search

1. Philips 65OLED934/12 65" OLED+ 4K UHD Smart TV

Bästa TV:n - Plats 1

Amibilight, en teknik som bara Philips har, är inkluderad i denna supermodell. Ambilight är omgivningsljus runt skärmen och förhöjer bildupplevelsen en dimension.

Philips har verkligen lyckats med denna modell! Bilden är extremt bra, suverän färgåtergivning och kontrasten är total. Med stöd för ett flertal bildförbättringstekniker är möjligheterna för briljant bild total! Operativsystemet är Android, vilket borgar för stabilitet och många appar. Stöd för casting, d.v.s. använda en telefon eller surfplatta för att streama är en självklarhet.

Ljudet är ovanligt bra! Ett samarbete med välrenommerade högtalartillverkaren Bowers & Wilkins ligger till grund för ljudsystemet. Ljudlisten är avtagbar och TV:n kan hängas på en vägg utan denna.

En TV med fantastisk bild och bra ljud i en snygg form. Finns också som 55".

+

Bild, ljud, Ambilight

Inte mycket

39 995 :-

Pris hämtat 9/12

länk

34 054 :-

länk

40 160 :-

länk

2. Lg 65" 4K OLED TV C9 OLED65C9

Bästa TV:n - Plats 2

Denna LG-modell är av årsmodell 2019 och priset är högt. Men vilken TV!

Den briljerar när den matas med högupplöst material. Skärpa, svärta, färger och kontrast levereras med utsökt kvalitet. Mata den med lågupplöst material och låt den kraftfulla processorn jobba, så fixar TV:n bra bild med lågt brus. Med 4k-material som innehåller HDR levererar TV:n en bild nästintill bioklass!

Ljudet är som vanligt i en platt-TV något som kunde varit bättre, men högtalarna är ändå helt okej. TV:n kan kopplas upp trådlöst med hög hastighet. Benställningen är både estetiskt tilltalande och stabil.

Här finns stöd för Dolby Vision, HDR och HDR+, vilket borgar för en ännu bättre filmupplevelse. Den är dessutom en av de första TV-apparaterna med stöd för HDMI-standarden version 2.1.

En referens-TV med den senaste tekniken för dig om du är beredd att betala för det!

+

Bilden, ljudet, HDMI 2.1

Priset

star

På 2 listor

21 990 :-

länk

27 990 :-

länk

27 990 :-

länk

38 999 :-

Pris hämtat 9/12

länk

21 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung QE65Q90RATXXC

Detta är en mycket lyckad LCD-TV från Samsung och en tuff konkurrent till OLED. Den platsar helt klart in bland listan på Bästa TV, som domineras av OLED. Den extremt bra svärtan i kombination med ljusstyrkan, som är LCD-teknikens största styrka, skapar tillsammans med lokal ljusdämpning (dimming) en kontrast nästan i klass med OLED.

En liten box med alla anslutningar medföljer, så kablarna till TV:n kan lätt döljas. Stöd finns för HDR, men inte för Dolby Vision. Uppskalning av lågupplöst material är bra men rörelseoskärpan är något svag. Ljudet är helt okej.

TV:n är något tjockare än vanligt för en Samsung-TV. Skälet är att LED som belyser skärmen sitter på baksidan, inte i kanterna. Fördelen med LCD-TV är att risken för inbränning i skärmen är mycket liten. En nackdel som OLED har.

TV:n passar den med en stor budget som vill ha årets nyhet och som är extremt kräsen, men inte vill köpa en OLED.

+

Liten risk för inbränning

Priset, ljudet

36 990 :-

Pris hämtat 9/12

länk

27 990 :-

länk

32 907 :-

länk

27 990 :-

länk

27 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Sony KD65AG9 - 65" AG9 4K UHD OLED Smart-TV

Sony producerar även OLED-TV-apparater. OLED:s svaghet är ljusstyrkan men Sony lyckas få till ett starkt ljus och kontrasten blir nästan perfekt!

Sony har utrustat TV:n med deras bästa processor, X1 Ultimate, som gör ett strålande jobb med bilden. Sony gör skärpan lite mjukare vilket kan upplevas som bra eller dåligt beroende på vad man önskar.

Färgåtergivningen är fantastisk. Genom sin speciella teknik lyckas Sony nästan eliminera suddigheten som uppstår vid kameraförflyttningar. Här briljerar TV:n. Men för att få riktigt bra bild måste man göra lite ändringar i inställningarna. Ljudet är helt okej och själva TV:n kan fungera som center-högtalare.

Alla kablar kan samlas bakom TV:n och via benställningen ledas så de inte syns.

Rätt val för dig som vill ha en TV i toppklass med bra ljud och bild samt ett annorlunda stativ. Priset är högt, men så även kvalitén.

+

Kabelkanaler, modell 2019

Ljudet, priset

star

På 3 listor

39 990 :-

Pris hämtat 9/12

länk

39 990 :-

länk

40 990 :-

Pris hämtat 9/12

länk

39 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Panasonic TX-65GZ1500E - 65 tum, 4K, OLED

Panasonic tillverkar riktigt bra TV-apparater och detta är en av 2019 års modeller.

LG levererar panelen men Panasonic tillverkar elektroniken. Panasonics nya HCX Pro intelligent-processor är grundbulten bakom bilden som tillhör något av det bästa som går att få idag. Panasonic använder en egen bildförbättringsteknik som kallas för LUT. Stöd finns även för bildförbättringsteknikerna HDR10, HDR10+, Dolby Vision och ljudförbättringstekniken Dolby Atmos.

Bildkvalitén är bland det bästa som går att få. Färgerna och kontrasten är briljant och skärpan - perfekt.

De inbyggda högtalarna levererar ett ljud som är ganska bra för en platt-TV. Det är Panasonics Blade-högtalare som levererar! Stöd för ljud via Bluetooth samt Google Assistant och Amazon Alexa (röststyrning).

Ett mycket bra val för den som önskar extremt hög bildkvalitet, bra färgåtergivning och helt okej ljud.

+

Ljudet, årsmodell 2019

Priset, risk för inbränning

36 990 :-

länk

36 990 :-

Pris hämtat 9/12

länk

6. Philips 55" LED-TV 55PUS8804/12 - 4K UHD / HDR / Android-TV…

Det här är en TV med en bildkvalitet som platsar i en högre prisklass men som har ett riktigt bra pris!

För en LCD-TV är det här ett strålande exempel på hur bra en sådan kan vara. Stöd för ett flertal bildförbättringstekniker ökar möjligheterna att visa film på bästa vis. Denna LCD-TV (även kallad LED) är nära en OLED i bildkvalitet.

Samarbete med högtalartillverkaren Bowers & Wilkins gör ljudet riktigt bra för en platt-TV. Ljudlisten är integrerad i tevens nederkant och smälter in fint i utseendet.

I sedvanlig ordning har Philips utrustad modellen med deras Ambilight, omgivningsljus runt skärmen som förhöjer bildupplevelsen. Den går att stänga av om man så önskar.

En fullträff i både bild och ljud!

+

Bild, ljud

12 271 :-

länk

12 273 :-

länk

12 990 :-

länk

14 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa TV:n

calendar

2 dec 2019

TV

TV

240

Budget och storlek är det första du bör bestämma dig för innan du köper en ny TV. Nästa steg är att bestämma vilken slags skärmtyp du vill ha: LCD eller OLED. OLED är organiska lysdioder som lyser av sig själva, medan LCD kräver bakgrundsbelysning. Fördelen med OLED är att svart blir svart, vilket LCD inte klarar än. LCD är däremot billigare och har mindre risk för inbränning. Med rätt hantering av OLED minskar risken för inbränning och du får generellt bättre bild än med LCD.

Åge Nielsen betygsätter bästa TV:n

Listan innehåller i huvudsak 65-tums toppklassprodukter där prisnivån är hög. En 55"-modell är med för att kvalitet kontra priset är mycket bra. Som utbildad inom elektronik, bl.a. TV-teknik, samt efter ha jobbat i många år med service på elektronikutrusning har jag följt TV-marknaden och dess utveckling. Urvalet jag gjort här har jag baserat på min kunskap och erfarenhet.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter