hem
Teodor Widerberg är oberoende expert inom bildskärmar, datorer och mobiltelefoner.

Teodor Widerberg

hem

Teodors flöde

Använd knapparna för att filtrera flödet

NyheterNyheter

Nyheter

TopplistorTopplistor

Topplistor

GuiderGuider

Guider

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr

6 128GB - Midnight Black (Dual SIM)
Mi Mix 2S Black
iPhone 7 32GB - Black
Galaxy S8 Svart
P20 128GB Dual Sim Svart

Topplista, 14 aug - Idag går det att få mobiler för allt från 500 till 12.000 kr, men vem vill lägga 12.000 kr på en mobil? Ja, inte jag i alla fall. Därför har jag skapat en lista med de bästa mobilerna under 6000 kr, så nu kan du sluta oroa dig över vilken du ska välja.

Till Topplistan

link

Mest prisvärda mobiltelefonen

Mi Mix 2 64GB
iPhone 7 32GB Gagatsvart
P10 Lite - Platinum Gold (Dual SIM)
Mi Mix 2S Black
Galaxy A8 32GB Svart

Topplista, 23 maj - Mobiltelefoner, ja, nu kan man knappt kalla dem telefoner längre. Tekniken har kommit långt och nu kan du ersätta din dator, telefon, systemkamera, TV och musikspelare direkt i handen i form av en smartphone. Men teknikens framgång har även tryckt upp priserna rejält.

Till Topplistan

link

Så gör du datorn snabbare

Så gör du datorn snabbare

Guide, 22 maj - Vill du enkelt och billigt, eller till och med gratis, snabba upp din dator? En anledning till att datorn kan kännas slö är att program och operativsystem med åren blir mer krävande, medan datorn inte blir snabbare. Ett enkelt sätt att snabba upp datorn är att återställa datorn helt, alternativt plocka bort filer och program som inte används. Då frigör du utrymme som inte fyller någon annan funktion än att ta kraft från datorn. Du kan även skaffa en ny hårddisk, gärna en SSD-disk, då kommer filer och program kunna läsas in snabbare. Program kräver även konstant mer minne för nya funktioner, så att uppgradera till minst 8GB RAM kommer göra att program har mer plats att jobba på. Om komponenterna inte får tillräckligt med ström så kan dom inte prestera optimalt vilket ger dig en långsammare dator. Att byta till ett nytt batteri kan därför också hjälpa din dator att bli snabbare. Lycka till!

Visa mer

Visa mindre

Så får du mobilen att ladda snabbare

Så får du mobilen att ladda snabbare

Guide, 18 maj - Ibland vill man kunna fylla sitt batteri så fort som möjligt. Idag finns det många telefoner som har stöd för laddare med "snabbladdning". Om din telefon stödjer snabbladdning så sänks laddtiden markant. Ibland ingår en sådan laddare och ibland får man köpa den separat. Kolla i telefonens manual eller på tillverkarens hemsida för att se om just din telefon stödjer snabbladdning. Telefonen drar ström om den är igång, så att använda den gör såklart att det tar längre tid att ladda den. Men även om telefonen är låst så är det program, funktioner och appar som fortfarande är igång och drar ström. Därför är det bäst att stänga av den helt. Vill du ändå ha den igång så kan du stänga av funktioner som GPS, Bluetooth, Wi-Fi, appar, bakgrundsuppdatering och sänka ljusstyrkan. Många mobiler har dessutom ett strömsparläge, där allt det jag nämnde sköts av sig självt för att sänka strömförbrukningen. Detta gör att telefonen drar mindre ström och laddas snabbare. Lycka till!

Visa mer

Visa mindre

Bästa mobiltelefonen för barn

3310 2G Dark Blue
IPHONE SE 32GB GOLD OLÅST
Mi A1 64GB - Black (Dual SIM)
Moto G5s Plus 32GB Dual SIM Grå

Topplista, 7 jun - Någon gång kommer ditt barn att behöva en mobil, kanske efter fotbollsträningen för att ringa om skjuts, eller bara för att kunna höra av sig om var hen håller sig hus. Ja, användningsområdet är stort men vilken mobil ska ett barn ha?

Till Topplistan

link

Mobiltelefonen med bäst kamera

Pixel 2 XL 64GB Svart
P20 Pro 128GB Dual Sim Svart
iPhone X 64GB Rymdgrå
Galaxy S9+ Svart

Topplista, 23 maj - En bild säger mer än 1000 ord. Instagram, Snapchat, Facebook, vart du än vill dela dina minnen så vill du ha en bra kamera. En mobil har du alltid med dig och varför inte fotografera med den då? Idag finns det såpass bra mobilkameror att en fullstor systemkamera inte behövs för att få fina, färgglada och detaljrika bilder. Men vilken ska du ha? Vill ta du mycket foto i mörker eller kommer ljuset alltid vara perfekt? Ska du ha en, två eller till och med tre kameror för fotografering? Slow-motion, 4K, zoom, optimering, vad är viktigast för dig? Här kommer de fyra bästa alternativen vad gäller mobilkamera, vilken du än väljer så kommer du bli nöjd, men alla har olika egenskaper och funktioner.

Till Topplistan

link

Bästa datorn för studenten

Vivobook 15 F510ua Core I3 8gb 256gb Ssd 15.6
320S-13IKB (81AK007WMX)
S510UN i5 8GB 256GB SSD GeForce MX150
MacBook
N23 Chromebook

Topplista, 21 maj - Som student vill man ha en dator som klarar av alla de program som man använder under studierna men samtidigt kunna ha med den överallt. En liten och lätt dator kan därför vara bra, men de kraftiga har ofta en hög prislapp. Men det finns en dator för alla! Den här topplistan är för dig som vill ha en bra laptop för studier utan att behöva lägga massor med pengar. Vilken dator som passar bäst för dig beror på vad den ska användas till och vad för krav du har kring design, vikt, batteritid, kompatibilitet, tillbehör samt operativsystem. Jag själv prioriterar vikt, batteritid, design och smidighet men samtidigt en dator som klarar av de program jag vill använda. Apple är min favorit när det kommer till mobiler och datorer, men prislappen och användningsområdet passar inte alla. Jag har därför tagit fram flera datorer i olika prisklasser för olika användningsområden inom studier, men alla datorer är mångsidiga och funkar bra till allt som har med studier att göra!

Till Topplistan

link
likes

403 har guidats av Teodor

En ung teknikintresserad kille. Mitt intresse började när jag skulle bygga min egen speldator och har sedan dess byggt flera datorer och även hjälpt andra med allt från vilken processor dom ska ha till varför deras dator inte startar eller vilken mobil som passar deras behov. Hänger mest i Swerigs (Facebook-grupp), Sveriges största mötesplats för teknikintresserade ungdomar, både som moderator, men även för att hjälpa till med techsupport. Jag är expert på mobiltelefoner och datorer, där jag själv är mer för Apples produkter och lösningar vilket kanske kan märkas av i mina topplistor.

Prioriteringar

design

design

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

Sociala medier

facebook

Facebook

instagram

Instagram