search

1. Lg Oled65w9pla 65 4k Smart Oled

Bästa TV:n för film - Plats 1

LG har tagit begreppet platt-TV till en helt ny nivå. OLED65W9 är strax under 4 mm tjock och påminner mer om en plansch än en TV! Att TV:n nästan blir ett med väggen ger en riktigt cool visuell effekt.

W9 är en uppdatering från föregångaren W8, nu med ny processor, nytt OS och HDMI 2.1. Bilden är fortsatt imponerande med kolsvart svärta, grym konstrast, bländande ljus och dynamiska färger. Tycker du 65" är i det minsta laget så kan du lägga till en slant och satsa på storebror på 77". TV:n väggmonteras med hjälp av magneter och kräver en helt slät yta. Att försöka ställa den på TV-bänken kräver seriösa MacGyver-skills.

W9 levereras med en mindre diskret soundbar som kräver sin yta. Till det positiva hör att soundbaren har stöd för Dolby Atmos.

Detta är en mycket trevlig TV med grym bild och imponerande design, perfekt för streaming i timmar!

+

Snygg design och grym bild

Mindre diskret soundbar

59 890 :-

länk

47 990 :-

länk

69 990 :-

länk

2. Lg Oled65b9pla 65 4k Smart Oled

Bästa TV:n för film - Plats 2

Här har vi en smart TV. LG B9 presterar på topp när det vankas filmvisning med sin perfekta svärta och njutbara färgåtergivning som verkligen kommer till sin rätt när du tittar på HDR-material. TV:n lämpar sig också väldigt väl för intensiva spelsessioner då den har grymt bra responstid.

Har du många vänner, stor familj eller bara ett stort rum med en vräkig soffa så är detta ett klockrent alternativ. Betraktningsvinkeln är nämligen också riktigt bra. B9 är inte heller beroende av mörker för att prestera och kan med fördel placeras i ett ljust vardagsrum.

B9 är en riktigt bra allround TV som levererar bild i toppklass oavsett om du ser på film, sport eller spelar. En av väldigt få nackdelar med OLED-teknik är risken för inbränningar. Rekommenderas m.a.o. inte till dig som använder TV:n till att avnjuta stillbilder.

+

Grym bild och responstid

Risk för inbränningar

17 490 :-

länk

20 244 :-

länk

3. Sony KD65AG9 - 65" AG9 4K UHD OLED Smart-TV

Sony AG9 tillgodoser alla filmfantasters behov när det kommer till bildkvalité.

Bilden är helt enkelt fantastiskt bra när man ger TV:n det den behöver, nämligen högupplöst material. Svärtan är grym och färgerna perfekta. Jag kan bjuda in hela grannskapet till filmkväll, då även betraktningsvinkeln är i världsklass.

Se bara till att inte bjuda de mest högljudda grannarna om du tänkt nöja dig med TV:ns inbyggda högtalare. Ljudet låter OK men saknar som vanligt lite kraft.

Är du en gamer så är AG9 ett perfekt val. Responstiden är nämligen top notch! Operativsystemet bygger på Android, vilket borgar för ett mycket bra apputbud och enkel navigering. TV:n är smart och snabb med en mycket osexig men traditionell fjärrkontroll.

Priset må vara lite högt, men du får å andra sidan riktigt bra bild och prestanda för pengarna.

+

Bilden och responstiden!

Risk för inbränningar

star

På 3 listor

27 990 :-

länk

39 815 :-

länk

27 990 :-

Pris hämtat 4/6

länk

27 990 :-

Pris hämtat 4/6

länk

29 990 :-

Pris hämtat 3/6

länk

29 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Samsung QE65Q70RATXXC

Samsung QE65Q70R levererar grym bild oavsett miljö.

Den här TV:n bjuder på finfin bildkvalité oavsett om du väljer att placera den i en mörk grotta eller i ett ljust vardagsrum. Bildegenskaperna är riktigt bra med klara färger och bra svärta. Bilden blir som bäst när du matar TV:n med HDR- eller 4k-material.

Q70-serien fungerar såklart fantastiskt till film men fungerar minst lika bra till gamers med sin grymma responstid och stöd för freesync. Samsungs egenutvecklade system Tizen är som vanligt snabbt, lättnavigerat och har ett fullgott utbud av appar.

Ljudet vi bjuds på ligger under medel och bör kompletteras med soundbar eller liknande för bästa resultat. Bjud heller inte in alla gamla ex på filmkväll, dels för att det bli konstig stämning men också p.g.a. den något begränsade betraktningvinkeln.

Helt enkelt en bra allround-TV.

+

Bra bild i både ljusa och mörka rum

Betraktningvinkeln

star

På 2 listor

12 990 :-

länk

14 990 :-

länk

5. Sony 65" TV KD 65XF9005 - LCD - 4K UHD (2160p) -

Sony KD-65XF9005 är TV:n för dig som vill få grym bild på en lite lägre budget. Här tappar vi några av fördelarna med OLED men du riskerar heller inga inbränningar. Detta är med andra ord ett givet val för dig som brukar somna på soffan framåt småtimmarna när vissa kanaler får för sig att visa stillbilder.

Sony bjuder på riktigt bra bild med fin svärta och bra ljusstyrka när du tittar på högupplöst film. Ljudet är dock mediokert och man bör därför fundera på soundbar eller koppling till hembio.

Ett par andra svagheter är fjärrkontrollen som är lite väl traditionell och full med knappar, samt betraktningsvinkeln (men den spelar mindre roll för dig som sitter rakt framför TV:n).

I övrigt är detta en mycket kompetent maskin med bra prestanda och Android i grunden, vilket ger bra valmöjligheter när det kommer till appar.

+

Djup svärta och bra ljusstyrka

Betraktningsvinkeln, tråkig fjärr

star

På 2 listor

17 988 :-

länk

11 990 :-

Pris hämtat 2/6

länk

16 280 :-

länk

Bästa TV:n för film

calendar

30 jan 2020

TV

TV

303

Dags att hitta en ny TV som lämpar sig bäst för Netflix och filmmys! Att hitta den bästa TV:n för film kan vara knepigt, men jag ska hjälpa dig! Här listar jag både OLED och LCD med fokus på 65", men de flesta TV-apparater går att få i flera olika storlekar beroende på din budget och utrymmet där hemma.

Peter Olsson betygsätter bästa TV:n för film

Bästa filmupplevelsen får du i mörkare rum, så placera inte din fina nya TV i ditt glasade uterum. När du väljer en TV som främst ska användas för att se på film bör du titta efter grym kontrast, djup svärta, bra färgåtergivning och ljuskontroll som framhäver detaljer i scener med svaga ljusförhållande. Vill du ha perfekt svärta är OLED det självklara valet.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter