Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Dji Mavic Air - Arctic White

Bästa drönaren för nybörjare - Plats 1

Trots sitt relativt höga pris för dig som ska göra en investering i en produkttyp som du aldrig tidigare har haft, förtar det inte det faktum att det här nog är den bästa drönaren du kan köpa som nybörjare. Det är också en pryl som kommer se till att du upprätthåller intresset för drönarflygning - tack vare dess fina egenskaper. DJI:s Mavicserie är lovordad av många och ligger precis i segmentet mellan dyrare leksaker och större drönare men utan kompromisser. Du bör lägga på några kronor till och satsa på Fly More Combo-paketet. Då får du lite mer godis i lådan, såsom extra batterier och propellrar. Den upphängda kameran kommer att leverera fantastiska och följsamma filmer i 4K-upplösning och stillbildskvalitén är bra. Det här är en smidig maskin med bra prestanda både för flygning och dokumentation.

star

På 3 listor

Spelbutiken logo

7 790 :-

länk
Inet logo

7 999 :-

länk
CDON logo

8 999 :-

länk
Dustin Home logo

7 790 :-

länk
Proshop logo

8 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Dji Ryze Tello

Bästa drönaren för nybörjare - Plats 2

För omkring tusenlappen får du idag en maskin som denna, för ett par decennium sedan hade det knappt räckt till ett flygplan av balsaträ. DJI Ryze Tello är ganska ny på marknaden men har tack vare sitt låga pris och rimliga prestanda tagits emot väl. Med det låga priset kommer förstås rationaliseringarna vilket gör att finesserna blir lite enklare: kameran har en begränsad form av stabilisering och lägre upplösning, både för film och foto, men duger gott för webbpublicering. Vill du skapa avancerade flygrutter så är detta heller inte rätt drönare för dig men du kommer att ha glädje av maskinen ändå och inser kanske snart att du vill ta steget över till en större modell. Du flyger den direkt med din smartphone men köp till en fjärrkontroll för en ännu roligare upplevelse. Med den här lär du dig grunderna i drönarflygning och drönarfoto.

star

På 3 listor

NetOnNet logo

990 :-

länk
CDON logo

1 049 :-

länk
Inet logo

1 049 :-

länk
Clas Ohlson logo

1 079 :-

länk
Dustin Home logo

1 090 :-

länk
Proshop logo

1 035 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Qdc 3000

Bästa drönaren för nybörjare - Plats 3

För några hundralappar får man inte mycket kan tyckas men QDC 3000 erbjuder fantastiskt mycket nöje för en så liten peng. På så sätt kan du lära dig grunderna i hur man manövrerar handkontrollen men samtidigt inte riskera din ekonomi när den eventuella kraschen kommer.

Drönare i den här prisklassen är både vindkänsliga och lite mer svårmanövrerade på grund av avsaknaden av tekniska hjälpmedel, exempelvis satellitnavigering. Det gör å andra sidan att den dagen du vill kliva upp till en större och mer avancerad modell kommer du inte att ha några problem med att flyga den. Drönaren har också en enklare kamera, och sammantaget kan det inte bli annat än en klockren köprekommendation för QDC 3000 som din första drönare. Det här är något av den ultimata nybörjardrönaren för dig som tänkt att börja flyga och troligen kommer vilja fortsätta.

4. Dji Spark Fly More Combo - Röd

Bästa drönaren för nybörjare - Plats 4

DJI har ett brett produktutbud och "Sparken" kan bli både din första drönare och även din bästa reskompis. Den är både rolig och lätt att flyga och du behöver inte ens någon handkontroll eftersom telefonen kan användas för att styra maskinen. Jag rekommenderar dock att köpa till Fly More Combo-paketet som ger dig bland annat just handkontrollen. Den saknar heller inte finesser, både GPS och sensorer för att undvika hinder ingår i det lilla skalet. Tack vare sensorerna kan du också styra drönaren med hjälp av gester från dina händer. Även om HD-kameran ger dig fina filmer och rimlig kvalité på stillbilderna så kan den förstås inte mäta sig med sina dyrare storasyskon. Med det medföljande, mycket simpla, fodralet kan du få ner Sparken i nästan vilken jackficka som helst. Du kommer alltid att vara redo med den här lilla och lättflugna drönaren, både inom- och utomhus.

Dustin Home logo

6 241 :-

länk
CDON logo

6 999 :-

länk
Clas Ohlson logo

5 990 :-

länk
Proshop logo

8 170 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Parrot Mambo Mission - Minidrone

Bästa drönaren för nybörjare - Plats 5

I kategorin "mindre och billigare drönare" kan det vara svårt att hitta något annat än plastigt skräp men Parrot Mambo tillhör dock en av tillverkarna som borgar för någon slags kvalité. Vad som är lite intressant med denna produkt är att det finns tillbehör i form av en gripklo som kan plocka upp saker, och en liten kanon som kan skjuta ut små kulor. Det kan tyckas vara plojgrejer, och inte heller kan du förvänta dig att lyfta några större vikter eller skjuta några tyngre projektiler, men funktionerna ger dig roliga möjligheter att öva lite extra på att flyga. Drönaren styrs med din telefon som blir en virtuell handkontroll. Ofta är det lite mer komplicerat att styra och flyga maskinen på detta vis men genom att köpa till Parrots flypad så kan du få en traditionell handkontroll, vilket kan vara bra för att öva upp färdigheterna.

CDON logo

1 790 :-

länk
Proshop logo

1 427 :-

länk

Bästa drönaren för nybörjare

calendar

5 juli

Drönare

Drönare

44

Är du nybörjare och aldrig använt dig av en drönare så är det aldrig för sent att lära sig. I denna lista får du tips på några säkra kort att börja med för att träna upp dina färdigheter och väcka ditt intresse för flygningen.

Tomas Gustafsson betygsätter bästa drönaren för nybörjare

Prisspannet i listan är ganska brett och du kommer få mer utav allt ju mer du betalar. Som nybörjare ska du heller inte glömma bort att läsa på om de viktigaste reglerna för hur du använder och handhar din drönare. Det är viktigt för säkerheten och för andra människor och deras egendom. Är du osäker i ditt förstaval så satsar du på en riktigt billig drönare som lär dig flyga och använda kontrollen innan du ger dig på en dyrare maskin. Gemensamt för samtliga föreslagna maskiner är ändå att du snabbt kommer att lära dig mycket nytt och dessutom ha ganska kul!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Tomas Gustafsson


Tomas Gustafsson

2018-07-05

Läs mer om oberoende experter