Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Philips 55PUS8503 55" 4k Android Smart TV - SilverNY

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 1

Philips 55PUS8503 lyser upp ditt vardagsrum lite mer än övriga kandidater. Ambilight förhöjer mysfaktorn, förstärker svärtan och får TV:n att upplevas som större.

Förutom ljus levererar denna TV utomordentligt mycket bild för pengarna. Bra skärpa och naturtrogna färger som verkligen kommer till sin rätt när man spelar upp 4K- och HDR-material. Ska man leta efter svagheter så är det främst kontrasten som inte riktigt når hela vägen.

Philips har låtit ljudet ta plats i TV:n, vilket är positivt och gör att den särskiljer sig från många andra TV-apparater som ofta har små högtalare med klent ljud. TV:n levereras med Android OS där den främsta fördelen är utbudet av appar.

Philips 8503 fungerar bäst för film- och tv-tittande och är lite mysigare än de andra kandidaterna på listan.

+

Ambilight, bilden, ljudet

Kontrasten

8 497 :-

länk

10 752 :-

länk

10 915 :-

länk

8 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sony 2019 55" KD55XG8096BAEP - LED / 4K / HDR / Smart-TVNY

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 2

Prisvärd TV med grymt utbud av appar.

KD55XG8096 har Android TV som operativsystem. Det innebär ett rejält utbud av appar för bland annat streaming. TV:n har också inbyggd Chromecast vilket gör det enkelt att streama material direkt från din mobil/dator. Android TV är inte det användarvänligaste alternativet, men utbudet av appar väger upp för den lilla svagheten.

Om vi inte ska snöa in helt på apputbudet så levererar Sony faktiskt också en riktigt bra bild med en liten svaghet: svärtan. Trivs du i mörkret kan du tyvärr få leva med lite gråaktig svärta.

Ljudet är godkänt men saknar umpf. För dig som vill ha mer tryck så rekommenderas att koppla till en soundbar eller liknande. Fjärrkontrollen har traditionella knappar och är enkel att hantera.

Den här maskinen levererar det lilla extra när det kommer till snabba puckar och gaming.

+

Snabb, bra motion handling

Svärtan

8 990 :-

Pris hämtat 30/9

länk

8 990 :-

länk

9 736 :-

länk

9 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung QE49Q60RATXXCNY

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 3

Samsung Q60R är en riktigt trevlig TV att vila ögonen på.

Förutom att den levererar läcker bild med bra färgåtergivning och djup svärta så hanterar den också snabba rörelser utan problem. Responstiden håller även den högsta klass.

TV:n har operativsystemet Tizen OS, vilket innebär hög användarvänlighet och bra utbud av appar. Streaming direkt från mobilen är busenkelt och smidigt. Levereras med Samsungs numer välkända One Remote, som är snål på knappar men enkel att använda efter en kort inlärningsperiod.

Samsung Q60R har få svagheter, men betraktningsvinkeln lämnar utrymme för förbättring.

Den här TV:n funkar till allt, men skiner lite extra när det kommer till just gaming och snabba actionfilmer.

+

Snabb på alla sätt

Betraktningsvinkeln

7 990 :-

länk

8 990 :-

länk

8 990 :-

länk

13 086 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Lg 65sm8200pla 65 4k Smart LedNY

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 4

Stilren TV med hög användarvänlighet, bra bild och superb responstid.

LGs WebOS är enkelt att använda och en fröjd att navigera i, med bra utbud av appar. Fjärrkontrollen har traditionella knappar men är samtidigt magisk då du kan styra TV:n genom att peka med kontrollen. Ta på dig trollkarlshatten och gå in i Gandalf-mode!

Bilden är skarp med klara färger och hanterar allt från spel till film och sport med fullgott betyg. En svaghet är svärtan, som kan upplevas lite grå i mörka rum. Men andra ord är detta inte rätt val för ljusskygga personer som bor i mörka grottor.

Betraktningsvinkeln är riktigt bra, vilket gör TV:n till ett bra val för stora vardagsrum. Ljudet är mediokert och sticker inte ut på något sätt.

65SM8200 är ett bra val för dig som både spelar och ibland samlar alla vännerna när det vankas landskamp i fotboll.

+

Betraktningsvinkeln

Svärtan

9 990 :-

länk

9 990 :-

länk

10 687 :-

länk

10 990 :-

länk

10 627 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Samsung 65" UHD Smart TV UE65NU7105NY

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 5

Storleken har betydelse, eller?

Jag förespråkar själv att större är bättre, OM man inte gör avkall på kvalitén. Samsungs 7105 är prisvärd och levererar mycket bild för pengarna. Det här är TV:n för dig som vill ha den där extra tummen och ändå ha pengar över.

Du får samma grund som i dyrare apparater från Samsung men med lite mindre lullull. Bilden är överlag riktigt bra och så även responstiden om du tänkte spela på TV:n. Svagheter finns främst i betraktningsvinkeln och att den har lite problem att hantera snabba rörelser. Inte den ultimata TV:n för snabba hockeypuckar.

Fjärrkontrollen som följer med är överfull av knappar och påminner om svunna tider. Kanske ger pluspoäng hos nostalgikern som har en fetisch för knappar?

Samsung 7105 är ett prisvärt alternativ om storleken har betydelse - inte bäst på något men bra på mycket.

+

Mycket bild för pengarna

Betraktningsvinkeln

8 996 :-

länk

Bästa TV:n under 10.000 kr

2 experter tipsar

Peter Olsson

Peter

Åge Nielsen

Åge

calendar

20 sep 2019

TV

TV

411

Det vankas mörkare tider med blöta och blåsiga höstkvällar. Det betyder många myskvällar med tända ljus och långa filmmaraton, eller varför inte beta av en hel säsong av din favoritserie i en sittning. Hösten brukar också innebära bra spelsläpp och premiär för nya serier.

Peter Olsson betygsätter bästa TV:n under 10.000 kr

Unna dig en ny TV så kan ni spendera massor med kvalitetstid tillsammans under årets mörka innesittarsäsong. Se till att skaffa en TV med bra utbud av streamingappar så du inte missar någon av höstens alla nyheter. Denna lista innehåller prisvärda kandidater under 10.000:- med fokus på bra bild och smarta funktioner.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter

1. Sony 55" TV KD 55XF9005 - LCD - 4K UHD (2160p)

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 1

Sony var först med tekniken som gör färgnyanserna mer naturtrogna och tekniken finns även i denna TV.

Bilden är suverän med en svärta som få apparater kan mäta sig med. Tekniken för att få denna svärta är den bakmonterade zonindelade belysningen, som tillåter partiell nedsläckning. En teknik som är dyr och oftast återfinns på exklusivare modeller.

Menysystemet bygger på Android men Sony har skapat sin egen version, som är enklare än vissa konkurrenters. Ljudet är OK men inte mycket mer. En soundbar kan hjälpa till där. Sonys bildprocessor gör ett utmärkt jobb. Film, spel eller sport spelar ingen roll - denna TV spelar i alla divisioner.

För den kräsne som vill ha en TV för allt är det ingen tvekan om att detta är ett utmärkt val.

+

BILDEN! Svärtan, priset

Ljudet kunde varit lite bättre

12 192 :-

länk

9 990 :-

Pris hämtat 30/9

länk

9 990 :-

länk

12 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Samsung QE49Q64RATXXC

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 2

Denna TV levererar en mycket bra bild tack vare bildförbättringstekniken quantum-dot, som Samsung kallar för QLED.

Detaljrikedomen är även den mycket bra - matar man TV:n med högupplöst film visar den sin största styrka. Uppskalningen från standardupplösning till högupplösning görs med gott resultat och brusnivån hålls på en låg nivå. Det finns även stöd för HDR, en teknik som förhöjer kontrasten.

Ljudet får godkänt, röster framträder bra och ljud i film är okej. Samsung är kända för sitt lättanvända menysystem och denna TV är inget undantag.

Som bonus har Samsung fixat en stilren design. Är TV:n avstängd kan den visa en vacker bild istället för en svart skärm. Den har också stöd för Freesync, en teknik som minskar bildfördröjning när TV:n används för spel.

Är du ute efter en TV som ger bra bild, okej ljud och fungerar fint med spel så är den här för dig.

+

Bild, spelstöd, årsmodell 2019

Ljudet

9 990 :-

länk

9 990 :-

länk

3. Philips 58PUS7304

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 3

Här har vi en stor, hela 58", TV under 10 000 kronor som dessutom ger en mycket bra bild!

Philips är unika med sin teknik Ambilight, omgivningsljus runt skärmen. Jag uppskattar tekniken mycket. Det ger en känsla av en ännu större bild och känns vilsamt för ögat.

Det här är en produkt av mycket hög kvalitet från Philips. Bilden är utsökt och klarar Ultra-HD-upplösning. Den kraftfulla processorn gör ett bra jobb med att skala upp standardformat, som DVD och gamla TV-program till HD. Det ökade bruset som en uppskalning ger reduceras snyggt av elektroniken.

Det finns ingen inbyggd soundbar vilket gör att ljudet är som i de flesta platta TV-apparater, duger gott till nyheter och vanliga program. För bästa filmupplevelse behövs en bättre ljudanläggning, som en soundbar.

Sammantaget är detta en stor TV med mycket bra bild till ett bra pris!

+

Bilden, pris, Ambilight, ny modell

Ljudet

8 990 :-

länk

9 990 :-

Pris hämtat 30/9

länk

4. Panasonic TX-50GX710E

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 4

Här är en av 2019 års modeller från Panasonic.

Detta är en stor TV med mycket bra bild. Med adaptiv bakgrundsbelysning (en teknik för att öka kontrasten samt spara energi) blir svärtan utmärkt. Här finns stöd för 4k-format och en processor som skalar upp lågupplöst material till en bra bild.

Film och sport funkar fint på denna TV och stödet för HDR (bildförbättringsteknik) gör att bilden ibland kan upplevas som tredimensionell. Djupet och färgerna i bilden är riktigt bra. TV:n har trådlös uppkoppling och ett gott utbud av anslutningar.

Bäst gör sig denna TV när den matas med 4k-material! Ljudet är däremot inte mycket att hurra för. Det duger till vanligt TV-tittande men brister när film visas. En soundbar behövs för att denna TV ska kunna leverera en bra filmupplevelse.

Helt enkelt en "normalstor" TV med bra bild till ett bra pris.

+

Bilden, priset

Ljudet

8 990 :-

länk

8 990 :-

länk

8 990 :-

Pris hämtat 30/9

länk

8 990 :-

Pris hämtat 30/9

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Samsung Ue65ru6025k 65 4k Led Smart Tv

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 5

Listans största TV! 65" är gigantiskt egentligen, men lär bli nästa "normalstorlek" efter 55".

2019:s modell erbjuder stort format till lågt pris. Bilden är bra, men visst finns det bättre. Stöd för 4k (eller UHD = Ultra-HD, som det också kallas) har den. Film i den upplösningen gör sig mycket bra på denna TV. Även HD-film visas mycket fint.

Uppskalningen är helt okej men inte i klass med lite dyrare modeller. Bakgrundsbelysningen sitter i kanterna på skärmen. Stöd för bildförbättringstekniken HDR finns också inbyggd. TV:n har två stycken HDMI-ingångar för anslutning av annan utrustning, som DVD-spelare och TV-box.

Ljudet är helt okej för vanligt TV-tittande. Om film skall upplevas med ordentligt ljud krävs inkoppling av en soundbar eller ljudanläggning.

En mycket stor TV till ett bra pris för den som hellre vill ha stort än bästa bildkvalitén.

+

Storleken, priset, bilden är bra

Ljudet, bildkvalitén inte toppklass

8 990 :-

länk

8 990 :-

länk

8 990 :-

länk

8 990 :-

Pris hämtat 30/9

länk

9 203 :-

länk

9 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

En TV skall erbjuda bra bild och ljud för att ge en fin upplevelse. Dagens platta TV-apparater ger, generellt, inte ett bra ljud om inte en soundbar används eller TV:n kopplas till ett surroundsystem. Med den gamla tjock-TV:n fanns det en lådvolym som möjliggjorde ett bra ljud. Det blir en kompromiss med dagens TV-apparater, där bilden kommer i första rummet och ljudet därefter.

Åge Nielsen betygsätter bästa TV:n under 10.000 kr

Jag har valt ut några produkter som jag tycker är extra värda att titta på för sin prisklass. Ljudet är invägt i bedömningen, tillsammans med skärmens storlek. Bra TV-apparater lämpar sig väl för både sport och film då de klarar av snabba rörelser och levererar fina kontraster (skillnaden mellan ljust och mörkt). Listan är inte rangordnad - alla produkter är bra på sitt sätt!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter