search

1. Continental PREMIUM CONTACT 5

Bästa sommardäcken - Plats 1

Continental Premium Contact 5 är ett däck med bra prestanda som har en tilltalande prislapp utan att kompromissa med säkerheten, vilket gör det till det bästa däckvalet enligt mig.

Detta är ett premiumdäck för små bilar, mellanstora bilar och större lyxbilar. Det är förbättrat och förfinat från den prisbelönade föregångaren på en lång rad viktiga punkter. Detta är ett ännu säkrare däck, som dessutom erbjuder längre livslängd och lägre rullmotstånd. Största fokus ligger på körsäkerhet på både torrt och vått väglag, med fantastisk bromsprestanda. Däcket har hög komfort och fina köregenskaper.

Som överlägsen testvinnare i många svenska och utländska oberoende däcktester de senaste åren blev detta däcket det självklara valet för mig!

+

Mycket för pengarna

1 137 :-

länk

2. Michelin ENSAVER+

Bästa sommardäcken - Plats 2

Här är däcket för dig som vill rulla billigt och miljövänligt.

Energy Saver är däcket som är bra för ekonomin men ännu bättre för miljön, då däcket har lågt rullmotstånd och lång livslängd. Med lågt rullmotstånd följer en lägre bränsleförbrukning och därmed minskade utsläpp av koldioxid. Energy Saver är avsett för små, mellanstora och stora familjebilar.

Michelin Energy Saver backas upp av imponerande siffror. Genom att generera bränslebesparingar på nästan 0,2 liter per 100 km i kombinerad stads- och landsvägskörning minskar man sina CO2-utsläpp med 4 gram per kilometer, och kostnaden för en full tank bensin med nästan 20 kr.

Även om Energy Saver är anmärkningsvärt för dess energibalans, så besitter däcket också andra styrkor. Ökad säkerhet, prestanda och livslängd är andra viktiga funktioner i det miljövänliga konceptet.

+

Bra för miljön

1 121 :-

länk

3. Nokian HAKKA BLACK 2 SUV

Det här är ett däck för dig som är äventyrslysten och med jämna mellanrum ger dig ut på dåliga grusvägar.

Hakka Black 2 SUV är ett extra stabilt däck som är anpassat för nordiska vägar och väderförhållanden. Det unika konceptet Dynamic Grip ger däcket balanserade och exakta köregenskaper. Däcket är utmärkt på snabba undanmanövers och kurvtagningar, vilket är en fördel på de ofta ganska dåliga nordiska vägarna. Aramid-förstärkta däcksidor förbättrar slitstyrkan genom att skydda mot stick- och skärskador, vilket är perfekt när man kör på dåliga grusvägar.

Slitbanan på däcket består av flera gummilager och är anpassat för tuff körning och höga hastigheter. Den starka och flexibla gummiblandningen hjälper också till att förbättra däckets våtgrepp och minska rullmotståndet. Det gör att Nokian Hakka Black 2 SUV även sparar bränsle, vilket är positivt för miljön.

+

Stryktåligt

Priset

1 961 :-

länk

2 286 :-

länk

4. Nexen NBLUEHDPL

Här är däcket för dig som vill komma undan riktigt billigt men ändå inte tumma på säkerheten.

N Blue HD Plus är en ny version av N Blue HD från koreanska Nexen. Däcket ger kort bromssträcka på vått väglag. Kurvgreppet i väta är också mycket bra och Nexen går snabbt och säkert på kurviga regnstänkta vägar.

Detta däck överraskar med stabilt och förutsägbart uppträdande i vätan. Det klarar också vattenplaning med bra resultat. På torr väg har Nexen N Blue HD Plus medelgoda egenskaper - det klarar en undanmanöver bra, men driver ut aningen mer i svängarna än vad de bästa däcken gör vid hård provocering. Rullmotståndet är överraskande lågt, i nivå med premiumdäcken, och Nexen har inga störande toppar utan en jämn bullernivå.

Nexen N Bluew HD Plus har bra komfort, goda egenskaper på vått väglag och en tilltalande prislapp.

+

Priset

Något sämre grepp i skarpa kurvor

511 :-

länk

719 :-

länk

Bästa sommardäcken

calendar

29 mar 2019

Däck

Däck

126

Sommaren närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att byta till sommardäck igen. Då är det bäst att se över om man behöver köpa nya sommardäck redan nu. Lagen säger att man skall ha minst 1.6 millimeters mönsterdjup på sina sommardäck. Men många rekommenderar att byta redan vid 3 millimeters mönsterdjup, till stor del på grund av försämrade egenskaper vid vattenplaning. Kolla även så att däcken inte har fått några torrsprickor, vilket är ett tecken på att de börjar bli gamla och bör bytas ut.

Joakim Markström betygsätter bästa sommardäcken

Då är ju frågan, vilka däck ska man välja? Är du en äventyrare, tänker du på miljön eller vill du bara ha ett riktigt prisvärt däck? Själv så vill jag ha ett däck som är som är komfortabelt, säkert och med en tilltalande prislapp. Här följer min topplista med de bästa däcken som kan tänkas passa för just ditt ändamål.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Markström


Joakim Markström

Läs mer om oberoende experter