search

1. Mitsubishi Netsu 20

Bästa värmepumpen under 10.000 kr - Plats 1

Att inleda listan med en värmepump för 10900 kr är kanske lite motsägelsefullt med tanke på topplistans namn. MEN Netsu 20 är så pass bra att det inte går att göra på något annat sätt. Den har alla funktioner du kan önska, till ett väldigt förmånligt pris.

Dessutom klarar den att värma utrymmen upp till 100 kvm. Med Netsu 20 får du funktioner som underhållsvärme på 10°C (utmärkt i t.ex sommarstugan när man inte är där), en smart veckotimer som reglerar värmen efter vilken veckodag det är, samt en riktigt smart rörelsesensor som reglerar temperatur och drift om någon är i rummet. Allt detta paketerat i en stilren enhet som designats i Milano.

Mitsubishi har även satsat på att få fram en maskin som passar det nordiska klimatet och håller en hög verkningsgrad, vilket gett Netsu 20 energiklassificeringen A++. Netsu 20 passar dig som söker en bra maskin till ett mindre hus på 60-80 kvm.

+

Elegant design, hög verkningsgrad

Inget inbyggt WiFi

10 900 :-

Pris hämtat 28/1

länk

2. Panasonic NZ25TKE

Bästa värmepumpen under 10.000 kr - Plats 2

Panasonic NZ25 är en värmepump från Panasonics välrenommerade NZ-serie. NZ25 är en kraftfull och effektiv värmepump med energiklass A++ som är anpassad för vårt nordiska klimat och klarar utomhustemperaturer ända ner till -35°C.

NZ25 har även utrustats med ett inbyggt luftfilter som hjälper till att rena luften, vilket är bra för att få bort allergener från inomhusluften. NZ25 har precis som Netsu 20 en smart underhållsvärme-inställning som är perfekt för att förhindra att ett utrymme kylas ned mot nollan.

Panasonic har valt att satsa på designen i nya upplagan av NZ-serien vilket gör att NZ25 är betydligt trevligare att titta på än de tidigare modellerna. Panasonic NZ25 passar, precis som Netsu 20, hushåll på 60-80 kvm och är en bra värmepump för dig som vill ha en driftsäker värmepump med standardfunktionerna.

+

Klarar låga temperaturer (-35°C)

Inget inbyggt WiFi

13 490 :-

Pris hämtat 28/1

länk

3. Daikin S25-R

S25-R är ett kompakt kraftpaket från Daikin. Den kompakta designen gör att Daikin S25-R är optimal i utrymmen där man inte vill att den ska ta så mycket plats, t.ex i den lilla sommarstugan eller ovanför ytterdörren som ett komplement till annan värmekälla.

Trots sin lilla storlek har S25-R lyckats uppnå energiklassificering A++ på både värme och kyla, vilket är riktigt bra för en så pass kompakt värmepump. Daikin har valt att hålla nere antalet funktioner, vilket säkert är en bidragande faktor. Men de absolut vanligaste funktionerna finns självklart ändå, som återstart efter strömavbrott, avfuktningsprogram samt möjligheten att styra luftflödet.

Daikin S25-R är en perfekt värmepump för dig som tänkt sätta den ovanför ytterdörren (dubbelkolla självklart att den passar) eller vill ha en värmepump som kräver minimalt med plats.

+

Liten storlek, lätt att placera

Inget inbyggt WiFi

9 900 :-

Pris hämtat 28/1

länk

4. Kaisai Pro

Kaisai Pro är en prisvärd värmepump som ger mycket för pengarna. Kaisai är ett ganska nytt märke som inte uppnått samma stjärnstatus som t.ex Mitsubishi, men märket säljs av många seriösa aktörer vilket bör säga en del om kvaliteten, och dessutom kommer den med 3 års garanti.

Kaisai Pro har energiklassificering A++ vilket är väldigt bra för en värmepump i den lägre prisklassen. Värmepumpen har utrustats med flera smarta funktioner, vilket överraskar med tanke på priset. Du får t.ex. stöd för WiFi, vilket möjliggör styrning över nätet, och inbyggd temperatursensor i fjärrkontrollen vilket är bra om du vill att den ska mäta temperaturen på ett annat ställe än i värmepumpen.

Kaisai Pro är en bra värmepump för dig som vill komma undan till ett bra pris.

+

Har inbyggt WiFi

Ännu inte så känt varumärke

8 900 :-

Pris hämtat 28/1

länk

5. Ambista Azure25 II

Vi avslutar listan med en riktigt billig värmepump, Ambista Azure 25. Jag väljer att kalla den en garage-värmepump, då det framför allt är i garaget eller gäststugan som den gör sig bra.

Designen är ganska traditionell och det syns att inspirationen är hämtad från tidigare modeller hos Panasonic. Väljer att lyfta ett varningens finger även här, för att värmepumpen endast klarar att generera värme ned till en utomhustemperatur på -15°C. Med energiklassificering A+ och det låga priset är Ambista Azure 25 ett väldigt prisvärt alternativ för dig som söker en värmepump som kanske inte skall gå dygnet runt under långa perioder.

Söker du en värmepump att värma garaget med under höst och vår är det här alternativet för dig!

+

Väldigt billig

Klarar temperaturer ner till -15°C

4 995 :-

Pris hämtat 28/1

länk

Bästa värmepumpen under 10.000 kr

calendar

8 apr 2019

Värmepumpar

Värmepumpar

195

I den här topplistan ska vi kika på de bästa luft/luft-värmepumparna under 10.000 kronor. Jag kommer lista de värmepumpar som jag, utifrån mina egna erfarenheter, anser är de bästa valen. Dock är det viktigt att tänka på att det, utöver inköpet, tillkommer en kostnad för installation på ca 4000 - 5000 kr. Planerar du att installera själv så behöver du vara påläst samt ha tillgång till de specialverktyg som krävs.

Douglas Sandberg betygsätter bästa värmepumpen under 10.000 kr

När man väljer värmepump är det främst storleken på utrymmet som ska värmas som är det viktigaste att ta hänsyn till. Generellt kan man säga att billigare värmepumpar är lämpliga för mindre hus, en sommarstuga eller ett garage. Värmepumpar som är anpassade för större utrymmen kostar oftast över 10.000 kr. En annan viktig sak att ta hänsyn till är att se till att pumpen är anpassad för svenskt klimat. Detta är extra viktigt att vara uppmärksam på vid köp av budgetmodeller från okända varumärken.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Douglas Sandberg


Douglas Sandberg

Läs mer om oberoende experter