Stäng loginrutan
Therese Larsson är oberoende expert inom symaskiner.

Therese Larsson

Bra symaskiner för klädsömnad

Viking Opal 650
Stamp
MyLock 644D
Stamp
CoverPro 2000CPX
Stamp

Topplista, 13 januari 2021 - Att sy kläder är lättare än man tror och mer populärt än någonsin. Många drar sig för att försöka, men idag finns det så mycket mönster med tydliga beskrivningar, bloggar med tips och forum att söka hjälp i, så det finns inga ursäkter längre! Det man dock måste ha är en bra symaskin.

Till Topplistan

link

Bästa coverstitch-symaskinen

Cover Stitch
Stamp
CoverPro 2000CPX
Stamp
14 T 970 CoverStitch
Stamp

Topplista, 13 januari 2021 - En coverstitch eller täcksömsmaskin som det heter på svenska är egentligen inte ett måste när man syr kläder, men tids nog köper man en och när man väl har en klarar man sig inte utan den :) Fördelen med täcksöm jämfört med t.ex. tvillingnål på symaskin är att den dels skapar bättre stretch, men också är mycket enkel att repa upp om man sytt fel. När du lärt dig sy på din hushållssymaskin och din overlock är det dags att även införskaffa en coverstitch!

Till Topplistan

link

Bästa overlock-symaskinen

MyLock 644D
Stamp
Victory
Stamp
MO-80
Stamp

Topplista, 11 januari 2021 - När du ska sy dina egna kläder i trikå så är det en overlock du behöver för att få de perfekta stretchiga sömmarna. Det är naturligt att införskaffa en overlock som komplement till hushållsmaskinen. Jag använder dessutom overlocken till att kasta om sömsmånerna i vävda plagg för att få den snygga finishen även på insidan.

Till Topplistan

link
likes

464 har guidats av Therese

Jag har sytt sedan jag var liten då jag växt upp med en mamma som också sytt sedan hon var liten. Dock var det mer sporadiskt tills jag själv fick barn och nu syr jag nästan hela min egen garderob, merparten av dotterns kläder, kläder till syskonbarn och som presenter till vänner och kollegor. På Facebook så är jag med i många sömnadsrelaterade grupper och är känd som guru på täcksömsmaskiner. Jag håller kurser i att sy och har en blogg med tutorials för olika moment i sömnad och även tips och trix för allt sömnadsrelaterat.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

finess

finess

Expertområden