search

1. Lg OLED65CXNY

Bästa TV:n för sport - Plats 1
Stämpel

+

Perfekt svärta och färgåtergivning

Risk för inbränningar

star

På 3 listor

Först ut är en offensiv allround-lirare som levererar underhållning till hela familjen. Vare sig du tittar på fotboll, film eller spelar spel så kan du förvänta dig en bild som håller högsta klass när du väljer LGs 65CX.

Den hanterar snabba puckar alldeles utmärkt. Betraktningsvinkeln är mycket bra och färgåtergivningen i toppklass. Ett ypperligt val om ni är många som avnjuter sport tillsammans. OLED innebär perfekt svärta och dessutom har TV:n en utmärkt förmåga att dribbla bort störiga reflektioner i bilden vid placering i ljusare rum.

65CX är en utmärkt allround-nöjesmaskin som levererar bra bild för alla tillfällen. Då TV:n har en låg input lag passar den även bra för spel.

Bättre än såhär blir inte sport hemma i soffan! Är budgeten tight så spana in lillebror 55CX.

2. Sony Bravia KD-65XH9505NY

Bästa TV:n för sport - Plats 2
Stämpel

+

Bild och responstid

Betraktningsvinkeln

star

På 2 listor

En gedigen spelare av högsta klass som levererar en ljusstark och färgglad upplevelse oavsett utmaning.

XH9505 bjuder på en knivskarp bild med grym färgåtergivning och djup svärta. Ljusstyrkan är riktigt bra, vilket är en fördel för dig som vill avnjuta HDR-material. Detta är också ett bra val om du har ett vardagsrum med mycket ljusinsläpp.

Den klarar av snabba sporter utan bekymmer. Betraktningsvinkeln är godkänd, men det finns bättre alternativ i listan. Responstiden håller högsta klass, vilket är ett plus för dig som även använder TV:n till spel.

Androids operativsystem ger ett stort utbud av appar via Google Play, perfekt för dig som älskar streaming och vill gå utanför de vanliga förinstallerade alternativen.

Den här maskinen kommer underhålla hela familjen och hanterar alla typer av uppgifter med bravur.

3. Samsung QLED QE65Q80TNY

Stämpel

+

Responstid och kontrast

Betraktningsvinkeln

star

På 3 listor

Samsungs QE65Q80T är en riktigt kompetent spelare som anpassar sig bra till så gott som alla positioner och även hanterar snabba rörelser med bravur.

Att självaste Zlatan gör reklam för Samsung gör att man misstänker att den här TV:n bör leverera fotboll i världsklass. Det gör den! Som om det inte vore nog kan du också titta på annat material med klara färger och grym konstrast. Q80T levererar även i ljusa rum och är ett bra val för gamers med sin grymma responstid.

Samsungs egna gränssnitt Tizen är snabbt och lättnavigerat med ett fullgott apputbud. Få streamingfantaster kommer känna att något saknas.

Något sämre betraktningsvinkel än LGs CX65, men fortfarande klart godkänd för normalstora vardagsrum. I övrigt en mycket bra TV som levererar bild i toppklass!

4. Lg 65UN7300NY

Stämpel

+

Mycket bild för pengarna

Svärtan

star

På 3 listor

Ännu en lirare framtagen av LG. Inte lika högt värderad och inte lika vass som CX65:an, men ändå en mycket kompetent TV som levererar skarp bild med klara färger.

UN7300 funkar ok på alla positioner men glänser till när det vankas sport, då den hanterar snabba rörelser med finess. Betraktningsvinkeln är godkänd och störande reflektioner i bilden lyckas den stoppa i de flesta fall. Svärtan når inte upp i samma klass som listans toppspelare.

TV:n levereras med LGs magic remote, en trevlig liten fjärrkontroll som gör det möjligt att styra TV:n med hjälp av rörelser.

Detta är en bra allround-TV som hanterar allt från snabba hockeypuckar till intensiva spelsessioner med bra responstid.

5. Philips 32PFS6805NY

Stämpel

+

Smart, billig

Begränsat apputbud

Här har vi en spelare som mest nöter bänk men gör ett och annat avgörande inhopp. Det är inte tänkt att 32PFS6805ska spela på heltid, utan den gör sig bäst som tillfällig inhoppare.

Denna TV är helt enkelt inte störst, bäst eller smartast, men den är ett bra alternativ för dig som vill byta ut den gamla tjock-TV:n i sommarstugan, eller för dig som utövar mer sport själv än vad du tittar på.

Den levererar bra bild med klara färger i Full HD och har även en bra responstid för gaming. TV:n har också inbyggt Wi-Fi, är smart och levereras med Saphi - vilket innebär ett begränsat apputbud.

Rekommenderas för dig som söker en bra och billig TV, en extra avbytare som håller helt ok nivå.

Bästa TV:n för sport

calendar

14 jan 2021

TV

TV

2 015

Just nu är det svårt att uppleva sport på andra sätt än hemifrån. Fördelen är att det finns mycket sport från världens alla hörn att njuta av i tv-soffan! Här listar jag TV-apparater som levererar bästa tänkbara sportupplevelse hemma från soffan. Köp chips, kyl ölen. Det är game time!

Peter Olsson betygsätter bästa TV:n för sport

När du som sportintresserad väljer TV så finns det några saker du ska tänka lite extra på. TV:n ska ha hög bilduppdateringsfrekvens och kunna hantera snabba rörelser - oskarp bild är extremt osexigt när det händer mycket på skärmen. Färgåtergivningen är också viktig för att du tydligt ska kunna se detaljer. Betraktningsvinkeln bör även den vara var god, så att kompisgänget kan njuta tillsammans. Här följer några starka spelare att hålla ett extra öga på, samt en avbytare av enklare modell.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter