Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Samsung UE55NU6035KXXC

Billiga TV-apparater på 50 tum - Plats 1

Samsung erbjuder här en smart-TV med riktigt bra bild som inte kommer ruinera dig.

4k-upplösning och HDR bäddar för en god grund för framtida sändningar. Är du en flitig användare av Netflix så får du med den inbyggda appen tillgång ett gediget utbud av serier och film i 4k och HDR. Samsungs egenutvecklade Tizen-system är snabbt och lätt att använda med ett bra utbud av appar. TV:n levereras med en traditionell fjärrkontroll fullsmetad med knappar. Tryggt men lite tråkigt!

Bättre bild än såhär är svårt att hitta i denna prisklass och den tål att jämföras även med dyrare modeller. Gillar du gaming och framförallt via din PC så kan du koppla upp dig direkt mot Steam. Skönt att slippa en extra enhet i tv-bänken!

UE55NU6035 är en mycket kompetent TV som levererar både för film, spel och sport till vettiga pengar.

+

Bilden

Fjärrkontrollen

MediaMarkt logo

5 490 :-

länk
Dustin Home logo

5 490 :-

länk
CDON logo

5 990 :-

länk
Komplett logo

5 990 :-

länk
Power logo

7 999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Philips 50" TV 50PUS7303 7300 Series - 50" LED TV - LED - 4…

Billiga TV-apparater på 50 tum - Plats 2

Philips 50PUS7303 bjuder på hög mysfaktor och är en riktigt kompetent smart-TV.

Bilden är trevlig med bra kontrast och klara färger.

Denna TV bygger på Android istället för Philips eget smarta system Saphi. Att ha Android är en klar fördel om utbudet av appar är viktigt för dig och isåfall väl värt den extra pengen.

TV:n är såklart utrustad med Ambilight, som sig bör när det är en Philips-TV. Förutom mysfaktorn så tillför det en skön effekt som gör att TV:n känns som en del av väggen.

Fjärrkontrollen slår världsrekord i antal knappar men ibland är det faktiskt användbart att ha ett inbyggt tangentbord. Dock så upplevs fjärrkontrollen lite seg emellanåt.

Philips 7303 är ett bra val för dig som uppskattar kvalitetsmys i form av bra bild och ljussättning.

+

Apputbudet, Ambilight

Seg fjärr med för mycket knappar

ComputerSalg logo

6 263 :-

länk
Proshop logo

7 490 :-

länk

3. Lg 49" TV 49UK6300 - LED - 4K UHD (2160p) -

Billiga TV-apparater på 50 tum - Plats 3

Här får du mycket TV för lite pengar! Detta är en lättnavigerad smart-TV med ett bra utbud av appar.

WebOS 4.0 är snabbt och lätt att använda, till skillnad från systemen hos en del andra apparater i den lägre prisklassen. Du får både 4K-upplösning och HDR.

Denna TV gör sig bäst i ljusare rum, trivs du bäst i totalt mörker kan du få uppleva en gråaktig svärta. Om man bortser från det så kan man efter lite kalibrering få ut en riktigt behaglig bild med bra färgåtergivning.

Anslutningsmöjligheterna är goda med 3 x hdmi, 2 x usb och det finns stöd för både wifi och trådbunden internetuppkoppling. Ljudet är däremot inte direkt imponerande och bör kompletteras med en soundbar eller annan extern ljudkälla.

Detta är ett bra val för såväl filmmaraton som intensiva spelsessioner, och önskar du gå upp en storlek så finns även 55" mot ett litet pristillägg.

+

Lättnavigerad smart-TV

Svärtan, mediokert ljud

Proshop logo

4 115 :-

länk
ComputerSalg logo

5 794 :-

länk
Bygghemma logo

6 175 :-

Pris hämtat 7/8

länk

4. Panasonic TX-55FX600ENY

Billiga TV-apparater på 50 tum - Plats 4

Panasonic 55FX600E levererar knivskarp bild med bra färgåtergivning.

Panasonic är riktigt anonyma nuförtiden, men de tillverkar faktiskt fortfarande bra produkter. Den här TV:n är inget undantag och det märks när du matar den med högupplöst material där framförallt skärpan och färgerna plockar poäng. Mindre imponerade är kontrasten och svärtan.

Panasonic använder sig av sitt egna gränssnitt, MyHomeScreen. Det är lättnavigerat och snabbt men innebär begränsningar när det kommer till appar. Grundutbudet är ändå godkänt och fjärrkontrollen har en snabbknapp till Netflix, vilket sparar enormt med tid på en livstid.

Ljudet låter klart godkänt, men såklart inget för en ljudentusiast som genast bör koppla till en soundbar eller liknande.

55FX600E är en stabil livskamrat för dig som avnjuter mycket högupplöst material.

+

Skärpan och färgåtergivningen

Kontrasten och apputbudet

Ellos logo

7 995 :-

länk
NetOnNet logo

6 990 :-

länk
Proshop logo

7 154 :-

länk

5. Andersson LED50UHD610

Billiga TV-apparater på 50 tum - Plats 5

Andersson är Netonnets egna budgetmärke. Du får en 50" 4K smart-TV för en billig peng. Ett smart val? Det beror på vad du förväntar dig för dina pengar.

Ligger fokus på en prisvärd TV med godkänd bild till ett lågt pris är detta ett bra val. Det är däremot inte det bästa valet om du prioriterar de smarta funktionerna, då utbudet av appar är väldigt begränsat.

Andersson bjuder dock på fler anslutningsmöjligheter än många av de dyrare apparaterna. Du får 4x hdmi, 3x usb, ingång för komponent- och kompositvideo samt en VGA-ingång. Det bör vara fullt tillräckligt för att ansluta din arsenal av prylar. Om inte så är det hög tid att skaffa en hembioreceiver.

Den här är TV:n för dig som vill ha en prisvärd TV med godkänd bildkvalitet för vardaglig användning, utan massa extra lullull.

+

Bra anslutningsmöjligheter

Begränsat utbud av appar

NetOnNet logo

4 590 :-

länk

Billiga TV-apparater på 50 tum

calendar

15 aug 2019

TV

TV

120

Det här är listan för dig med lägre budget men som söker en relativt stor TV på minst 50 tum. Helt enkelt en hyfsad TV till en vettig peng. Kommer ni (du & TV:n) spendera mycket tid tillsammans under det mörka halvåret så satsa på någon av de dyrare alternativen i listan.

Peter Olsson betygsätter billiga TV-apparater på 50 tum

I denna listan fokuserar jag främst på bildkvalitet och lägger inte så mycket fokus på funktioner. Samtliga TV apparater i listan är smarta, men utbudet av appar varierar. Fundera över vad som är viktigast för dig och välj din nästa TV efter dina behov. Här är de TV-apparater som ger mest och bäst bild för pengarna!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter