Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Samsung 55" UE55RU6025KXXC / 4K UHD

Billiga TV-apparater på 50 tum - Plats 1

Samsung erbjuder här en smart-TV med riktigt bra bild till en överkomlig summa.

4k-upplösning och HDR bäddar för en god grund för framtida sändningar. Är du en flitig användare av Netflix så får du med den inbyggda appen tillgång ett gediget utbud av serier och film i 4k och HDR.

Samsungs egenutvecklade Tizen-system är snabbt och lätt att navigera runt i med Samsungs One Remote. Alla de vanligaste streaming-apparna finns representerade, vilket bäddar för många mysiga höstkvällar framför TV:n.

Bättre bild än såhär är svårt att hitta i denna prisklass och den tål att jämföras även med dyrare modeller. Betraktningsvinkeln är en svaghet värd att ha i beaktning om du inte sitter placerad rakt framför TV:n.

UE50RU6025 är en mycket kompetent TV som levererar både för film och spel till vettiga pengar.

+

Bra bild för pengarna

Betraktningsvinkeln

5 990 :-

länk

5 990 :-

länk

6 490 :-

länk

6 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Lg 55UM7100 55" Smart 4K Ultra HD LED

Billiga TV-apparater på 50 tum - Plats 2

LG 55UM7100 är TV:n för dig som gillar sport, spel och ofta har alldeles för många vänner på besök.

LGs 7100 är ett bra val för både gamers och sportälskare då responstid och motion handling håller hög nivå. Betraktningsvinkeln är även den riktigt bra och lämpar sig för dig som gärna fyller vardagsrummet med gäster när det vankas fotboll av den högre skolan.

LGs WebOS är lättnavigerat, snabbt och bjuder på ett bra utbud av appar. Fjärren har dock fler knappar än det finns bultar i Ölandsbron, och sannolikt kommer många lämnas helt orörda under TV:ns livstid.

Du bör inte vara en dyrkare av mörkrets krafter, denna TV är nämligen något mörkrädd och trivs bäst i ljusare vardagsrum. I mörka rum får den det kämpigt med svärtan.

Prisvärd TV som levererar bäst bild i ljusa rum.

+

Betraktningsvinkeln

Mörkrädd

5 990 :-

länk

6 490 :-

länk

3. Philips 50pus6754 50 4k Led Smart

Philips 50PUS6754 bjuder på hög mysfaktor. Bilden levererar bra kontrast och klara färger.

Denna TV bygger på Philips eget smarta system Saphi. Saphi innebär främst ett sämre utbud av appar, men de vanligaste såsom Netflix och YouTube finns såklart tillgängliga.

TV:n är utrustad med Ambilight, som sig bör när det är en Philips-TV. Förutom mysfaktorn så tillför det en skön effekt som gör att TV:n upplevs som större.

Fjärrkontrollen är traditionell och bjuder på ett överflöd av knappar. Snabbknapp för Netflix sparar dock många sekunder på en livstid.

Philips 6754 är ett bra val för dig som uppskattar kvalitetsmys i form av bra bild och ljussättning.

+

Ambilight

Apputbudet

5 790 :-

länk

5 790 :-

länk

5 790 :-

länk

4. Lg 49" TV 49UK6300 - LED - 4K UHD (2160p) -

Här får du mycket TV för lite pengar! Detta är en lättnavigerad smart-TV med ett bra utbud av appar.

WebOS 4.0 är snabbt och lätt att använda, till skillnad från systemen hos en del andra apparater i den lägre prisklassen. Du får både 4K-upplösning och HDR.

Denna TV gör sig bäst i ljusare rum, trivs du bäst i totalt mörker kan du få uppleva en gråaktig svärta. Om man bortser från det så kan man efter lite kalibrering få ut en riktigt behaglig bild med bra färgåtergivning.

Anslutningsmöjligheterna är goda med 3 x hdmi, 2 x usb och det finns stöd för både wifi och trådbunden internetuppkoppling. Ljudet är däremot inte direkt imponerande och bör kompletteras med en soundbar eller annan extern ljudkälla.

Detta är ett bra val för såväl filmmaraton som intensiva spelsessioner, och önskar du gå upp en storlek så finns även 55" mot ett litet pristillägg.

+

Lättnavigerad smart-TV

Svärtan, mediokert ljud

5 190 :-

Pris hämtat 25/10

länk

6 639 :-

Pris hämtat 25/10

länk

4 115 :-

länk

5. Andersson LED50UHD610

Andersson är Netonnets egna budgetmärke. Du får en 50" 4K smart-TV för en billig peng. Ett smart val? Det beror på vad du förväntar dig få för dina pengar.

Ligger fokus på en prisvärd TV med godkänd bild till ett lågt pris är detta ett bra val. Det är däremot inte det bästa valet om du prioriterar de smarta funktionerna, då utbudet av appar är väldigt begränsat.

Andersson bjuder dock på fler anslutningsmöjligheter än många av de dyrare apparaterna. Du får 4x hdmi, 3x usb, ingång för komponent- och kompositvideo samt en VGA-ingång. Det bör vara fullt tillräckligt för att ansluta din arsenal av prylar. Om inte så är det hög tid att skaffa en hembioreceiver.

Den här är TV:n för dig som vill ha en prisvärd TV med godkänd bildkvalitet för vardaglig användning, utan massa extra lullull.

+

Bra anslutningsmöjligheter

Begränsat utbud av appar

3 990 :-

länk

Billiga TV-apparater på 50 tum

calendar

13 nov 2019

TV

TV

162

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Det här är listan för dig med lägre budget men som söker en relativt stor TV på minst 50 tum. Helt enkelt en hyfsad TV till en vettig peng. Kommer ni (du & TV:n) spendera mycket tid tillsammans under det mörka halvåret så satsa på någon av de dyrare alternativen i listan.

Peter Olsson betygsätter billiga TV-apparater på 50 tum

I denna listan fokuserar jag främst på bildkvalitet och lägger inte så mycket fokus på funktioner. Samtliga TV apparater i listan är smarta, men utbudet av appar varierar. Fundera över vad som är viktigast för dig och välj din nästa TV efter dina behov. Här är de TV-apparater som ger mest och bäst bild för pengarna!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter