Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Philips 55PUS8503 55" 4k Android Smart TV - Silver

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 1

Prisvärdheten på denna TV är så bra att den med lätthet platsar i denna lista och som nummer 1! Den levererar verkligen när det kommer till bildupplevelsen.

Med quantum dot-teknik i skärmen förbättras både färger och kontraster så de blir mer naturtrogna. TV:n har även HDR-teknik för att höja kontrasten och skärpan. Mata denna TV med en film som är inspelad med HDR-teknik i 4k och den kommer att fullkomligen briljera i bildupplevelse!

Uppskalningen (att omvandla en lågupplöst bild till högupplöst) fungerar bra men bilden blir såklart aldrig lika bra som när materialet från början är av högsta kvalitet. Den integrerade soundbaren i nederkanten av skärmen ger ett rätt bra ljud, klart bättre än om den varit utan.

Detta är årsmodell 2018 men den står sig fortfarande suveränt mot de nya modellerna, särskilt med tanke på priset! Finns även som 49" och 65". Under sommaren går det ibland att få 65" under 10000 kronor också! Oerhört prisvärt!

+

BILDEN, Ambilight, ljudet, PRISET!

Menysystemet kunde varit bättre

Proshop logo

10 752 :-

länk
ComputerSalg logo

11 608 :-

länk
MediaMarkt logo

11 997 :-

länk
Webhallen logo

7 495 :-

länk
Komplett logo

12 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sony 55" TV KD 55XF9005 - LCD - 4K UHD (2160p)

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 2

Sony var först med tekniken som gör färgnyanserna mer naturtrogna och tekniken finns även i denna TV.

Bilden är suverän med en svärta som få apparater kan mäta sig med. Tekniken för att få denna svärta är den bakmonterade zonindelade belysningen, som tillåter partiell nedsläckning. En teknik som är dyr och oftast återfinns på exklusivare modeller.

Menysystemet bygger på Android men Sony har skapat sin egen version, som är enklare än vissa konkurrenters. Ljudet är OK men inte mycket mer. En soundbar kan hjälpa till där. Sonys bildprocessor gör ett utmärkt jobb. Film, spel eller sport spelar ingen roll - denna TV spelar i alla divisioner.

För den kräsne som vill ha en TV för allt är det ingen tvekan om att detta är ett utmärkt val. Det finns även en 49"-version till ett lägre pris.

+

BILD! BILD! Priset

Ljudet kunde varit lite bättre

MediaMarkt logo

9 990 :-

länk
Proshop logo

12 192 :-

länk
Elgiganten logo

12 990 :-

länk
HiFiKlubben logo

9 990 :-

Pris hämtat 23/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Panasonic TX-55FX740E 55

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 3

Panasonic är en utmärkt tillverkare av TV. Denna modell är inget undantag.

En processor med 4 kärnor tar hand om bildbehandlingen och gör ett strålande jobb! Färgerna är naturtrogna och samtidigt mycket klara. De kantmonterade lysdioderna baktill ger ett jämnt ljus. Local dimming ökar och minskar ljuset bakom skärmen beroende på bilden, vilket gör att också kontrasten ökas. Stöd för bildförbättringsteknikerna HDR höjer färgernas briljans flera steg.

Ljudet är okej, men vill du ha bättre ljud är en soundbar är en bra lösning.

Panelen är i glas och omgiven av en svart tunn ram. Det ger ett exklusivt utseende och smäcker design. En smart lösning är det vänstra benstödet, som också är en kabelkanal. Det gör att kablar döljs snyggt och kommer inte i vägen för annat.

Denna passar dig som vill ha en läcker TV med snygg design i glas som levererar en utmärkt bild.

+

Designen, bilden, menysystemet

Ljudet, priset

Audio Video logo

9 990 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Ljudcenter logo

10 990 :-

Pris hämtat 22/8

länk

4. Samsung QE49Q64RATXXCNY

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 4

Denna TV levererar en mycket bra bild tack vare bildförbättringstekniken quantum-dot, som Samsung kallar för QLED.

Detaljrikedomen är även den mycket bra - matar man TV:n med högupplöst film visar den sin största styrka. Uppskalningen från standardupplösning till högupplösning görs med gott resultat och brusnivån hålls på en låg nivå. Det finns även stöd för HDR, en teknik som förhöjer kontrasten.

Ljudet får godkänt, röster framträder bra och ljud i film är okej men en soundbar kan ge det ett lyft.

Samsung är kända för sitt lättanvända menysystem och denna TV:n är inget undantag.

Som bonus har Samsung fixat en stilren design. Är TV:n avstängd kan den visa en vacker bild istället för en svart skärm. Den har också stöd för Freesync, en teknik som minskar bildfördröjning när TV:n används för spel.

Är du ute efter en TV som ger bra bild, okej ljud och fungerar fint med spel så är det här en TV för dig.

+

Bild, spelstöd, årsmodell 2019

Ljudet

NetOnNet logo

9 990 :-

länk
Webhallen logo

9 990 :-

länk
Komplett logo

9 990 :-

länk

5. Sony 55 LED-TV KD55XF7005BAEPNY

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 5

Har du en liten budget men vill ändå ha en stor och bra TV? Denna TV kanske är det du önskar!

Sonys bildbehandlingsteknik gör att bilden blir mycket bra. Färgåtergivningen är jämn och balanserad. Med film i 4k blir bilden knivskarp och TV:n upplevs som betydligt dyrare än vad den är. Tyvärr kan man inte säga samma sak om ljudet. Sony har inte lyckats få till ett bra ljud. Det duger till normalt TV-tittande men önskar man bra ljud till film, sport eller allmän underhållning är en soundbar ett måste.

Även menysystemet har mycket att önska. Sony har här lagt in ett menysystem som inte bygger på Android. Det är krångligt och inte särskilt intuitivt. De har dock gjort en smart lösning med kablarna, som dras ned via fötterna och blir således i princip osynliga.

Är du ute efter en mycket bra bild på en TV till lågt pris och kan leva med ett knöligt menysystem skall du ta en närmare titt på denna modellen.

+

Priset, bilden

Ljudet, menysystemet

MediaMarkt logo

6 490 :-

länk
Webhallen logo

5 990 :-

länk

Bästa TV:n under 10.000 kr

2 experter tipsar

Åge Nielsen

Åge

Peter Olsson

Peter

calendar

6 aug 2019

TV

TV

298

En TV skall erbjuda bra bild och ljud för att ge en fin upplevelse. Med dagens platta TV-apparater blir det svårt att få till bra ljud om inte t.ex en soundbar används. Med den gamla tjock-TV:n fanns det en lådvolym som möjliggjorde ett bra ljud. Det blir en kompromiss med dagens TV-apparater, där bilden kommer i första rummet och ljudet därefter.

Åge Nielsen betygsätter bästa TV:n under 10.000 kr

Urvalet i min lista är i huvudsak baserat på bildkvalitet i förhållande till priset. Även ljudet är invägt i bedömningen, tillsammans med skärmens storlek. Bra platta TV-apparater lämpar sig väl för både sport och film då de innehåller snabba rörelser och bra kontraster (skillnaden mellan ljust och mörkt). Listan är inte rangordnad - alla produkter är bra på sitt sätt!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter

1. Samsung Q7F 55" QE55Q7FNATXXC

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 1

Samsung Q7 är en trevlig TV att vila ögonen på.

Förutom att den levererar läcker bild med bra färgåtergivning så bjuder Q7:an på riktigt bra ljusstyrka. Det innebär att den är ett solsäkert val inför ljusare tider och passar dig med ett lite ljusare vardagsrum. Och vad är egentligen sommar, sol och ledighet utan svettiga lättklädda spelsessioner? Aktivera Q7:ans game mode så får du riktigt låg input lag och därmed en njutbar spelupplevelse.

TV:n har operativsystemet Tizen OS, vilket innebär hög användarvänlighet och bra utbud av appar. Streaming direkt från mobilen är busenkelt och smidigt. Levereras med Samsungs numer välkända One Remote, som är snål på knappar men enkel att använda efter en kort inlärningsperiod.

Samsung Q7 har få svagheter, men betraktningsvinkeln lämnar utrymme för förbättring.

Den här TV:n funkar till allt, men skiner lite extra när det kommer till just gaming.

+

Ljusstark, låg input lag

Betraktningsvinkeln

star

På 2 listor

Elgiganten logo

9 990 :-

länk
Komplett logo

9 990 :-

länk
Webhallen logo

11 790 :-

länk

2. Philips 65" TV 65PUS8503 - LCD - 4K UHD (2160p) -

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 2

Philips 65PUS8503 lyser upp ditt vardagsrum lite mer än övriga kandidater. Ambilight förhöjer mysfaktorn, förstärker svärtan och får TV:n att upplevas som större.

Förutom ljus levererar denna TV utomordentligt mycket bild för pengarna. Bra skärpa och naturtrogna färger som verkligen kommer till sin rätt när man spelar upp 4K- och HDR-material. Ska man leta efter svagheter så är det främst kontrasten som inte riktigt når hela vägen.

Philips har låtit ljudet ta plats i TV:n, vilket är positivt och gör att den särskiljer sig från många andra TV-apparater som ofta har små högtalare med klent ljud.

TV:n levereras med Android OS där den främsta fördelen är utbudet av appar.

Philips 8503 fungerar bäst för film och tv-tittande och är lite mysigare än de andra kandidaterna på listan.

+

Ambilight, bilden, ljudet

Kontrasten

Proshop logo

12 448 :-

länk
MediaMarkt logo

13 597 :-

länk
Webhallen logo

9 999 :-

länk
CDON logo

11 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Sony 55" TV KD 55XF8096 - LED - 4K UHD (2160p) - Svart

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 3

Prisvärd TV med grymt utbud av appar.

KD55XF8096 har Android TV som operativsystem. Det innebär ett rejält utbud av appar för bland annat streaming och spel, du kan t.ex. köra Kodi direkt i TV:n utan extern mediaspelare. TV:n har också inbyggd Chromecast vilket gör det enkelt att streama material direkt från din mobil/dator. Android TV är inte det användarvänligaste alternativet, men utbudet av appar väger upp för den lilla svagheten.

Om vi inte ska snöa in helt på appar så levererar Sony faktiskt också en riktigt bra bild med många inställningsmöjligheter, men att hitta bästa bilden kräver lite justeringar.

Ljudet är godkänt men saknar umpf. För dig som vill ha mer tryck så rekommenderas att koppla till en soundbar eller liknande. Fjärrkontrollen har traditionella knappar och är enkel att hantera.

Den här maskinen lämpar sig bättre för film och tv än för sport och spel.

+

Bra bild med rätt inställning

Kräver inställning för bra bild

ComputerSalg logo

9 083 :-

länk
Webhallen logo

7 490 :-

länk
Proshop logo

8 666 :-

länk

4. Lg 55SK8100PLA

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 4

Stilren TV med hög användarvänlighet och riktigt bra bild.

LGs WebOS är enkelt att använda och en fröjd att navigera i med bra utbud av appar. Fjärrkontrollen har traditionella knappar men är samtidigt magisk då du kan styra TV:n genom att peka med kontrollen. Du får lite känslan av att vara Harry Potter eller Darth Vader när du sitter där och viftar i soffan.

Bildmässigt finns inte mycket att anmärka på, bilden är skarp med klara färger och hanterar alltifrån spel till film och sport med fullgott betyg.

Betraktningsvinkeln är riktigt bra, vilket gör TV:n till ett bra val för stora vardagsrum där du inte alltid sitter rakt framför TV:n. Ljudet är mediokert och sticker inte ut på något sätt.

55SK8100PLA är ett bra val för dig som både spelar, tittar på film och samlar vännerna när det vankas landskamp i fotboll.

+

Betraktningsvinkeln

Ljudet

star

På 2 listor

NetOnNet logo

9 990 :-

länk

5. Samsung 65 LED-TV Samsung UE65NU6025KXXC UHD Smart

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 5

Storleken har betydelse, eller?

Jag förespråkar själv att större är bättre, OM man inte gör avkall på kvalitén. Samsungs 6025 är prisvärd och levererar mycket bild för pengarna. Det här är TV:n för dig som vill ha den där extra tummen och ändå ha pengar över.

Du får samma grund som i dyrare apparater från Samsung men med lite mindre lullull. Bilden är överlag riktigt bra. Svagheter finns främst i betraktningsvinkeln och färgåtergivningen. Att den inte hanterar färger lika bra som sina dyrare syskon märks främst när man matar TV:n med HDR-material.

Fjärrkontrollen som följer med är överfull med knappar och påminner om svunna tider. Kanske ger pluspoäng hos nostalgikern som har en fetisch för knappar?

Samsung 6025 är ett prisvärt alternativ om storleken har betydelse - inte bäst på något men bra på mycket.

+

Mycket bild för pengarna

Betraktningsvinkeln

CDON logo

8 990 :-

länk
NetOnNet logo

8 990 :-

länk
Dustin Home logo

8 690 :-

länk

Det är semestertider och vad gör man om semestern håller på att regna bort? Köper ny TV såklart! Skulle sommaren bli lika fin som förra året så behöver du ändå ta en paus från solen ibland. Det är lika bra att helgardera sig och köpa en ny TV.

Peter Olsson betygsätter bästa TV:n under 10.000 kr

Unna dig en ny TV så kan ni spendera massor med kvalitetstid tillsammans under både semestern och den kommande innesittarsäsongen. Se till att skaffa en TV med bra utbud av streamingappar, då sommarens tv-utbud mest består av repriser och gamla filmer. Denna lista innehåller prisvärda kandidater under 10.000:- med fokus på bra bild och smarta funktioner.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter