Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Elodie Details Footmuff Petite Botanic

Bästa åkpåsen - Plats 1

Elodie details åkpåsar är bland de mest omtyckta på marknaden, de är inte för dyra och de är alldeles lagom tjocka för en inte alltför kall vinter (och vi svenskar gillar ju lagom).

Den här åkpåsen har en riktigt bra öppning i ryggen för att trä igenom barnvagnens sele, så även den fungerar i åkpåsen. Elodies åkpåsar har en liten bit tyg högst upp baktill som man kan trä över ryggstödet på vagnen så att åkpåsen inte glider ned, vilket är väldigt bekvämt.

Jag ÄLSKAR att dessa åkpåsar görs i så många olika mönster, och dessutom släpper de nya mönster varje vinter. Som jag nämnt tidigare i andra listor så gör Elodie Details mängder med olika barnvagnstillbehör och babysaker i samma mönster, så man kan t ex köpa matchande mössa, vantar, napp och regnskydd om man vill.

+

Många fina mönster

Baby V logo

779 :-

länk
Babyland logo

1 299 :-

länk
Stor & liten logo

1 299 :-

länk
Åhléns logo

650 :-

Pris hämtat 7/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Bjällra Of Sweden Åkpåse - Lovely Pink

Bästa åkpåsen - Plats 2

Denna underbara åkpåse från Bjällra bodde min dotter i under en stor del av förra vintern. Den är så mysig att jag önskar att den gjordes i vuxenstorlek! Insidan av åkpåsen är gudomligt mjuk.

Även denna åkpåse har en smart öppning i ryggen som passar i princip alla möjliga modeller på barnvagnsselar utan att du behöver krångla med att trä isär selen.

Bjällra skiljer sig lite från många andra åkpåsar där pälskanten ofta sitter på den övre delen ovanför huvudet. Här sitter pälskanten istället fäst ovanpå locket vilket ger en mycket fin detalj som dessutom är avtagbar om man vill variera.

Även denna har en smart tygbit på baksidan som går att hänga över ryggstödet på barnvagnen för att förhindra att den glider ned. Man kan även fästa åkpåsens framsida kring en bärsele vilket kan vara väldigt smidigt om man varierar mellan vagn och sele.

+

Den fina pälskanten

Adlibris logo

849 :-

länk
Bonti logo

995 :-

länk

3. Bugaboo High Performance Åkpåse+ Pastellrosa

Bästa åkpåsen - Plats 3

Bugaboo High Performace Åkpåse är bland de dyrare åkpåsarna på marknaden men den är väl värd sitt pris! Man kan nästan säga att man får två åkpåsar i en, eftersom man får med två olika lock. Ett lite tunnare som är perfekt för vår och höst, samt ett lock i dun som är perfekt för kallare vintrar.

Den görs i flera härliga färger och trots att den görs av ett barnvagnsmärke så passar den bra i många olika barnvagnsmodeller då den har en smart öppningbaktill i form av två öppna skåror istället för små hål.

En del åkpåsar av denna modell kan börja strula lite i dragkedjan men det brukar gå både snabbt och smidigt att hos skräddaren byta ut dragkedjan mot en ny. Jag gillar mönstrade åkpåsar men jag är även ett stort fan av dessa enfärgade som matchar ALLT!

+

Två lock ingår

Bonti logo

1 359 :-

länk
Köpbarnvagn logo

1 995 :-

länk
Pyret & Snäckan logo

1 995 :-

Pris hämtat 7/8

länk

4. Babyzen YOYO Åkpåse (Sand)

Bästa åkpåsen - Plats 4

Även denna är en av mina favoriter då den gör sig perfekt innan det har börjat bli riktigt kallt. Som de flesta småbarnsföräldrar vet så kan det vara svårt att få en filt att ligga bra (och framförallt ligga kvar) på barnets ben, och då är denna fleecefodrade åkpåse perfekt för lite kallare höstdagar. Den värmer alldeles lagom och den sitter kvar.

Åkpåsen har även knappar ovanpå om man vill vika ned en del av ovansidan eller om barnet upplever att den hamnar för högt upp eller för nära ansiktet.

I denna åkpåse är det hål för fempunktssele och den passar självklart andra märken på barnvagnar och inte bara Babyzen-vagnar.

En annan stor fördel med denna åkpåse är att den tar otroligt lite plats när den inte används, det går jättesmidigt att bara rulla ihop den, sen tar den minimalt med plats vid förvaring.

+

Precis lagom tjock

5. The Buppa Brand Åkpåse Softshell All Black (Green)

Bästa åkpåsen - Plats 5

Denna härliga åkpåse i softshell har vi använt både på våren och hösten, den är verkligen perfekt när det är lite blåsigt ute eller när det inte är tillräckligt varmt för barnet att sitta i vagnen utan något som värmer benen.

Den har hål för fempunktssele där jag dock tycker att hålen sitter lite tokigt för de vagnar jag testat den i. Det funkar absolut men man måste rätta till selen varje gång man sätter ned barnet i vagnen vilket kan upplevas som lite krångligt.

Det finns en rem som man kan fästa över ryggstödet på barnvagnen för att förhindra att åkpåsen glider ned vilket funkar bra. Den har även bra remmar så du kan dra åt i öppningen för att göra det lite extra mysigt eller förhindra att det blåser in på barnet, vilket jag tycker är en smidig funktion.

+

Perfekt för hösten

Minijoy logo

799 :-

Pris hämtat 7/8

länk
Babyland logo

495 :-

länk
Stor & liten logo

495 :-

länk

6. Voksi Design by Voksi åkpåse Northern Lights Pink

Bästa åkpåsen - Plats 6

Jag har som ni ser många favoriter och även denna är en storfavorit här hemma som jag önskar att jag kunde krypa ned i själv. Den görs i många vackra mönster och den är alldeles lagom tjock för en lagom kall vinter.

Denna modell känns väldigt lyxig då den känns precis som ett riktigt fluffigt mysigt duntäcke (den är dock fylld med polyester). Den har en väldigt ombonad känsla kring öppningen med ett resårband som går att spänna åt för ännu tightare öppning om man önskar.

På åkpåsens baksida finns det ett stycke med anti glid-material för att den inte ska åka runt i vagnen vilket funkar rätt bra. Något jag dock saknar på denna modell är något att dra över ryggstödet för att den ska sitta ännu bättre kvar i vagnen. Trots att den då ibland flyttar på sig lite vinner den på så många andra punkter, så är en storfavorit ändå.

+

Lyxig känsla

Stor & liten logo

1 299 :-

länk
Babyland logo

1 299 :-

länk
Childrens house logo

895 :-

Pris hämtat 7/8

länk
Bonti logo

649 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa åkpåsen

calendar

20 dec 2018

Åkpåsar

Åkpåsar

72

Jag gillar att byta och variera mina barnvagnstillbehör, så jag har ägt ett flertal åkpåsar som jag varierat med under vintrarna, både efter väder och smak.

Sophie Nilsson betygsätter bästa åkpåsen

Då vi just nu befinner oss mitt i årets kallaste tid är det många som undrar hur de ska tänka och vad de ska titta efter när de ska köpa en åkpåse. Här nedan har jag listat några av mina favoriter och förklarat vad jag tycker är extra bra med just dessa. Jag har samlat lite olika modeller - både sådana som passar bäst under våren och hösten, och åkpåsar som passar bra när det är riktigt kallt ute. Alla åkpåsar som jag har med på listan finns i andra färger och mönster så de du ser på bilden är bara exempel.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Sophie Nilsson


Sophie Nilsson

Läs mer om oberoende experter