search

1. Babylonia Tricot-Slen, Hot Fuchsia

Bästa bärsjalen - Plats 1

Babylonia Tricot-slen är en sjal som är perfekt att börja med. Det är en trikåsjal och den brukar vara ca 5 meter lång. Det kan låta långt men det är bra att ha lite längd att använda sig av när du ska sjala för första gången.

Sjalen ska sitta tight, som en t-shirt brukar man säga. Det kan ta lite tid att få till i början, men du känner snabbt när du fått till rätt knyt. När man köper en tricotslen brukar det ingå en bruksanvisning som visar olika typer av knyt, perfekt för en nybörjare! Jag passar även på att tipsa om att många internetsidor har olika videos som visar hur du knyter en sjal rätt.

Jag minns själv i början att jag tyckte det var extremt mycket tyg, men som jag skrev ovan - bli INTE rädd för längden för den är nödvändig. En trikåsjal kan du använda direkt från att bebisen är född upp till 18 kg.

+

Enkel att använda

Något varm

2. Lillebaby Ring Sling Ringsjal (Nimbus Cloud)

Bästa bärsjalen - Plats 2

Lillebaby Ring Sling, en ringsjal. Detta är min absoluta favorit bland alla sjalar som finns.

Med denna behöver du inte lära dig något knyt, utan du fäster sjaltyget i en ring som finns fastsydd på sjalen. Du hänger bara sjalen över axeln och trär i sjalsänden i ringarna. Sedan sätter du i bebisen och spänner sjalen tills det känns bra för dig och ditt barn.

I början tyckte jag att det var lite svårt att veta hur jag skulle dra tyget för att spänna sjalen, men när man väl har förstått det så går allt snabbt och smidigt.

Ringsjal kan användas från att barnet är nyfödd ända upp till ca 15 kilo, sedan kan det bli lite svajigt att bära. Jag själv har burit min son som väger 11 kilo och tycker det har varit riktigt bekvämt.

+

Enkel att använda

Lite svår att spänna

3. Babylonia BB-slen Organic (Colibri)

Babylonia BB-slen är en vävd sjal som jag älskar. Det här var den andra sjalen jag köpte efter att ha upptäckt "sjalvärlden".

Det jag gillar med den är att det är mycket sjal för pengarna. Den kostar några hundralappar och kan användas i flera år. Den är stadig och väldigt stabil samt enkel att knyta och skön att bära i. Jag själv har burit min dotter i denna sjal då hon var nyfödd och vägde ca 4 kilo. Jag har också burit min son på två år som väger 11 kilo, och den har varit perfekt för båda två.

Den avlastar väldigt skönt så denna sjal kan du bära med i flera år. Jag vet någon som burit sin 4 åring (!) i den och den har avlastat jättebra. Det tycker jag säger mycket om denna sjal.

+

Priset!

Kanske något svår att spänna

899 :-

länk

899 :-

länk

4. Aldoria Bambusoft Bärsjal (Plommonlila)

Aldoria bambusoft bärsjal är gjord av bambutrikå. Detta gör att den inte blir så väldigt varm som många andra sjalar kan bli.

Även denna sjal är perfekt för nybörjare då den är lätt att knyta och enkel att förstå sig på. En nackdel är att den har rätt kort användningstid. Du kan använda sjalen från nyfödd upp till ca 1 år sedan kan den bli ostabil och lite svajig.

Denna sjal är också gjord för att man ska kunna använda den även vid amning, MEN något som är viktigt att tänka på om du ska amma i sjalen är att se till att det finns utrymme för barnet att andas fritt, väldigt viktigt.

Det här är en väldigt bra sjal att ha om man får barn på sommaren, eftersom den faktiskt är lite svalare att använda. Ett annat plus är att den är billig!

+

Att den är sval

Kort användningstid

519 :-

länk

519 :-

länk

519 :-

länk

519 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa bärsjalen

calendar

11 mar 2019

Bärselar

Bärselar

153

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Bärsjal - perfekt för en nybliven småbarnsförälder. Jag och mina barn har verkligen uppskattat att ha en sjal redan från start. Det är ett så bra hjälpmedel för att kunna röra sig samtidigt som bebisen får vara nära en hela tiden. Det finns massvis med olika typer av sjalar, och vilken typ som är bäst för en själv är en smaksak.

Nadja Karjalainen betygsätter bästa bärsjalen

Det som är bra med en sjal är att det är ergonomiskt för både bebisen och bäraren. Det tycker jag är viktigt att veta när man ska köpa sjal. Med ergonomisk så menar jag när bebisen sitter i en grodposition, med knäna ovanför rumpan och ryggen något c-formad. När jag skriver att det är ergonomiskt för bäraren också så menar jag att det är avlastande för rygg och axlar. Här listar jag de sjalar som jag tycker är absolut bäst och skönast för en nybörjare.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Nadja Karjalainen


Nadja Karjalainen

Läs mer om oberoende experter