Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Philips 50PUS6704

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 1

Årsmodell 2019, och en mycket prisvärd sådan.

Bildkvalitén ligger bra till med tanke på priset och du stöd för 4K. Stöd för HDR10+ och Dolby Vision-material (teknik för att förhöja kontrast och färghantering) får du också. Philips har dock sparat in lite på designen, TV:n känns lite plastig.

TV:n uppvisar en mycket fin och jämnt belyst bild. Mata den med 4K-material och den visar sina muskler. Skärpa, färg och kontrast är mycket bra och ger ett anmärkningsvärt djup. Den är även bra på att skala upp standardmaterial till det bättre. Ambilight tycker jag förhöjer bildupplevelsen, ögonen får lite vila.

Tyvärr har Philips använt operativsystemet Saphi. Det är inte lika bra som Android och har ett begränsat utbud av appar. Ljudet, det är okej men inte mer. Det blir lite burkigt men så är det i denna prisklass.

För dig som vill ha en stor TV med bra bild till ett lågt pris. Modellen finns också som 43" till ännu lägre pris.

+

Priset, bilden, Ambilight

Ljudet, Saphi = begränsat med appar

5 790 :-

länk

2. Samsung 2019 43" UE43RU7405UXXC / 4K UHD

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 2

Årets modell - 2019! En mindre TV på 43 tum, för dig som tycker att 55 tum är för stort.

Denna nya modell har Samsung sett till att utrusta med den senaste tekniken för bildbehandling. Teknikerna ökar kontrasten så att skillnaden mellan svart och vitt blir större. Det finns också 4K-upplösning. Trots den tunna designen får man ändå ett ljud som är okej. En soundbar är dock ett bra komplement för att höja upplevelsen.

Samsung har en smart lösning för kablarna - de döljs i ett spår i stativet och samlas bakom TV:n. Ordning och reda!

TV:n är utrustad med många smarta funktioner - stöd för Apple AirPlay 2, Google Assistant och Amazon Alexa (finns ännu inte i Norden). Uppkoppling till högtalare och andra enheter, oavsett fabrikat, är också möjligt.

Är du ute efter en ny modell i mellanstorlek med en massa smarta funktioner och bra bild kan det här vara rätt val.

+

2019, bilden, smarta funktioner

5 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

5 990 :-

länk

5 990 :-

länk

3. Sony 43" TV KDL-43WF665 WF665 - 43" Klasse (42.5" til at se…

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 3

Sony har en TV som man kan kalla för "instegsmodell", d.v.s. en enklare TV för den med liten budget som ändå vill ha en bra TV för pengarna.

Här får du "Sony-kvalitet". Den känns som Sony och ser ut som en Sony-TV av bättre modell annars gör.

Bildkvalitén är bra. Sony har lagt in stöd för bildförbättringstekniken HDR, vilket lyfter både färg och kontrast en bit upp. Sonys egna processor för att reducera suddighet vid snabba kameraförflyttningar fungerar bra.

Uppskalning av standardupplöst material (som DVD) fungerar fint och processorn gör ett bra jobb. Sammantaget ger TV:n en bra bild till lågt pris. Tyvärr kan man inte säga detsamma om ljudet som är tunt. Det duger till nyheter och annat men filmljud blir platt. Androidsystem saknas och det som finns är knöligt och apputbudet är klent.

En mellanstor TV med bra bild och kvalitet, för dig med en liten plånbok.

+

Bilden, priset

Ljudet, operativsystem med få appar

4 590 :-

Pris hämtat 25/10

länk

4 976 :-

länk

5 990 :-

länk

5 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Panasonic TX-40FS503E, 40"

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 4

En mycket trevlig TV från Panasonic som är väl värd att ta en närmare titt på.

Bilden är mycket bra med fin färg och kontrast. Det är bildförbättringsteknikerna HDR och HLG som ligger bakom detta. Genom att styra bakgrundsljuset ökar den dynamiska kontrasten (skillnad mellan svart och vitt).

En finess som denna TV har är lägena "sport" och "spel". Genom att ändra läge optimeras tekniken för att ge så bra bildupplevelse som möjligt.

TV:n har en funktion som gör att det går att se på TV även om den inte är kopplad till ett antennuttag. Panasonics dyrare modeller har stöd för intern strömning, d.v.s. har man en dyrare modell kan den skicka TV-signalen till denna TV. Att spela in på en USB-enhet går också bra.

Ljudet är, i vanlig ordning i denna prisklass, okej men inte mer. Ljudlist är att föredra.

En mellanstor TV med bra bild, smarta funktioner och bra pris.

+

Bilden, smarta funktioner, priset

Ljudet

5 990 :-

länk

5. Lg 32" LED-TV LG 32LK6200PLA Smart

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 5

För den som vill ha en mindre TV är det här en trevlig upplevelse till minimalt pris.

Bildkvalitén är bra trots det låga priset. LG har lagt in teknik för att förbättra kontrast och färgåtergivning. Den här klarar endast full-HD, få 32"-skärmar har stöd för 4K.

Ljudet är i vanlig ordning den svaga punkten men det är okej om man inte ställer stora krav. Med en soundbar blir det här en bra och prisvärd produkt som tar lite plats. Operativsystemet är webOS, ett Linuxbaserat operativsystem som i dagsläget har ett begränsat utbud av appar.

Litenheten innebär också att anslutningarna är färre. 2 stycken HDMI-anslutningar varav en har stöd för inkoppling av soundbar/ljudanläggning (ARC). TV:n är dessutom utrustad med smarta funktioner som Google Assistant, Amazon Alexa, Bluetooth och inspelning på USB-minne.

En smart-TV med bra bild till lågt pris och som inte tar mycket plats!

+

Smart-TV, HDR

Ljudet

3 390 :-

länk

3 725 :-

länk

Bästa TV:n under 6000 kr

calendar

7 okt 2019

TV

TV

148

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Här har jag gjort urvalet främst efter bild och funktioner, och du hittar TV-apparater i storlekarna 32" upp till 50". Med en budget på 6000 kr är det svårt att få med en riktigt stor TV i listan. Bäst pris får man på de TV-apparater som är av förra årets modell, men tänk på att när en TV blir ännu äldre ökar priset igen vilket beror på att färre butiker har dem i lager.

Åge Nielsen betygsätter bästa TV:n under 6000 kr

De produkter som visas här är de jag finner mest prisvärda under 6000 kronor. Listan är inte rangordnad.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter