Stäng loginrutan
Peter Igelhammar är oberoende expert inom grillar.

Peter Igelhammar

Bästa kolgrillen

Summit Charcoal Grilling Center
Stamp
Performer Deluxe GBS 57cm
Stamp
PK360 Grill & Smoker
Stamp

Topplista, 13 oktober 2020 - Kolgrill är kanske det man förknippar allra mest med grillat - till exempel en plåtgrill med flintastek efter en härlig sommardag har vi väl alla upplevt. Med en kolgrill använder du kol eller briketter som bränsle. Kol brinner fortare, vilket ger en högre temperatur, dock brinner kolet därmed också upp fortare. För kontrollerad långgrillning över dagen med jämn temperatur är briketter oftast det bästa valet.

Till Topplistan

link

Bästa elgrillen

Pulse 2000 Med Vagn
Stamp
Pulse 1000
Stamp
TravelQ PRO285-E
Stamp

Topplista, 1 december 2020 - Länge leve elgrillen! Länge fanns en skepsis kring elgrillar och den lever försvagat kvar ännu. Men faktum är att flera modeller av elgrillar skulle få även den mest inbitne tändvätskerykande Svensson att kapitulera. Eldningsförbudet sommaren 2018 satte på allvar elgrillar på kartan och resultatet talar för sig självt: elgrillen är här för att stanna. Den är inte längre en kompromiss för de som bor i lägenhet och inte får grilla "på riktigt".

Till Topplistan

link

Bästa keramiska grillen

XXL
Stamp
Big Joe II 24"
Stamp
Maxi 25"
Stamp

Topplista, 2 december 2020 - Att grilla på keramisk grill har växt lavinartat de senaste tre åren. De lite finare märkena av keramiska grillar är lätta att skilja åt: de är gröna (Green egg), röda (Kamado Joe) eller svarta (Primo). I denna lista har jag kastat in utmanaren Sumo, som är den första "billiga" keramiska grill som kunnat utmana de tre stora tillverkarna på allvar.

Till Topplistan

link

Bästa gasolgrillen

Genesis II EP-335 GBS
Stamp
Genesis II E-310 GBS
Stamp
TravelQ PRO285-X
Stamp

Topplista, 12 oktober 2020 - Fördelarna med en gasolgrill är många. Du kan grilla året runt utan att röka ner hela grannskapet i värsta fotbollshuliganstil. Med elektrisk tändning så tänder du gasolgrillen på nolltid med ett enda knapptryck, och styr värmen med ett enkelt vred. Slut på väntetid, att stå och grisa med tändvätska och städa ut gammalt grillkol efter förra grillfesten. Experter har dessutom visat att smakmässigt är det ingen skillnad mellan kol- eller gasolgrillar. Gasolgrillar används både av proffs och glada nybörjare. Kontroll över värmen är nyckelord här. Möjligheterna för finlir är oändliga och du kan bestämma precis hur din köttbit ska tillagas.

Till Topplistan

link
likes

1 108 har guidats av Peter

Trött på misslyckade grillningar så köpte jag för ca 12 år sen min första klotgrill. En helt ny värld öppnade sig! Efterföljande åren deltog jag i olika kurser och häckade aktivt på de större webbplatserna, för att förbättra kunskaperna och få inspiration. Numer så håller jag själv grillkurser och agerar grillkock på tillställningar. Bland det bästa jag vet är att ägna en hel lördag till att förbereda kvällsmaten. Det blir en 3-rätters i traditionell bbq-style. Ofta har köttet fått gå på grillen redan fredag natt. Äger i nuläget 7 grillar.

Prioriteringar

funktionalitet

funktionalitet

kvalitet

kvalitet

finess

finess

Expertområden