Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Winora Radius Tour

Bästa elcykeln för stadsmiljö - Plats 1

Med små 20" hjul är det här en kompakt cykel som tar lite plats och lätt går in i en hiss eller genom svängdörrar.

Vägegenskaperna är suveräna och jag fick lust att stoppsladda med den. De breda däcken gör att den går som på räls över spåriga och dåliga cykelvägar. Med en råstark motor av hög kvalitet och inbyggda växlar är detta en cykel som kommer hålla länge med minimalt underhåll. Åtta växlar gör att du har en utväxling som stämmer i olika hastigheter, och det är inga problem att balansera den i krypfart bland gående eller full fart upp och ned för de brantaste backarna. Stabiliteten och hydrauliska skivbromsar gör att man känner sig trygg i alla hastigheter.

Detta är en smidig elcykel av mycket hög kvalitet som är en riktig vinnare i staden.

+

Smidig, snabb och rolig

Rekommenderas av 1 Expert

Elhjulingen logo

26 950 :-

Pris hämtat 28/2

länk
Rideaway logo

27 900 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Batbike logo

28 990 :-

Pris hämtat 4/3

länk

2. Husqvarna GC3 - 2019NY

Bästa elcykeln för stadsmiljö - Plats 2

Årsmodell 2019 från Husqvarna med de senaste nyheterna!

Med ett nyutvecklat bakre inbyggt växelnav med fem växlar anpassade för starka mittmotorer finns det inga backar som denna cykel inte besegrar. Vad sägs om nya motorn från Shimano som är extremt lätt, hållbar för alla väder och 20% effektivare än tidigare?

Fjädrad sadelstolpe, bra framfjäder och breda däck med bra väghållning gör att du kan sitta och bara njuta över ojämnheterna i vägbanan och i snäva kurvor. En laddare med 4 A gör att det går snabbt att ladda batteriet inför nästa cykeltur. Skivbromsar bak och fram gör att du snabbt och enkelt får stopp på den här urstarka och effektiva cykeln.

Detta är en cykel med stark, lätt motor och optimerad växel för maximal körsträcka med stor körglädje i alla väder.

+

Lättrampad, hållbar och väl avvägd

Rekommenderas av 3 Experter

Pro E-Bike logo

29 990 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Gårdsman logo

29 990 :-

Pris hämtat 1/3

länk

3. Biltema Hopfällbar elcykel 20" 7 växlarNY

Bästa elcykeln för stadsmiljö - Plats 3

En hopfällbar cykel är mycket praktiskt, då den kan tas med på bussen eller tåget eller förvaras säkert i lägenheten eller på arbetsplatsen. Den får även plats i bagaget på bilen eller på båten.

Eftersom denna cykel är såpass billig är det också enklare komponenter än på de dyrare cyklarna. Till exempel växlarna och fälgbromsarna är av enklare slag. Priset och vikten (cykelns totala vikt hamnar på ca 18 kg) hålls även nere för att det är ett mindre batteri på 250Wh.

Jag tyckte denna cykel var riktigt kul att cykla med. Jag gillar att skärmen fram går långt ner och hindrar sprut på drivlinan och de breda 50 mm:s-däcken som dämpar ojämnheter!

Den här skulle jag välja om jag inte vill betala så mycket och inte har behov av längre turer än 2-3 mil - trots det låga priset är det en fullt fungerande elcykel som är skoj att cykla med.

+

Billig, lätt att transportera

Rekommenderas av 1 Expert

Biltema logo

5 999 :-

Pris hämtat 5/3

länk

4. Tern GSD S10 E-Bike Hopfällbar Cykel 20" 10V - Matt Silver Blå

Bästa elcykeln för stadsmiljö - Plats 4

Det här är en riktig laståsna som med lätthet klarar hela 180 kg.

För att rulla riktigt bekvämt är den utrustad med mina favoritdäck, rejäla 62 mm breda Super Moto-x-däck. Du får en stadig cykel där du har plats med två barn på rad på pakethållaren, praktiska sidoväskor och fäste för en fast pakethållare fram. Cykeln har en mittmotor från Bosch och möjlighet att montera ytterligare ett batteri, vilket kan ge dig hela 200 km räckvidd. Den är lätt att parkera då längden är samma som en fullstor cykel och den går att göra ännu mer kompakt genom att fälla in styret och sänka sadeln. Den passar alla i familjen med längd mellan 150-190 cm. De små hjulen ger högre dragkraft och bra acceleration.

Detta är en cykel som tar mycket last och ändå är smidig, lätt att parkera och har bra utrustning - den måste helt enkelt vara med på listan. Enda nackdelen är priset!

+

Klarar tunga transporter

Rekommenderas av 1 Expert

Bikester logo

43 025 :-

Pris hämtat 8/3

länk

Bästa elcykeln för stadsmiljö

calendar

8 mars

Elcyklar

Elcyklar

18

Ett av de snabbaste fordonen du kan använda i stan är elcykeln. Är det mycket stopp och du har ett paket eller en barnsadel på pakethållaren kommer du snabbt på och av om du har en cykel med lågt insteg. Bilden visar min cykel som jag tycker är suverän i stadsmiljö.

Per Wickman betygsätter bästa elcykeln för stadsmiljö

Vid långsam cykling bland fotgängare är en cykel med motor i mitten, momentstyrning och centralt batteri lättare att balansera. På vintern så saltas och sandas det mycket på gatorna vilket sliter på utanpåliggande växlar, inbyggda växlar är däremot inte lika känsliga - därför har jag lagt fokus på det i min lista. En lätt och smidig cykel är en fördel i stan, och därför kan en hopfällbar cykel eller en med mindre hjul vara ett utmärkt val. Jag har valt att lista lite olika typer av cyklar i olika prisklasser som alla passar utmärkt i staden.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

2019-03-08

Läs mer om oberoende experter