Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Winora Radius Tour

Bästa elcykeln för stadsmiljö - Plats 1

Med små 20" hjul är det här en kompakt cykel som tar lite plats och lätt går in i en hiss eller genom svängdörrar.

Vägegenskaperna är suveräna och jag fick lust att stoppsladda med den. De breda däcken gör att den går som på räls över spåriga och dåliga cykelvägar. Med en råstark motor av hög kvalitet och inbyggda växlar är detta en cykel som kommer hålla länge med minimalt underhåll. Åtta växlar gör att du har en utväxling som stämmer i olika hastigheter, och det är inga problem att balansera den i krypfart bland gående eller full fart upp och ned för de brantaste backarna. Stabiliteten och hydrauliska skivbromsar gör att man känner sig trygg i alla hastigheter.

Detta är en smidig elcykel av mycket hög kvalitet som är en riktig vinnare i staden.

+

Smidig, snabb och rolig

Små hjul

26 950 :-

Pris hämtat 25/10

länk

27 900 :-

Pris hämtat 25/10

länk

27 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

2. Husqvarna GC3 - 2019

Bästa elcykeln för stadsmiljö - Plats 2

Årsmodell 2019 från Husqvarna med de senaste nyheterna!

Med ett nyutvecklat bakre inbyggt växelnav med fem växlar anpassade för starka mittmotorer finns det inga backar som denna cykel inte besegrar. Vad sägs om nya motorn från Shimano som är extremt lätt, hållbar för alla väder och 20% effektivare än tidigare?

Fjädrad sadelstolpe, bra framfjäder och breda däck med bra väghållning gör att du kan sitta och bara njuta över ojämnheterna i vägbanan och i snäva kurvor. En laddare med 4 A gör att det går snabbt att ladda batteriet inför nästa cykeltur. Skivbromsar bak och fram gör att du snabbt och enkelt får stopp på den här urstarka och effektiva cykeln.

Detta är en cykel med stark, lätt motor och optimerad växel för maximal körsträcka med stor körglädje i alla väder.

+

Lättrampad, hållbar och väl avvägd

star

På 3 listor

28 490 :-

Pris hämtat 25/10

länk

29 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

3. Tern GSD S10 E-Bike Hopfällbar Cykel 20" 10V - Matt Silver Blå

Bästa elcykeln för stadsmiljö - Plats 3

Det här är en riktig laståsna som med lätthet klarar hela 180 kg.

För att rulla riktigt bekvämt är den utrustad med mina favoritdäck, rejäla 62 mm breda Super Moto-x-däck. Du får en stadig cykel där du har plats med två barn på rad på pakethållaren, praktiska sidoväskor och fäste för en fast pakethållare fram. Cykeln har en mittmotor från Bosch och möjlighet att montera ytterligare ett batteri, vilket kan ge dig hela 200 km räckvidd. Den är lätt att parkera då längden är samma som en fullstor cykel och den går att göra ännu mer kompakt genom att fälla in styret och sänka sadeln. Den passar alla i familjen med längd mellan 150-190 cm. De små hjulen ger högre dragkraft och bra acceleration.

Detta är en cykel som tar mycket last och ändå är smidig, lätt att parkera och har bra utrustning - den måste helt enkelt vara med på listan. Enda nackdelen är priset!

+

Klarar tunga transporter

Priset

42 886 :-

Pris hämtat 25/10

länk

4. Electra Townie Go! 8I Dam - Rosé/gold

Bästa elcykeln för stadsmiljö - Plats 4

Med denna eleganta cykel från södra Kalifornien får du maximal komfort och en sittställning som ger perfekt överblick över bilar och gående i stan.

Dom feta 60 mm-däcken gör så att du inte behöver någon extra dämpning, utan du glider bekvämt över kullerstenarna. Motorn från Bosch levererar tillräcklig kraft för alla uppförsbackar och i nerförsbackar kommer de lättgraderade bromsarna från Tektro bra till pass.

Åtta välbeprövade växlar från Shimano minskar behovet av underhåll och du kan välja en lämplig utväxling för varje situation. Med lågt insteg kommer lätt av- och påstigning, oberoende av hur hög last du har på pakethållaren. Pakethållaren är mycket stabil och framgaffeln är i stål, så du kan tryggt ösa på när tillfälle ges.

Denna cykel finns i olika färgvarianter och även med ett övre ramrör, men för stadscykling är lågt insteg överlägset!

+

Bekväm, upprätt körställning

Priset, vikten

24 639 :-

Pris hämtat 25/10

länk

5. Rock Machine Storm e60-29 25th Anniversary - Matt svart/silver

Bästa elcykeln för stadsmiljö - Plats 5

Cykelbanorna i storstäder är ju inte direkt som salsagolv och då kan en cykel med bra fjädring fram och något större däck göra det bekvämare.

Den här cykeln från Rock Machine kommer med framdämpare och 57 mm breda däck. Jag skulle inte tveka att göra en tur med denna i skogen eller i stan, då den är fullutrustad med både skärmar och pakethållare. Cykeln har skivbromsar, batterikapacitet på hela 500Wh och nio utvändiga växlar från Shimano Altus.

Detta är en allsidig cykel som har allt, men komponenterna är av enklare slag så du behöver inte ta så stor hänsyn till om det är några gropar i asfalten eller vara orolig när du njuter lite av några vackra stigar i skogen. Motorn är stark och sammantaget är det en svårslagen cykel för detta pris!

+

Allsidig cykel för stad och skog

Enklare komponenter

13 839 :-

Pris hämtat 25/10

länk

6. Winora Yucatan iN7f Monotube modern blue (2019)

Bästa elcykeln för stadsmiljö - Plats 6

År 2020 kommer många motor-nyheter, men Winoras Yucatan iN7f har redan Yamahas största nyhet som kommer på alla deras modeller 2020: en fjärde sensor som känner av lutningen på vägen och anpassar el-assistansen efter hur brant backen är.

På plan väg går hjälpen ner till Eco-läge, som gör att räckvidden blir längre och batterikapaciteten utnyttjas maximalt. Batteriet ligger väl skyddat i ramen och har en kapacitet på 500 Wh.

Cykeln har lågt insteg, bra däck, fjädrad framgaffel, bra belysning och bekväm sitthöjd som ger översikt över trafiken i stan.

Jag blev så frestad av Yucatan iN7f att jag faktiskt sålde en av mina gamla cyklar och köpte denna istället! Den är verkligen en komplett cykel som både fungerar bra i stan, som pendlarcykel och den räds inte heller skogsstigar så länge de är någorlunda jämna. Den kommer rulla många sköna mil året runt, oavsett väder.

+

Kanske bästa motorn på marknaden?

Behöver kompletteras med ett ramlås

24 140 :-

Pris hämtat 31/10

länk

26 225 :-

Pris hämtat 4/11

länk

Bästa elcykeln för stadsmiljö

calendar

15 okt 2019

Elcyklar

Elcyklar

99

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Ett av de snabbaste fordonen du kan använda i stan är elcykeln. Är det mycket stopp och du har ett paket eller en barnsadel på pakethållaren kommer du snabbt på och av om du har en cykel med lågt insteg. Bilden visar min cykel som jag tycker är suverän i stadsmiljö.

Per Wickman betygsätter bästa elcykeln för stadsmiljö

Vid långsam cykling bland fotgängare är en cykel med motor i mitten, momentstyrning och centralt batteri lättare att balansera. På vintern så saltas och sandas det mycket på gatorna vilket sliter på utanpåliggande växlar, inbyggda växlar är däremot inte lika känsliga - därför har jag lagt fokus på det i min lista. En lätt och smidig cykel är en fördel i stan, och därför kan en hopfällbar cykel eller en med mindre hjul vara ett utmärkt val. Jag har valt att lista lite olika typer av cyklar i olika prisklasser som alla passar utmärkt i staden.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

Läs mer om oberoende experter