search

1. Husqvarna Bicycles GC6 2020 (Elcykel)

Bästa elcykeln för dam - Plats 1
Stämpel

+

Räckvidd, lite underhåll, kvalitet

Det här är den nya årsmodellen för 2021, en nästan helt underhållsfri cykel med komponenter i toppklass!

Den har ingen kedja som behöver smörjas, utan en drivrem från Gates. Med den nya bakväxeln från Shimano (5 vxl) får du en stark växel som är anpassad för tåla den högre kraften som mittmotorer ger.

Cykeln är försedd med den nya mittmotorn från Shimano, 6010, som är optimerad för bra kraft och energisnålhet.

Batteriet är på hela 630Wh så nu kan du göra riktigt långa utflykter utan att behöva tänka på att batteriet inte ska räcka till. Du kan även se färdvägen klart och tydligt mitt i natten med den starka framlampan.

Den här väljer jag för att det är en året runt-cykel som levereras komplett med allt du behöver för härliga cykelturer.

2. Bergamont E-Cargoville Bakery 2020 (Elcykel)NY

Bästa elcykeln för dam - Plats 2
Stämpel

+

Stabil och lastförmåga

Priset

star

På 3 listor

Ska du ut och handla mat och även ha med barnet så vill du nog ha en stabil och stark cykel. Den här är robust i minsta detalj och klarar galant 160 kg!

Det kan vara skönt att slippa tänka på att växla och i stället lägga all koncentration på trafiken och det fixar automatväxeln från Enviolo.

De fantastisk bra hydrauliska skivbromsarna från Magura med 4 kolvar på bromsoket fram ser till att du får stopp i alla lägen. Bromsskivan fram är som på de värsta MTB cyklarna med en diameter på på hela 203 mm.

En stark motor från Bosch säkerställer att du kommer upp för de brantaste backarna och batteriet på 500 Wh gör att du inte behöver oroa dig för räckvidden. När du sedan stannar så har den så klar ett stabilt centralstöd.

Passar den som vill ha en stabil och bekväm laståsna.

3. Husqvarna Bicycles EC4 2020 (Elcykel)

Stämpel

+

Motorn, nästintill underhållsfri

Lås ingår ej

Husqvarna imponerar med snygg design och nyutvecklade komponenter.

EC4 har en mittmotor, E6110 från Shimano, med fotbroms vilket ger minimalt med underhåll tillsammans med ett väl beprövat och inbyggt växelnav (8 växlar) från Shimano.

Shimanos motor är en av de mest energieffektivaste på marknaden, så du kommer riktigt långt innan du behöver ladda. Motorn är lätt och ger bra stöd i uppförsbackar. Dessutom har du möjlighet att ställa assistanshastigheten mellan 15-25 km/h via Shimanos E-tube project.

Fram har du en fjädrad gaffel med 50 mm slaglängd och skivbromsar vilket ger bra och lättgraderad bromsförmåga.

Detta är en prisvärd cykel som behöver minimalt med underhåll och har utmärkta komponenter.

4. Merida eSpresso Tour 700 EQ 2020 (Elcykel)

Stämpel

+

Inbyggd automatisk växel

Det här är den fjärde generationen av Meridas cykel Espresso.

Flera funktioner är förbättrade, t.ex. integrerat batteri i diagonalröret, ökad däcksbredd och inkapslat växelnav (Shimano Nexus Inter-5 Di2) som ger dig en mjukare och mer avslappnad cykelupplevelse. Du behöver aldrig mer fundera på om du har rätt växel i. Skulle du stanna tvärt så växlar den ner och du kan enkelt starta om med rätt växel i. Så himla enkelt!

Cykeln är utrustad med motorn Shimano STEPS E6100 som är stark och har hög verkningsgrad. Utöver det har den dämpad framgaffel, stänkskärmar, pakethållare, stöd, lås och belysning. Invändig kabeldragning ger cykeln ett snyggare utseende samtidigt som kablarna skyddas mot fukt och smuts.

Med Espresso blir din jobbpendling kul istället för att vara ett bekymmer. Du kommer garanterat cykla oftare, längre och inte minst snabbare.

5. Ecoride Classic 26" 2020 (Elcykel)

Stämpel

+

Driftsäker och lågt pris

Naturlig cykelkänsla

star

På 3 listor

Billiga elcyklar har ofta hjulnavsmotor och motorn i framhjulet vilket kan ge en stötig cykling och ökad risk för att hjulet ska slira. Den här har motorn i bakhjulet istället, vilket ger hög kraft och gör att det inte slirar lika lätt - mycket bra, då det bara finns en växel.

Cykeln är utrustad med korg fram, dubbla led-lampor på undersidan och bekväma ballongdäck som rullar lätt och sväljer ojämnheter.

Att det bara finns en växel ger hög driftsäkerhet och underhållet kommer bli minimalt. Slitaget på kedja och drev blir dessutom mindre med hjulnavsmotorer. Batteriet är på 400 Wh, men den nya årsmodellen kommer med 576Wh.

Ecoride Classic 26" har lågt pris, hög driftsäkerhet och stark motor som gör att du inte behöver trampa så mycket själv. Passar perfekt att glida runt med i stan och för att göra ärenden till affären.

6. Made Bikes Linum Plus Dam 2020 (Elcykel)

Stämpel

+

Prisvärd

Saknar belysning

star

På 2 listor

Finns det en elcykel med lågt insteg, mittmotor från Shimano och en vikt på drygt ca 20 kg till ett bra pris? Ja, Made Linum Plus klarar dessa specifikationer och är dessutom utrustad med hydrauliska skivbromsar och skärmar. Cykeln finns i två storlekar och passar personer med en längd från 155 till ca 181 cm.

Cykeln har 8 utvändiga Shimano Altus-växlar och ingen dämpning på framaxeln, vilket ger lägre vikt och mindre underhåll, men blir något stötigare på ojämna vägar.

Kraften kommer från effektiva och lätta Shimano Step E5000 med ett 418 Wh-batteri.

Den här cykeln rekommenderar jag för att den har ett relativt lågt pris, en mittmotor från Shimano och för att den även passar korta personer.

Bästa elcykeln för dam

calendar

15 jan 2021

Elcyklar

Elcyklar

333

Vill du ha en elcykel som är lätt att kliva av och på, där du sitter bekvämt i en upprätt ställning, så ska du välja en damcykel. Damcykel är egentligen ett förlegat begrepp från tiden då damer nästan alltid hade långkjol och använde cyklar med lågt insteg som var lättare att komma på. Den traditionella damcykeln tycker jag faktiskt är den bästa cykeln för både herrar och damer i stadstrafik! Numer så kallas damcykel ibland för unisex-cykel, för att poängtera att den passar både herrar och damer. Nedan är en bild på min stadscykel som ser ut som en typisk klassisk damcykel.

Per Wickman betygsätter bästa elcykeln för dam

Jag har valt att här lista några typiska damcyklar av bra kvalitet i olika prisklasser, men det är viktigt att du alltid provcyklar några olika modeller för att hitta en som passar just dig bäst!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

Läs mer om oberoende experter