hem
Robin Brun är oberoende expert inom grillar.

Robin Brun

hem

Robins flöde

Använd knapparna för att filtrera flödet

NyheterNyheter

Nyheter

TopplistorTopplistor

Topplistor

GuiderGuider

Guider

Rökning på grillen

Rökning på grillen

Guide, 12 nov - Röksmaken är det många älskar bäst med att grilla och röka kött. Det finns två olika sorters metoder att röka kött, och det är kallrökning och varmrökning. När man kallröker kött får man hålla max 25 °C i grillen, därför lämpar det sig bäst att kallröka under vintern och hösten. Rök köttet med en kallrökspiral fylld med ditt favorit-rökspån. Spiralen fylls med spånet som sedan antänds och ger ifrån sig lagom mängd med rök under många timmar (observera att det bara är spiralen som ska vara tänd, inte grillen). Kallrök i mellan 24-72 timmar och låt sedan köttet ligga i kylen i ett dygn så röksmaken får komma fram. Vid varmrökning bör man hålla mellan 100-120 °C i grillen och köra på "indirekt grillning" med rökchunks. Varmrök köttet till måltemperatur och ha gärna en form med kokande vatten i röken samtidigt, det hjälper till att hålla temperaturen nere på 100 °C.

Visa mer

Visa mindre

Bästa keramiska grillen

Kolgrill Classic Joe 18" (46cm) Red (KJ23RH)
OVAL XL 400 ALL-IN-ONE
Kolgrill Large
Midi Sumo 21″
AABQ 5.0 Kamado

Topplista, 17 oktober - Jag bor i Umeå och grillar året runt, och när man precis skottat fram sin grill efter nattens 32 cm nysnö i -32 C° och tittar på isbjörnarna som går förbi så är man väldigt glad att man har en keramisk grill. Den tjocka keramiken gör dem otroligt välisolerade, så dom har inga problem att hålla värmen även i riktigt kalla temperaturer. En keramisk grill är bland det bästa man kan köpa i grillväg; dom är bränslesnåla och ekonomiska (efter inköpet då), håller laserprecisions-stabil temperatur och levererar alltid. Nackdelen är att dom inte är fjäderlätta.

Till Topplistan

link

Bästa elgrillen

PULSE 2000
OptiGrill XL GO722
Pulse 1000
Klotgrill på stativ - 2000W

Topplista, 1 oktober - Elgrill? Dom flesta rynkar på näsan, men faktum är att det numera finns riktigt bra elgrillar på marknaden som kan ge grillsmak utan kol! Stor del av tillagningen sitter i att få det tillräckligt hett i grillen för att få dom där fantastiska grillränderna. Jag har bara valt grillar med lock på listan, av anledningen att locket inte bara håller värmen i grillen utan också bidrar med just grillsmak. Men hur kan ett lock göra att maten smakar annorlunda?

Till Topplistan

link

Bästa kolgrillen

Performer Deluxe Gourmet 57 cm - GBS Special Edition
Summit Charcoal Grillcenter
Klotgrill 57 cm
Smoker - Silver Edition 16” Classic inkl. kokplatta
Edson Red - Kolgrill

Topplista, 25 oktober - Att grilla kolgrill måste vara det som får en att tänka på sommaren absolut mest, som tur är finns det även kolgrillar som går fint att grilla på året runt (hint: kolla lite extra på nr 2 och 4 i listan). Grillar är som båtar; gasolgrillen är en motorbåt, kolgrillen är en segelbåt. Båda tar dig till ditt mål, men kolgrillen måste du pyssla om lite mer, och det är just det jag älskar med kolgrillen!

Till Topplistan

link

Bästa rökgrillen

Kolgrill XXLarge
Vinson 400 - Kolgrill
Rök Apollo AS200K
3 i 1 BBQ röktunna

Topplista, 1 oktober - Att röka i grillen är fantastiskt! Low n slow, låg temperatur i grillen under lång tid med massa rök - ungefär som det traditionella långkoket fast på grillen! Köttet blir saftigt, mört och smakar underbart. Det går bra att röka på vilka grillar som helst egentligen, bara de har ett lock, men vissa grillar är speciellt gjorda för rökning och är därmed fantastiska för oss som vill grilla köttet till perfektion.

Till Topplistan

link

Bästa klotgrillen

Performer 57 cm - GBS
Original Kettle Premium 57 cm
Kolgrill PRO22K-L
Klotgrill Ø47cm

Topplista, 24 september - Jag har grillat i klotgrill i över 7 år, och det är väl så det börjar för alla oss grillnördar. Man gillar att grilla, man har dittills kört på grillar för någon hundralapp och bestämmer sig för att köpa "en riktigt bra grill". Oftast är det naturliga steget då en 57 cm klotgrill. Klotgrillen är så allround, den passar faktiskt ALLA som inte grillar kommersiellt. Det går att grilla på alla möjliga sätt i en klotgrill: 16 timmars långgrillningar på 100 °C, eller direkt grillning på 300 °C för dom där 4 cm tjocka entrecoteskivorna. Mitt personliga rekord är 7 kg pulled pork på en klotgrill utanför husvagnen!

Till Topplistan

link
likes

60 har guidats av Robin

Jag är en grill- och hamburgernörd av högsta rang! Har tidigare arbetat med kurser inom grillning och rökning samt med produktdemonstration av grillar. Har eget företag som serverar grillad mat & en förkärlek för "Smashburgers" sedan många år. Jag röker och grillar både "direkt" och "indirekt", samt kallröker. Brinner lite extra för kolgrill och "Low n slow" BBQ , men använder alla tekniker inklusive gasolgrill. Vid ett tillfälle ägde jag så mycket som 12 grillar samtidigt, har nu minskat parken men gått upp i prisklass och yta på på grillarna istället :)

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

innovation

innovation

budget

budget

Expertområden

Sociala medier

facebook

Facebook

instagram

Instagram