search

1. Philips 58PUS7304

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 1

Mycket bra bild! 58" stor och idag mycket prisvärd - för bara ett år sedan var priset 13 000 kronor!

Philips är unika med sin teknik Ambilight, omgivningsljus runt skärmen. En teknik som jag uppskattar mycket då det ger en känsla av ännu större bild och känns vilsamt för ögat.

Det här är en produkt av mycket hög kvalitet. Bilden är utsökt och klarar Ultra-HD-upplösning. Den kraftfulla processorn gör ett bra jobb med att skala upp standard till HD. Det ökade bruset som en uppskalning ger reduceras snyggt av elektroniken.

Det finns ingen inbyggd soundbar vilket gör att ljudet är som i de flesta platta TV-apparater, helt okej men inte mer. För bästa filmupplevelse är en soundbar en lösning.

Android som operativsystem ger dig många appar och stöd för kastning även från Apple-produkter.

Sammantaget är detta en stor TV med mycket bra bild till ett bra pris!

+

Bilden, priset!

Ljudet om man bortser från priset

6 990 :-

länk

8 641 :-

länk

5 990 :-

Pris hämtat 2/6

länk

6 738 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Samsung UE43TU8005KXXC

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 2

Ny modell (2020) från Samsung! En 43 tum stor TV för dig som inte vill ha större.

Samsung har utrustat modellen med den senaste tekniken för bildbehandling vilket ökar kontrasten så att skillnaden mellan svart och vitt blir större. Tekniken ser också till att öka färgnyanserna och gör att alla färger framträder med en fin lyster. Stöd för 4K är inbyggt.

Trots den tunna designen får man ändå ett okej ljud. En soundbar är ett bra komplement för att höja upplevelsen. En smart lösning för kablarna finns - de döljs i ett spår i stativet och samlas bakom TV:n.

TV:n är utrustad med många smarta funktioner - bl.a. stöd för Apple AirPlay 2 och Google Assistant. Uppkoppling till högtalare och andra enheter, oavsett fabrikat, är också möjligt. Operativsystemet är Samsungs egna.

Vill du ha smarta funktioner och bra bild kan det här vara rätt val.

+

Bra bild, smarta funktioner

Ljudet blir bättre med en soundbar

5 990 :-

länk

3. Philips 55PUS6704

Årsmodell 2019 och numera en mycket prisvärd TV!

Bildkvalitén är riktigt bra för priset. Stöd för HDR10+ och Dolby Vision-material (teknik för att förhöja kontrast och färghantering) får du också. Philips har dock sparat in på designen, då den känns lite plastig.

TV:n uppvisar en mycket fin och jämn belyst bild. Mata den med 4K-material och den visar verkligen sina muskler. Skärpa, färg och kontrast är mycket bra och ger ett anmärkningsvärt djup. Den är även bra på att skala upp standardmaterial till det bättre. Ambilight tycker jag förhöjer bildupplevelsen, ögonen får lite vila.

Tyvärr har Philips använt operativsystemet Saphi. Det är inte lika bra som Android och har ett begränsat utbud av appar. Dessutom stöds inte casting med Apple-produkter. Ljudet är okej.

För dig som vill ha en stor TV med riktigt bra bild till ett lågt pris.

+

Priset, bilden, Ambilight

Ljudet, Saphi = begränsat med appar

5 248 :-

länk

5 490 :-

länk

10 063 :-

länk

4. Panasonic TX-40FS503E, 40"

En mycket trevlig TV från Panasonic som är värd att ta en närmare titt på.

Bilden är mycket bra med fin färg och kontrast. Det är bildförbättringsteknikerna HDR och HLG som ligger bakom detta. Genom att styra bakgrundsljuset ökar den dynamiska kontrasten (skillnad mellan svart och vitt).

TV har två lägen, sport och spel. Genom att ändra läge optimeras tekniken för att ge så bra bildupplevelse som möjligt.

TV:n har en funktion som gör att det går att se på TV även om den inte är kopplad till ett antennuttag. Panasonics dyrare modeller har stöd för intern strömning, d.v.s. har man en dyrare modell kan den skicka TV-signalen till denna TV. Att spela in på en USB-enhet går också bra.

Ljudet är, i vanlig ordning i denna prisklass, okej men inte mer. En soundbar är att föredra.

En mellanstor TV med bra bild, smarta funktioner och bra pris.

+

Bilden, smarta funktioner, priset

Ljudet

5 990 :-

länk

5 990 :-

Pris hämtat 2/6

länk

5. Lg 32LM6300 32" Full HD Smart LED

En liten TV med bra bild till bra pris, det är vad detta är.

LG har lagt in tekniken HDR10 och HLG för att förbättra kontrast och färgåtergivning. Den här TV:n klarar full-HD men inte 4K.

Ljudet är som vanligt den svaga punkten men det är okej för den som inte ställer så stora krav. Komplettera gärna med en soundbar så blir det här en bra och prisvärd produkt som tar lite plats.

Operativsystemet är webOS, ett Linuxbaserat operativsystem som i dagsläget har ett begränsat utbud av appar. Netflix och Youtube finns dock redan installerade. Den har också stöd för röststyrning, liknande Googles system för Android.

Litenheten innebär också att anslutningarna är färre. 3 stycken HDMI-anslutningar varav en har stöd för inkoppling av soundbar/ljudanläggning (ARC).

En smart-TV med bra bild till lågt pris och som inte tar mycket plats!

+

Priset, bilden

Ljudet

3 617 :-

länk

4 490 :-

länk

Bästa TV:n under 6000 kr

calendar

27 maj 2020

TV

TV

1 386

Här har jag gjort urvalet främst efter bild och funktioner, och du hittar TV-apparater i storlekarna 32" upp till 50". Med en budget på 6000 kr är det svårt att få med en riktigt stor TV i listan. Bäst pris får man på de TV-apparater som är av förra årets modell, men tänk på att när en TV blir ännu äldre ökar priset igen vilket beror på att färre butiker har dem i lager.

Åge Nielsen betygsätter bästa TV:n under 6000 kr

De produkter som visas här är de jag finner mest prisvärda under 6000 kronor. Listan är inte rangordnad.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter