search

1. Husqvarna EC4 - 2020

Bästa elcykeln för dam - Plats 1

Husqvarna imponerar med snygg design och nyutvecklade komponenter.

EC4 har en mittmotor, E6110 från Shimano, med fotbroms vilket ger minimalt med underhåll tillsammans med ett väl beprövat och inbyggt växelnav (8 växlar) från Shimano.

Shimanos motor är en av de mest energieffektivaste på marknaden, så du kommer riktigt långt innan du behöver ladda. Motorn är lätt och ger bra stöd i uppförsbackar. Dessutom har du möjlighet att ställa assistanshastigheten mellan 15-25 km/h via Shimanos E-tube project.

Fram har du en fjädrad gaffel med 50 mm slaglängd och skivbromsar vilket ger bra och lättgraderad bromsförmåga.

Detta är en prisvärd cykel som behöver minimalt med underhåll och har utmärkta utmärkta komponenter.

+

Motorn, nästintill underhållsfri

Lås ingår ej

29 490 :-

Pris hämtat 3/6

länk

2. Winora Sinus iRX14, Herr

Bästa elcykeln för dam - Plats 2

Det här är nästan en underhållsfri cykel med komponenter av absoluta toppklass. Ingen kedja som behöver smörjas, utan en drivrem från Gates.

Inbyggd bakväxel med 14 växlar från Rohloff som rullar lika lätt som de bästa utanpåliggande växlarna gör att du kan ha optimal trampfrekvens i både upp- och nedförsbackar.

Den starka motorn från Bosch ger dig bra acceleration och vill du stanna så gör du det med bra bromsar från Magura. När mörkret kommer blir det som på dagen när du sätter på den starka lampan 70 Lux som inte bländar andra trafikanter, utan koncentrerar ljuset på vägbanan.

Viktfördelningen är optimal med batteriet på främre nedre ramrör och väl avvägda däck som gör att du kommer vara som på räls i kurvorna. Ramen finns både i unisex och herr och det är bara att köpa direkt om priset inte hindrar dig!

+

Hög kvalitet, stark, underhållsfri

Priset

44 990 :-

Pris hämtat 3/6

länk

53 500 :-

Pris hämtat 4/6

länk

3. Merida Espresso Steps 700 EQ Elcykel Dam

Det här är fjärde generationen av Meridas cykel Espresso. Flera funktioner är förbättrade, t.ex. batteri integrerat i diagonalröret, ökad däcksbredd och inkapslat Shimano Nexus Inter-5 Di2 växelnav, som ger dig en mjukare och mer avslappnad cykelupplevelse.

Du behöver aldrig mer fundera på om du har rätt växel i. Skulle du stanna tvärt så växlar den ner och du kan enkelt starta om med rätt växel i. Så himla enkelt! Utrustad med Shimano STEPS E6100 som är stark och har hög verkningsgrad.

Utrustad med dämpad framgaffel, stänkskärmar, pakethållare, stöd, lås och belysning. Invändig kabeldragning ger cykeln ett snyggare utseende samtidigt som kablarna skyddas mot fukt och smuts.

Med Espresso blir din jobbpendling kul istället för att vara ett bekymmer. Du kommer garanterat cykla oftare, längre och inte minst snabbare.

+

Inbyggd automatisk växel

36 990 :-

Pris hämtat 3/6

länk

36 995 :-

Pris hämtat 3/6

länk

36 995 :-

Pris hämtat 3/6

länk

4. Made Linum Plus dam svart

Finns det en elcykel med lågt insteg, mittmotor från Shimano och en vikt på drygt ca 20 kg till ett bra pris? Ja, Made Linum Plus klarar dessa specifikationer och är dessutom utrustad med hydrauliska skivbromsar och skärmar. Cykeln finns i två storlekar och passar personer med en längd från 155 till ca 181 cm.

Cykeln har 8 utvändiga Shimano Altus-växlar och ingen dämpning på framaxeln, vilket ger lägre vikt och mindre underhåll, men blir något stötigare på ojämna vägar.

Kraften kommer från effektiva och lätta Shimano Step E5000 med ett 418 Wh-batteri.

Den här cykeln rekommenderar jag för att den har ett relativt lågt pris, en mittmotor från Shimano och för att den även passar korta personer.

+

Prisvärd

Saknar belysning

star

På 2 listor

19 900 :-

Pris hämtat 3/6

länk

5. Cube Acid Hybrid One 400/500

Det här är en allround-cykel som funkar fint både i skogen, att pendla med till och från arbetet eller att bara mysa runt med i staden med.

Cykeln är sportig med en mer framåtlutad sittställning som ger bättre ergonomi för att kunna trampa på lite extra, så andra cyklister kommer mest se dig bakifrån.

Den har den nya, tysta och effektiva mittmotorn av tredje generationen från Bosch som inte kommer göra dig besviken. De nio växlarna är lättdrivna och utanpåliggande, och kedjan behöver bara smörjas ibland.

Cykeln finns i tre storlekar och den minsta passar för personer under 165 cm. Jag skulle själv komplettera med skärmar för att få en snabb allround-cykel som klarar skogsstigar, pendling och stadstrafik på ett utmärkt sätt.

+

Sportig med bra motor

Ej komplett utrustad

21 990 :-

Pris hämtat 4/6

länk

Bästa elcykeln för dam

calendar

17 jun 2020

Elcyklar

Elcyklar

205

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Vill du ha en elcykel som är lätt att kliva av och på, där du sitter bekvämt i en upprätt ställning, så ska du välja en damcykel. Damcykel är egentligen ett förlegat begrepp från tiden då damer nästan alltid hade långkjol och använde cyklar med lågt insteg som var lättare att komma på. Den traditionella damcykeln tycker jag faktiskt är den bästa cykeln för både herrar och damer i stadstrafik! Numer så kallas damcykel ibland för unisex-cykel, för att poängtera att den passar både herrar och damer. Nedan är en bild på min stadscykel som ser ut som en typisk klassisk damcykel.

Per Wickman betygsätter bästa elcykeln för dam

Jag har valt att här lista några typiska damcyklar av bra kvalitet i olika prisklasser, men det är viktigt att du alltid provcyklar några olika modeller för att hitta en som passar just dig bäst!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

Läs mer om oberoende experter