Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Lg 65" OLED LG OLED65W8PLA Smart

Bästa TV:n för film - Plats 1

LG har tagit begreppet platt-TV till en helt ny nivå. OLED65W8 är bara 2 mm tjock och påminner mer om en plansch än en TV! Att TV:n nästan blir ett med väggen ger en riktigt cool visuell effekt. Denna TV kan bara hängas på vägg och montering ingår faktiskt vid köp, skönt med lite premium service!

Men det är inte bara designen som imponerar, bilden är också extremt bra. Kolsvart svärta och grym konstrast skapar njutning för ögonen. Färgerna poppar och ljuset bländar. Tycker du 65" är lite i det snålaste laget så kan du lägga till en slant och satsa på storebror på 77".

Om jag ska hitta något negativt så är det att TV:n levereras med en mindre diskret soundbar som kan vara svår att gömma undan. En mindre kopplingsdosa borde vara ett alternativ när man köper en TV i denna prisklass.

Detta är en mycket trevlig TV med grym bild och imponerande design.

+

Designen, grym bild

Mindre diskret soundbar

33 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

34 990 :-

länk

2. Lg OLED65C8PLA 65" 4K UHD OLED Smart TV

Bästa TV:n för film - Plats 2

LG C8 presterar på topp när det vankas filmvisning med sin perfekta svärta och njutbara färgåtergivning som verkligen kommer till sin rätt när du tittar på HDR-material. TV:n lämpar sig också väldigt väl för intensiva spelsessioner då den har grymt bra responstid.

Har du många vänner, stor familj eller bara ett stort rum med en vräkig soffa så är detta ett klockrent alternativ. Betraktningsvinkeln är nämligen riktigt bra och bilden blir inte nämnvärt påverkad av att du inte sitter rakt framför bilden.

Finns det då några nackdelar med OLED? Ja, för dig som planerar att använda TV:n som en gigantisk fotoram så är det ett riktigt dåligt alternativ. Det finns nämligen risk för inbränningar när samma bild visas under en längre period på en OLED. Men i övrigt är detta en mycket grym TV med stilren design som löser alla uppgifter galant.

+

Grym bild, bra responstid

Risk för inbränningar

25 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

25 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

20 590 :-

länk

3. Sony KD65AG9 - 65" AG9 4K UHD OLED Smart-TV

Sony AG9 tillgodoser alla filmfantasters behov när det kommer till bildkvalité.

Bilden är helt enkelt fantastiskt bra när man ger TV:n det den behöver, nämligen högupplöst material. Svärtan är grym och färgerna perfekta. Jag kan bjuda in hela grannskapet till filmkväll, då även betraktningsvinkeln är i världsklass.

Se bara till att inte bjuda de mest högljudda grannarna om du tänkt nöja dig med TV:ns inbyggda högtalare. Ljudet låter OK men saknar som vanligt lite kraft.

Är du en gamer så är AG9 ett perfekt val. Responstiden är nämligen top notch! Operativsystemet bygger på Android, vilket borgar för ett mycket bra apputbud och enkel navigering. TV:n är smart och snabb med en mycket osexig men traditionell fjärrkontroll.

Priset må vara lite högt, men du får å andra sidan riktigt bra bild och prestanda för pengarna.

+

Bilden och responstiden!

Risk för inbränningar

star

På 3 listor

39 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

37 990 :-

länk

40 990 :-

länk

40 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Samsung QE65Q70RATXXC

Samsung QE65Q70R levererar grym bild oavsett miljö.

Den här TV:n bjuder på finfin bildkvalité oavsett om du väljer att placera den i en mörk grotta eller i ett ljust vardagsrum. Bildegenskaperna är riktigt bra med klara färger och bra svärta. Bilden blir som bäst när du matar TV:n med HDR- eller 4k-material.

Q70-serien fungerar såklart fantastiskt till film men fungerar minst lika bra till gamers med sin grymma responstid och stöd för freesync. Samsungs egenutvecklade system Tizen är som vanligt snabbt, lättnavigerat och har ett fullgott utbud av appar.

Ljudet vi bjuds på ligger under medel och bör kompletteras med soundbar eller liknande för bästa resultat. Bjud heller inte in alla gamla ex på filmkväll, dels för att det bli konstig stämning men också p.g.a. den något begränsade betraktningvinkeln.

Helt enkelt en bra allround-TV.

+

Bra bild i både ljusa och mörka rum

Betraktningvinkeln

star

På 2 listor

19 490 :-

länk

19 990 :-

länk

5. Sony 65" TV KD 65XF9005 - LCD - 4K UHD (2160p) -

Sony KD-65XF9005 är TV:n för dig som vill få grym bild på en lite lägre budget. Här tappar vi några av fördelarna med OLED men du riskerar heller inga inbränningar. Detta är med andra ord ett givet val för dig som brukar somna på soffan framåt småtimmarna när vissa kanaler får för sig att visa stillbilder.

Sony bjuder på riktigt bra bild med fin svärta och bra ljusstyrka när du tittar på högupplöst film. Ljudet är dock mediokert och man bör därför fundera på soundbar eller koppling till hembio.

Ett par andra svagheter är fjärrkontrollen som är lite väl traditionell och full med knappar, samt betraktningsvinkeln (men den spelar mindre roll för dig som sitter rakt framför TV:n).

I övrigt är detta en mycket kompetent maskin med bra prestanda och Android i grunden, vilket ger bra valmöjligheter när det kommer till appar.

+

Djup svärta och bra ljusstyrka

Betraktningsvinkeln, tråkig fjärr

star

På 2 listor

16 398 :-

länk

12 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

25 999 :-

Pris hämtat 25/10

länk

12 990 :-

länk

17 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa TV:n för film

calendar

4 nov 2019

TV

TV

113

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Dags att hitta en ny TV som lämpar sig bäst för film! Här listar jag både OLED och LCD med fokus på 65", men de flesta TV-apparater går att få i flera olika storlekar beroende på din budget och utrymmet där hemma.

Peter Olsson betygsätter bästa TV:n för film

Bästa filmupplevelsen får du i mörkare rum, så placera inte din fina nya TV i ditt glasade uterum. När du väljer en TV som främst ska användas för att se på film bör du titta efter grym kontrast, djup svärta, bra färgåtergivning och ljuskontroll som framhäver detaljer i scener med svaga ljusförhållande. Vill du ha perfekt svärta är OLED det självklara valet.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter