Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Husqvarna GC3 - 2019

Bästa elcykeln för dam - Plats 1

Husqvarna imponerar med snygg design och nyutvecklade komponenter.

Det inbyggda växelnavet med 5 växlar från Shimano är anpassat för starkare mittmotorer och motorn E6100 är byggd med samma teknik som mountainbike-motorer. Dessutom sparar den 20% av energin jämfört med föregångaren!

Fjädrad sadelstolpe, bra framfjäder, naturlig cykelkänsla och breda däck med bra väghållning gör att du inte behöver bekymra dig över knagglig gatsten. En kraftig laddare gör att du snabbt kan ladda batteriet. Självklart har cykeln hydrauliska skivbromsar. Cykeln finns med både 26"- och 28"-hjul och i tre olika ramstorlekar som passar personer från 155 cm.

Detta är en cykel som jag absolut skulle överväga att köpa - för att den är lättcyklad, bekväm och har utmärkta komponenter.

+

Motorn, inbyggd växel

star

På 3 listor

Pro E-Bike logo

29 990 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Gårdsman logo

29 990 :-

Pris hämtat 22/8

länk

2. Winora Sinus iRX14, Herr

Bästa elcykeln för dam - Plats 2

Det här är nästan en underhållsfri cykel med komponenter av absoluta toppklass. Ingen kedja som behöver smörjas, utan en drivrem från Gates.

Inbyggd bakväxel med 14 växlar från Rohloff som rullar lika lätt som de bästa utanpåliggande växlarna gör att du kan ha optimal trampfrekvens i både upp- och nedförsbackar.

Den starka motorn från Bosch ger dig bra acceleration och vill du stanna så gör du det med bra bromsar från Magura. När mörkret kommer blir det som på dagen när du sätter på den starka lampan 70 Lux som inte bländar andra trafikanter, utan koncentrerar ljuset på vägbanan.

Viktfördelningen är optimal med batteriet på främre nedre ramrör och väl avvägda däck som gör att du kommer vara som på räls i kurvorna. Ramen finns både i unisex och herr och det är bara att köpa direkt om priset inte hindrar dig!

+

Hög kvalitet, stark, underhållsfri

Priset

Elhjulingen logo

53 500 :-

Pris hämtat 22/8

länk

3. Victoria eUrban 11.9 2018 - M - Black matte

Bästa elcykeln för dam - Plats 3

Detta är en rejäl och bekväm laståsna som kräver minimalt med underhåll och har dämpning i däcken istället för fjädrad framgaffel.

Cykeln finns både i dam- och herrutförande och personligen hade jag valt dam. Denna behöver ännu mindre underhåll än listans etta, då det inte finns några fjädrande system och drivpaketet är nästan underhållsfritt med remdrift och inbyggd steglös växel.

Däcken ser klumpiga och tröga ut, men man ändrar snabbt uppfattning efter de första tramptagen. Det är faktiskt några av de bästa däcken jag provat - både lättrullade och bra på att dämpa ojämnheter. Med en kraftig pakethållare och hela 170 kg i tillåten maxvikt så behöver man inte tänka på vikten av det man vill lasta på cykeln.

Detta är en rejäl cykel som kräver minimalt med underhåll och passar perfekt i stadstrafik!

+

Bekväm laståsna

Klumpig

star

På 2 listor

Hollandbikeshop logo

33 596 :-

Pris hämtat 22/8

länk

4. Cube Acid Hybrid One 400/500

Bästa elcykeln för dam - Plats 4

Det här en allround-cykel som funkar fint både i skogen, att pendla med till och från arbetet eller att bara mysa runt med i staden.

Cykeln är sportig med en mer framåtlutad sittställning som ger bättre ergonomi för att kunna trampa på lite extra, så andra cyklister kommer mest se dig bakifrån.

Den har den nya, tysta och effektiva mittmotorn av tredje generationen från Bosch som inte kommer göra dig besviken. De nio växlarna är lättdrivna och utanpåliggande, och kedjan behöver bara smörjas ibland.

Cykeln finns i tre storlekar och den minsta passar för personer under 165 cm. Jag skulle själv komplettera med skärmar för att få en snabb allround-cykel som klarar skogsstigar, pendling och stadstrafik på ett utmärkt sätt.

+

Sportig med bra motor

Ej komplett utrustad

Batbike logo

22 990 :-

Pris hämtat 22/8

länk

5. Made Linum Dam - Svart

Bästa elcykeln för dam - Plats 5

Finns det en elcykel med lågt insteg, mittmotor från Shimano och en vikt på bara ca 20 kg till ett bra pris? Ja, Made Linum klarar dessa specifikationer och den är dessutom utrustad med hydrauliska skivbromsar och skärmar. Cykeln passar personer med en längd från 155 till ca 180 cm.

För att bli komplett så behöver den utrustas med lås, belysning och pakethållare, vilket blir ca 1000 kr till. Cykeln har 9 utvändiga Shimano Altus-växlar och ingen dämpning på framaxeln, vilket ger lägre vikt och mindre underhåll, men blir något stötigare på ojämna vägar. Däcken är lite bredare än "vanligt" (44 mm) vilket gör cyklingen något bekvämare.

Den här cykeln rekommenderar jag för att den har ett lågt pris, mittmotor från Shimano och för att den även passar korta personer.

+

Prisvärd

Ej komplett utrustad

star

På 2 listor

Cykelkraft logo

15 669 :-

Pris hämtat 23/8

länk

Bästa elcykeln för dam

calendar

13 aug 2019

Elcyklar

Elcyklar

82

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Vill du ha en elcykel som är lätt att kliva av och på, där du sitter bekvämt i en upprätt ställning, så ska du välja en damcykel. Damcykel är egentligen ett förlegat begrepp från tiden då damer nästan alltid hade långkjol och använde cyklar med lågt insteg som var lättare att komma på. Den traditionella damcykeln tycker jag faktiskt är den bästa cykeln för både herrar och damer i stadstrafik! Numer så kallas damcykel ibland för unisex-cykel, för att poängtera att den passar både herrar och damer. Nedan är en bild på min stadscykel som ser ut som en typisk klassisk damcykel.

Per Wickman betygsätter bästa elcykeln för dam

Jag har valt att här lista några typiska damcyklar av bra kvalitet i olika prisklasser, men det är viktigt att du alltid provcyklar några olika modeller för att hitta en som passar just dig bäst!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

Läs mer om oberoende experter