Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Lg 65" OLED LG OLED65W8PLA Smart

Bästa TV:n för film - Plats 1

LG har tagit begreppet platt-TV till en helt ny nivå. OLED65W8 är bara 2 mm tjock och påminner mer om en plansch än en TV! Att TV:n nästan blir ett med väggen ger en riktigt cool visuell effekt. Denna TV kan bara hängas på vägg och montering ingår faktiskt vid köp, skönt med lite premium service!

Men det är inte bara designen som imponerar, bilden är också extremt bra. Kolsvart svärta och grym konstrast skapar njutning för ögonen. Färgerna poppar och ljuset bländar. Tycker du 65" är lite i det snålaste laget så kan du lägga till en slant och satsa på storebror på 77".

Om jag ska hitta något negativt så är det att TV:n levereras med en mindre diskret soundbar som kan vara svår att gömma undan. En mindre kopplingsdosa borde vara ett alternativ när man köper en TV i denna prisklass.

Detta är en mycket trevlig TV med grym bild och imponerande design.

+

Designen, grym bild

Mindre diskret soundbar

Power logo

37 890 :-

länk
Dustin Home logo

37 990 :-

länk

2. Lg OLED65C8PLA 65" 4K UHD OLED Smart TV

Bästa TV:n för film - Plats 2

LG C8 presterar på topp när det vankas filmvisning med sin perfekta svärta och njutbara färgåtergivning som verkligen kommer till sin rätt när du tittar på HDR-material. TV:n lämpar sig också väldigt väl för intensiva spelsessioner då den har grymt bra responstid.

Har du många vänner, stor familj eller bara ett stort rum med en vräkig soffa så är detta ett klockrent alternativ. Betraktningsvinkeln är nämligen riktigt bra och bilden blir inte nämnvärt påverkad av att du inte sitter rakt framför bilden.

Finns det då några nackdelar med OLED? Ja, för dig som planerar att använda TV:n som en gigantisk fotoram så är det ett riktigt dåligt alternativ. Det finns nämligen risk för inbränningar när samma bild visas under en längre period på en OLED. Men i övrigt är detta en mycket grym TV med stilren design som löser alla uppgifter galant.

+

Grym bild, bra responstid

Risk för inbränningar

star

På 2 listor

NetOnNet logo

20 590 :-

länk
MediaMarkt logo

20 590 :-

länk
Elgiganten logo

20 590 :-

länk
Power logo

25 990 :-

länk
CDON logo

27 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Sony 65" 4K UHD OLED Smart TV KD65AF8

Bästa TV:n för film - Plats 3

Sony AF8 är ett grymt bra val för dig som vill kombinera OLED med Android. AF8 levererar bild i världsklass med Sonys bästa bildprocessor, X1 Extreme och OLED-panel från LG.

Ljudmässigt så tillhör AF8 de bästa i klassen med klart och distinkt ljud. Med andra ord är detta ett bra alternativ för dig som inte vill koppla till en soundbar eller är ointresserad av hembio. Bild- och prestandamässigt ligger man ganska nära LGs C8, där LG dock har en liten fördel när det kommer till tryck och ljusstyrka i bilden i HDR.

Värt att nämna är att Sony även har en nyare modell ute på marknaden, AF9. Jag tycker inte att den stora prisskillnaden motiverar köp, även om vissa uppdateringar gjorts i form av bättre responstid och nyare Android OS. AF8 är ett klart mer prisvärt alternativ, som ger riktigt mycket bild och även bra ljud för pengarna.

+

Bilden, ljudet, betraktningsvinkeln

Risk för inbränningar

Webhallen logo

23 990 :-

länk
MediaMarkt logo

24 990 :-

länk
Elgiganten logo

24 996 :-

länk
Power logo

38 999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Samsung QE65Q9FNATXXC 65" Q9F 4K UHD Smart QLED TV

Bästa TV:n för film - Plats 4

Samsungs Q9 är en mycket ljusstark TV som är en fröjd att titta på, framför allt när det kommer till HDR-material.

För att få ut det mesta av din nya TV bör du fundera på placeringen. Q9:ans ljusstyrka är en klar fördel om du planerar använda TV:n i ett rum med mycket ljus. Har du ett mörkt biorum eller bor i en grotta är ljusstyrkan av mindre vikt. Det enda som talar mot en riktigt trevlig filmkväll är om du bjuder in för många gäster och några hamnar lite vid sidan om bilden. Det finns nämligen en liten svaghet i betraktningsvinkeln.

Om du mot all förmodan vill göra något annat än att se på film så är TV:n som gjord även för spel med sin väldigt låga input lag.

Q9:an har grym prestanda, hög användarvänlighet och ett fullgott utbud av appar. Ett bra val för dig som vill ha knivskarp bild men som av olika anledningar inte vill köpa en OLED.

+

Levererar även i ljusa rum

Betraktningsvinkeln

Webhallen logo

21 990 :-

länk
Elgiganten logo

24 990 :-

länk

5. Sony 65" TV KD 65XF9005 - LCD - 4K UHD (2160p) -

Bästa TV:n för film - Plats 5

Sony KD-65XF9005 är TV:n för dig som vill få grym bild på en lite lägre budget. Här tappar vi några av fördelarna med OLED men du riskerar heller inga inbränningar. Detta är med andra ord ett givet val för dig som brukar somna på soffan framåt småtimmarna när vissa kanaler får för sig att visa stillbilder.

Sony bjuder på riktigt bra bild med fin svärta och bra ljusstyrka när du tittar på högupplöst film. Ljudet är dock sämre än i AF8 och man bör därför fundera på soundbar eller koppling till hembio. Ett par andra svagheter är fjärrkontrollen som är lite väl traditionell och full med knappar, samt betraktningsvinkeln (men den spelar mindre roll för dig som sitter rakt framför TV:n).

I övrigt är detta en mycket kompetent maskin med bra prestanda och Android i grunden, vilket ger bra valmöjligheter när det kommer till appar.

+

Djup svärta och bra ljusstyrka

Betraktningsvinkeln, tråkig fjärr

star

På 2 listor

Power logo

13 899 :-

länk
MediaMarkt logo

14 990 :-

länk
Proshop logo

16 398 :-

länk
HiFiKlubben logo

13 899 :-

Pris hämtat 12/8

länk
Elgiganten logo

17 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa TV:n för film

calendar

4 jul 2019

TV

TV

96

Dags att hitta en ny TV som lämpar sig bäst för film! Här listar jag både OLED och LCD med fokus på 65", men de flesta TV-apparater går att få i flera olika storlekar beroende på din budget och utrymmet där hemma.

Peter Olsson betygsätter bästa TV:n för film

Bästa filmupplevelsen får du i mörkare rum, så placera inte din fina nya TV i ditt glasade uterum. När du väljer en TV som främst ska användas för att se på film bör du titta efter grym kontrast, djup svärta, bra färgåtergivning och ljuskontroll som framhäver detaljer i scener med svaga ljusförhållande. Vill du ha perfekt svärta är OLED det självklara valet.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter