search

1. Philips 55PUS6704

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 1

Årsmodell 2019 och numera en mycket prisvärd TV!

Bildkvalitén är riktigt bra för priset. Stöd för HDR10+ och Dolby Vision-material (teknik för att förhöja kontrast och färghantering) får du också. Philips har dock sparat in på designen, då den känns lite plastig.

TV:n uppvisar en mycket fin och jämn belyst bild. Mata den med 4K-material och den visar verkligen sina muskler. Skärpa, färg och kontrast är mycket bra och ger ett anmärkningsvärt djup. Den är även bra på att skala upp standardmaterial till det bättre. Ambilight tycker jag förhöjer bildupplevelsen, ögonen får lite vila.

Tyvärr har Philips använt operativsystemet Saphi. Det är inte lika bra som Android och har ett begränsat utbud av appar. Dessutom stöds inte casting med Apple-produkter. Ljudet är okej.

För dig som vill ha en stor TV med riktigt bra bild till ett lågt pris.

+

Priset, bilden, Ambilight

Ljudet, Saphi = begränsat med appar

5 990 :-

länk

10 063 :-

länk

5 990 :-

länk

2. Samsung 2019 43" UE43RU7405UXXC / 4K UHD

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 2

Modell från 2019! En TV på 43 tum för dig som tycker att 55 tum är för stort.

Denna modell har Samsung sett till att utrusta med den senaste tekniken för bildbehandling. Tekniken ökar kontrasten så att skillnaden mellan svart och vitt blir större. Stöd för 4K är inbyggt. Trots den tunna designen får man ändå ett ljud som är okej. En soundbar är ett bra komplement för att höja upplevelsen.

Samsung har en smart lösning för kablarna - de döljs i ett spår i stativet och samlas bakom TV:n. Ordning och reda!

TV:n är utrustad med många smarta funktioner - stöd för Apple AirPlay 2, Google Assistant och Amazon Alexa (finns ännu inte i Norden). Uppkoppling till högtalare och andra enheter, oavsett fabrikat, är också möjligt.

Är du ute efter en modell i mellanstorlek med en massa smarta funktioner och bra bild kan det här vara rätt val.

+

2019, bilden, smarta funktioner

5 990 :-

Pris hämtat 28/1

länk

5 990 :-

länk

3. Panasonic TX-40FS503E, 40"

En mycket trevlig TV från Panasonic som är värd att ta en närmare titt på.

Bilden är mycket bra med fin färg och kontrast. Det är bildförbättringsteknikerna HDR och HLG som ligger bakom detta. Genom att styra bakgrundsljuset ökar den dynamiska kontrasten (skillnad mellan svart och vitt).

TV har två lägen, "sport" och "spel". Genom att ändra läge optimeras tekniken för att ge så bra bildupplevelse som möjligt.

TV:n har en funktion som gör att det går att se på TV även om den inte är kopplad till ett antennuttag. Panasonics dyrare modeller har stöd för intern strömning, d.v.s. har man en dyrare modell kan den skicka TV-signalen till denna TV. Att spela in på en USB-enhet går också bra.

Ljudet är, i vanlig ordning i denna prisklass, okej men inte mer. En soundbar är att föredra.

En mellanstor TV med bra bild, smarta funktioner och bra pris.

+

Bilden, smarta funktioner, priset

Ljudet

5 990 :-

länk

5 990 :-

Pris hämtat 28/1

länk

4. Sony 43" TV KDL-43WF665 WF665 - 43" Klasse (42.5" til at se…

En budget-TV från Sony där man lagt huvudkrutet på bra bild och sparat in en del på annat.

Bilden är utmärkt för prisklassen men den klarar inte av 4K. Men för full-HD är det en bra bild. Den har stöd för bildförbättringsteknikerna HDR, HDR10 och HLG.

Sony använder sig av sin processor, X-Reality Pro, för uppskalning av lågupplösning. Det gör den också med mycket bra resultat. Totalt sett ger den här TV:n en bra bild och avsaknad av stöd för 4K kanske inte gör så mycket.

Ljudet är okej för en platt-TV men en extra ljudanläggning ger ett lyft för ljudet. Operativsystemet är Linux, vilket innebär en del begränsningar i apputbud. Stöd för snabb trådlös uppkoppling finns inbyggt.

Det här är en budget-TV för den som vill ha en Sony med bra bild och kan avvara stöd för 4K.

+

Priset, bilden

Ljudet, ingen 4K, få anslutningar

6 827 :-

länk

4 727 :-

länk

5. Lg 32LM6300 32" Full HD Smart LEDNY

En liten TV till bra pris med bra bild, det är vad detta är.

LG har lagt in tekniken HDR10 och HLG för att förbättra kontrast och färgåtergivning. Den här TV:n klarar full-HD men inte 4K.

Ljudet är som vanligt den svaga punkten men det är okej för den som inte ställer så stora krav. Komplettera gärna med en soundbar så blir det här en bra och prisvärd produkt som tar lite plats.

Operativsystemet är webOS, ett Linuxbaserat operativsystem som i dagsläget har ett begränsat utbud av appar. Netflix och Youtube finns dock redan installerade. Den har också stöd för röststyrning, liknande Googles system för Android.

Litenheten innebär också att anslutningarna är färre. 3 stycken HDMI-anslutningar varav en har stöd för inkoppling av soundbar/ljudanläggning (ARC).

En smart-TV med bra bild till lågt pris och som inte tar mycket plats!

+

Priset, bilden

Ljudet

3 617 :-

länk

Bästa TV:n under 6000 kr

calendar

10 feb 2020

TV

TV

452

Här har jag gjort urvalet främst efter bild och funktioner, och du hittar TV-apparater i storlekarna 32" upp till 50". Med en budget på 6000 kr är det svårt att få med en riktigt stor TV i listan. Bäst pris får man på de TV-apparater som är av förra årets modell, men tänk på att när en TV blir ännu äldre ökar priset igen vilket beror på att färre butiker har dem i lager.

Åge Nielsen betygsätter bästa TV:n under 6000 kr

De produkter som visas här är de jag finner mest prisvärda under 6000 kronor. Listan är inte rangordnad.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter