search

1. Philips 65OLED934/12 65" OLED+ 4K UHD Smart TV

Bästa TV:n - Plats 1

Amibilight, en teknik som bara Philips har, är inkluderad i denna supermodell. Ambilight är omgivningsljus runt skärmen och förhöjer bildupplevelsen en dimension.

Philips har verkligen lyckats med denna modell! Bilden är extremt bra, suverän färgåtergivning och kontrasten är total. Med stöd för ett flertal bildförbättringstekniker är möjligheterna för briljant bild total! Operativsystemet är Android, vilket borgar för stabilitet och många appar. Stöd för casting, d.v.s. använda en telefon eller surfplatta för att streama är en självklarhet.

Ljudet är ovanligt bra! Ett samarbete med välrenommerade högtalartillverkaren Bowers & Wilkins ligger till grund för ljudsystemet. Ljudlisten är avtagbar och TV:n kan hängas på en vägg utan denna.

En TV med fantastisk bild och bra ljud i en snygg form. Finns också som 55".

+

Bild, ljud, Ambilight

Inte mycket

43 835 :-

länk

29 990 :-

Pris hämtat 2/6

länk

24 990 :-

länk

2. Lg OLED65GX6LA

Bästa TV:n - Plats 2

Denna LG-modell är av årsmodell 2020 och en uppdatering av årsmodellen från 2019. Priset är högt jämförelsevis med andra modeller.

Den har en briljant bild när den matas med högupplöst material. Skärpa, svärta, färger och kontrast levereras ännu bättre än tidigare årsmodeller. Tack vare den kraftfulla processorn skalar den upp lågupplöst material riktigt bra. Med 4k-material som innehåller HDR levererar TV:n en bild nästintill bioklass med en av marknadens bästa svärta i bilden.

Ljudet är lite bättre än vanligt i en platt-TV. Trots det kan en soundbar hjälpa till och ge bättre ljud. TV:n kan också kopplas upp trådlöst med hög hastighet. En nackdel med TV:n är att den är gjord för väggmontering, benställning behöver du alltså köpa till separat.

Här finns stöd för Dolby Vision, HDR och HDR+, vilket borgar för en ännu bättre filmupplevelse.

En referens-TV för dig med stor plånbok.

+

Bilden, ljudet till viss del

Benställning köps separat, Priset

39 990 :-

länk

39 990 :-

länk

3. Samsung 65" Q800T 8K UHD QLED Smart-TV QE65Q800TAT (2020)

En ny LCD-TV från Samsung och en mycket tuff konkurrent till OLED.

Denna nya modell har stöd för ännu högre upplösning, 8k. Samsungs utvecklade processorer skalar upp HD och 4k-material riktigt bra.

Samsung använder sin nya teknik, kallad Quantum HDR2000, för att förstärka bildkvalitén ännu mer. För spelfantasten har Samsung en teknik som gör det lättare att se detaljer i såväl ljusa som väldigt mörka scener i spel.

Bildkvalitén är utsökt och bilden är knivskarp när film i 8k visas på skärmen! Färgerna briljerar och den är ljusstark så länge man inte sitter för snett intill TV:n. Bildvinkeln är något snävare än vanligt.

Ljudet är också något bättre än vanligt i en platt-TV. Trots det kan ljudet bli bättre med en soundbar.

En TV för den som är mycket kräsen och har en stor budget men inte vill köpa OLED.

+

Bilden

Priset, till viss del ljudet

39 990 :-

länk

39 990 :-

länk

4. Sony KD65AG9 - 65" AG9 4K UHD OLED Smart-TV

Sony producerar även OLED-TV-apparater. OLED:s svaghet är ljusstyrkan men Sony lyckas få till ett starkt ljus och kontrasten blir nästan perfekt!

Sony har utrustat TV:n med deras bästa processor, X1 Ultimate, som gör ett strålande jobb med bilden. Sony gör skärpan lite mjukare vilket kan upplevas som bra eller dåligt beroende på vad man önskar.

Färgåtergivningen är fantastisk. Genom sin speciella teknik lyckas Sony nästan eliminera suddigheten som uppstår vid kameraförflyttningar. Här briljerar TV:n. Men för att få riktigt bra bild måste man göra lite ändringar i inställningarna. Ljudet är helt okej och själva TV:n kan fungera som center-högtalare.

Alla kablar kan samlas bakom TV:n och via benställningen ledas så de inte syns.

Rätt val för dig som vill ha en TV i toppklass med bra ljud och bild samt ett annorlunda stativ. Priset är högt, men så även kvalitén.

+

Kabelkanaler, priset just nu

Ljudet

star

På 3 listor

27 990 :-

länk

27 990 :-

Pris hämtat 4/6

länk

27 990 :-

Pris hämtat 4/6

länk

29 990 :-

Pris hämtat 3/6

länk

29 987 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Panasonic TX-65GZ1500E - 65 tum, 4K, OLED

Panasonic tillverkar riktigt bra TV-apparater och detta är en av 2019 års modeller.

LG levererar panelen men Panasonic tillverkar elektroniken. Panasonics nya HCX Pro intelligent-processor är grundbulten bakom bilden som tillhör något av det bästa som går att få idag. Panasonic använder en egen bildförbättringsteknik som kallas för LUT. Stöd finns även för bildförbättringsteknikerna HDR10, HDR10+, Dolby Vision och ljudförbättringstekniken Dolby Atmos.

Bildkvalitén är bland det bästa som går att få. Färgerna och kontrasten är briljant och skärpan - perfekt.

De inbyggda högtalarna levererar ett ljud som är ganska bra för en platt-TV. Det är Panasonics Blade-högtalare som levererar! Stöd för ljud via Bluetooth samt Google Assistant och Amazon Alexa (röststyrning).

Ett mycket bra val för den som önskar extremt hög bildkvalitet, bra färgåtergivning och helt okej ljud.

+

Ljudet, årsmodell 2019

Priset, risk för inbränning

34 990 :-

länk

Bästa TV:n

calendar

8 jul 2020

TV

TV

463

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Budget och storlek är det första du bör bestämma dig för innan du köper en ny TV. Nästa steg är att bestämma vilken slags skärmtyp du vill ha: LCD eller OLED. OLED är organiska lysdioder som lyser av sig själva, medan LCD kräver bakgrundsbelysning. Fördelen med OLED är att svart blir svart, vilket LCD inte klarar än. LCD är däremot billigare och har mindre risk för inbränning. Med rätt hantering av OLED minskar risken för inbränning och du får generellt bättre bild än med LCD.

Åge Nielsen betygsätter bästa TV:n

Listan innehåller i huvudsak 65-tums toppklassprodukter där prisnivån är hög. En 55"-modell är med för att kvalitet kontra priset är mycket bra. Som utbildad inom elektronik, bl.a. TV-teknik, samt efter ha jobbat i många år med service på elektronikutrusning har jag följt TV-marknaden och dess utveckling. Urvalet av TV-apparater jag gjort här har jag baserat på min kunskap och erfarenhet.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter