Skärpa, färger och kontrast levereras med utsökt kvalitet.

Uppskalning av lågupplöst material klarar den kraftfulla processorn av att fixa, och ger bra bild med lågt brus. Mata in 4k-material som innehåller HDR och TV:n levererar en bild som håller bioklass! Svärtan är nästan total och kontrasten extremt bra.

Ljudet är något man önskar vore bättre men det är ändå helt okej. TV:n kan kopplas upp trådlöst med hög hastighet. Den har stöd för Dolby Vision, HDR och HDR+, vilket borgar för en ännu bättre filmupplevelse.

Modellen är en av de första med stöd för den nya HDMI-standarden, version 2.1. Benställningen är bred och estetiskt tilltalande samtidigt som den är stabil.

Om senaste tekniken samt utsökt bild är det du vill ha så är detta rätt val!

+

Ljudet, HDMI 2.1

Priset

star

På 2 listor

27 990 :-

länk

29 783 :-

länk

34 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

34 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

27 990 :-

länk

27 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Sony KD65AG9 - 65" AG9 4K UHD OLED Smart-TV

Sony har lanserat en ny serie, AG9, som finns i tre storlekar. Modellen är tunn och smäcker. Skärmen ser ut att stå på bänken p.g.a. den platta foten, vilket ger ett snyggt intryck.

Här är en TV som verkligen levererar bild av högsta klass. Den är extremt bra på att skala upp lägre upplöst material till 4k (högupplöst). Den är också mycket bra på snabba rörelser och skärpan tillhör de bästa.

Som vanligt för OLED är bilden svart när den ska vara svart. Kontrasten är mycket bra. Ytterligare en finess är att TV:n har ett speciellt filmläge för Netflix som optimerar bilden för film.

Tyvärr haltar stödet för HDR (bildförbättringsteknik). Ljudet däremot är mycket bra och en soundbar är inte nödvändig. Operativsystemet är Android och menysystemet är logiskt och enkelt.

För den som är ute efter suverän bild, bra ljud och hög kvalitet är detta ett riktigt bra alternativ.

+

Skärpan, ljudet

Priset, HDR är inte i topp

star

På 3 listor

39 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

37 990 :-

länk

40 990 :-

länk

40 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Panasonic TX-65GZ960E

Detta är Panasonics senaste modell och i vanlig ordning levererar LG panelen. Panasonic tillverkar elektroniken.

Panasonics HCX Pro-processor är grundbulten bakom bilden och tillhör bland det bästa som går att få idag. Panasonic använder egna bildförbättringstekniker men stöd finns även för HDR, Dolby Vision, HLG och Dolby Atmos.

Bildkvalitén är briljant och svärtan är total. Färg och kontrast är superb, skärpan så vass som den kan bli. När TV:n matas med 4k-film som också har HDR ger TV:n en näst intill perfekt bild!

De inbyggda högtalarna levererar ett acceptabelt ljud. En soundbar lyfter såklart ljudet, men det går att acceptera det som det är. Sport är inga problem för denna TV och uppskalning av film fungerar fint.

En ny TV med extremt hög bildkvalitet, bra färgåtergivning och helt okej ljud. Finns även i 55"-storlek till bra pris.

+

Bilden! Stöd för HDR/Dolby Vision

Priset, ljudet

29 990 :-

länk

29 990 :-

länk

5. Philips 55OLED+ 903

Billigast i listan är denna supermodell från Philips. Det här är en toppmodell som verkligen levererar! Att hitta en lika bra OLED-TV till det här priset är mycket svårt.

Svärtan är total och det vita bländar. Färgerna fullkomligen sprakar och Philips har en tendens att överdriva lite med denna modell. Ambilight (omgivningsljus som följer bilden) ser dock till att överdriften smälter bort och bilden blir en fröjd för ögat! Film och sport upplevs på högsta nivå.

Här finns stöd för 4k och trådlös uppkoppling med WLAN-ac, samt bildförbättringsteknikerna HDR, HDR10 och LGR som ger ännu bättre bild.

I botten av skärmen sitter en soundbar som levererar ovanligt bra ljud. Integreringen med soundbaren är snygg och ger TV:n ett läckert utseende.

För den kräsne är det här en ypperlig TV till ett mycket bra pris. Den finns också i 65"-version.

+

Bilden, ljudet, priset, Ambilight

star

På 2 listor

14 990 :-

länk

6. Sony 2019 55" KD55AG8BAEP - OLED / 4K UHD / HDR / Smart-TV

Sony erbjuder denna modell som en instegsmodell, d.v.s. en modell som håller ett lägre pris än toppmodellerna.

Trots den lägre prislappen levererar denna TV en utmärkt svärta och skuggor som imponerar. Även vid uppskalning av lågupplöst material håller den mycket god klass. Snabba rörelser fixar den med mycket låg, nästintill ingen, rörelseoskärpa.

Film som har spelats in med HDR och spelas upp på denna TV får en lyster och briljans i färgerna som skapar en illusion av tredimensionell upplevelse. Kontrasten, skillnad mellan svart och vitt, blir också extremt bra.

Stöd för 4k finns, och filmvisning av 4k blir en bländande upplevelse. Ljudet är okej, trots att TV:n är mycket platt. Du får också snabb, trådlös uppkoppling, stöd för Dolby Vision samt HDR10 (bildförbättringstekniker).

En mycket bra TV med okej ljud för den med en något mindre plånbok.

+

Bilden, priset

Ljudet kunde varit något bättre

18 706 :-

länk

15 990 :-

länk

Bästa OLED-TV:n

calendar

14 okt 2019

TV

TV

85

OLED kan vara framtidens TV. Kanske inte med tanke på livslängden och inbränningsrisken. Men när det gäller bildkvalitet är OLED svårslaget, så länge elektroniken som styr skärmen är välgjord.

Åge Nielsen betygsätter bästa OLED-TV:n

Listan innehåller några av de bästa modellerna på marknaden idag från olika prisklasser. De flesta är 65"-storlek, som ofta går att hitta till ett lägre pris om du väljer en mindre modell. Samtliga TV-apparater ger en ypperlig bild men skiljer sig i pris samt årsmodell. Nackdelen med flera av dem är ljudet, då en soundbar oftast inte ingår. Listan är inte rangordnad på något sätt, så det är bara att välja det alternativ som passar dina kriterier bäst.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter