Advized - oberoende köpråd
logo
logo
search

1. Samsung UE55NU6035KXXC

Billiga TV-apparater på 50 tum - Plats 1

Samsung erbjuder här en smart-TV med riktigt bra bild som inte kommer ruinera dig.

4k-upplösning och HDR bäddar för en god grund för framtida sändningar. Är du en flitig användare av Netflix så får du med den inbyggda appen tillgång ett gediget utbud av serier och film i 4k och HDR. Samsungs egenutvecklade Tizen-system är snabbt och lätt att använda med ett bra utbud av appar. TV:n levereras med en traditionell fjärrkontroll fullsmetad med knappar. Tryggt men lite tråkigt!

Bättre bild än såhär är svårt att hitta i denna prisklass och tål att jämföras även med dyrare modeller. Gillar du gaming och framförallt via din PC så kan du koppla upp dig direkt mot Steam. Skönt att slippa en extra enhet i tv-bänken!

UE55NU6035 är en mycket kompetent TV som levererar både för film, spel och sport till vettiga pengar.

+

Bilden

Fjärrkontrollen

NetOnNet logo

5 790 :-

länk
MediaMarkt logo

5 790 :-

länk
CDON logo

5 790 :-

länk
Power logo

5 790 :-

länk
HiFiKlubben logo

5 790 :-

Pris hämtat 27/5

länk
Dustin Home logo

5 790 :-

länk
Webhallen logo

5 990 :-

länk
Komplett logo

5 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Lg 49" TV 49UK6300 - LED - 4K UHD (2160p) -

Billiga TV-apparater på 50 tum - Plats 2

Mycket TV för lite pengar! Lättnavigerad smart-TV med ett bra utbud av appar.

WebOS 4.0 är snabbt och lätt att använda, till skillnad från en del andra apparater i den lägre prisklassen. Du får både 4K-upplösning och HDR. Denna TV gör sig bäst i ljusare rum, trivs du bäst i totalt mörker kan du få uppleva en gråaktig svärta. Om man bortser från det så kan man efter lite kalibrering få ut en riktigt behaglig bild med bra färgåtergivning. Anslutningsmöjligheterna är goda med 3 x hdmi, 2 x usb och det finns stöd för både wifi och trådbunden internetuppkoppling. Ljudet är däremot inte direkt imponerande och bör kompletteras med en soundbar eller annan extern ljudkälla.

Detta är ett bra val för såväl filmmaraton som intensiva spelsessioner, och önskar du gå upp en storlek så finns även 55" mot ett litet pristillägg.

+

Lättnavigerad smart-TV

Svärtan, mediokert ljud

Proshop logo

4 115 :-

länk
Bygghemma logo

6 175 :-

Pris hämtat 27/5

länk

3. Andersson LED50UHD610

Billiga TV-apparater på 50 tum - Plats 3

Andersson är Netonnets egna budgetmärke. Du får en 50" 4K smart-TV för en billig peng. Ett smart val? Det beror på vad du förväntar dig få för dina pengar.

Ligger fokus på en prisvärd TV med godkänd bild till ett lågt pris är detta ett bra val. Det är däremot inte det bästa valet om du prioriterar de smarta funktionerna, då utbudet av appar är väldigt begränsat. Andersson bjuder dock på fler anslutningsmöjligheter än många av de dyrare apparaterna. Du får 4x hdmi, 3x usb, ingång för komponent- och kompositvideo samt en VGA-ingång. Det bör vara fullt tillräckligt för att ansluta din arsenal av prylar. Om inte så är det hög tid att skaffa en hembioreceiver.

Den här är TV:n för dig som vill ha en prisvärd TV med godkänd bildkvalitet för vardaglig användning, utan massa extra lullull.

+

Bra anslutningsmöjligheter

Begränsat utbud av appar

NetOnNet logo

3 990 :-

länk

4. Philips 49" TV 49PUS6803 - LED - 4K UHD (2160p) -

Billiga TV-apparater på 50 tum - Plats 4

Philips-TV:n som ger dig lite högre mysfaktor i soffan.

Ambilight innebär att du får en behaglig belysning bakom TV:n. För pengarna får du, förutom belysning, en 4K-TV med stöd för HDR. Du får här faktiskt mycket bild för pengarna med bra skärpa och klara färger. Det går även att laborera en hel del med bilden i inställningarna för att uppnå bästa resultat.

Utöver bra bild och schysst belysning får du också en smart-TV. 49PUS6803 bygger på Saphi och har ett betydligt mer begränsat utbud av appar än t.ex. Samsung och LG. Du får tillgång till vanliga appar såsom Netflix och Youtube + en del annat smått och gott.

Om din favoritapp saknas så njut istället av den behagliga bakgrundsbelysningen och den fina bilden, då glömmer du snart bort den där appen!

+

Hög mysfaktor

Apputbudet

Webhallen logo

5 190 :-

länk
CDON logo

5 990 :-

länk
Proshop logo

6 650 :-

länk

5. Digihome 50 LED-TV Digihome 50US181 UHD Smart

Billiga TV-apparater på 50 tum - Plats 5

Digihome levererar här en billig men prisvärd 4K TV. Den är inte bäst och inte snabbast, men den är helt klart prisvärd. Bilden är faktiskt helt OK trots lågt pris.

TV:n kan upplevas som lite långsam och ljudet kunde varit bättre, men kom ihåg priset! TV:n är smart men med begränsningar, och kommer med inbyggda appar för bland annat Netflix och Youtube. Tyvärr ingen wifi, så du behöver koppla upp dig mot internet via kabel. Förutom de vanliga anslutningarna finns här också en scart. Scart är idag ganska sällsynt men kan vara en fördel för dig som sitter på lite retroutrustning såsom en VHS-spelare eller en gammal spelkonsol. Vilka minnen!

DigiHome 50FHS151 är ett bra val för dig som vill ha en billig TV med OK prestanda.

+

Scart

Apputbudet

Billiga TV-apparater på 50 tum

calendar

14 feb 2019

TV

TV

40

Det här är listan för dig med lägre budget men som söker en relativt stor TV på minst 50 tum. Helt enkelt en hyfsad TV till en vettig peng. Du bör vara beredd att lägga omkring 4000-6000 kronor för att hitta en TV som du kommer trivas med. Här fokuserar jag på bäst bild för pengarna och lägger inte så mycket fokus på funktioner.

Peter Olsson betygsätter billiga TV-apparater på 50 tum

Om smart-TV är något du funderar på, så rekommenderar jag dig att inte välja Andersson eller Digihome i denna lista. De klassar sig som smarta men funktionerna är väldigt begränsade. Fundera över vad som är viktigast för dig och välj din nästa TV efter dina behov. I denna listan rekommenderar jag TV-apparater främst efter bildkvalitet, mest och bäst bild för pengarna.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter