Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Philips Babyvakt ECO SCD506

Bästa babyvakten - Plats 1

Min absoluta favorit! Uppfyller mina krav på funktion till ett mycket bra pris. Man ska dock vara beredd på att det inte är så mycket mer än en babyvakt. Det finns en vaggvisefunktion men jag skulle ändå rekommendera Spotifys baby-spellistor alla gånger (dock verkade mitt första barn uppskatta den mekaniska versionen av "Blinka lilla stjärna").

Denna vakt har i flera sammanhang blivit utsedd till bäst i test, vilket såklart ger en indikation på att det är en bra produkt. Den designmedvetne kanske ska se sig om efter en annan vakt då jag inte direkt skulle beskriva denna som snygg.

En annan nackdel är att föräldraenheten är rätt klumpig men om man (som jag) avser att använda den inomhus är det inget som stör. Det här är en solid och pålitlig vakt som jag känner mig väldigt trygg med. Bra "bang for the buck" helt enkelt!

+

Priset, täckningen, säkerheten

Klumpig föräldraenhet

620 :-

länk

699 :-

länk

749 :-

länk

915 :-

länk

988 :-

länk

990 :-

länk

1 079 :-

länk

779 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Padwico Babyvakt 835 (Svart)

Bästa babyvakten - Plats 2

Detta är en annan mycket bra vakt, framför allt för den som behöver lång räckvidd. Enheterna är dessutom väldigt små, vilket gör dem lämpliga om de ska vakta ett barn som sover utomhus i vagn. Priset är lågt och liksom hos Philips Avent finns inte så mycket extra funktionalitet.

På minussidan kan nämnas att enheterna känns lite plastiga och mycket bräckligare än till exempel Philips Avent-produkterna. Även ljudet upplever jag är lite brusigare än på Philips, vilket för mig gör att hela produkten känns lite mer opålitlig (även om så säkert egentligen inte är fallet).

En fördel med Padwicon är att de är kända för att ha låg strålningsnivå - bra för den som oroar sig för sådant i närheten av bebisen. Denna babyvakt har även en lång standbytid på hela 85 timmar!

+

Räckvidden, priset, låg strålning

Få extrafunktioner, plastig

549 :-

länk

599 :-

länk

599 :-

länk

799 :-

länk

799 :-

länk

799 :-

länk

995 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Padwico Babyvakt 850 (Svart)

Bästa babyvakten - Plats 3

Precis som Philips har två modeller, en enklare och en uppdaterad, kör Padwico samma koncept. Denna modell är något dyrare men har tilläggsfunktioner som till exempel mäter temperaturen i barnets rum.

De grundläggande funktionerna är lika bra som på Padwicos enklare modell, och precis som på den är strålningsgraden uttalat låg på denna produkt. Det som framför allt skiljer sig åt är att den här modellen har en mer designad och exklusiv känsla, vilket babyvakter inte brukar kunna skryta med.

Vill man ha en snygg, smidig och pålitlig produkt till rimligt pris så är detta ett bra val. Om design är viktigt för dig kan det helt klart vara värt att lägga några extra hundralappar på den här, istället för den enklare modellen, även om funktionerna nästan är desamma.

+

Designen, räckvidden, låg strålning

999 :-

länk

1 099 :-

länk

1 099 :-

länk

1 229 :-

länk

1 299 :-

länk

1 299 :-

länk

1 395 :-

länk

1 399 :-

länk

1 099 :-

länk

1 099 :-

länk

1 299 :-

länk

1 395 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Philips DECT Babyvakt SCD580

Bästa babyvakten - Plats 4

Den lite mer uppdaterade (men nästan tre gånger så dyra) versionen av min favorit. Detta är givetvis också en mycket bra babyvakt. För den som värdesätter funktionalitet framför pris är detta ett snäppet bättre val.

Den har allt som Philips enklare modell har men dessutom en rätt mysig nattlampsprojektor som skapar ett litet mönster av stjärnor i taket ovanför bebisen. Det kan vara sövande och mysigt för bebisen att vila ögonen på innan den somnar.

Vakten har även en smart funktion som mäter temperaturen i rummet och larmar om det blir för varmt eller kallt. Söker man tryggheten som Philips Avent erbjuder men dessutom vill ha något extra så är denna vakt ett utmärkt val! Trots att priset är dyrare är det ändå inte i närheten av vad många andra vakter kostar som egentligen inte erbjuder så mycket.

+

Bra täckning, bra extrafunktioner

Klumpig föräldraenhet

1 347 :-

länk

5. Parvel Babyvakt

Bästa babyvakten - Plats 5

Jag måste erkänna att jag själv inte testat Parvel (än) men eftersom den blev utsedd till årets babyprodukt inom säkerhet av branschorganisationen för Lek & Babybranschen står den högst upp på min önskelista!

Jag har utöver detta hört många goda lovord om produkten för dess innovativa design och funktion. Parvel är en liten dosa som man lägger hos barnet. Dosan i sin tur kopplas trådlöst till en app på förälderns telefon. Att invända mot skulle möjligen kunna vara att det krävs en laddad mobil för att kunna koppla med appen. Det drar ner betyget då jag alltid vill kunna vara säker på att jag kan använda min babyvakt.

Parvel övervakar barnets rörelser till skillnad från de flesta andra babyvakter. På så sätt kan Parvel upptäcka att barnet börjar röra på sig och därmed larma föräldern att det håller på att vakna. Väldigt smart!

+

Innovativ, smidig

Kräver mobil

849 :-

länk

929 :-

länk

999 :-

länk

999 :-

länk

431 :-

länk

999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa babyvakten

calendar

17 sep 2019

Babyvakter

Babyvakter

254

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Jag har haft väldigt stor nytta av att ha en babyvakt. Tack vare babyvakten kunde vår första bebis flytta in i eget rum med oss föräldrar på länk och, tro det eller ej, började då sova hela nätterna själv! Vad är då viktigt att tänka på vid köp av en vakt?

Anna Ottosson betygsätter bästa babyvakten

Jag själv prioriterar följande: 1. Bra batteritid och tekniklösning, t ex möjlighet att koppla in enheterna till ett eluttag om batterierna tar slut. 2. Bra räckvidd, signal och andra funktioner, som videolänk om man har behov av det. Personligen har jag inget behov av bild då jag tycker ljudet är den bästa indikatorn på att min bebis behöver tittas till. Men för de som är extra oroliga och vill ha bästa möjliga kontroll kan det vara skönt att kunna se bebisen också. 3. Att enheten är smidig och inte för klumpig, så att den är lätt att ta med. Hittar man allt detta så har man i regel en bra babyvakt. Mina favoriter har allt detta och dessutom till ett rimligt pris!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Anna Ottosson


Anna Ottosson

Läs mer om oberoende experter