Advized - oberoende köpråd
logo
logo
search

1. Philips 55PUS8503 55" 4k Android Smart TV - SilverNY

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 1

Prisvärdheten på denna TV är så bra att den med lätthet tar förstaplatsen i denna lista.

TV:n levererar i bildupplevelse. Med quantum dot-teknik i skärmen förbättras färg och kontrast till en högre nivå, mer naturtrogen än utan tekniken. TV:n har även teknik för att höja kontrasten och skärpan, HDR, för ännu bättre bild. Mata denna TV med en film som är inspelad med HDR-teknik i 4k och TV:n fullkomligen briljerar i bildupplevelse!

Uppskalningen (att omvandla en lågupplöst bild till högupplöst) fungerar bra men bilden blir såklart aldrig lika bra som när materialet från början är av högsta kvalitet. Den integrerade soundbaren i nederkanten av skärmen ger ett rätt bra ljud, klart bättre än om den varit utan.

Detta är årsmodell 2018 men den står sig fortfarande suveränt mot de nya modellerna, särskilt med tanke på priset!

+

BILD! BILD! Ambilight, ljud

Menysystemet kunde varit bättre

MediaMarkt logo

8 997 :-

länk
Proshop logo

10 752 :-

länk
ComputerSalg logo

16 307 :-

länk
Dustin Home logo

8 490 :-

Pris hämtat 27/5

länk
Webhallen logo

8 990 :-

länk
Komplett logo

12 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sony 49" 4K HDR SMART-TV KD49XF9005NY

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 2

Sony var först med tekniken som gör färgnyanserna mer naturtrogna och tekniken finns även i denna TV.

Bilden är suverän med en svärta som få apparater kan mäta sig med. Tekniken för att få denna svärta är den bakmonterade zonindelade belysningen, som tillåter partiell nedsläckning. En teknik som är dyr och oftast återfinns på exklusivare modeller.

Menysystemet bygger på Android men Sony har skapat sin egen version, som är enklare än vissa konkurrenters. Ljudet är OK men inte mycket mer, en soundbar kan hjälpa till.

Sonys bildprocessor gör ett utmärkt jobb. Film, spel eller sport spelar ingen roll - denna TV spelar i alla divisioner och inget är omöjligt.

För den kräsne som vill ha en TV för allt är det ingen tvekan om att detta är ett utmärkt val. Det finns även en 55"-version för några extra slantar.

+

BILD! BILD!

Priset är något högt

Proshop logo

11 233 :-

länk
MediaMarkt logo

8 990 :-

länk
Elgiganten logo

10 990 :-

länk
Power logo

15 499 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung Q7F 55" QE55Q7FNATXXCNY

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 3

Här är en TV med quantum-dot-teknik, det Samsung kallar för QLED och som gör färgnyanser mer naturtrogna.

Precis som den ska levererar denna TV en mycket bra bild. Den har också stöd för tekniken som förhöjer kontrasten (HDR) och skärmen är ljusstark. Detaljrikedomen är utsökt - matar man denna TV med högupplöst film visar den sin största styrka. Uppskalningen från standardupplösning till högupplösning görs med ganska gott resultat och brusnivån hålls på en låg nivå.

Ljudet får godkänt, röster framträder bra och ljud i film är okej. Men en soundbar ger ändå ett lyft. Samsung är kända för sitt lättanvända menysystem och denna TV:n är inget undantag.

Som bonus har Samsung också fixat en stilren design och en smart lösning på alla kabelhärvor. Det finns en separat box som man lätt kan gömma undan, dit du kopplar alla kabelanslutningar istället för på TV:ns baksida.

+

Bild, färgerna, menysystem, boxen

Priset är något högt

star

På 2 listor

NetOnNet logo

9 990 :-

länk
Elgiganten logo

11 790 :-

länk
Komplett logo

9 990 :-

länk
Webhallen logo

9 990 :-

länk
Dustin Home logo

12 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Sony 43" TV KD 43XF8096 - LED - 4K UHD (2160p) - Svart

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 4

Letar du efter en TV av hög kvalitet som inte är så stor? Här är en super-TV!

Sony levererar här en TV i ett mindre format för den som inte har så mycket plats i vardagsrummet. Trots sin storlek har TV:n stöd för 4k - spela upp film i 4k på denna TV och bilden glänser!

Kontrasten är magnifik. Hemligheten bakom detta är den fina processorn samt att Sony använder sin version av quantum dot-tekniken, som kallas Triluminos. Tekniken förbättrar färgnyanserna så de blir mer naturtrogna, och tillsammans med den kraftfulla processorn levererar TV:n en bild av högsta kvalitet.

Menysystemet bygger på Android och ger åtkomst till en mängd appar. I vanlig ordning är ljudet det som brister, om man skall nämna något.

Om du vill ha en mindre TV och ställer mycket höga krav på bild och kvalitet är det här ett bra val.

+

Apputbud, kontrast, BILD!

Ljudet

Proshop logo

7 570 :-

länk
Dustin Home logo

5 990 :-

Pris hämtat 27/5

länk

5. Lg 65" 65UK6470 UHD Smart-TV

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 5

LG har många olika modeller - allt från helt okej TV-apparater till extremt hög kvalitet. Normalt följer pris kvalitet, och för den med liten plånbok som vill ha en mycket stor TV kan denna modell passa.

Är kraven på bild inte skyhöga är den här TV:n ett bra val. Bilden är inte dålig, med 4k- och full-HD-material är den till och med mycket bra, men det finns bättre. Kontrasten är fullt godkänd, färgåtergivningen likaså. Skärpan är fin och film visas snyggt.

Storleken imponerar och en riktig biokänsla infinner sig om man sitter nära. Ljudet är, som i de flesta platt-TV:s, något fattig i basen. Helt okej men en soundbar lyfter upplevelsen. Stöd för Miracast innebär att du på ett enkelt sätt kan få bild och ljud från en surfplatta eller dator trådlöst över till TV:n. Du har också möjligheten att spela in TV-program.

Har du liten budget men vill ha en stor TV? Ta en titt på denna!

+

Priset per tum, snyggt stativ

Bilden är inte av högsta klass

TVexperten logo

9 490 :-

Pris hämtat 27/5

länk
MediaMarkt logo

9 490 :-

länk
Komplett logo

12 799 :-

länk

Bästa TV:n under 10.000 kr

2 experter tipsar

Åge Nielsen

Åge

Peter Olsson

Peter

calendar

27 maj 2019

TV

TV

100

En TV skall erbjuda bra bild och ljud för att ge en fin upplevelse. Med dagens platta TV-apparater blir det problem med att få till bra ljud om inte t.ex en soundbar används. Med den gamla tjock-TV:n fanns det en lådvolym som möjliggjorde ett bra ljud. Det blir en kompromiss med dagens TV-apparater, där bilden kommer i första rummet och ljudet därefter.

Åge Nielsen betygsätter bästa TV:n under 10.000 kr

Urvalet i min lista är i huvudsak baserat på bildkvalitet i förhållande till priset. Även ljudet är invägt i bedömningen, tillsammans med skärmens storlek. Bra platta TV-apparater lämpar sig väl för både sport och film då de innehåller snabba rörelser och kontraster (skillnad mellan ljust och mörkt). Listan är inte rangordnad - alla produkter är bra på sitt sätt! Alla produkter i listan går att hitta under 10 000 kr hos minst en återförsäljare, Philips 55PUS8503 är dock den mest prisvärda av dem så länge den går att köpa under 8000 kronor.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter

1. Samsung Q7F 55" QE55Q7FNATXXC

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 1

Samsung Q7 är en trevlig TV att vila ögonen på.

Förutom att den levererar läcker bild med bra färgåtergivning så bjuder Q7:an på riktigt bra ljusstyrka. Det innebär att den är ett solsäkert val inför ljusare tider och passar dig med ett lite ljusare vardagsrum. Och vad är egentligen sommar, sol och ledighet utan svettiga lättklädda spelsessioner? Aktivera Q7:ans game mode så får du riktigt låg input lag och därmed en njutbar spelupplevelse.

TV:n har operativsystemet Tizen OS, vilket innebär hög användarvänlighet och bra utbud av appar. Streaming direkt från mobilen är busenkelt och smidigt. Levereras med Samsungs numer välkända One Remote, som är snål på knappar men enkel att använda efter en kort inlärningsperiod.

Samsung Q7 har få svagheter, men betraktningsvinkeln lämnar utrymme för förbättring.

Den här TV:n funkar till allt, men skiner lite extra när det kommer till just gaming.

+

Ljusstark, låg input lag

Betraktningsvinkeln

star

På 2 listor

NetOnNet logo

9 990 :-

länk
Elgiganten logo

11 790 :-

länk
Webhallen logo

9 990 :-

länk
Komplett logo

9 990 :-

länk
Dustin Home logo

12 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sony 55" TV KD 55XF8096 - LED - 4K UHD (2160p) - Svart

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 2

Prisvärd TV med grymt utbud av appar.

KD55XF8096 har Android TV som operativsystem. Det innebär ett rejält utbud av appar för bland annat streaming och spel, du kan t.ex. köra Kodi direkt i TV:n utan extern mediaspelare. TV:n har också inbyggd Chromecast vilket gör det enkelt att streama material direkt från din mobil/dator. Android TV är inte det användarvänligaste alternativet, men utbudet av appar väger upp för den lilla svagheten.

Om vi inte ska snöa in helt på appar så levererar Sony faktiskt också en riktigt bra bild med många inställningsmöjligheter, men att hitta bästa bilden kräver lite justeringar.

