search

1. Panasonic TX-65GZ2000ENY

Bästa OLED-TV:n - Plats 1

Panasonic presenterar en av de bästa OLED-TV som idag går att köpa. Modellen är så bra att man kan bli tårögd!

Ljusstyrkan är extremt bra, svärtan sotsvart och kontrasten blir mycket stor! Trots att det blir svart går det ändå att se detaljer i det svarta.

Färgåtergivningen ligger så nära perfektion att det är svårt att komma närmre. Ljuset ligger mycket jämnt över hela den stora 65"-skärmen. Film är en upplevelse men TV:n skäms inte för att visa sport.

Panasonic har lyckats väl med att få till minimal rörelseoskärpa. Aktivera funktionen "Intelligent Frame Creation" så blir det ännu bättre!

TV:n är lite tjockare än generellt för OLED, vilket beror på högtalarsystemet. Det är Technics som har byggt in ljudet i TV:n. Ljudet är så bra att en soundbar inte känns nödvändig. Den svaga punkten är basljudet.

En av marknadens bästa bild, för den som vill ha det bästa.

+

Bilden, bilden, ljudet

Priset

49 990 :-

Pris hämtat 2/6

länk

49 990 :-

länk

2. Lg OLED77CX6LANY

Bästa OLED-TV:n - Plats 2

Vill du ha mycket hög biokänsla ska TV:n vara stor. Här är en mycket stor TV från LG, hela 77"!

För bara ett par år sedan var en så här stor OLED-TV något som inte gick att lösa med en normal plånbok. Nu presenterar LG ett stycke TV i en suverän bildklass!

Den nya bildprocessorn gör ett mycket bra jobb med lågupplöst filmmaterial. Ännu bättre blir det med HD- och 4k-material. Jämfört med LCD-TV är här det som skall vara svart verkligen svart!

Bildvinkeln är mycket bra och färgåtergivningen nästan perfekt oavsett var man sitter framför TV:n. Skillnaden mellan svart och vitt är bländande. LG har även byggt in teknik för att minska rörelseoskärpa.

Ljudet är okej men den tunna designen hindrar välljud. En soundbar är alltid ett bra komplement.

Stöd för de flesta nya teknikerna gör den lite framtidssäker.

Mycket stor TV med utmärkt biokänsla!

+

Bilden, HDMI 2.1, stöd för blåtand

Priset, ljudet

59 990 :-

länk

59 990 :-

Pris hämtat 2/6

länk

59 990 :-

länk

59 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Philips 65OLED984

En dundrande bra produkt!

65 tum och i toppklass inom OLED. Tredje generationen av Philips bildprocessor P5 gör ett fantastiskt jobb! Det svarta är djupt svart, färgerna är underbara och kontrasten, skillnaden mellan svart och vitt, är fantastisk! Philips har gjort ett suveränt jobb med denna modell.

I samarbete med högtalarfabrikaten Bowers & Wilkins har de tagit fram ett ljudsystem som aldrig tidigare funnits i en TV. Ljudbilden är mycket bra. Djup bas, klara röster och klingande toner i diskanten. Det går att koppla till en extra bashögtalare för ännu djupare bas.

Stöd för ljudfunktionen Dolby Atmos finns, och ger ett ännu högre, uppslukande ljud. Till allt detta har Philips lagt till fyrkanaligt omgivningsljus, Ambilight.

Toppkvalitet i såväl ljud som bild - den bästa OLED-TV:n för den med stor plånbok.

+

Bild, ljud Ambilight, toppkvalitet

Priset

45 995 :-

länk

40 990 :-

Pris hämtat 3/6

länk

4. Sony KD65AG9 - 65" AG9 4K UHD OLED Smart-TV

Sony har lanserat en serie, AG9, som finns i tre storlekar. Modellen är tunn och smäcker. Skärmen ser ut att stå på bänken p.g.a. den platta foten och ger ett snyggt intryck.

TV:n levererar verkligen en bild och ljusstyrka av högsta klass. Den är extremt bra på att skala upp lägre upplöst material till 4K (högupplöst). Den är också mycket bra på snabba rörelser och skärpan tillhör de bästa.

Som vanligt för OLED är bilden svart när den ska vara svart. Kontrasten är mycket bra. En finess är att TV:n har ett speciellt filmläge för Netflix som optimerar bilden för film.

Tyvärr haltar stödet för HDR (bildförbättringsteknik). Ljudet däremot är mycket bra och en soundbar är inte nödvändig. Operativsystemet är Android och menysystemet är logiskt och enkelt.

För den som är ute efter suverän bild, bra ljud och hög kvalitet är detta ett riktigt bra alternativ.

+

Skärpan, ljudet

Priset, HDR är inte i topp

star

På 3 listor

27 990 :-

länk

39 815 :-

länk

27 990 :-

Pris hämtat 8/5

länk

27 990 :-

Pris hämtat 8/5

länk

29 990 :-

Pris hämtat 3/6

länk

29 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Philips 55OLED854NY

Är plånboken liten men önskan om en OLED stor? Denna Philips-TV kan uppfylla din önskan!

Det här är en mycket prisvärd OLED-TV som levererar mycket bra färgåtergivning. Svärtan är som den skall vara och kontrasten är mycket bra.

Philips har monterat i bildprocessorn P5, precis som i de dyrare modellerna. Rörelseoskärpan hålls på en bra nivå och uppskalningen av lågupplöst material blir riktigt bra. Lägg till den fina trekanaliga Ambilighten (omgivningsljuset) och bildupplevelsen blir ännu bättre.

Stöd för flertalet bildtekniker finns, så som HDR, HDR10+ och Dolby Vision. Ljudet är helt okej men som med de flesta tunna TV-apparater så gör en soundbar ett bättre jobb. Operativsystemet är Android, vilket borgar för ett stort utbud av appar samt inbyggd Chromecast.

En mycket bra OLED-TV för den som har en liten plånbok!

+

Bilden, Ambilight, priset

Ljudet är okej men soundbar lyfter

13 990 :-

länk

13 990 :-

länk

20 497 :-

länk

16 999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa OLED-TV:n

calendar

2 jun 2020

TV

TV

328

OLED sägs vara framtidens TV. Kanske inte med tanke på livslängden och inbränningsrisken. Men när det gäller bildkvalitet är OLED svårslaget, så länge elektroniken som styr skärmen är välgjord.

Åge Nielsen betygsätter bästa OLED-TV:n

Listan innehåller några av de bästa modellerna på marknaden idag från olika prisklasser. De flesta är 65"-storlek, men samma modell ofta går att hitta till ett lägre pris om du väljer en mindre storlek. Samtliga TV-apparater ger en ypperlig bild men skiljer sig i pris samt årsmodell. Nackdelen med flera av dem är ljudet, då en soundbar oftast inte ingår. Listan är inte rangordnad på något sätt, så det är bara att välja det alternativ som passar ditt vardagsrum och dina kriterier bäst.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter