search

1. Bft Perception 7'6" Jig & Twitch Haspel 229 cm (7'6") 5-20 g

Bästa fiskespöt - Plats 1

Ett väldigt fint och lätt spö utformat av en abborrfiskare av rang. Albin Sharghi tänkte till både en, två, och tre gånger innan han var nöjd med detta spö.

Att fiska abborre på amerikanskt vis har blivit en stor hit även i Sverige, Texas- och Carolina-riggsystemet har gett den svenska abborrfiskaren en ny dimension då man äntligen kan fiska genom tät vegetation utan att fastna med betet i gräset. Med Texas-rigg så är kroken inte synlig ovanför jiggen, så man behöver inte oroa sig över att fastna i gräset. Med en texasriggad jigg och Sharghis fantastiska Perception-spö i handen kommer varje kast kännas som ett vinnande kast.

Varje detalj i det här spöet är framtaget för den inbitne abborfiskaren - klingorna är lätta och snabba och rullfästet är av hög kvalitet. Det går även utmärkt att fiska med poppers och crankbaits, men för jiggfiskaren är detta spö en dröm.

+

Mångsidigt och bra för jiggfiske

1 399 :-

Pris hämtat 29/4

länk

1 895 :-

Pris hämtat 29/4

länk

2. Westin W3 UltraStick 7'/210 cm M 7-28 g

Bästa fiskespöt - Plats 2

Westin W3 Ultrastick är en fröjd att beskåda.

Även om det är klassat 7-28 g så fiskar man bäst med detta när man går ner några storlekar, då det är en aning mjukt och inte riktigt optimalt för beten på 20 g och uppåt. Man fiskar med fördel med jigg och dropshot med detta spö.

Ibland uppstår situationer då abborren inte vill hugga. Då måste man kunna dra ner tempot och få lite mer häng i jiggen, så man får en presentation som är mer långsam och förförisk. För att få mer häng i jiggen behöver man gå ner i vikt på jiggskallen, något det här spöet ger goda förutsättningarna för - du kan gå ner ända till 5 g och ändå känna varje litet knyck som händer under ytan.

Den som vill ha ett mångsidigt spö med god känsla även vid väldigt lätta beten ska definitivt spana in Westin W3 Ultrastick 7-28 g.

+

Bra för väldigt lätta beten

999 :-

Pris hämtat 29/4

länk

1 079 :-

Pris hämtat 29/4

länk

1 089 :-

Pris hämtat 29/4

länk

1 089 :-

Pris hämtat 29/4

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Fkp Gear Draugen D4 7'' 8-26g 2pcs Haspel

Det här spöet är klassat för att kasta beten i vikterna 8-26 g, men om vi ska vara petiga så blir det lite svagt vid beten på 15 g, och levererar som allra bäst i vikterna 8-15 g.

Man fiskar gärna från båt med detta spö för att inte vara beroende av väldigt långa kastlängder. Släng på en jiggskalle i 10 g med en jigg i valfri färg och utformning och känn varje pet som abborren gör på ditt bete. Eller varför inte lägga på ett crankbait i 12 g för att trigga även de mest tjuriga abborrarna.

Crankbaits, eller 'vibrationsbeten' är korta wobblande beten som skapar vibrationer i vattnet. Draugen D4 kastar dessa väldigt bra och hjälper dig att urskilja varje liten vibration som ditt bete skapar, något som ger detta spö ett övertag mot många andra.

Vet du att du kommer fiska mycket med vibrationsbeten så är Draugen D4 som gjort för dig.

+

Väldigt prisvärt

789 :-

Pris hämtat 29/4

länk

789 :-

Pris hämtat 29/4

länk

4. Svartzonker Black Series 6'11" 5-20g Spinning

Det här är ett spö som inte kostar skjortan men som utstrålar kvalitet.

Den rekommenderade kastvikten är 5-20 g, men spöet klarar av att kasta tyngre beten än så utan större problem. Spöet är en smula styvt, så om du vet om att du ska fiska lite djupare och behöver kasta tyngre beten än normalt (ca 15-25 g) så är detta perfekt.

En viktig del av fisket är upplevelsen när fisken väl är krokad, och det är här Svartzonkers spö gör magi. Drillningen av fisk ger en upplevelse som är bra mycket mer värd än vad prislappen påstår och man behöver inte vara rädd ifall en gädda skulle hälsa på.

Det här fiskespöt har vad som krävs i styrka för att klara de flesta situationer.

+

Starkt och pålitligt

En aning grovt sett till kastvikten

star

På 2 listor

599 :-

Pris hämtat 29/4

länk

795 :-

Pris hämtat 1/6

länk

5. Darts Perch Master SM-7' 210cm 5-25g 2pcs Haspel

Perch Master är tillverkat av Darts Ab och är ett mycket kompetent fiskespö till ett bra pris. Spöt säljs i tre olika varianter med olika kastvikter (5-20g, 5-25g, 5-30g).

Medium-varianten kastar beten mellan 5-25g och jag föredrar att använda detta spö i de situationer jag behöver använda lite tyngre jiggskallar till mitt abborrfiske.

Spöt är snabbt, styvt och har en toppaktion, vilket innebär att det är toppen på spöt som rör sig mest medan resten av spöt är väldigt styvt. Det här hjälper till när man jiggfiskar och studsar med sin jigg på botten, så att man får full kontroll på jiggens beteende.

Det här är ett väldigt prisvärt spö för traditionellt jiggfiske men även för texas- och carolina-fiske.

+

Prisvärt och perfekt till jiggfiske

869 :-

Pris hämtat 29/4

länk

Bästa fiskespöt

calendar

7 apr 2020

Fiske

Fiske

397

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

I den här topplistan har jag valt att fokusera på de bästa fiskespöna för att fånga abborre. Abborren är nämligen en fisk vi hittar i hela landet, och det är en rolig fisk att fånga! Abboren jagar gärna i stim, vilket innebär att om man fångar en så fångar man oftast flera, och den är väldigt aktiv under sommaren så du kan fiska när det är riktigt varmt och skönt. Abborfisket är min personliga favorit och det finns inte mycket som slår en varm sommardag då abborren är på hugget.

Semir Hodzic betygsätter bästa fiskespöt

Den vanligaste metoden för att fiska efter abborre är spinnfiske med haspelspö, vilket har lett till att det finns en uppsjö av olika spön att välja mellan. I denna topplista ska jag därför gå igenom några spön som sticker ut lite extra i jakt på abborren. En bra sak att veta när man väljer fiskespö är vad viktklassningen innebär, vilket helt enkelt är spöets förmåga att slänga iväg ett bete i en viss vikt. Viktklassningen står i produktnamnen på alla spöna i listan.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Semir Hodzic


Semir Hodzic

Läs mer om oberoende experter