Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Uppababy VISTA 2018 Sittvagn Jake Black

Bästa syskonvagnen - Plats 1

Uppababy Vista. Det här är vagnarnas vagn! Det finns så många kombinationer och sätt att använda den på. Priset är något högt men jag lovar att den är värd varenda krona. Den är helt fantastisk.

Uppababy Vista är en syskonvagn som du bygger på längden/höjden, alltså blir den inte bredare än en singelvagn. Det tycker jag är ett stort plus, speciellt om du åker mycket kollektivt.

När du köper Vistan i syskonutförande så får du en adapter så att du kan fästa t ex liggdelen längst ner och ha sittdelen ovanför men det går att ha delarna på många olika vis, t ex både framåt- och bakåtvända.

Vistan är underbar att köra men kan upplevas något stötig på grus och i skog, så jag anser att det är en stadsvagn. Vill du kunna ha en syskonvagn och enkelvagn i ett så är Vista det du söker.

+

Variationerna

Stötig att köra

star

På 4 listor

Lekmer logo

11 299 :-

länk
Babyshop logo

11 299 :-

länk
CDON logo

11 299 :-

länk
Pyret & Snäckan logo

11 299 :-

Pris hämtat 7/8

länk
Jollyroom logo

10 795 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Emmaljunga Double Viking 735 2019 Komplett syskonvagn

Bästa syskonvagnen - Plats 2

Emmaljunga Double Viking 735, min drömvagn och vapendragare. Jag och barnen älskar vår Double Viking!

Vagnen är 73,5 cm bred vilket innebär att du tar dig in ungefär överallt med den. Det är viktigt att veta om du ska välja en vagn på bredden. Jag tar min in och ut överallt, och så funkar den toppen att köra även inne i trånga affärer.

Vagnen är otroligt lättstyrd, jag kan styra den med en hand utan att behöva ta i. Sittdelarna går att ha både framåt- och bakåtvända. Nackdelen med sittdelarna är att de kan upplevas något trånga om barnet har t ex overall på sig.

Jag har kört Viking överallt - i skogen, på stranden, i varuhus - och ja, den funkar att köra lika bra överallt. Den är också lätt att fälla ihop fast den tar rätt stor plats i bagaget - MEN alla fördelar väger upp det. Denna vagn är en dröm!

+

Lättstyrd

Något stor ihopfälld

star

På 3 listor

Baby V logo

8 995 :-

länk
Bonti logo

8 995 :-

länk

3. Bugaboo Donkey2 Duo Aluminiumchassi

Bästa syskonvagnen - Plats 3

Bugaboo Donkey2, en vagn som jag tror att många har koll på trots att de inte har barn. Denna vagn tycker jag man ser överallt. Och jag förstår att så många väljer den, det är mycket vagn för pengarna.

Jag själv tycker dock att Donkeyn kan vara lite ranglig och svår att köra överallt. Det drar ner betyget på den något.

Även Donkey2 har sitsarna placerade på bredden men det som är så himla bra med den är att du faktiskt kan ta bort ena delen och använda den som singelvagn. Det går alltså att skjuta ihop chassit, och fästa en varukorg på sidan istället. Det är en dröm! Har du ett lite större barn som inte alltid behöver åka vagn så är det perfekt, du behöver inte köpa en extra vagn utan får liksom två i en.

+

Två vagnar i en

Något ranglig

star

På 3 listor

Köpbarnvagn logo

16 595 :-

länk
BabyWorld logo

16 600 :-

länk

4. Mountain Buggy Duet v3 Syskonvagn (Svart Black)

Bästa syskonvagnen - Plats 4

Mountain Buggy Duet är en superbra syskonvagn i den lite lägre prisklassen. Sitsarna är placerade på bredden men den är väldigt smal vilket gör att du faktiskt tar dig in nästan överallt. Bor du i storstaden så är det ett perfekt alternativ.

Du kan fästa en liggdel på vagnen MEN min fem-månaders, som är rätt stor för sin ålder, hade inte fått plats i den länge till. Liggdelen är nämligen ganska smal så jag skulle säga att den inte går att använda särskilt länge, vilket jag tycker är negativt. Jag tycker att liggdelen bör vara större, så att man får plats med en bra och varm påse under vinterhalvåret och det är tveksamt om det går i denna.

Sittdelarna går inte heller att vända, utan de går bara att ha framåt, vilket kan vara en nackdel. Men har du äldre barn så är det ingen tvekan om att denna vagn är perfekt!

+

Smal

Endast framåtvända sittdelar

star

På 2 listor

Babyland logo

7 195 :-

länk
Jollyroom logo

7 195 :-

länk
Babyshop logo

7 995 :-

länk
CDON logo

7 995 :-

länk
Lekmer logo

7 995 :-

länk
Bonti logo

7 999 :-

länk
Barnens hus logo

6 995 :-

Pris hämtat 7/8

länk
Pixizoo logo

7 195 :-

Pris hämtat 7/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Baby Jogger City Mini Double GT (Svart Black)

Bästa syskonvagnen - Plats 5

Baby Jogger City Mini Double GT är en smidig och enkel syskonvagn som blir väldigt liten när den är ihopfälld. Det är ett plus om du behöver mycket plats för annat i bilen.

Jag tycker det är är en vagn för dig som har lite äldre barn, från ett år och uppåt ungefär, då sittdelarna bara går att ha framåt. Har du ett mindre barn så får du inte samma översikt över barnet och barnet kan inte se sin förälder. Men tycker du att det ändå är okej, så kan du köpa till en liggdel och då även använda den till spädbarn.

Vagnen är lättstyrd men lite svår att köra på annat än plant underlag. Suffletterna på vagnen är långa vilket är bra när det är soligt - barnen kan ligga och sova utan att få solen i ansiktet.

+

Liten ihopfälld

Endast framåtvända sittdelar

star

På 3 listor

Bamba logo

5 899 :-

länk
Babyland logo

6 495 :-

länk
Pixizoo logo

5 995 :-

Pris hämtat 7/8

länk
Jollyroom logo

6 499 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa syskonvagnen

3 experter tipsar

Nadja Karjalainen

Nadja

Anna Ottosson

Anna

Clara Ernberg

Clara

calendar

11 mar 2019

Barnvagnar

Barnvagnar

537

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Jag har två små barn som det är 18 månader mellan, vilket innebär att jag behöver ha en syskonvagn - annars blir det svårt att ta sig någonstans med båda barnen samtidigt!

Nadja Karjalainen betygsätter bästa syskonvagnen

Det finns olika typer av syskonvagnar, vissa har sitsarna placerade på bredden, andra på längden eller höjden, och och det är ju såklart en smaksak vad man gillar. Jag själv tycker båda modellerna har sina för- och nackdelar, helt klart. Det är också viktigt att gå igenom vad just er familj vill att en syskonvagn ska ha för funktioner. Ni kanske vill kunna köra vagnen överallt, både i skog och affär, ni kanske vill kunna använda vagnen även som enkelvagn, ni kanske är i behov av en syskonvagn som inte alls tar så stor plats i bilen - ja listan kan göras lång. Här listar jag mina absolut bästa syskonvagnar.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Nadja Karjalainen


Nadja Karjalainen

Läs mer om oberoende experter

1. Emmaljunga Double Viking 735 2019 Komplett syskonvagn

Bästa syskonvagnen - Plats 1

Double Viking 735 är syskonvagnen som finns hemma hos mig just nu. Anledningen till det är för att den i mitt tycke är den bästa syskonvagnen med vändbara sitsar, om man inte har något behov att kunna göra om sin vagn till enkelvagn.

Vagnen är 73,5 cm bred och klarar därmed de flesta dörrar, tunnelbanespärrar etc. Sittdelen är godkänd för 15 kg vilket gör att den bara passar till ca 3 år. Det är synd för annars är sittdelarna bland de rymligaste i denna klass.

Vagnen är väldigt lättkörd men som de flesta andra syskonvagnar är den rätt otymplig att transportera ihopfälld, och vagnen kan inte fällas med sittdelarna på (skiljer sig från Emmaljungas lite bredare variant som kan fällas i ett stycke).

Detta är syskonvagnen för de med tätt mellan syskonen och som söker en smidig, välbyggd och robust vagn med fin körkänsla.

+

Rymlig men nätt, körkänsla, stabil

Otymplig ihopfälld, låg viktgräns

star

På 3 listor

Baby V logo

8 995 :-

länk
Bonti logo

8 995 :-

länk

2. Mountain Buggy Duet v3 Syskonvagn (Svart Grid)

Bästa syskonvagnen - Plats 2

När mitt andra barn var nyfött hade vi Mountain Buggys syskonvagn med en liggdel. Det är en av de smalaste syskonvagnarna på marknaden med sina 63 cm och det märks verkligen när man kör.

Körkänslan är riktigt mjuk och den tar sig fram lätt med sina lufthjul. Priset är mycket bra relativt vad man får för pengen. Tyvärr går denna vagn endast att ha framåtvänd sittdel på, och detta var anledningen till att vi bytte syskonvagn när det var dags för sittdel för båda barnen.

Ihopfällningen är faktiskt rätt smidig och vagnen blir väldigt platt ihopfälld, vilket är ett plus för de som kommer förvara vagnen i bilen ofta. För de familjer som letar efter en prisvärd bra vagn och inte har behov av bakåtvända sittdelar är detta ett mycket bra alternativ.

+

Smal, lättkörd, bra pris

Framåtvända sittdelar

Jollyroom logo

7 995 :-

länk
Bonti logo

7 999 :-

länk

3. Bugaboo Donkey2 Duo Aluminiumchassi

Bästa syskonvagnen - Plats 3

Bugaboo Donkey anses väl vara syskonvagnarnas Rolls-Royce och det finns såklart en anledning till det. Vändbara sittdelar och grym körkänsla är några av egenskaperna men det som kanske framförallt har gjort vagnen så populär är funktionen att kunna ta av ena sittdelen och köra den som enkelvagn. Då går vagnen från 74 cm till 60 cm.

Ett lyxåk kommer givetvis med ett pris och så även Bugaboo Donkey. Jag kan uppleva Donkeyn som lite ranglig jämfört med till exempel Emmaljungan eller Mountain Buggyn. Ihopfällningen och transport är inte heller den smidigaste men det är ju gemensamt för de flesta andra syskonvagnar.

Vill man ha en syskonvagn som har sittdelarna i bredd och vill kunna göra om den till en vagn för endast ett barn är mig veterligen Donkeyn det enda alternativet.

+

Kan bli enkelvagn, vändbar sittdel

Pris, ihopfällning, transport

star

På 3 listor

Köpbarnvagn logo

16 595 :-

länk
BabyWorld logo

16 600 :-

länk

4. Baby Jogger City Mini Double GT (Svart Black)

Bästa syskonvagnen - Plats 4

Jag har kört Baby Joggers City Mini mycket och gillar den skarpt. Det är en väldigt bra vagn med extremt rymlig sittdel, stor och täckande sufflett samt marknadens smidigaste ihopfällning. Baby Jogger City Mini Double GT är syskonvarianten som har samma smarta egenskaper som enkelvagnarna.

Vagnen är relativt bred med sina 77,5 cm men är det stora barn som ska åka behövs det nästan. Det är bara framåtvända sittdelar som gäller här men det går att köpa till liggdel. Priset är bra och ska den endast användas vid till exempel resor eller i bil så är det ett väldigt smidigt alternativ.

När mina barn vuxit ur sin Emmaljunga kommer jag troligtvis införskaffa en Baby Jogger City Mini Double GT för de gånger vi ändå kommer behöva ha syskonvagn.

+

Pris, ihopfällning

Bred, framåtvända sittdelar

star

På 3 listor

Bamba logo

5 899 :-

länk
Babyland logo

6 495 :-

länk
Pixizoo logo

5 995 :-

Pris hämtat 7/8

länk
Jollyroom logo

6 499 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Phil And Teds Dot + Syskonsits (Grå Graphit)

Bästa syskonvagnen - Plats 5

Ett alternativ till sittdelar på bredden är sittdelar på rad. På det sättet får man en väldigt smal syskonvagn men i utbyte kan denna typ av vagnar istället bli rätt långa och passar sig då mindre bra i till exempel kollektivtrafik. Phil & Teds vagnar tycker jag dock tillhör undantaget och känns inte längre än en vanlig vagn trots att man lagt på en till sits.

En stor fördel är att det går superenkelt att växla mellan enkel- och syskonvagn. Om alternativet är ståbräda till en annan vagn skulle jag överväga att kika på en Phil & Teds som blir en väldigt smidig lösning där barnet ändå får möjlighet att sitta (om än inte fantastiskt bekvämt).

Prisvärdheten är en annan fördel när det dessutom går att använda vagnen som en vanlig sulky utan syskonsitsen när den inte längre behövs.

+

Bra pris, smal

Komfort i syskonsits

Barnens hus logo

3 299 :-

Pris hämtat 7/8

länk

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Om det är svårt att hitta den perfekta barnvagnen skulle jag vilja påstå att det blir ännu klurigare när det blir dags att hitta en smidig och bra lösning för fler än ett barn. Beroende på barnens ålder kan det behövas flera vagnar eller andra lösningar som till exempel ståbräda.

Anna Ottosson betygsätter bästa syskonvagnen

I mitt hem finns just nu tre vagnar som jag varierar mellan, en enkelvagn för bebisen som jag använder dagtid (med ståbräda för förskolefärd), en rejäl sulky när endast storasyster ska åka och en syskonvagn när båda behöver transporteras. Viktiga faktorer att överväga när bästa syskonvagnen för ens egen familj ska hittas är; hur gamla/tunga är barnen? Behöver de ligg- eller sittdel? Har de behov av bakåtvänt åkande eller funkar framåt? Ska vagnen enkelt kunna transporteras i bil? Ska vagnen användas mycket och lång tid eller endast kortare stunder? Dessa egenskaper har jag utgått från när jag valt ut syskonvagnar till min lista.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Anna Ottosson


Anna Ottosson

Läs mer om oberoende experter

1. Uppababy VISTA 2018 Sittvagn Jake Black

Bästa syskonvagnen - Plats 1

Det jag gillar med Uppababy Vista är att den enligt mig är en väldigt smidig barnvagn, både om den används som enkelvagn eller som dubbelvagn.

Det är så enkelt att bygga om den till enkelvagn efter t ex lämning på förskolan, du använder bara två adaptrar som tar noll plats i varukorgen (som är gigantisk).

Vi har uppskattat att huvudsitsen är så generös, den rymmer en petit fyraåring under suffletten! Liggdelen upplevde vi som väldigt ombonad och superenkel att klicka loss, det gör du med ett enhandsgrepp och sedan kan du bära den i suffletten. Många är skeptiska till syskonvagnar på längden/höjden, men det tycker inte jag man ska vara, en ser det barn som är längst fram (oftast det minsta barnet) bra, och en annan fördel är att ni får en vagn som enkelt kommer fram överallt, och tar mindre plats både upp- och ihopfälld.

star

På 4 listor

Lekmer logo

11 299 :-

länk
Babyshop logo

11 299 :-

länk
CDON logo

11 299 :-

länk
Pyret & Snäckan logo

11 299 :-

Pris hämtat 7/8

länk
Jollyroom logo

10 795 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Emmaljunga Double Viking 735 2019 Komplett syskonvagn

Bästa syskonvagnen - Plats 2

Jag gillar Emmaljunga Double Viking 735 för att sitt- och liggdelen sitter lite högre upp än vad de brukar göra på syskonvagnar som har sitsarna placerade på bredden.

Det är smidigt att bara kunna köpa till ett vanligt Emmaljunga-chassi, och sedan kan en ha både en syskonvagn och enkelvagn med samma sitt/liggdelar.

Sittdelarna är vändbara så en kan variera med att ha barnen framåtvända, vända mot sig, eller ett barn åt varje håll. Jag tycker väldigt mycket om att det är så enkelt att klicka av liggdelen för att bära den. Vi bor t ex en trappa upp och en vill ju gärna ha upp babyn lika mycket sovandes som innan en kom in, och det är hyfsat lätt med den här liggdelen om en bär den i suffletten. Syskonvagnar som är på bredden kan ju bli lite breda, men å andra sidan så kan barnen hålla hand eller liknande och båda barnen är lika lätta att nå.

star

På 3 listor

Bonti logo

8 995 :-

länk
Baby V logo

8 995 :-

länk

3. Bugaboo Donkey2 Duo Aluminiumchassi

Bästa syskonvagnen - Plats 3

Bugaboo Donkey2 är en väldigt populär syskonvagn, och även den är smidig och går snabbt att bygga om från syskonvagn till enkelvagn. Och varukorgen som en då fäster på sidan är verkligen super!

Det är en mångsidig vagn men med lite små sittdelar och en liggdel som jag tycker hamnar ganska lågt.

Men allt sånt är ju en smaksak, och det finns de som upplever att deras stora fyraåringar sitter perfekt i den, och de som upplever den som trång för små tvååringar.

Suffletterna på Bugaboo Donkey2 är långa och skyddar bra mot sol och andra störningsmoment, och det gillar jag verkligen!

Som tidigare nämnt så gillar jag också när det går lätt kan klicka av liggdelen från chassit, och det gäller även Donkey2. Det är enkelt att klicka av liggdelen och du kan sedan bära den smidigt hjälp av bygeln som sitter över vagnens ram.

star

På 3 listor

Köpbarnvagn logo

16 595 :-

länk
BabyWorld logo

16 600 :-

länk

4. Baby Jogger City Mini Double GT (Svart Black)

Bästa syskonvagnen - Plats 4

Baby Jogger City Mini GT Double är en smidig vagn för familjen som vill ha en vagn som är kompakt ihopfälld men rejäl när den används.

Eftersom sittdelarna på vagnen är framåtvända så tycker jag personligen inte att den är toppen för barn som inte ligger i liggdel längre, men som fortfarande är rätt små.

Men sittdelarna har ett plant liggläge, och en kan fästa en liggdel över, så den funkar fint för familjer med spädbarn också.

Varukorgen är något svår att komma åt, men rymmer allt en barnfamilj kan tänkas behöva!

Suffletterna är långa och har två tittluckor så att en lätt kan se sina små barn som sover. En kan även öppna upp baktill på ryggen, där finns det ett nät som fläktar skönt under varma sommardagar.

Vagnen fälls ihop löjligt enkelt, och det gör du genom att dra i två öglor, då blir den väldigt platt och tar mycket lite plats.

star

På 3 listor

Bamba logo

5 899 :-

länk
Babyland logo

6 495 :-

länk
Pixizoo logo

5 995 :-

Pris hämtat 7/8

länk
Jollyroom logo

6 499 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Mountain Buggy Duet v3 Syskonvagn (Svart Black)

Bästa syskonvagnen - Plats 5

Mountain Buggy Duet är toppen för familjer som vill ha barnen bredvid varandra men inte vill ha en bred vagn.

Jag är väldigt imponerad över att vagnen rymmer två barn med det lilla måttet den har över hjulen, men det gör den!

Liggdelen är hyfsat enkel att ta loss, och en kan även göra om den till en sittdel i viloläge - jättebra om en har ett litet barn som inte vill ligga ner hela tiden, och om en fortfarande vill kunna ha barnet vänt mot sig.

Sittdelarna är nämligen framåtvända, så om du vill ha ögonkontakt med dina barn som vuxit ur liggdelen kanske det här inte är vagnen för dig.

Sittdelarna är åt det mindre hållet, liggdelen likaså, men för en familj som är i behov av en smal dubbelvagn på bredden så är det här ett väldigt bra alternativ.

star

På 2 listor

Babyland logo

7 195 :-

länk
Jollyroom logo

7 195 :-

länk
CDON logo

7 995 :-

länk
Babyshop logo

7 995 :-

länk
Lekmer logo

7 995 :-

länk
Bonti logo

7 999 :-

länk
Barnens hus logo

6 995 :-

Pris hämtat 7/8

länk
Pixizoo logo

7 195 :-

Pris hämtat 7/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

När en familj utökas till två barn som behöver åka vagn så är det flera aspekter att ta hänsyn till, är det tvillingar så kommer en syskonvagn troligtvis att behövas ända tills barnen inte åker vagn längre. Om det redan finns ett lite äldre syskon så kanske syskonvagn bara kommer att behövas den första tiden. Hur stora, inte bara hur gamla barnen är, är också en viktig aspekt.

Clara Ernberg betygsätter bästa syskonvagnen

Hur man bor och var man bor spelar givetvis roll, samt om man åker kollektivt dagligen. Sen kan man fundera på om man ska använda syskonvagnsfunktionen hela tiden, eller kanske bara till och från förskolan och på helgerna. En vagn som passar för en familj kanske inte alls passar för en annan, därför har jag försökt hitta en variation av vagnar till min lista, så att ni förhoppningsvis hittar en vagn som passar just er familj.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Clara Ernberg


Clara Ernberg

Läs mer om oberoende experter