Advized - oberoende köpråd
logo
logo
search

1. Lg 65" 4K OLED TV C9 OLED65C9NY

Bästa TV:n - Plats 1

Denna LG-modell är helt ny och priset är därefter. Men vilken TV!

Den briljerar när den matas med högupplöst material. Skärpa, svärta, färger och kontrast levereras med utsökt kvalitet. Mata den med lågupplöst material och låt den kraftfulla processorn jobba, så fixar TV:n bra bild med lågt brus. Med 4k-material som innehåller HDR levererar TV:n en bild näst intill bioklass!

Ljudet är som vanligt i en platt-TV något som kunde varit bättre, men högtalarna är ändå helt okej. TV:n kan kopplas upp trådlöst med hög hastighet. Benställningen är både estetiskt tilltalande och stabil.

Här finns stöd för Dolby Vision, HDR och HDR+, vilket borgar för en ännu bättre filmupplevelse. Den är dessutom en av de första TV-apparaterna med stöd för HDMI-standarden version 2.1.

Om senaste tekniken är det du vill ha och du är beredd att betala för det är detta rätt val!

+

Bilden, ljudet, HDMI 2.1

Priset

TVexperten logo

39 990 :-

Pris hämtat 17/6

länk
Power logo

35 490 :-

länk
Elgiganten logo

35 490 :-

länk

2. Samsung QE65Q90RATXXCNY

Bästa TV:n - Plats 2

Platsar verkligen en LCD-TV på listan med de bästa TV-apparaterna? Ja, denna modell gör det och med bravur!

Detta är en mycket lyckad LCD-TV från Samsung och en tuff konkurrent till OLED. Den extremt bra svärtan i kombination med ljusstyrkan, som är LCD-teknikens största styrka, skapar en kontrast nästan i klass med OLED. Lokal ljusdämpning (dimming) höjer kontrasten.

En liten box med alla anslutningar medföljer, så kablarna till TV:n kan lätt döljas. Stöd finns för HDR, men inte för Dolby Vision. Uppskalning av lågupplöst material är bra men rörelseoskärpan är något svag. Ljudet är helt okej.

Denna TV är något tjockare än vanligt för en Samsung-TV och skälet är att LED som belyser skärmen sitter på baksidan, inte i kanterna.

Den här TV:n passar den med en stor budget som vill ha årets nyhet och som är extremt kräsen, men inte vill köpa en OLED.

+

Bilden, liten risk för inbränning

Priset, ljudet

Power logo

36 990 :-

länk
NetOnNet logo

36 990 :-

länk
Elgiganten logo

36 990 :-

länk
MediaMarkt logo

36 990 :-

länk
Webhallen logo

36 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Sony KD65AF9BAEP 65" AF9 2018 - Master Series 4K OLEDNY

Bästa TV:n - Plats 3

Även Sony har OLED-TV:s i sitt sortiment. OLED har som tidigare nämnts förmågan att leverera en bild med en svärta som är i princip helt svart, vilket också denna TV gör. Nackdelen med OLED är ljusstyrkan, men här har Sony lyckats få till starkt ljus som gör att kontrasten blir nästan perfekt!

Sony har utrustat denna TV med deras bästa processor som gör ett strålande jobb med bilden. Skärpan har Sony valt att göra lite mjukare, något som är personligt om man tycker det är bra eller dåligt. Färgåtergivningen är fantastisk.

Denna TV har inget stativ, utan en ställning som fälls ut på baksidan. Där finns också alla anslutningar där kablarna enkelt kan döljas. Ljudet är ganska bra då Sony använder hela ”lådan” som högtalarlåda.

Detta är rätt val för dig som vill ha en TV i toppklass med bra ljud och bild samt ett annorlunda stativ. Priset är högt, men så även kvalitén.

+

Bilden, ljudet, "stativet"

Priset

MediaMarkt logo

33 990 :-

länk

4. Panasonic TX-65FZ950ENY

Bästa TV:n - Plats 4

Kan Panasonic, kända som Technics för ljudprodukter, tillverka bra TV-apparater? Svaret är enkelt: ja!

LG levererar panelen men Panasonic tillverkar elektroniken som styr skärmens funktioner. Panasonics next-gen HCX-processor är grundbulten bakom bilden som tillhör något av det bästa som går att få idag. Panasonic använder egna bildförbättringstekniker som kallas för LUT. Stöd finns även för HDR, Dolby Vision och Dolby Atmos.

Bildkvalitén är utsökt och lämnar ingen besviken. Färgerna och kontrasten är briljant, skärpan är så som den skall vara - perfekt. De inbyggda högtalarna levererar ett ljud som är acceptabelt, ja, faktiskt något bättre än de flesta platta TV-apparater utan soundbar.

Ett mycket bra val för den som önskar extremt hög bildkvalitet, bra färgåtergivning och helt okej ljud.

+

Bilden, stöd för Dolby Atmos

Priset

Hembiobutiken logo

31 990 :-

länk
Audio Video logo

33 600 :-

Pris hämtat 17/6

länk
Tele-Hå logo

39 990 :-

Pris hämtat 17/6

länk

5. Philips 65OLED+ 903NY

Bästa TV:n - Plats 5

Att Philips köper sina skärmar från LG är känt, men de tillverkar elektroniken själva. Det här är en toppmodell och den levererar!

Det är svårt att hitta en lika bra OLED-TV till detta pris. Svärtan är total och det vita bländar. Färgerna fullkomligen sprakar och där har Philips en tendens att kanske överdriva lite. Med Ambilight (omgivningsljus som följer bilden) på smälter dock överdriften bort och bilden blir en fröjd för ögat!

Här finns såklart stöd för 4k och trådlös uppkoppling med WLAN-ac, samt bildförbättringsteknikerna HDR, HDR10 och LGR som ger ännu bättre bild. TV:n har en diskret benställning och i botten av skärmen sitter en utsökt soundbar som levererar ett ovanligt bra ljud. Integreringen med soundbaren är snyggt gjord och ger TV:n ett läckert utseende. Två fjärrkontroller medföljer.

För den kräsne är det här en ypperlig TV till ett överkomligt pris.

+

Bilden, ljudet, Ambilight, priset

Inget stöd för Dolby Vision

NetOnNet logo

22 490 :-

länk
Hembiobutiken logo

22 490 :-

länk
MediaMarkt logo

22 490 :-

länk
Elgiganten logo

22 890 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa TV:n

calendar

17 jun 2019

TV

TV

31

Budget och storlek är det första du bör bestämma dig för innan du köper en ny TV. Nästa steg är att bestämma vilken slags skärmtyp du vill ha: LCD eller OLED. OLED är organiska lysdioder som lyser av sig själva, medan LCD kräver bakgrundsbelysning. Fördelen med OLED är att svart blir svart, vilket LCD inte klarar än. LCD är däremot billigare och har mindre risk för inbränning. Men med rätt hantering av OLED minskar risken för inbränning och du får en bättre bild än med LCD.

Åge Nielsen betygsätter bästa TV:n

Listan innehåller uteslutande 65-tums toppklassprodukter och prisnivån är därför hög. Som utbildad inom elektronik, bl.a. TV-teknik, samt efter ha jobbat i många år med service inom elektronikutrusning har jag följt TV-marknaden och dess utveckling. Urvalet jag gjort här har jag baserat på min kunskap och erfarenhet.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter