Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Samsung 2019 43" UE43RU7405UXXC / 4K UHD

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 1

Årets modell - 2019! En mindre TV på 43 tum, för dig som tycker att 55 tum är för stort.

Denna nya modell har Samsung sett till att utrusta med den senaste tekniken för bildbehandling. Teknikerna ökar kontrasten så att skillnaden mellan svart och vitt blir större. Det finns också 4K-upplösning. Trots den tunna designen får man ändå ett ljud som är okej. En soundbar är dock ett bra komplement för att höja upplevelsen.

Samsung har en smart lösning för kablarna - de döljs i ett spår i stativet och samlas bakom TV:n. Ordning och reda!

TV:n är utrustad med många smarta funktioner - stöd för Apple AirPlay 2, Google Assistant och Amazon Alexa (finns ännu inte i Norden). Uppkoppling till högtalare och andra enheter, oavsett fabrikat, är också möjligt.

Är du ute efter en ny modell i mellanstorlek med en massa smarta funktioner och bra bild kan det här vara rätt val.

+

2019, bilden, smarta funktioner

Dustin Home logo

5 990 :-

Pris hämtat 7/8

länk
Webhallen logo

5 990 :-

länk
Komplett logo

5 990 :-

länk

2. Philips 43PUS6703/12

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 2

Letar du efter en bra, mellanstor TV till ett lågt pris? Ta en titt på denna som säljs riktigt billigt.

Här får du stöd för 4K. Bildkvalitén ligger bra till med tanke på priset, men den har lite problem med att ge rättvisa med HDR-material (teknik för att förhöja kontrast och färghantering). 55-tums-modellen klarar detta bättre av någon anledning. Philips har också sparat in lite på designen, TV:n känns lite plastig och väger bara 8,7 kg.

Spela upp en film från en Blu Ray-spelare och TV:n visar vad den kan. Fina kontraster och bra färg även om bildkvalitén går självklart inte att jämföra med betydligt dyrare modeller. Ambilight förhöjer dock bildupplevelsen. Hänsyn måste ändå tas till priset, och med bakgrund till det är det här ett bra val.

Ljudet är lite burkigt och gör inte sig rätt till en bra film, men är fullt acceptabelt och bättre än förväntat i denna prisklass.

+

Priset, Ambilight

Ljudet, något plastig

NetOnNet logo

5 090 :-

länk
Proshop logo

4 121 :-

länk

3. Lg 32" LED-TV LG 32LK6200PLA Smart

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 3

För den som vill ha en mindre TV är det här en trevlig upplevelse.

Bildkvalitén är bra, liksom priset. Trots det låga priset har LG lagt in teknik för att förbättra kontrast och färgåtergivning. Den här klarar endast full-HD, få 32"-skärmar har stöd för 4K.

Ljudet är i vanlig ordning den svaga punkten men det är okej om man inte ställer stora krav. Med en soundbar blir det här en trevlig och prisvärd produkt som tar lite plats. Operativsystemet är webOS, ett Linuxbaserat operativsystem som i dagsläget har ett begränsat utbud av appar.

Litenheten innebär också att anslutningarna är färre. 2 stycken HDMI-anslutningar varav en har stöd för inkoppling av soundbar/ljudanläggning (ARC). TV:n är dessutom utrustad med smarta funktioner som Google Assistant, Amazon Alexa, Bluetooth och inspelning på USB-minne.

En smart-TV med bra bild till lågt pris och som inte tar mycket plats!

+

Smart-TV, HDR

Ljudet

Hembiobutiken logo

3 725 :-

länk
CDON logo

4 290 :-

länk

4. Philips 32PFS6402/12

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 4

Här är en TV som priset fallit på rejält! En förklaring till det kan vara att den är av 2017 års modell. Trots det presterar denna TV en utsökt bild i sitt lilla format.

Full-HD med Micro Dimming (en teknisk lösning för att höja kontrasten) ser till att säkerställa en härlig bild. Tvåkanalig Ambilight (omgivningsljus) förhöjer bildupplevelsen ett par snäpp till. Självklart har den inbyggd smartfunktion och några förinstallerade appar.

TV:n har fyra HDMI-ingångar och alla har stöd för ARC (enkel koppling med en soundbar) och tre stycken USB-uttag som tillåter uppspelning direkt till TV:n. Den har också trådlös uppkoppling som har stöd för WLAN-n. Stöd för Chromecast gör det enkelt att kasta över ljud och bild från en surfplatta eller telefon.

En smart-TV med mycket bra bild till lågt pris med härlig Ambilight, för dig som kan tänka dig att köpa 2017 års modell.

+

Bilden, Ambilight, Chromecast

Stöder ej WLAN-ac

star

På 2 listor

Proshop logo

3 490 :-

länk
CDON logo

3 490 :-

länk
NetOnNet logo

3 590 :-

länk
Komplett logo

3 390 :-

länk
Webhallen logo

3 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Sony 49 LED-TV KD49XF7005BAEPNY

Bästa TV:n under 6000 kr - Plats 5

TV-apparater från Sony är kända för att ha fantastisk bild och denna är inget undantag, även om den inte lever upp till de dyraste modellerna.

Sony har lagt extra energi på att få bilden bra, vilket verkligen märks. Ljuset fördelas jämnt över hela skärmen och ger inga synbara problem med ljusa fläckar.

Ljudet är okej och fungerar till det mesta, men en soundbar kan lyfta det ytterligare. Modellen har stöd för Dolby (ljudsystem för surround), men då högtalarna sitter tätt blir upplevelsen inte lika stark som en ljudanläggning kan leverera. Kablar kan dras ned via benställningen så de inte syns.

Operativsystemet är Linux, vilket skiljer sig från det vanligt förekommande Android och innebär begränsningar i app-utbudet.

Detta är TV:n för den som bryr sig om bra bild till bra pris och kan acceptera att ljudet inte är det bästa.

+

Bilden

Ljudet, operativsystemet

CDON logo

5 990 :-

länk
MediaMarkt logo

5 990 :-

länk
Webhallen logo

5 490 :-

länk

Bästa TV:n under 6000 kr

calendar

6 aug 2019

TV

TV

103

Här har jag gjort urvalet främst efter bild och funktioner och du hittar TV-apparater i storlekarna 32", 43" och 49". Med en budget på 6000 kr är det svårt att få med någon riktigt stor TV i listan. Bäst pris får man på de TV-apparater som är av förra årets modell, men tänk på att när en TV blir ännu äldre ökar priset igen vilket beror på att färre butiker har dem i lager.

Åge Nielsen betygsätter bästa TV:n under 6000 kr

De produkter som visas här är de som jag finner mest prisvärda för närvarande under 6000 kronor. Listan är inte rangordnad.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter