Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Daiwa PROREX AGS Haspel 235 cm (7'7") 5-25 g

Bästa fiskespöt - Plats 1

Daiwa Prorex AGS 5-25 g är Rolls Roycen för abborfiskare. Smakar det så kostar det, men oj vad det här spöet smakar.

Daiwa använder sig av nanoteknologi i kombination med SVF-fiber som sänker vikten på spöet samtidigt som klingorna är väldigt starka. Det här fiskespöt öppnade mina ögon under vattnet - man känner skillnad mellan varje sten som man nuddar på botten, varje grässtrå som man trycker betet igenom, och spötoppens känslighet är fantastisk.

När vinden försvårar fisket så ger spötoppen informationen man behöver för att urskilja vad som händer under ytan och man lyckas fånga abborrar som i vanliga fall inte hade krokats.

Om man vill ha ett spö som i varje aspekt håller en extremt hög nivå i kvalitet så ska man satsa på Prorex-spöet.

+

Låg vikt, hög kvalitet

Lite dyrt

Dogger logo

2 395 :-

Pris hämtat 23/8

länk

2. Bft Perception 7'6" Jig & Twitch Haspel 229 cm (7'6") 5-20 g

Bästa fiskespöt - Plats 2

Ett väldigt fint och lätt spö utformat av en abborrfiskare av rang. Albin Sharghi tänkte till både en, två, och tre gånger innan han var nöjd med detta spö.

Att fiska abborre på amerikanskt vis har blivit en stor hit även i Sverige, Texas- och Carolina-riggsystemet har gett den svenska abborrfiskaren en ny dimension då man äntligen kan fiska genom tät vegetation utan att fastna med betet i gräset. Med Texas-rigg så är kroken inte synlig ovanför jiggen, så man behöver inte oroa sig över att fastna i gräset. Med en texasriggad jigg och Sharghis fantastiska Perception-spö i handen kommer varje kast kännas som ett vinnande kast.

Varje detalj i det här spöet är framtaget för den inbitne abborfiskaren - klingorna är lätta och snabba och rullfästet är av hög kvalitet. Det går även utmärkt att fiska med poppers och crankbaits, men för jiggfiskaren är detta spö en dröm.

+

Mångsidigt och bra för jiggfiske

Dogger logo

1 399 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Båt & Fiske logo

1 695 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Fiske.se logo

1 745 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Outdoorexperten logo

1 745 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Westin W3 UltraStick 7'/210 cm M 7-28 g

Bästa fiskespöt - Plats 3

Westin W3 Ultrastick är en fröjd att beskåda.

Även om det är klassat 7-28 g så fiskar man bäst med detta när man går ner några storlekar, då det är en aning mjukt och inte riktigt optimalt för beten på 20 g och uppåt. Man fiskar med fördel med jigg och dropshot med detta spö.

Ibland uppstår situationer då abborren inte vill hugga. Då måste man kunna dra ner tempot och få lite mer häng i jiggen, så man får en presentation som är mer långsam och förförisk. För att få mer häng i jiggen behöver man gå ner i vikt på jiggskallen, något det här spöet ger goda förutsättningarna för - du kan gå ner ända till 5 g och ändå känna varje litet knyck som händer under ytan.

Den som vill ha ett mångsidigt spö med god känsla även vid väldigt lätta beten ska definitivt spana in Westin W3 Ultrastick 7-28 g.

+

Bra för väldigt lätta beten

Skitt Fiske logo

799 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Olssons Fiske logo

1 079 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Fiske.se logo

1 195 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Sportfiskeprylar logo

1 199 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Fkp Gear Draugen D4 7'' 8-26g 2pcs Haspel

Bästa fiskespöt - Plats 4

Det här spöet är klassat för att kasta beten i vikterna 8-26 g, men om vi ska vara petiga så blir det lite svagt vid beten på 15 g, och levererar som allra bäst i vikterna 8-15 g.

Man fiskar gärna från båt med detta spö för att inte vara beroende av väldigt långa kastlängder. Släng på en jiggskalle i 10 g med en jigg i valfri färg och utformning och känn varje pet som abborren gör på ditt bete. Eller varför inte lägga på ett crankbait i 12 g för att trigga även de mest tjuriga abborrarna.

Crankbaits, eller 'vibrationsbeten' är korta wobblande beten som skapar vibrationer i vattnet. Draugen D4 kastar dessa väldigt bra och hjälper dig att urskilja varje liten vibration som ditt bete skapar, något som ger detta spö ett övertag mot många andra.

Vet du att du kommer fiska mycket med vibrationsbeten så är Draugen D4 som gjort för dig.

+

Väldigt prisvärt

Sportfiskeprylar logo

789 :-

Pris hämtat 22/8

länk

5. Svartzonker Black Series 6'11" 5-20g Spinning

Bästa fiskespöt - Plats 5

Det här är ett spö som inte kostar skjortan men som utstrålar kvalitet.

Den rekommenderade kastvikten är 5-20 g, men spöet klarar av att kasta tyngre beten än så utan större problem. Spöet är en smula styvt, så om du vet om att du ska fiska lite djupare och behöver kasta tyngre beten än normalt (ca 15-25 g) så är detta perfekt.

En viktig del av fisket är upplevelsen när fisken väl är krokad, och det är här Svartzonkers spö gör magi. Drillningen av fisk ger en upplevelse som är bra mycket mer värd än vad prislappen påstår och man behöver inte vara rädd ifall en gädda skulle hälsa på.

Det här fiskespöt har vad som krävs i styrka för att klara de flesta situationer.

+

Starkt och pålitligt

star

På 2 listor

Sportfiskeprylar logo

499 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Dogger logo

549 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Fiske.se logo

599 :-

Pris hämtat 23/8

länk

Bästa fiskespöt

calendar

25 aug 2019

Fiske

Fiske

128

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

I den här topplistan har jag valt att fokusera på de bästa fiskespöna för att fånga abborre. Abborren är nämligen en fisk vi hittar i hela landet, och det är en rolig fisk att fånga! Abboren jagar gärna i stim, vilket innebär att om man fångar en så fångar man oftast flera, och den är väldigt aktiv under sommaren så du kan fiska när det är riktigt varmt och skönt. Abborfisket är min personliga favorit och det finns inte mycket som slår en varm sommardag då abborren är på hugget.

Semir Hodzic betygsätter bästa fiskespöt

Den vanligaste metoden för att fiska efter abborre är spinnfiske med haspelspö, vilket har lett till att det finns en uppsjö av olika spön att välja mellan. I denna topplista ska jag därför gå igenom några spön som sticker ut lite extra i jakt på abborren. En bra sak att veta när man väljer fiskespö är vad viktklassningen innebär, vilket helt enkelt är spöets förmåga att slänga iväg ett bete i en viss vikt. Viktklassningen står i produktnamnen på alla spöna i listan.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Semir Hodzic


Semir Hodzic

Läs mer om oberoende experter