hem
Joakim Ewenson är oberoende expert inom Surfplattor, ,Datorer, ,Mobiltelefoner, ,Kameror, ,Hörlurar.

Joakim Ewenson

hem

Joakims flöde

Använd knapparna för att filtrera flödet

NyheterNyheter

Nyheter

TopplistorTopplistor

Topplistor

GuiderGuider

Guider

Bästa surfplattan för barn

iPad 9,7" (2018) WiFi 32GB Rymdgrå
iPad mini 4 WiFi 128GB Rymdgrå
Galaxy Tab A 10.5 (2018) WiFi 32GB Ebony Black
Mediapad M5 10"
Galaxy Tab Active 2 (4G)

Topplista - En surfplatta kan bli världens bästa barnvakt när behovet faller på, oavsett hur mycket vi lovat oss själva att aldrig ta till elektroniken för att underhålla rastlösa barn.

Till Topplistan

link

Bästa datorn för videoredigering

MacBook Pro 15" Space Grey MR942KS/A
MacBook Pro 13" Space Grey MR9R2KS/A
XPS 15 i7 16GB 512GB PCIe SSD RX Vega 360° design
ROG Zephyrus GM501GS i7 16GB 512GB SSD + 1TB HDD GTX 1070
GS65 Stealth Thin 8RF i7 16GB 512GB PCIe SSD GTX 1070
iMac Pro with Retina 5K display

Topplista - Videoredigering är något av det tyngsta du kan göra på en dator, speciellt på en bärbar dator som av naturen har begränsat med plats för prestandakomponenter. Därmed inte sagt att det bara finns dåliga bärbara alternativ, tvärtom, har du bara budget nog finns det riktigt kompetenta och bärbara alternativ för dig som vill redigera film för ett eller annat syfte! Jag har valt att fokusera på bärbara datorer i den här listan för att du som videokreatör inte skall vara bunden till ett skrivbord för att kunna jobba. Inspiration och kreativitet kommer ju trots allt i stunden och inte skall du behöva vänta på att komma hem för att rodda ihop din nästa vlogg?

Till Topplistan

link

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr

7 Plus - Black Copper (Dual SIM)
iPhone SE 32GB - Silver
Galaxy A8 32GB Svart
P20 Lite 64GB Dual Sim Rosa
Moto G6 Plus 4/64GB Dual Sim Ljusblå

Topplista - Priserna på moderna mobiltelefoner har gått upp kraftigt med tiden. Men det finns alternativ. Bra alternativ som inte plundrar sparkontot helt, dessutom! I den här listan går jag igenom mina toppval under 4000 kronor som levererar bra kvalité och har ett bra förhållande mellan pris och prestanda!

Till Topplistan

link

Bästa surfplattan för äldre

iPad 9,7" (2018) 4G 32GB Rymdgrå
iPad 9,7" (2018) WiFi 32GB Rymdgrå
Galaxy Tab S3 Svart
iPad mini 4 WiFi 128GB Rymdgrå

Topplista - Surfplattan har blivit vår tids dator, en enhet som i mångt och mycket ersätter behovet av en stationär eller bärbar dator för de allra flesta individer. Tack vare moderna och mobilanpassade webbsidor så är det ytterst sällan man stöter på saker som man skulle behöva använda en dator till.

Till Topplistan

link

Skillnaden mellan on-ear och over-ear

Skillnaden mellan on-ear och over-ear

Guide - När det kommer till hörlurar finns det gott om uttryck som känns mer eller mindre självklara. On-ear och over-ear är typiska exempel på det. Men vad innebär dessa ord? I den här guiden talar vi om skillnaden mellan on-ear och over-ear. Som namnet skvallrar om så sitter on-ear hörlurar ovanpå öronen och täcker dem alltså inte. Du får mer luftcirkulation men mindre naturlig dämpning av ljud omkring dig. Over-ear-hörlurar däremot går runt öronen och sluter in dem i själva hörluren. Detta innebär mindre ljudläckage och det blir oftast bättre dämpning av ljuden omkring dig. En nackdel kan vara att luftcirkulationen uteblir. Vad som passar bäst är upp till dig, det är personligt vad man anser är mest bekvämt och passar ens livsstil på bästa sätt. Personligen föredrar jag tveklöst over-ear för hur de stänger ute omvärlden och låter mina öron omslutas utav musiken, men hur är det för dig?

Visa mer

Visa mindre

Bästa trådlösa hörlurarna

WH-1000XM3 - Black
PXC 550
Quietcomfort 35 Ii Black
Momentum Free
AirPods

Topplista - Bra mobilt ljud är viktigt i såväl vardag som i jobbet, och att slippa sladdar är guld värt! Därför listar jag här mina absoluta toppval när det kommer till bra trådlöst ljud som får dina dagar att flyga fram med ljuva toner i öronen!

Till Topplistan

link

Smidigaste datorn

MacBook
MacBook Air 13'' 128GB (2017)
Surface Laptop
Surface Go 8/128GB
500e Chromebook

Topplista - Bärbara datorer har alla olika uppdrag även om deras funktion i grund och botten är densamma, att vara portabla. I den här listan så finner ni mina absoluta favoriter när det kommer till smidiga datorer som man kan ta med sig vart som helst utan att det blir för mycket bekymmer.

Till Topplistan

link

Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna

AirPods
Momentum Free
Beats X
Supra Nitro-x Wireless In-ear White

Topplista - Med ett par trådlösa in-earlurar får du frihet i ditt lyssnande, vart du än går. Men vilka skall man välja och varför? För mig handlar det mycket om smidigheten, att inte behöva en extra laddare utöver vad jag redan bär runt på och givetvis den bästa ljudkvalitén som erbjuds. En extra bonus blir det med true wireless, alltså endast hörlurar och inga sladdar, inte ens bakom nacken!

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna med brusreducering

QuietComfort 35 II NC BT Silver
PXC 550
WH-1000XM2 Black

Topplista - Brusreducerande hörlurar kan mycket väl vara en av de bästa investeringarna du kan göra, allra helst om du spenderar mycket tid på resande fot eller sittandes i ett öppet kontorslandskap. Personligen använder jag mina egna hörlurar (ett par Bose QuietComfort 35) såväl på resande fot som hemma vid skrivbordet. De ger mig en utmärkt chans att stänga ute världen och fokusera på det jag har att göra.

Till Topplistan

link

Så får du mobilen att dra mindre batteri

Så får du mobilen att dra mindre batteri

Guide - Batterierna i mobiltelefoner blir allt mer kraftfulla och mjukvaran blir mer effektiv. Trots det finns det saker som du som användare kan göra för att maximera batteriets livslängd. Först behöver du veta vad som drar mest energi, och för de allra flesta är det skärmen. Minska ljusstyrkan och styr den manuellt istället för automatiskt. Du ger upp viss bekvämlighet mot extra skärmtid. Näst ut är notiserna. Ju fler appar som skickar notiser, desto kortare livslängd blir det. Stäng av notiser du inte behöver och batteriet lever lite till! En tredje grej att hålla ett öga på är vad du har aktiverat. Är du inte uppkopplad på Wi-Fi? Stäng då av det! Samma med blåtand, NFC med mera. Stäng av det du inte absolut behöver och du ökar batteriets livslängd. Sista tipset är när du laddar och vill maximera laddningen på kortast möjliga tid. Sätt telefonen i flygplansläge och du får snabbare laddning!

Visa mer

Visa mindre

följare

19 följare

Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson samt tillhörande Facebook- och Instagram-konto där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

design

design

Sociala medier

blog

Blogg

facebook

Facebook

youtube

YouTube