Advized - oberoende köpråd
logo
logo
search

1. Dji Mavic 2 Pro

Bästa drönaren för foto - Plats 1

Uppföljaren till DJI:s framgångsrika Mavic Pro-serie kommer i två varianter där Pro-modellen bildmässigt är den mest avancerade. Trots sin lilla storlek så får man en 1-tums Hasselbladskamera med justerbar bländare samt möjlighet att spela in i UHD med max 30 bilder per sekund och 100Mbps. En trevlig nyhet är också att den kan spela in med 10-bitars färgdjup vilket ger extra möjligheter för den som vill redigera sina filmer i efterhand. När det gäller stillbildskvalitén så är det få saker man har snålat in på och den kan fota med hela 20 megapixel i både JPEG & RAW. Dessutom får du ett av marknadens bästa "Obstacle Avoidance"-system och därmed en mycket lättflugen drönare. Visst finns det lite kompromisser men med tanke på storleken, den grymma kameran och ett hyfsat överkomligt pris så anser jag att detta är den bästa foto-drönaren just nu!

star

På 6 listor

Inet logo

14 690 :-

länk
NetOnNet logo

14 690 :-

länk
MediaMarkt logo

14 790 :-

länk
Proshop logo

15 290 :-

länk
Clas Ohlson logo

15 990 :-

länk
CDON logo

15 999 :-

länk
Dustin Home logo

14 890 :-

länk
Webhallen logo

15 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Dji Phantom 4 Pro

Bästa drönaren för foto - Plats 2

DJI:s Phantom 4 Pro (P4P) var när den lanserades 2016 revolutionerande då det var första gången man lyckats klämma in en så pass högpresterande kamera i en någorlunda portabel kropp. Det, i kombination med en avancerad "Obstacle Avoidance" i fem riktningar, gör den också mycket användarvänlig. Även möjligheten att kunna byta frekvens, (2.4GHz & 5.8GHz) är ett plus för den som ofta flyger i områden där wifi-nätverk kan störa. Kameran är ett riktigt kraftpaket och har en 1-tums sensor med justerbar bländare som kan spela in i 4K med upp till 60 bilder per sekund och 100Mbps. Detta möjliggör alltså att man till och med kan skapa slowmotion i 4K-upplösning! Stillbilder fotar den med hela 20 megapixel, i både JPEG & RAW, så det finns goda möjligheter för den som vill bearbeta bilderna i efterhand. Här finns alltså det mesta som en fotograf kan tänkas behöva!

star

På 3 listor

Rajala Pro Shop logo

12 490 :-

Pris hämtat 27/5

länk
Autopartner RC logo

16 790 :-

Pris hämtat 27/5

länk
MediaMarkt logo

16 987 :-

länk

3. Dji Phantom 4 Advanced

Bästa drönaren för foto - Plats 3

DJI:s Phantom 4 Advance, (P4A) kan ses som en lillebror till ovanstående P4P. De allra största fördelarna med P4A:n är att den är utrustad med samma högpresterande kamera som sin storebror samt dess aningen lägre pris. Man får fortfarande många avancerade funktioner men saker som "Obstacle Avoidance" på sidorna samt möjligheten att skifta mellan olika frekvenser finns dock inte här. Även om dessa funktioner kan vara trevliga att ha så tror jag de flesta kan klara sig mycket gott utan dem. När det gäller storleken och portabiliteten så är den precis likadan som hos P4P:n. Som hos alla andra drönare i Phantom-serien så levereras den med en rejält tilltagen handkontroll vilket kan göra flygupplevelsen ännu bättre. För den som inte vill tumma på bildkvalitén men ändå vill spara en slant är P4A:n helt klart att rekommendera!

CDON logo

13 299 :-

länk
Proshop logo

14 256 :-

länk
Dustin Home logo

10 990 :-

länk

4. Dji Inspire 2

Bästa drönaren för foto - Plats 4

För den som bara prioriterar bildkvalitén kan DJI:s Inspire-serie vara rätt väg att gå. För Inspire 2 finns kamerorna X4S, X5S och X7 att välja på och den stora skillnaden mot de andra drönarna på listan är att kameran här är löstagbar. Om tidigare nämnda drönare är som avancerade kompaktkameror så är X5S och X7 mer att betrakta som flygande systemkameror! Så förutom möjligheten att spela in i upp till 6K, utökat dynamiskt omfång och bättre färgdjup, (beroende på val av kamera) så finns det även vissa kreativa fördelar. T.ex. ger "Dual Control Mode" en möjligheten att arbeta som ett litet film-team där ena personen styr själva drönaren medan den andre styr bara kameran. Den som inte behöver tänka på portabilitet, vill ha bästa möjliga bilder och filmer samt har en rejäl budget bör verkligen kolla in Inspire-serien!

star

På 2 listor

CDON logo

33 999 :-

länk
Proshop logo

36 286 :-

länk
ComputerSalg logo

40 911 :-

länk
Japan Photo logo

32 994 :-

Pris hämtat 27/5

länk
Komplett logo

32 990 :-

länk
Inet logo

33 990 :-

länk
Conrad logo

40 590 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Dji Mavic 2 Zoom

Bästa drönaren för foto - Plats 5

För den som vill ha den senaste tekniken, samt är villig att kompromissa lite med kameraspecifikationerna till förmån för kreativa möjligheter, kan Zoom:en vara värd att kika lite extra på. Precis som namnet säger så är den här drönarens starka sida just att den är försedd med en 2x optisk zoom. Detta ger en möjlighet att dels kunna komma närmare sitt motiv utan att behöva flyga alltför nära, samt möjligheten att göra sina egna häftiga "Dolly Zoom:s". Precis som de andra drönarna i Mavic-serien så är Zoom:en mycket portabel och även om den medföljande handkontrollen må vara liten så fyller den helt klart sitt syfte. Även livebildöverföringen är i toppklass! Man får tyvärr räkna med att offra en del av bildkvalitén men för den som vill vara kreativ och sticka ut ur mängden kan Zoom:en vara rätt väg att gå!

star

På 4 listor

NetOnNet logo

11 990 :-

länk
Inet logo

12 290 :-

länk
Clas Ohlson logo

12 990 :-

länk
Proshop logo

13 120 :-

länk
CDON logo

13 199 :-

länk
Webhallen logo

12 290 :-

länk
Dustin Home logo

12 290 :-

länk
Elgiganten logo

13 199 :-

länk
Conrad logo

14 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa drönaren för foto

calendar

3 jun 2019

Drönare

Drönare

40

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Att utse den bästa drönaren för fotografering är inte helt enkelt, och precis som när man ska köpa sig en vanlig kamera så är det mycket att tänka på. Hur bra bild- och filmkvalitet kräver du? Hur portabel behöver den vara? Hur mycket får den kosta? Själv spenderade jag många timmar på tillverkares hemsidor, Youtube samt diverse forum innan jag slutligen öppnade upp plånboken (och ja, när det kommer till de mer avancerade foto-drönarna så känns det faktiskt i plånboken).

Oscar Suneson betygsätter bästa drönaren för foto

Så min tanke med denna topplista är att försöka koka ner svaren på dessa frågor till någonting mer lättillgängligt så att den som kanske inte är alltför insatt i vare sig drönare eller kameror ändå ska kunna köpa sig en drönare som är kapabel nog att leverera ett proffsigt resultat!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Oscar Suneson


Oscar Suneson

Läs mer om oberoende experter