Advized - oberoende köpråd
logo
logo
search

1. Asus ROG Strix Scar II GL704GV i7 16GB 512GB SSD + 1TB HDD …

Bästa bärbara datorn - Plats 1

För den spelsugne med hög budget är detta ett utmärkt val. Med en 17"-skärm av IPS-typ och en uppdateringsfrekvens på 144Hz vänder den sig till dig som har höga krav på prestandan.

Intels mycket kraftfulla processor (Core i7-8750H) gör att allt arbete flyter på som en dröm! Utrustad med nVidias grafikkort av senaste snitt, och 6 GB minne för de mest krävande spelen. 16 GB internminne höjer prestandan ytterligare! 512 GB ger gott om utrymme på en mycket snabb SSD-disk.

Du får ett snabbt trådlöst nätverkskort med dubbla inbyggda antenner som gör att du kan spela onlinespel utan att behöva vara trådbunden. Datorn är snygg med belyst tangentbord i olika färger. Trots prestandan är datorn tunn och har ett fläktsystem som håller datorn sval utan att väsnas.

Den kraftfulla processorn och grafikkortet tillsammans med den stora mängden internminne gör denna dator till ett monster. Den klarar i princip allt!

+

GPUn, nVidias senaste grafikkort

Disken kunde varit ännu större

2. Hp Notebook 17-ca0023no

Bästa bärbara datorn - Plats 2

För den som är ute efter en bärbar dator med en större skärm (17") är detta ett mycket bra val.

Den är utrustad med en av de nyaste processorerna från AMD (Ryzen 5-2500u), och ett integrerat grafikkort som presterar bra i förhållande till priset. 8 GB minne höjer prestandan ytterligare. SSD-disken på 256 GB gör datorn snabb men också okänslig för stötar då disken inte innehåller några mekaniska delar.

Skärmen är en IPS-panel med stöd för full-HD, vilket lämpar sig bra för bildbehandling och ger bra bild vid filmvisning. Spel i lägre upplösning är inga problem. En DVD-brännare ingår, vilket är ovanligt idag. Stabilt bygge och en mycket god känsla av kvalitet!

Jag har själv haft nöjet att jobba med den här datorn och kan försäkra att uppstarten är mycket snabb. Det tar ca 30 sek från att datorn startas tills att den är klar att användas. Den lämpar sig väl till kontorsarbete, bildbehandling, ljudbearbetning och filmtittande.

+

Prestandan i förhållande till pris

Inte mycket mer till priset

3. Acer Aspire A515 i3 4GB 128GB SSD IPS (2019)

Bästa bärbara datorn - Plats 3

Denna enkla och prisvärda datorn från Acer erbjuder en bra processor från Intel, Core i3-8145u, vilket är den enklare serien och den näst senaste generationen. Datorn har 4 GB internminne som bas. Disken utgörs av en 128 GB stor SSD-disk som ger utrymme åt Windows och ett Office-program.

Datorn är perfekt att använda för sociala medier, kontorsjobb och att surfa med. Skärmen är på 15" men trots det väger datorn under 2 kg och är lätt att ta med sig. Enkelheten gör också att datorn får hela 7 timmars drifttid på en laddning. För den som önskar numeriskt tangentbord är det här rätt dator. Priset är lågt och tär inte på plånboken.

Skärmen stöder full-HD så filmtittande kan bli angenämt. Det stärks även av att skärmen är av IPS-typ, vilket ger en bättre bild. Här har vi en enkel surf- och kontorsdator för dig som inte vill lägga för mycket pengar på en dator.

+

Drifttiden på batteriet

Disken är bara på 128 GB

Inet logo

5 290 :-

länk
CDON logo

5 290 :-

länk

4. Lenovo Ideapad 330 15.6" (onyx svart)

Bästa bärbara datorn - Plats 4

En bärbar dator med bra prestanda, skärm som inte är större än 15" och gott om minne? Ja, då är det här ett utmärkt val!

Datorn är utrustad med Intels Core i5-8520u, en CPU-processor i mellanskiktet i näst senaste generationen, nummer 8. CPU:n levererar mycket bra prestanda till hyfsat pris. Internminnet är på hela 8 GB och hjälper till att ge fart.

SSD-disken är på 256 GB vilket räcker långt för många. I synnerhet om den kompletteras med en extern disk för sådant som inte behöver sparas på den interna disken. Det trådlösa nätverkskortet har stöd för WLAN-ac, vilket borgar för möjligheter till snabb trådlös uppkoppling. Batteridriftstiden är 5,5 timmar, vilket är bra för en dator med denna prestanda. Skärmen har stöd för full-HD och ger en bra bild.

Behändig dator med bra prestanda för kontorsjobb, enklare bildredigering, film, surfande och är lätt att ta med.

+

Levereras med 2 års garanti

Webhallen logo

6 490 :-

länk
Elgiganten logo

6 996 :-

länk

Bästa bärbara datorn

2 experter tipsar

Åge Nielsen

Åge

Joakim Ewenson

Joakim

calendar

3 apr 2019

Datorer

Datorer

185

Vilket som är det bästa valet av bärbar dator beror på vad den skall användas till samt vilken budget som finns. Det skiljer i prestanda mellan olika processorer, modeller och fabrikat. En mekanisk disk, HDD, är till exempel billigare än en SSD, en disk uppbyggd som ett USB-minne. Hur mycket minne är nödvändigt och vad är önskvärt? Skall den vara portabel på så sätt att den är lätt att ta med eller skall den vara portabel med hög prestanda och därmed något tung?

Åge Nielsen betygsätter bästa bärbara datorn

En dator som skall användas till mer än surf och enklare kontorsjobb tycker jag bör ha minst 6 GB minne, gärna 8. För video, ljud- och bildbehandling gör mer minne jobbet lättare. En CPU i mellanklassen är så prisvärd idag att en enklare modell bara behöver väljas för enklare användningsområden. Disken bör inte vara mindre än 256 GB då Windows och lite program snabbt fyller den. Undantaget är om du bara är ute efter en enkel surfdator. Datorerna i denna lista är noga utvalda med pris kontra prestanda i åtanke.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter

1. Dell XPS 15 i9 32GB 1TB

Bästa bärbara datorn - Plats 1

Dell och deras XPS-serie av högpresterande bärbara datorer är tveklöst en av mina absoluta favoriter på PC-sidan.

I Dell XPS 15 har du inte bara hejdlöst mycket prestanda utan den är även förpackad i en snygg och bra design bortsett en punkt, den mycket udda placerade webbkameran som sitter under skärmen istället för ovanpå. Bortser man bara från den så är det här ett krutpaket som inte bara håller din produktiva sida vid liv utan som även tillåter en och annan spelsession vid sidan av det när du behöver en stunds lektid!

Trots en Intel i9-processor, hela 32 GB i arbetsminne och 1 TB lagringsutrymme i SSD-form håller du dig dessutom strax under 30 000 kr och i och med det, är förhållandet pris/prestanda faktiskt riktigt bra!

+

Mycket prestanda för pengarna

ComputerSalg logo

24 663 :-

länk
Liontech logo

27 299 :-

länk
Proshop logo

27 490 :-

länk
Ginza logo

31 999 :-

länk
Dustin Home logo

27 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple MacBook Pro 15" Space Grey MR942KS/A

Bästa bärbara datorn - Plats 2

Föredrar du likt mig Mac framför PC så är det här så bra det bara kan bli just nu. Senaste generationen MacBook Pro är även den ett riktigt prestandamonster och här är ett riktigt prima exemplar som levererar fullgod prestanda, en fantastisk skärm och det stabila macOS som låter din produktivitet vara på topp!

Just den här modellen är faktiskt vad jag själv köpte vid årsskiftet för att kunna bild- och videoredigera på resande fot och för att ersätta min gamla iMac!

Beroende på hur man ser det, är det till för- eller nackdel att datorn enbart har fyra Thunderbolt-kompatibla USB typ C-ingångar, men för egen del ser jag det endast som gott, som en bra framtidssäkring och livet med dongel som övergående.

+

Fantastiskt välbyggd maskin

Endast USB typ C-portar

star

På 2 listor

Proshop logo

32 642 :-

länk
MediaMarkt logo

31 990 :-

länk
Webhallen logo

31 990 :-

länk
Elgiganten logo

31 990 :-

länk
NetOnNet logo

31 990 :-

länk
Dustin Home logo

33 999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Microsoft Surface Book 2 15" i7 16GB 1TB SSD GTX 1060

Bästa bärbara datorn - Plats 3

Microsoft Surface Book är kanske den mest spännande produkten i den här listan! Möjligheten att koppla loss skärmen och använda den som platta är ganska unik och ger oanade möjligheter till att använda detta till mer än bara en bärbar dator.

Komplett med tangentbordsbasen erbjuder den dessutom riktigt bra prestanda och en batteritid som med rätt användning tar dig igenom världens längsta flygtur på en laddning! Prestandan räcker till för både produktivitet som spel och den högupplösta skärmens 3:2-format ger dig mer vertikalt utrymme än många andra på marknaden.

Det här är ett alternativ som lockar mig väldigt mycket och som definitivt finns med på listan över tänkbara kandidater om jag skulle överge min Mac!

+

Möjligheten att koppla loss skärmen

Power logo

37 490 :-

länk
MediaMarkt logo

38 990 :-

länk

4. Lenovo Thinkpad X1 Carbon Core I7 16gb 1049gb Ssd 14

Bästa bärbara datorn - Plats 4

Listans kanske mest tråkiga och nostalgiska design hittar vi här på Lenovo Thinkpad X1. Det här är en klassisk design på en bärbar dator och med ett tangentbord som i min mening slår allt annat på marknaden!

Lenovos Thinkpad-serie formligen skriker business, och är det en image som är viktig för dig, då kan du sluta leta här! Prestandan är i absolut toppklass och även här har du ett batteri som lätt tar dig igenom arbetsdagen utan att svettas. Den högupplösta skärmen gör livet med mycket skärmtid så mycket trevligare och känner du plötsligt för att peka dig fram i gränssnitten så går även det utmärkt.

Lenovo Thinkpad X1 är kanske inte testets snyggaste dator men det är laptop-världens motsvarighet till Schwarzenegger, tuff och uthållig!

+

Tangentbord i toppklass!

Proshop logo

32 367 :-

länk
ComputerSalg logo

32 956 :-

länk
Dustin Home logo

27 490 :-

länk

5. Msi GS75 Stealth 8SF i7 16GB 512GB SSD PCIe RTX 2070 (MAX-Q…

Bästa bärbara datorn - Plats 5

Sist ut på dagens lista hittar vi av en händelse även listans absolut största skärm i den 17,3" stora MSI GS75 Stealth. Inte nog med det, här har vi även listans kanske mest kraftfulla dator med senaste generationen Intel-processor, senaste generationen grafikkretsar från Nvidia och hela 144 Hz uppdateringsfrekvens på bildskärmen!

Det här är tveklöst mer en underhållningsmaskin än det är en dator för styrelserummet, men med MSI Stealth-seriens ganska nedtonade design så kan man ändå komma undan rätt bra med att använda den här även i mer seriösa sammanhang, förutsatt att man stänger av RGB-belysningen då.

MSI GS75 Stealth erbjuder dig hejdlöst bra prestanda i ett släpbart format, perfekt för dig som vill ta med dig speldatorn ut i världen.

+

Mängder av prestanda

CDON logo

24 990 :-

länk
Inet logo

24 990 :-

länk
Liontech logo

29 499 :-

länk

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

När det kommer till att välja ut de bästa bärbara datorerna är det såväl ett rent nöje som riktigt besvärligt. Det finns ju knappt något tak för varken pris eller prestanda. Trots det så har jag försökt begränsa mig i möjligaste mån och inte välja onödigt mycket prestanda utan att det faktiskt ger något för pengarna.

Joakim Ewenson betygsätter bästa bärbara datorn

Jag har i första hand försökt välja datorer som är presentabla i alla sammanhang och som passar lika bra på köksbordet hemma som på hotellrummets skrivbord, eller på kontoret och när du behöver hålla en viktig presentation för ledningsgruppen. Trots det så finns det en kaxig uppstickare i slutet av listan, för dig som gärna spelar en hel del med din bärbara dator.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter