Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Lg OLED55C8PLA

Bästa TV:n för sport - Plats 1

Först ut är en offensiv allround-lirare som levererar underhållning till hela familjen. Helt enkelt ett säkert kort för sportälskaren som då och då måste låna ut bilden till övriga familjemedlemmar.

Den hanterar snabba rörelser alldeles utmärkt. Betraktningsvinkeln är mycket bra och färgåtergivningen är i toppklass. OLED innebär perfekt svärta, svart blir svart och inte grådassigt. Alla pixlar tänds och släcks separat, så inga icke önskvärda ljuseffekter i bilden.

LG's C8 är en utmärkt allround-nöjesmaskin som levererar bra bild för alla tillfällen - film, sport och även spel, då TV:n har en låg input lag på 21,1 ms (enkelt förklarat så är detta tiden TV:n behöver på sig för att uppfatta din knapptryckning). Bättre än såhär blir inte sport hemma i soffan!

+

Färgåtergivning, svärtan

Risk för inbränningar

MediaMarkt logo

12 890 :-

länk
NetOnNet logo

12 890 :-

länk
Dustin Home logo

12 990 :-

länk
Elgiganten logo

12 990 :-

länk
Power logo

14 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sony 65" TV KD 65XF9005 - LCD - 4K UHD (2160p) -

Bästa TV:n för sport - Plats 2

En gedigen spelare av klass som levererar störst bild för pengarna.

Storleken har betydelse och det finns få anledningar till att inte välja en stor TV. För litet rum? Dålig ursäkt! Skär ut ett hål i väggen och sitt i rummet intill. Fungerar alldeles utmärkt och bidrar till en luftigare planlösning.

XF9005 levererar ljusstark och knivskarp bild med bra färghantering. Den klarar av snabba sporter utan bekymmer. Betraktningsvinkeln är godkänd, men det finns bättre alternativ i listan.

Här får du bra responstid, vilket är ett plus för dig som även använder TV:n till spel. Androids operativsystem ger ett stort utbud av appar via Google Play, vilket är perfekt för dig som älskar streaming och vill gå utanför de vanliga förinstallerade alternativen.

Den här maskinen kommer underhålla hela familjen och hanterar alla typer av uppgifter med bravur.

+

Apputbud och ljusstyrkan

Betraktningvinkeln

star

På 2 listor

MediaMarkt logo

14 990 :-

länk
HiFiKlubben logo

13 899 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Elgiganten logo

17 990 :-

länk
Power logo

25 999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Lg 55SK8100PLA

Bästa TV:n för sport - Plats 3

Nästa lirare ut på planen är kommer också från LG. Inte lika högt värderad och inte lika vass som C8:an, men ändå en mycket kompetent TV som levererar riktigt skarp bild med klara färger.

SK8100 trivs bra på alla positioner men glänser till när det vankas sport. Betraktningsvinkeln levererar när det kommer till stora rum, vilket är en klar fördel när man bjuder in alla man känner som vill se på när Sverige krossar allt tänkbart motstånd.

En extra bonus är att du kan träna på din ljussabelteknik med fjärrkontrollen. Man kan nämligen delvis styra TV:n med rörelser. Fräckt, och kan komma till användning om du någon gång springer på en elak figur från Star Wars.

Detta är en bra allround-TV som hanterar allt ifrån snabba hockeypuckar till intensiva spelsessioner.

+

Bilden, betraktningvinkeln

Svärtan

star

På 2 listor

NetOnNet logo

7 990 :-

länk

4. Samsung Q7F 55" QE55Q7FNATXXC

Bästa TV:n för sport - Plats 4

Samsungs spelare är riktigt kompetent på så gott som alla positioner och hanterar snabba rörelser med finess.

Att självaste Zlatan gör reklam för Samsungs QLED gör att man misstänker att den här TV:n bör leverera fotboll i världsklass. Det gör den! Du kan faktiskt även titta på andra sporter utan att oroa dig för att den inte ska hänga med i svängarna. Som om det inte vore nog kan du också titta på mer osportsligt material samt spela spel då responstiden är väldigt bra.

Samsungs eget gränssnitt Tizen är snabbt och lättnavigerat med ett fullgott apputbud. Få streamingfantaster kommer känna att något saknas.

En liten svaghet hittar vi i betraktningsvinkeln, vilket bara blir märkbart om man inte sitter rakt framför TV:n. I övrigt en mycket bra TV som levererar bild i toppklass!

+

Färgåtergivning och responstid

Betraktningsvinkeln

star

På 2 listor

Elgiganten logo

9 990 :-

länk

5. Philips 32PFS6402/12

Bästa TV:n för sport - Plats 5

Här har vi en spelare som mest nöter bänk men gör ett och annat avgörande inhopp. Det är inte tänkt att 32PFS6402 ska spela på heltid, utan den gör sig bäst som tillfällig inhoppare.

Denna TV är helt enkelt inte störst, bäst eller smartast, men den är ett bra alternativ för dig som vill byta ut den gamla tjock-TV:n i sommarstugan, eller för dig som spenderar lite tid framför TV:n. Upplösningen är på 1080p - föga imponerande, men på en 32" TV har det ingen avgörande betydelse.

Den levererar bra bild med klara färger. Ljudet är mindre imponerande. TV:n har inbyggt Wi-Fi, är smart och levereras med Google Play. Rekommenderas för dig som söker en bra billig TV, en extra avbytare som håller schysst nivå.

+

Smart

Ljudet

Proshop logo

3 490 :-

länk
NetOnNet logo

3 690 :-

länk
CDON logo

3 690 :-

länk
Webhallen logo

3 690 :-

länk
Komplett logo

3 690 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa TV:n för sport

calendar

15 aug 2019

TV

TV

179

Gillar du sport men har inte tid eller resurser att åka jorden runt för att njuta av alla härliga sportevenemang? Då är detta listan för dig! Här listar jag TV-apparater som levererar bästa tänkbara upplevelse hemma från soffan. Köp chips, kyl ölen och samla polarna. Det är game time!

Peter Olsson betygsätter bästa TV:n för sport

När du som sportintresserad väljer TV så finns det några saker du ska tänka lite extra på. TV:n ska ha hög bilduppdateringsfrekvens och kunna hantera snabba rörelser - oskarp bild är extremt osexigt när det händer mycket på skärmen. Färgåtergivningen är också viktig för att du tydligt ska kunna se detaljer. Betraktningsvinkeln bör även den vara var god, så att kompisgänget kan njuta tillsammans utan att behöva sitta ovanpå varandra rakt framför TV:n. Här följer några starka spelare att hålla ett extra öga på. Alla lirare håller 4K-klass utom minstingen i gänget.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter