search

1. Philips 55" LED-TV 55PUS7504 - 4K UHD / HDR / SmartNY

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 1

Philips tillverkar riktigt bra TV-apparater. Här är en ny modell som inte skäms för sig.

Den har Android som operativsystem, vilket innebär att såväl Apple- som andra produkter kan casta till den. Med andra ord, att få bild och ljud trådlöst från en surfplatta eller telefon till TV:n är en enkel match.

Nog om detta, över till produktens kvaliteter. Bilden är utsökt om den matas med 4k-material. Färgåtergivningen är suverän, kontrastomfånget, skillnaden mellan svart och vitt, är mycket stort och bilden är knivskarp!

Ambilight, som Philips är ensamma om, lyfter bildupplevelsen ännu ett steg. Stöd för bildförbättringsteknikerna HDR10 + och Dolby Vision samt Dolby Atmos lyfter filmupplevelsen. Inbyggd subwoofer (bashögtalare) gör att ljudet i TV:n är bättre än väntat för en platt-TV.

Tidsvis lågt pris på en suverän TV för den som vill maximera pris/prestanda.

+

Bilden, ljudet, priset

Rörelseskärpa något svag

9 089 :-

länk

11 186 :-

länk

10 290 :-

länk

10 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Lg 65sm8200pla 65 4k Smart Led

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 2

LG har en mycket prisvärd TV i den stora storleken 65".

Här är en modell som har LG:s variant av quantum-dot-tekniken, som de kallar för NanoCell. Tekniken förhöjer färgnyanser och kontrast ett par snäpp. Med film som har HDR10-stöd, en annan bildförbättringsteknik, kommer NanoCell-funktionen till sin rätta. Då briljerar bilden och LG visar sin styrka.

LG har uppdaterat sitt operativsystem webOS, som nu inkluderar ett flertal nya funktioner. En av fördelarna är att TV:n startar mycket snabbt. Stöd för att casta från mobil och surfplatta finns också.

Uppskalningen av lågupplöst material gör den bra med lågt brus. Ljudet är som vanligt, en inte helt upplyftande upplevelse. Spelstödet är bra och lämpar sig väl för dig som också vill köra TV-spel.

En klart bra TV för de flesta användningsområdena.

+

Bilden, operativsystemet, priset

Ljudet

star

På 3 listor

9 678 :-

länk

8 990 :-

länk

3. Samsung QE55Q67RA 55" Smart 4K Ultra HD LED

Denna TV levererar en mycket bra bild p.g.a. bildförbättringstekniken quantum-dot, Samsungs version som de namnger QLED.

Detaljrikedomen är mycket bra - högupplöst film är den största styrkan. Uppskalningen från standard- till högupplösning görs med gott resultat. Stöd för HDR 10+, en teknik som förhöjer kontrasten, finns inbyggd.

Ljudet får godkänt. Röster framträder bra och ljud i film är okej. Menysystemet är lättanvänt och stöd för AirPlay gör det lätt att casta från en surfplatta eller mobil.

Som bonus har Samsung fixat en stilren design. Är TV:n avstängd kan den visa en vacker bild istället för en svart skärm. Den har också stöd för Freesync, en teknik som minskar bildfördröjning när TV:n används för spel.

Är du ute efter en TV som ger bra bild, okej ljud och fungerar fint med spel så är den här för dig.

+

Bild, spelstöd, årsmodell 2019

Ljudet

8 990 :-

länk

4. Panasonic TX-50GX710E

Här är en av 2019 års modeller från Panasonic.

Detta är en stor TV med mycket bra bild. Med adaptiv bakgrundsbelysning (en teknik för att öka kontrasten samt spara energi) blir svärtan utmärkt. Här finns stöd för 4k-format och en processor som skalar upp lågupplöst material till en bra bild.

Film och sport funkar fint på denna TV och stödet för HDR (bildförbättringsteknik) gör att bilden ibland kan upplevas som tredimensionell. Djupet och färgerna i bilden är riktigt bra. TV:n har trådlös uppkoppling och ett gott utbud av anslutningar.

Bäst gör sig denna TV när den matas med 4k-material! Ljudet är däremot inte mycket att hurra för. Det duger till vanligt TV-tittande men brister när film visas. En soundbar behövs för att denna TV ska kunna leverera en riktigt bra filmupplevelse.

Helt enkelt en "normalstor" TV med bra bild till ett bra pris.

+

Bilden, priset

Ljudet

7 990 :-

länk

8 990 :-

länk

7 990 :-

Pris hämtat 28/1

länk

8 990 :-

Pris hämtat 28/1

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Philips 58PUS7304

Jag behåller denna TV på listan ett litet tag till. Skälet är prisvärdheten i förhållande till storleken - en hela 58" stor TV under 10 000 kronor. Den ger en mycket bra bild!

Philips är unika med sin teknik Ambilight, omgivningsljus runt skärmen. Jag uppskattar tekniken mycket. Det ger en känsla av en ännu större bild och känns vilsamt för ögat.

Det här är en produkt av mycket hög kvalitet. Bilden är utsökt och klarar Ultra-HD-upplösning. Den kraftfulla processorn gör ett bra jobb med att skala upp standard till HD. Det ökade bruset som en uppskalning ger reduceras snyggt av elektroniken.

Det finns ingen inbyggd soundbar vilket gör att ljudet är som i de flesta platta TV-apparater, helt okej men inte mer. För bästa filmupplevelse är en soundbar en bra lösning.

Sammantaget är detta en stor TV med mycket bra bild till ett bra pris!

+

Bilden, pris, Ambilight, ny modell

Ljudet

7 831 :-

länk

7 990 :-

länk

8 641 :-

länk

8 490 :-

Pris hämtat 28/1

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Sony 2019 65" KD65XG8096BAEP - LED / 4K / HDR / Smart-TVNY

En Sony-TV på 65" som i vissa butiker platsar i prisklassen under 10000 kronor är den här!

Det första man lägger märke till är att kablarna kan döljas bakom ena foten/benstödet. En smart funktion som minskar kabeltrassel.

Operativsystemet är Android, vilket borgar för enkel koppling mellan surfplatta och telefon. Bra apputbud är ännu en fördel. TV:n stöder HDR men inte HDR10+ och Dolby Vision. Det är en nackdel om man vill ha optimal bild med film som innehåller bildförbättringsteknikerna.

Bildkvalitén är bra, riktigt bra svärta och kontrast. Ljusstyrkan är hög vilket ger ett större intryck av bra kontrast.

Sonys bildprocessor gör ett bra jobb i snabba rörelser, bibehåller god skärpa och lägre suddighet när bildförflyttningar sker.

Ljudet är däremot inte något att hurra över. Klen bas och allmänt återhållet ljud.

Stor TV till lågt pris med bra bild.

+

Bilden, priset, storleken

Ljudet, avsaknad av HDR10+

8 490 :-

länk

11 187 :-

länk

8 490 :-

länk

9 490 :-

länk

10 556 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa TV:n under 10.000 kr

2 experter tipsar

Åge Nielsen

Åge

Peter Olsson

Peter

calendar

10 feb 2020

TV

TV

1 359

En TV skall erbjuda bra bild och ljud för att ge en fin upplevelse. Dagens platta TV-apparater ger generellt inte ett bra ljud om inte en soundbar används, eller om inte TV:n kopplas till ett surroundsystem. Med den gamla tjock-TV:n fanns det en lådvolym som möjliggjorde ett bra ljud. Det blir en kompromiss med dagens TV-apparater, där bilden kommer i första rummet och ljudet därefter.

Åge Nielsen betygsätter bästa TV:n under 10.000 kr

Jag har valt ut några produkter som jag tycker är extra värda att titta på för sin prisklass. Ljudet är invägt i bedömningen, tillsammans med bilden och skärmens storlek. Bra TV-apparater lämpar sig väl för både sport och film då de klarar av snabba rörelser och levererar fina kontraster (skillnaden mellan ljust och mörkt). Listan är inte rangordnad - alla produkter är bra på sitt sätt!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter

1. Philips 55PUS8503 55" 4k Android Smart TV - Silver

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 1

Philips 55PUS8503 lyser upp ditt vardagsrum lite mer än övriga kandidater. Ambilight förhöjer mysfaktorn, förstärker svärtan och får TV:n att upplevas som större.

Förutom ljus levererar denna TV utomordentligt mycket bild för pengarna. Bra skärpa och naturtrogna färger som verkligen kommer till sin rätt när man spelar upp 4K- och HDR-material. Ska man leta efter svagheter så är det främst kontrasten som inte riktigt når hela vägen.

Philips har låtit ljudet ta plats i TV:n, vilket är positivt och gör att den särskiljer sig från många andra TV-apparater som ofta har små högtalare med klent ljud. TV:n levereras med Android OS där den främsta fördelen är utbudet av appar.

Philips 8503 fungerar bäst för film- och tv-tittande och är lite mysigare än de andra kandidaterna på listan.

+

Ambilight, bilden, ljudet

Kontrasten

10 897 :-

länk

2. Sony 2019 55" KD55XG8096BAEP - LED / 4K / HDR / Smart-TV

Bästa TV:n under 10.000 kr - Plats 2

Prisvärd TV med grymt utbud av appar.

KD55XG8096 har Android TV som operativsystem. Det innebär ett rejält utbud av appar för bland annat streaming. TV:n har också inbyggd Chromecast vilket gör det enkelt att streama material direkt från din mobil/dator. Android TV är inte det användarvänligaste alternativet, men utbudet av appar väger upp för den lilla svagheten.

Om vi inte ska snöa in helt på apputbudet så levererar Sony faktiskt också en riktigt bra bild med en liten svaghet: svärtan. Trivs du i mörkret kan du tyvärr få leva med lite gråaktig svärta.

Ljudet är godkänt men saknar umpf. För dig som vill ha mer tryck så rekommenderas att koppla till en soundbar eller liknande. Fjärrkontrollen har traditionella knappar och är enkel att hantera.

Den här maskinen levererar det lilla extra när det kommer till snabba puckar och gaming.

+

Snabb, bra motion handling

Svärtan

8 237 :-

länk

9 990 :-

Pris hämtat 28/1

länk

5 990 :-

länk

7 350 :-

länk

8 636 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung QE49Q60RATXXC

Samsung Q60R är en riktigt trevlig TV att vila ögonen på.

Förutom att den levererar läcker bild med bra färgåtergivning och djup svärta så hanterar den också snabba rörelser utan problem. Responstiden håller även den högsta klass.

TV:n har operativsystemet Tizen OS, vilket innebär hög användarvänlighet och bra utbud av appar. Streaming direkt från mobilen är busenkelt och smidigt. Levereras med Samsungs numer välkända One Remote, som är snål på knappar men enkel att använda efter en kort inlärningsperiod.

Samsung Q60R har få svagheter, men betraktningsvinkeln lämnar utrymme för förbättring.

Den här TV:n funkar till allt, men skiner lite extra när det kommer till just gaming och snabba actionfilmer.

+

Snabb på alla sätt

Betraktningsvinkeln

7 761 :-

Pris hämtat 28/1

länk

6 990 :-

länk

6 990 :-

länk

6 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Lg 65sm8200pla 65 4k Smart Led

Stilren TV med hög användarvänlighet, bra bild och superb responstid.

LGs WebOS är enkelt att använda och en fröjd att navigera i, med bra utbud av appar. Fjärrkontrollen har traditionella knappar men är samtidigt magisk då du kan styra TV:n genom att peka med kontrollen. Ta på dig trollkarlshatten och gå in i Gandalf-mode!

Bilden är skarp med klara färger och hanterar allt från spel till film och sport med fullgott betyg. En svaghet är svärtan, som kan upplevas lite grå i mörka rum. Men andra ord är detta inte rätt val för ljusskygga personer som bor i mörka grottor.

Betraktningsvinkeln är riktigt bra, vilket gör TV:n till ett bra val för stora vardagsrum. Ljudet är mediokert och sticker inte ut på något sätt.

65SM8200 är ett bra val för dig som både spelar och ibland samlar alla vännerna när det vankas landskamp i fotboll.

+

Betraktningsvinkeln

Svärtan

star

På 3 listor

9 678 :-

länk

8 990 :-

länk

5. Samsung Ue65ru6025k 65 4k Led Smart Tv

Storleken har betydelse, eller?

Jag förespråkar själv att större är bättre, OM man inte gör avkall på kvalitén. Samsungs 6025 är prisvärd och levererar mycket bild för pengarna.

Du får samma grund som i dyrare apparater från Samsung men med mindre lullull. Bilden är överlag bra och så även responstiden, värt att veta om du tänkt spela på TV:n. Svagheter finns främst i betraktningsvinkeln och att den har lite problem att hantera snabba rörelser. Inte den ultimata TV:n för snabba hockeypuckar.

Samsungs operativsystem Tizen håller hög klass både när det kommer till användarvänlighet och utbud av appar. Fjärrkontrollen vinner varken design- eller innovationspriser. Den är dock en solklar vinnare om du har en fetisch för knappar.

Samsung 6025 är ett prisvärt alternativ om storleken har betydelse - inte bäst på något men bra på mycket.

+

Mycket bild för pengarna

Betraktningsvinkeln

8 990 :-

länk

8 990 :-

länk

8 990 :-

Pris hämtat 28/1

länk

8 990 :-

länk

8 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Det vankas mörkare tider med blöta och blåsiga kvällar. Det betyder många myskvällar med tända ljus och långa filmmaraton, eller varför inte beta av en hel säsong av din favoritserie i en sittning. Hösten brukar också innebära bra spelsläpp och premiär för nya serier.

Peter Olsson betygsätter bästa TV:n under 10.000 kr

Unna dig en ny TV så kan ni spendera massor med kvalitetstid tillsammans under årets mörka innesittarsäsong. Se till att skaffa en TV med bra utbud av streamingappar så du inte missar någon av höstens alla nyheter. Denna lista innehåller prisvärda kandidater under 10.000:- med fokus på bra bild och smarta funktioner.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter