Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Philips 55" OLED 4K UHD Smart TV 803/12

Bästa TV:n - Plats 1

Philips köper sina skärmar från LG men producerar sin elektronik själva. Denna modell från Philips är deras 3:e generation av OLED-tekniken.

OLED-tekniken tillåter en extremt bra svärta och kontrast. Den är helt i klass med plasmatekniken, ja, till och med bättre. Denna TV levererar en bildkvalitet av utsökt klass och det till ett bra pris. Det är faktiskt svårt att hitta en lika bra OLED-TV i denna prisklass.

Här finns såklart stöd för 4k och trådlös uppkoppling med stöd för WLAN-ac. TV:n har en diskret benställning och en fjärrkontroll med tangentbord på baksidan. Det går att röststyra vissa funktioner med fjärrkontrollen.

Philips Ambilight, en teknik där bakgrunden lyser upp i de färger som visas på skärmen, förstärker bildupplevelsen. Philips är ensamma om tekniken.

För den kräsne med en mindre plånbok är det här en ypperlig TV!

+

Ambilight och bildkvalitén

Ljudet, risk för inbränning

Elgiganten logo

12 990 :-

länk

2. Lg OLED55C8PLA

Bästa TV:n - Plats 2

LG är den stora producenten av OLED-skärmar. Denna LG-modell lever upp till alla förväntningar man kan ha på en OLED: extremt bra svärta och kontrast. Prisfallet på OLED gör den här till en mycket prisvärd TV. Benställningen är stilren och skärmen är så tunn att man nästan blir rädd att knäcka den.

Stöd för WLAN-ac innebär att TV:n kan kopplas upp trådlöst med hög hastighet. Den har även stöd för Dolby Vision, HDR och HDR+, vilket borgar för en ännu bättre filmupplevelse. Ljudet är, som i de flesta supertunna apparater, något man önskar att de kunde gjort lite bättre.

För den som inte tycker att benställning är så estetiskt tilltalande kommer denna TV att passa bra, då stativet här mer ser ut som en förlängning av ramen. TV:n finns även i 65", för dig som är ute efter biokänslan.

Här får du mycket bra bild till ett bra pris!

+

Bildkvalitén

Ljudet, risken för inbränning

star

På 2 listor

Elgiganten logo

12 990 :-

länk
CDON logo

12 990 :-

länk
NetOnNet logo

12 990 :-

länk
MediaMarkt logo

12 990 :-

länk
Power logo

13 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Lg 55" TV OLED55E8PLA - OLED TV - 4K UHD (2160p) - Grey

Bästa TV:n - Plats 3

Ytterligare en LG i presentationen. Denna modell är en exklusivare modell än C-versionen. Konstruktionen är stabilare och mer välbyggd, helt enkelt av högre kvalitet.

Filmupplevelserna blir mycket bra med denna TV. När det kommer till sport hanterar den även detta på ett ypperligt sätt. LG har här verkligen sett till att lyfta OLED till en högre nivå, mycket tack vare den nyutvecklade processorn.

Ljudet är okej för att vara en platt-TV men matchar inte riktigt vad TV:n levererar i bild. Fjärrkontrollen klarar röststyrning och menysystemet är LGs. Det finns ett antal appar förinstallerade. Trådlös uppkoppling med stöd för WLAN-ac tillåter hög hastighet utan att behöva kabel.

Den här TV:n passar den med en mellanbudget som är extremt kräsen och vill ha ut så mycket som möjligt av en OLED.

+

Bildkvalitén

MediaMarkt logo

17 490 :-

länk
Elgiganten logo

18 990 :-

länk
HiFiKlubben logo

17 990 :-

Pris hämtat 3/4

länk
TVexperten logo

21 990 :-

Pris hämtat 3/4

länk
Proshop logo

18 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Sony 65" TV KD 65XF9005 - LCD - 4K UHD (2160p) -

Bästa TV:n - Plats 4

För den som föredrar LCD-skärm så skäms inte denna Sonymodell för sig! Detta är en av Sonys bästa produkter med LCD-skärm.

Genom att ha LED-belysning bakom skärmen istället för i kanterna har Sony kunnat se till att den dynamiska kontrasten blir mycket hög (vilket ökar skillnaden mellan vitt och svart).

TV:n levererar en utsökt svärta för att vara en LCD-TV. Självklart blir TV:n tjockare med bakmonterad bakgrundsbelysning, men vem tittar på TV från sidan? I och med att TV:n är lite fylligare kan den dessutom leverera godtagbart ljud, och behöver ingen soundbar. Det finns en även mindre modell, 55-tum, till lägre pris men med samma bildkvalitet.

Här får du en stabil benställning, snygg design och en utsökt bildupplevelse som ligger nära OLED. För den som vill ha en mycket prisvärd TV med bra ljud.

+

Bilden, priset och ljudet

Inte lika mycket svärta som OLED

star

På 3 listor

MediaMarkt logo

14 990 :-

länk
Hembiobutiken logo

15 990 :-

länk
Elgiganten logo

17 990 :-

länk
Ljudcenter logo

16 990 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Audio Video logo

17 226 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Proshop logo

16 398 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Philips 65" TV 65PUS8503 - LCD - 4K UHD (2160p) -

Bästa TV:n - Plats 5

Philips gör också bra LCD-TV:s. Denna modell är bestyckad med LG:s skärm och stöd för Nano-LED-tekniken (quantum dot), en teknik som förstärker färgnyanser så de blir mer korrekta.

Bakgrundsbelysningen är kantbestyckad vilket gör att TV:n blir tunn. Bildkvalitén är av högsta klass - TV:n ger en extremt bra färgåtergivning och skärpan i 4k-material är mycket bra.

Inbyggd Chromecast innebär att det är en enkel sak att flytta bilden från en surfplatta eller dator till TV:n. WLAN-ac tillåter strömning trådlöst, t.ex. från Netflix, utan kvalitetsförlust. Till den redan utmärkta bildkvalitén får man dessutom Philips Ambilight, som höjer bildkänslan ännu ett steg. TV:n har en integrerad soundbar som ger en helt acceptabel ljudbild.

Ett perfekt val för den som önskar extremt hög bildkvalitet från en LCD, bra färgåtergivning med tillhörande Ambilightfunktion och helt okej ljud.

+

Bilden, Ambilight

Inte lika djup svärta som OLED

MediaMarkt logo

11 990 :-

länk
Liontech logo

18 599 :-

Pris hämtat 3/4

länk
Webhallen logo

11 990 :-

länk
CDON logo

11 990 :-

länk
Proshop logo

12 448 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa TV:n

NY

3 april

TV

TV

12

Budget och storlek är det första du bör bestämma dig för innan du köper en ny TV. Nästa steg är att bestämma vilken slags skärmtyp du vill ha. Det finns bara två skärmtyper idag på marknaden: LCD och OLED. OLED är organiska lysdioder som lyser av sig själva, medan LCD kräver bakgrundsbelysning. Fördelen med OLED är att svart blir svart, vilket LCD inte klarar. LCD är däremot billigare och har mindre risk för inbränning. Men med rätt hantering av OLED minskar risken för inbränning och du får en bättre bild än med LCD.

Åge Nielsen betygsätter bästa TV:n

Som utbildad inom elektronik, bl.a. TV-teknik, samt efter ha jobbat i många år med service inom elektronikutrusning har jag följt TV-marknaden och dess utveckling. Jag har hjälpt flera vänner och bekanta att välja TV, och urvalet jag gjort här har jag baserat på min erfarenhet.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

2019-04-03

Läs mer om oberoende experter