search

1. Ghd Aura Hair Dryer

Bästa hårfönen - Plats 1

Oh my God! Det här är den bästa hårfönen jag någonsin testat. Jag använder den hela dagarna i jobbet (jag är frisör, har jag sagt det?) och jag tröttnar aldrig på de fantastiska egenskaperna som Aura har.

För det första så sitter halva motorn på sladden, du har alltså inte alls den tyngden som många andra fönar har, vilket är mer skonsamt mot dina armar och axlar. Sladden är dessutom riktigt lång. Fönen har flera olika lägen på både värme och blås, men också en cold shot-knapp som ger dig omedelbar kyla för att sätta formen på plats.

En riktigt cool sak är att den inte får håret att yra omkring utan torkar håret med mindre friss på kortare tid genom en riktad blås. Det märks så otroligt stor skillnad. Det är därför jag inte kan leva utan ghd Aura!

1 899 :-

länk

950 :-

Pris hämtat 4/6

länk

1 614 :-

Pris hämtat 4/6

länk

1 799 :-

Pris hämtat 4/6

länk

1 799 :-

Pris hämtat 4/6

länk

1 973 :-

Pris hämtat 3/6

länk

1 424 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Chi Pro Hair Dryer

Bästa hårfönen - Plats 2

Den här fönen är en riktig lättviktare! Den väger anmärkningsvärt lite och är väldigt skön att jobba med, såväl i jobbet som privat. Den låter dessutom mycket mindre än de flesta fönar jag jobbat med, vilket inte bara är en fördel för oss frisörer som riskerar tinnitus i längden, men också i hemmet (om du som jag gillar att kolla youtube-klipp medan du gör dig i ordning).

Sladden är lagom lång och du får med två munstycken: ett standard och ett för att framhäva självfall. Fönen jobbar med infravärme som torkar håret inifrån och ut, vilket går SÅ fort!

Om jag ska säga något negativt om den här fönen så är det dels att den kan kännas lite billig just eftersom den är så lätt, och att det kan bli väldigt varmt på högsta läget. Utöver det är detta verkligen fönen för dig som lätt blir trött i axlarna men inte vill tumma på frisyren för det!

1 635 :-

länk

3. Ghd Air Classic Hair Dryer

Ghd har som vanligt fler än en stjärna på mina listor.

Air är deras första hårfön som är mycket mer kraftfull än Auran. Den torkar med mer kraft som pressar ut fukten snabbare och för riktigt tjockt hår kan det vara en fördel. Till den här finns också ett munstycke för att framhäva självfall, ni vet en sån där rund med piggar i. Den bör man använda om man vill forma fina naturliga lockar. Eftersom blåsen är väldigt kraftig på den här så kan det utan munstycket bli lite stökigt i frisyren, särskilt om du har lockigt hår.

Jag tycker fönen känns kraftfull i handen, den är mycket prisvärd och som vanligt är det en grym garantilängd på hela två år. Du hittar flera olika lägen på både blås och värme, samt en cold shot-knapp.

För dig som vill få mycket fön för en lagom slant så är det här ett bra val!

1 279 :-

länk

1 279 :-

länk

1 399 :-

länk

1 599 :-

länk

1 600 :-

länk

1 399 :-

Pris hämtat 4/6

länk

1 536 :-

Pris hämtat 3/6

länk

1 599 :-

Pris hämtat 4/6

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Parlux 3200 Compact 1900w 490g - Svart

Parlux kan vara en av frisörernas äldsta trotjänare. Min mamma hade den, i skolan hade vi dom och på praktikplatsen fanns det alltid en Parlux.

Det är en mycket kraftfull hårblås som får jobbet gjort, och som dessutom kostar en lagom slant. Den är något tung och känns lite otymplig i handen, men den får alltid håret torrt och välformat! Du har fyra olika värmelägen och två hastigheter, samt en cold shot-knapp. Sladden är en 3 meter lång förstärkt kabel och det medföljer två munstycken.

Eftersom den är en sån trogen vän som använts genom flera generationer och fortfarande glänser på marknaden så har den en given plats på min topplista. Jag tycker att Parlux överlag känns som ett pålitligt märke man definitivt kan vända sig till om man vill köpa en fön som inte kostar skjortan.

1 305 :-

Pris hämtat 4/6

länk

Bästa hårfönen

calendar

17 apr 2019

Hårfönar

Hårfönar

426

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Okej, nu kommer vi till ett riktigt spännande ämne, nämligen hårfön! Många vet inte detta men en bra hårfön är den viktigaste elektriska prylen du kan äga för ditt hår. Trots allt så kan du, tekniskt sett, styla ALLT med en hårtork som du kanske annars har t.ex locktång eller plattång till. Volym, rakt, lockigt, svalligt, krulligt, platt, allt! För att inte tala om att det är mer skonsamt att föna håret varsamt (med värmeskydd) än att låta det självtorka.

Alice Lindgren betygsätter bästa hårfönen

När jag ska köpa hårfön så finns det några saker jag försöker tänka på. Garantin, som alltid med elektriska prylar. Sladden, är den tillräckligt lång för hur du kommer använda den? Har fönen olika inställningar? Följer det med olika munstycken? Kommer du orka hålla den ovanför huvudet tillräckligt länge för att hinna föna klart ditt hår? Jag kommer lyfta fram vad varje hårfön är bra för, så du lätt kan se vilken som passar just dig bäst!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Alice Lindgren


Alice Lindgren

Läs mer om oberoende experter