Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Weber PULSE 2000

Bästa elgrillen - Plats 1

Det här är Webers senaste elgrill, ett riktigt monster! Denna grill trycker du upp en bra bit över 200 °C

och grillränderna blir en barnlek! Tjockt isolerande lock som behåller värmen riktigt bra och därmed möjliggör även "indirekt grill" för stekar och annat. Denna grillen funkar perfekt som ugn för stora köttstycken som behöver tillagas under längre tid. Grillen har två grillzoner, vilket innebär att du kan ha två olika temperaturer på varje sida. Behöver du ännu ett argument för den där killen som rynkar på näsan åt din nya elgrill? Weber PULSE har en inbyggd iGrill-termometer så du kan sätta in två medföljande termometer-probe:ar i köttet och grilla till perfektion! Sa jag att det finns ett rostfritt bord att köpa till som ser ut att vara tillverkat av Terminator-robotar? Vill du bli balkongens grillkung så kör på denna!

NetOnNet logo

7 490 :-

länk
Hemmy logo

8 499 :-

länk

2. Obh Nordica OptiGrill XL GO722

Bästa elgrillen - Plats 2

Är det här en grill? Eller är det en stekmaskin? Jag vet inte, men den kallar sig för grill och jag älskar den! Det regnar, snöar eller är minusgrader ute, men visst är du sugen på grillat kött, hamburgare eller kanske en lyxig panini ändå? Du fäller upp locket och far fram med fingrarna på knappanelen som Beethoven på ett piano. Du väljer det kött du vill grilla, smäller igen locket och inväntar den härliga grilldoften. Plötsligt vill du grilla allt på denna under vintern, kanske stekpannan får gå i pension? Eftersom stekplattan är lutad rinner fettet bort från stekplattan, vilket är en bra finess. Hade fettet legat kvar hade vi nämligen kokat köttet i fett istället för att grilla det. Vill du göra en grilled cheese sandwich eller kanske ett grillspett? Allt går. Denna grill får stå framme på köksbänken, för vem älskar inte rostfritt stål och ledlampor?

Ginza logo

1 649 :-

länk
Proshop logo

1 649 :-

länk
NetOnNet logo

1 690 :-

länk
CDON logo

1 999 :-

länk
Teknikproffset logo

1 999 :-

länk
Ellos logo

2 199 :-

länk
HusochHemma logo

2 499 :-

länk
Kökets favoriter logo

1 497 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Weber Pulse 1000

Bästa elgrillen - Plats 3

Pulse 1000 är i grund samma grill som Pulse 2000 men lite mindre, med något lägre effekt och endast en grillzon istället för två. Möjligheten att ha olika temperaturer på varsin sida av gallret försvinner alltså med denna version av Pulse. Köttermometern och en digital grilltemp ingår däremot, så du kan tillaga köttet SPOT ON varje gång. Det tjocka isolerade locket behåller värmen och alla smakerna i maten. Fördelen med PULSE 1000 är just att den är mindre, vilket ibland kan vara toppen! Har du t.ex en liten balkong, vill du kunna ta med dig grillen, eller har du helt enkelt ett mindre grillbehov men älskar ändå prylar och kvalitet? Då hade jag inte väntat. På med ett gäng vitlöksmarinerade räkor och en grillad baguette, och häll upp ett glas bubbel!

NetOnNet logo

4 990 :-

länk
Hemmy logo

4 999 :-

länk

4. Severin Klotgrill på stativ - 2000W

Bästa elgrillen - Plats 4

Elektrisk klotgrill låter ganska roligt? Detta är dock en stekgrill - det finns inget galler utan endast räfflade stekplattor, vilket innebär att du bara kan grilla "direkt" såsom i stekpanna. Man bör alltså inte kasta på en Brontosaurus-stek på denna grill. Grillen går smidigt att lyfta lös och ha stående direkt på ett bord istället för på sitt stativ. Det finaste är att den trots sin ringa storlek och avsaknad av galler ändå har ett lock som stänger inne och behåller rök och smaker i köttet, så visst är det en grill! En häftig detalj är bordet under grillen där du kan ställa din marinadskål med penseln, eller någon kall dryck med malt och humle kanske? En prisvärd grill med bra förutsättningar för att lyckas riktigt bra med den enklare grillningen.

CDON logo

1 493 :-

länk
KitchenTime logo

1 493 :-

länk
Confident Living logo

1 493 :-

länk
Clas Ohlson logo

1 495 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa elgrillen

calendar

1 okt 2018

Grillar

Grillar

61

Elgrill? Dom flesta rynkar på näsan, men faktum är att det numera finns riktigt bra elgrillar på marknaden som kan ge grillsmak utan kol! Stor del av tillagningen sitter i att få det tillräckligt hett i grillen för att få dom där fantastiska grillränderna. Jag har bara valt grillar med lock på listan, av anledningen att locket inte bara håller värmen i grillen utan också bidrar med just grillsmak. Men hur kan ett lock göra att maten smakar annorlunda?

Robin Brun betygsätter bästa elgrillen

När köttet ligger på gallret droppar det ner fett och safter som när de träffar botten på grillen bildar rök som stiger uppåt. Har man då ett lock så behålls denna "dimma" av köttsafter innanför locket och ger smak. Därför lyfter vi aldrig på locket annat än när köttet måste vändas - if you look, you don't cook! Jag har valt ut grillar i olika prisklasser för att passa allas plånbok, alla med hög watt, och såklart lock.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Robin Brun


Robin Brun

Läs mer om oberoende experter