Ljudet är godkänt men saknar umpf. För dig som vill ha mer tryck så rekommenderas att koppla till en soundbar eller liknande. Fjärrkontrollen har traditionella knappar och är enkel att hantera.

Den här maskinen lämpar sig bättre för film och tv än för sport och spel.

+

Bra bild med rätt inställning

Kräver inställning för bra bild

ComputerSalg logo

8 860 :-

länk
Dustin Home logo

9 490 :-

Pris hämtat 27/5

länk
Webhallen logo

7 490 :-

länk
Proshop logo

8 666 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Lg 55SK8100PLA

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 3

Stilren TV med hög användarvänlighet och riktigt bra bild.

LGs WebOS är enkelt att använda och en fröjd att navigera i med bra utbud av appar. Fjärrkontrollen har traditionella knappar men är samtidigt magisk då du kan styra TV:n genom att peka med kontrollen. Du får lite känslan av att vara Harry Potter eller Darth Vader när du sitter där och viftar i soffan.

Bildmässigt finns inte mycket att anmärka på, bilden är skarp med klara färger och hanterar alltifrån spel till film och sport med fullgott betyg.

Betraktningsvinkeln är riktigt bra, vilket gör TV:n till ett bra val för stora vardagsrum där du inte alltid sitter rakt framför TV:n. Ljudet är mediokert och sticker inte ut från övriga kandidater.

55SK8100PLA är ett bra val för dig som både spelar, tittar på film och samlar vännerna när det vankas landskamp i fotboll.

+

Betraktningsvinkeln

Ljudet

star

På 2 listor

NetOnNet logo

9 990 :-

länk
CDON logo

9 990 :-

Pris hämtat 27/5

länk
TVexperten logo

9 990 :-

Pris hämtat 27/5

länk
Bygghemma logo

11 497 :-

Pris hämtat 27/5

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Philips 55" TV 55PUS7803 7800 Series - 55" LED TV - LED - 4…

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 4

TV:n som lyser upp ditt vardagsrum lite mer än övriga kandidater. Ambilight är helt enkelt ett miljövänligare alternativ till värmeljus, som ger ett behagligt bakgrundsljus till din TV.

Philips TV i de lägre prisklasserna bör undvikas till varje pris om du är ute efter en smart TV. Den här modellen bygger dock på Android TV, en av mina personliga favoriter p.g.a utbudet av appar. Alltså en riktig smart TV som faktiskt fungerar som det är tänkt.

Philips 7803 levererar riktigt skarp bild med klara färger. Ambilight-funktionen förstärker känslan ytterligare och får TV:n att kännas större än 55". Svagheten finner vi i ljudet som känns lite klent. Det är dock relativt enkelt att bota med en soundbar eller koppling till hembion.

Den här TV:n fungerar bäst till film och tv-tittande och ger en extra bonus till dig som söker en högre mysfaktor.

+

Ambilight, färgåtergivning

Ljudet

ComputerSalg logo

7 808 :-

länk
NetOnNet logo

7 990 :-

länk
Proshop logo

8 370 :-

länk

5. Samsung 65" UHD Smart TV UE65NU7105

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 5

Storleken har betydelse, eller?

Jag förespråkar själv att större är bättre, OM man inte gör avkall på kvalitén. Samsungs 7105 är riktigt prisvärd och levererar mycket bild för pengarna. Det här är TV:n för dig som vill ha den där extra tummen och ända hålla dig under 10k.

Du får samma grund som i dyrare apparater från Samsung men med lite mindre lullull. Bilden är överlag riktigt bra med klara färger och bra skärpa. Svagheten finner du främst när det börjar bli mörkt i rummet och svart upplevs mer som grått.

Responstiden är lika bra som hos dyrare alternativ, detta är med andra ord ett bra val om du kommer använda TV:n till långa svettiga spelsessioner. Fjärrkontrollen som följer med är överfull med knappar, ful och tråkig men enkel att använda.

Bra alternativ om storleken har betydelse - inte bäst på något men bra på mycket.

+

Mycket bild för pengarna

Svärtan

VidaXL logo

15 458 :-

Pris hämtat 27/5

länk
Elgiganten logo

8 990 :-

länk

Det vankas skatteåterbäring och en av många saker att investera dessa kulor i är en ny TV. Köpa ny TV nu när det snart är sommar är väl galet, eller? Kom ihåg att den svenska sommaren är opålitlig och kan regna bort. Skulle sommaren bli lika fin som förra året så behöver du ändå ta en paus från solen. Det är lika bra att helgardera sig och köpa en ny TV.

Peter Olsson betygsätter bästa TV:n under 10.000 kr

Unna dig en ny TV innan semestern så kan ni spendera massor med kvalitetstid tillsammans! Denna lista innehåller prisvärda kandidater under 10.000:- med fokus på bra bild och smarta funktioner. Samtliga TV-apparater är smarta, med bra utbud av appar.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter