Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Sony 55" TV KD 55XF8096 - LED - 4K UHD (2160p) - Svart

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 1

Prisvärd TV med grymt utbud av appar.

KD55XF8096 har Android TV som operativsystem. Det innebär ett rejält utbud av appar för streaming, spel osv. Du kan t.ex. köra Kodi direkt i TV:n utan extern mediaspelare. TV:n har också inbyggd Chromecast vilket gör det enkelt att streama material från din mobil/dator direkt till TV:n. Android TV är inte det användarvänligaste alternativet men utbudet av appar väger upp för den lilla svagheten. Om vi inte ska snöa in helt på appar så levererar Sony faktiskt också en riktigt bra bild med mycket inställningsmöjligheter, men att hitta bästa bilden kräver lite justeringar.

Ljudet är godkänt men saknar umpf. För dig som vill ha mer tryck så rekommenderas att koppla till en soundbar eller liknande. Fjärrkontrollen har traditionella knappar och är enkel att hantera. Den här maskinen lämpar sig bättre för film och tv än för sport och spel.

ComputerSalg logo

8 745 :-

länk
CDON logo

9 490 :-

länk
Dustin Home logo

9 490 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Proshop logo

8 666 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Samsung UE55NU8055TXXC

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 2

Bra allround-TV som hanterar de flesta uppgifter med bravur.

Förutom en onödigt lång modellbeteckning, UE55NU8055TXXC, så finns det inte så mycket att klaga på. Den har stilren design, bra bild och godkänt ljud. TV:n har också riktigt bra responstid när det kommer till spel. Ett extra plus i kanten för att den också levereras med Steam Link. Det innebär att du kan streama spel från din dator direkt till TV:n utan externa tillbehör.

TV:n har operativsystemet Tizen OS, vilket innebär hög användarvänlighet och bra utbud av appar. Streaming direkt från mobilen är busenkelt och smidigt. Levereras med Samsungs numer välkända One Remote. Snål på knappar men enkel att använda efter en kort inlärningsperiod. Den här TV:n funkar till allt men den skiner lite extra när det kommer till just gaming.

NetOnNet logo

9 990 :-

länk

3. Philips 55" TV 55PUS7803 7800 Series - 55" LED TV - LED - 4…

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 3

TV:n som lyser upp ditt vardagsrum lite mer än övriga kandidater.

Ambilight är helt enkelt ett miljövänligare alternativ till värmeljus som ger ett behagligt bakgrundsljus till din TV. Philips TV i de lägre prisklasserna bör undvikas till varje pris om du är ute efter en smart TV. Den här modellen bygger dock på Android TV, en av mina personliga favoriter p.g.a utbudet av appar. Alltså en riktig smart TV som faktiskt fungerar som det är tänkt.

Philips 7803 levererar riktigt skarp bild med klara färger. Ambilight-funktionen förstärker känslan ytterligare och får TV:n att kännas större än 55". Svagheten finner vi i ljudet som känns lite klent. Det är dock relativt enkelt att bota med en soundbar eller koppling till hembion. Den här TV:n fungerar bäst till film och tv-tittande och ger en extra bonus till dig som söker en högre mysfaktor och vill minska på förbrukningen av värmeljus.

NetOnNet logo

7 890 :-

länk
ComputerSalg logo

9 124 :-

länk
Proshop logo

8 370 :-

länk

4. Lg 55SK8100PLA

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 4

Stilren TV med hög användarvänlighet och riktigt bra bild.

LGs WebOS är enkelt att använda och en fröjd att navigera i med bra utbud av appar. Fjärrkontrollen har traditionella knappar men är samtidigt magisk då du kan styra TV:n genom att peka med kontrollen. Du får lite känslan av att vara Harry Potter eller Darth Vader när du sitter där och viftar i soffan. Bildmässigt finns inte mycket att anmärka på, bilden är skarp med klara färger och hanterar alltifrån spel till film och sport med fullgott betyg.

Betraktningsvinkeln är riktigt bra, vilket gör TV:n till ett bra val för stora vardagsrum där du inte alltid sitter placerad rakt framför TV:n. Ljudet är mediokert, vilket inte sticker ut från övriga kandidater. 55SK8100PLA är ett bra val för dig som både spelar, tittar på film och samlar vännerna när det vankas landskamp i fotboll.

star

På 2 listor

NetOnNet logo

9 990 :-

länk
TVexperten logo

9 990 :-

Pris hämtat 12/3

länk
CDON logo

9 990 :-

Pris hämtat 12/3

länk

5. Samsung 65" UHD Smart TV UE65NU7105

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 5

Storleken har betydelse, eller?

Jag förespråkar själv att större är bättre, OM man inte gör avkall på kvalitén. Samsungs 7105 är riktigt prisvärd och levererar mycket bild för pengarna. Det här är TV:n för dig som vill ha den där extra tummen och ända hålla dig under 10k. Du får samma grund som i dyrare apparater från Samsung men med lite mindre lullull. Bilden är överlag riktigt bra med klara färger och bra skärpa. Svagheten finner du främst när det börjar bli mörkt i rummet och svart upplevs mer som grått.

Responstiden är lika bra som i dyrare alternativ. Helt enkelt ett bra val om du kommer använda TV:n till långa svettiga spelsessioner. Fjärrkontrollen som följer med är överfull med knappar, ful och tråkig men enkel att använda. Bra alternativ om storleken har betydelse, inte bäst på något men bra på mycket.

Elgiganten logo

8 990 :-

länk

Bästa TV:n under 10.000 kr

calendar

15 november

TV

TV

69

Höst och vinter är den perfekta tiden att ta plats i soffan och njuta av en bra film tillsammans med nära och kära. Ljuset från TV:n och värmeljusen ersätter solen. Man behöver aldrig heller ha dåligt samvete för att man borde vara ute, vem vill vara ute i regn och rusk?

Peter Olsson betygsätter bästa TV:n under 10.000 kr

Julen 2018 favoriserar även oss livsnjutare som trivs i soffan. Det blir mycket ledig tid för härliga tv-maraton. Så unna dig en ny TV innan ledigheten så kan ni spendera massor med kvalitetstid tillsammans framöver. Listan innehåller prisvärda kandidater under 10.000:- med fokus på bra bild och smarta funktioner. Samtliga TV-apparater är smarta med bra utbud av appar.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

2018-11-15

Läs mer om oberoende experter