Advized - oberoende köpråd
logo
logo
search

1. Philips 55 LED-TV 55PUS6803/12

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 1

Första TV:n ut är av 2018 års modell. Priset har därmed fallit och är under 6000 kr. Trots det låga priset är detta en mycket bra TV! Visst, dyrare modeller har bättre bildprocessor men det här är ändå bra.

TV:n har stöd för flera bildförbättringstekniker. Belysningen sitter bakom skärmen vilket ger en jämn fördelning av ljuset. Den har också en teknik för att öka kontrasten, skillnaden mellan ljusa och mörka partier. I det stora hela presenteras en mycket bra bild! TV:n är även utrustad med Ambilight, ett omgivningsljus som förhöjer bildupplevelsen ytterligare. För de som uppskattar teknik är denna TV rätt val.

Ljudet är den svaga punkten och beror på den tunna konstruktionen, men den levererar ändå ett acceptabelt ljud. Du får också stöd för MiraCast, vilket innebär att du trådlöst kan överföra ljud och bild från en annan enhet, som en surfplatta.

Vill du ha en stor TV med Ambilight och bra bild för priset är det här det bästa valet.

+

Ambilight, 4k, MicroDimming

Ljudet, SAPHI (Linuxbaserat)

Proshop logo

6 480 :-

länk
Dustin Home logo

5 990 :-

Pris hämtat 22/5

länk
Webhallen logo

5 489 :-

länk
CDON logo

5 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sony 55 LED-TV KD55XF7005BAEP

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 2

Denna TV är också från 2018, med ett pris som kan tilltala många.

TV:s från Sony är kända för att ha fantastisk bild, och denna är inget undantag även om den inte lever upp till de dyraste modellerna. Bilden är mycket bra i denna prisklass, något bättre än nummer ett på listan. Skillnaden är i övrigt inte stor då båda modellerna använder sig av samma teknik för att förbättra kontrasten. Och det som Philips lagt på Ambilight har Sony lagt på bilden och ljudet.

Ljudet är okej och fungerar till det mesta, men en soundbar kan lyfta det ytterligare. Modellen har stöd för Dolby (ljudsystem för surround), men då högtalarna sitter tätt blir upplevelsen inte lika stark som en ljudanläggning kan leverera.

Operativsystemet är Linux, vilket skiljer sig från det vanligt förekommande Android. Precis som med Philips innebär det begränsningar i app-utbudet.

Detta är TV:n för den som inte bryr sig om Ambilight och hellre vill ha en bra bild.

+

4k, bilden, MicroDimming

Ljudet, Linux-operativsystemet

MediaMarkt logo

6 490 :-

länk
Dustin Home logo

5 990 :-

Pris hämtat 22/5

länk
Audio Video logo

7 890 :-

Pris hämtat 22/5

länk
CDON logo

5 990 :-

länk
Webhallen logo

6 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung 2019 43" UE43RU7405UXXC / 4K UHD

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 3

Årets modell - 2019! En mindre TV på 43 tum, för dig som tycker att 55 tum är för stort.

Denna nya modell har Samsung sett till att utrusta med den senaste tekniken för bildbehandling. Teknikerna ökar kontrasten så att skillnaden mellan svart och vitt blir större. Det finns också 4K-upplösning. Trots den tunna designen får man ändå ett ljud som är okej. En soundbar är dock ett bra komplement för att höja upplevelsen. Samsung har även en smart lösning för kablarna - de döljs i ett spår i stativet och samlas bakom TV:n. Ordning och reda!

TV:n är utrustad med många smarta funktioner - stöd för Apple AirPlay 2, Google Assistant och Amazon Alexa (finns ännu inte i Norden). Uppkoppling till högtalare och andra enheter, oavsett fabrikat, är också möjligt.

Är du ute efter en ny modell i mellanstorlek med en massa smarta funktioner och bra bild kan det här vara rätt val.

+

2019, bilden, smarta funktioner

Ljudet

Dustin Home logo

5 990 :-

Pris hämtat 22/5

länk
Komplett logo

5 990 :-

länk
Webhallen logo

5 990 :-

länk

4. Philips 43PUS6703/12

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 4

Letar du efter en bra, mellanstor TV till ett lågt pris? Ta en titt på denna som säljs riktigt billigt just nu.

Här får du stöd för 4K. Bildkvalitén ligger bra till med tanke på priset, men den har lite problem med att ge rättvisa med HDR-material (en teknik för att förhöja kontrast och färghantering). 55-tums-modellen klarar detta bättre av någon anledning. Philips har också sparat in lite på designen, TV:n känns lite plastig och väger bara 8,7 kg.

Spela upp en film från en Blu Ray-spelare och TV:n visar vad den kan. Fina kontraster och bra färg! Bildkvalitén går självklart inte att jämföra med betydligt dyrare modeller, inte heller de två inledande från Philips och Sony. Ambilight förhöjer dock bildupplevelsen. Hänsyn måste ändå tas till priset, och med bakgrund till det är det här ett bra val.

Ljudet är lite burkigt och gör inte sig rätt till en bra film, men är fullt acceptabelt och bättre än förväntat i denna prisklass.

+

Priset, Ambilight

Ljudet, något plastig

NetOnNet logo

4 990 :-

länk
Liontech logo

6 899 :-

länk
Proshop logo

4 121 :-

länk

5. Lg 32" LED-TV LG 32LK6200PLA Smart

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 5

För den som vill ha en mindre TV är det här en trevlig upplevelse.

Bildkvalitén är bra, liksom priset. Trots det låga priset har LG lagt in teknik för att förbättra kontrast och färgåtergivning. Den här klarar full-HD, få 32"-skärmar har stöd för 4K.

Ljudet är i vanlig ordning den svaga punkten men det är okej om man inte ställer stora krav. Med en soundbar blir det här en trevlig och prisvärd produkt som tar lite plats. Operativsystemet är webOS, ett Linuxbaserat operativsystem som i dagsläget har ett begränsat utbud av appar.

Litenheten innebär också att anslutningarna är färre. 2 stycken HDMI-anslutningar varav en har stöd för inkoppling av soundbar/ljudanläggning (ARC). TV:n är dessutom utrustad med smarta funktioner som Google Assistant, Amazon Alexa, Bluetooth och inspelning på USB-minne.

En smart-TV med bra bild till lågt pris, och som inte tar mycket plats!

+

Smart-TV, HDR

Ljudet

Hembiobutiken logo

3 790 :-

länk
Audio Video logo

3 790 :-

Pris hämtat 22/5

länk
CDON logo

3 790 :-

länk

6. Philips 32" TV 32PFT5603 5600 Series - 32" LED TV - LED - 1…

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 6

Det här är en trevlig TV med ett mycket bra pris.

Bildkvalitén är bra och ljudet acceptabelt, det är ju en billig TV. Smart-funktion finns inte, och inte heller tekniken för att förbättra kontrast och färgåtergivning (HDR). Trots det är det en trevlig upplevelse att titta på denna TV. Det går att spela in på ett USB-minne, liksom att spela upp film, ljud och visa bilder från USB-minne.

Litenheten begränsar anslutningsmöjligheterna, och denna TV har två stycken HDMI-ingångar. Ingen av dem stödjer dock ljudåtergång för soundbar eller ljudanläggning.

Den här modellen säljs också under namnet 32PFS5603. Det enda som skiljer dem åt är själva TV-mottagarens funktion.

Är du ute efter en mindre TV till lågt pris, och inte bryr dig om smart-funktioner eller ARC, då är detta en TV för dig.

+

Priset

Ljudet, avsaknad av Smart och ARC

CDON logo

2 490 :-

länk
NetOnNet logo

2 590 :-

länk
Audio Video logo

2 990 :-

Pris hämtat 22/5

länk
Proshop logo

2 362 :-

länk
Webhallen logo

2 590 :-

länk
MediaMarkt logo

2 590 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa TV:n under 6000 kr

calendar

23 maj 2019

TV

TV

18

Listan är inte rangordnad, men det förtar inte att de två första modellerna inte bara är de största, utan även de bästa, i prisklassen. Jag har gjort urvalet främst efter bild och funktioner, men jag har också låtit mindre TV-apparater få vara med - för er med lägre budget och mindre utrymme.

Åge Nielsen betygsätter bästa TV:n under 6000 kr

Bäst pris får man på de modeller som är förra årets modell. När en TV blir ännu äldre ökar priset igen, och det beror på att färre butiker har dem i lager. De produkter som visas här är de som jag finner mest prisvärda i varje storlek, under 6000 kronor.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter