Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Ghd Aura Hair Dryer

Bästa hårfönen - Plats 1

Oh my God! Det här är den bästa hårfönen jag någonsin testat. Jag använder den hela dagarna i jobbet (jag är frisör, har jag sagt det?) och jag tröttnar aldrig på de fantastiska egenskaperna som Aura har.

För det första så sitter halva motorn på sladden, du har alltså inte alls den tyngden som många andra fönar har, vilket är mer skonsamt mot dina armar och axlar. Sladden är dessutom riktigt lång. Fönen har flera olika lägen på både värme och blås, men också en cold shot-knapp som ger dig omedelbar kyla för att sätta formen på plats. En riktigt cool sak är att den inte får håret att yra omkring utan torkar håret med mindre friss på kortare tid genom en riktad blås. Det märks så otroligt stor skillnad. Det är därför jag inte kan leva utan ghd Aura!

NiceBeauty logo

1 684 :-

länk
Nordicfeel logo

1 795 :-

länk
Lyko logo

1 799 :-

länk
Shopping4net logo

1 789 :-

Pris hämtat 22/8

länk
eleven logo

1 799 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Åhléns logo

1 799 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Ginos logo

1 799 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Bangerhead logo

1 799 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Chi Pro Hair Dryer

Bästa hårfönen - Plats 2

Den här fönen är en riktig lättviktare! Den väger anmärkningsvärt lite och är väldigt skön att jobba med, såväl i jobbet som privat. Den låter dessutom mycket mindre än de flesta fönar jag jobbat med, vilket inte bara är en fördel för oss frisörer som riskerar tinnitus i längden, men också i hemmet (om du som jag gillar att kolla youtube-klipp medan du gör dig i ordning).

Sladden är lagom lång och du får med två munstycken: ett standard och ett för att framhäva självfall. Fönen jobbar med infravärme som torkar håret inifrån och ut, vilket går SÅ fort!

Om jag ska säga något negativt om den här fönen så är det dels att den kan kännas lite billig just eftersom den är så lätt, och att det kan bli väldigt varmt på högsta läget. Utöver det är detta verkligen fönen för dig som lätt blir trött i axlarna men inte vill tumma på frisyren för det!

Lyko logo

1 389 :-

länk

3. Ghd Air Classic Hair Dryer

Bästa hårfönen - Plats 3

Ghd har som vanligt fler än en stjärna på mina listor.

Air är deras första hårfön som är mycket mer kraftfull än Auran. Den torkar med mer kraft som pressar ut fukten snabbare och för riktigt tjocka hår kan det vara en fördel. Till den här finns också ett munstycke för att framhäva självfall, ni vet en sån där rund med piggar i. Den bör man använda om man vill forma fina naturliga lockar. Eftersom blåsen är väldigt kraftig på den här så kan det utan munstycket bli lite stökigt i frisyren.

Jag tycker fönen känns kraftfull i handen, den är mycket prisvärd och som vanligt är det en grym garantilängd på hela två år. Du hittar flera olika lägen på både blås och värme, samt en cold shot-knapp.

För dig som vill få mycket fön för en lagom slant så är det här ett bra val!

Ellos logo

1 199 :-

länk
NiceBeauty logo

1 359 :-

länk
Lyko logo

1 399 :-

länk
Nordicfeel logo

1 795 :-

länk
CDON logo

1 855 :-

länk
Ginos logo

1 399 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Åhléns logo

1 399 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Bangerhead logo

1 399 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Parlux 3200 Compact 1900w 490g - Svart

Bästa hårfönen - Plats 4

Parlux kan vara en av frisörernas äldsta trotjänare. Min mamma hade den, i skolan hade vi dom och på praktikplatsen fanns det alltid en Parlux.

Det är en mycket kraftfull fön som får jobbet gjort, och som dessutom kostar en lagom slant. Den är något tung och känns lite otymplig i handen, men den får alltid håret torrt och välformat! Du har fyra olika värmelägen och två hastigheter, samt en cold shot-knapp. Sladden är en 3 meter lång förstärkt kabel och det medföljer två munstycken.

Eftersom den är en sån trogen vän som använts genom flera generationer och fortfarande glänser på marknaden så har den en given plats på min topplista. Jag tycker att Parlux överlag känns som ett pålitligt märke man definitivt kan vända sig till om man vill köpa en fön som inte kostar skjortan.

Bangerhead logo

1 305 :-

Pris hämtat 22/8

länk
CDON logo

1 380 :-

länk
Lyko logo

1 499 :-

länk

Bästa hårfönen

2 experter tipsar

Alice Lindgren

Alice

Alexander Fahlström

Alexander

calendar

17 apr 2019

Hårfönar

Hårfönar

211

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Okej, nu kommer vi till ett riktigt spännande ämne, nämligen hårfön! Många vet inte detta men en hårfön är den viktigaste elektriska prylen du kan äga för ditt hår. Trots allt så kan du, tekniskt sett, återskapa ALLT med en fön som du kanske annars har t.ex locktång eller plattång till. Volym, rakt, lockigt, svalligt, krulligt, platt, allt! För att inte tala om att det är mer skonsamt att föna håret varsamt (med värmeskydd) än att låta det självtorka.

Alice Lindgren betygsätter bästa hårfönen

När jag väljer fön så finns det några saker jag försöker tänka på. Garantin, som alltid med elektriska prylar. Sladden, är den tillräckligt lång för hur du kommer använda den? Har fönen olika inställningar? Följer det med olika munstycken? Kommer du orka hålla den ovanför huvudet tillräckligt länge för att hinna föna klart ditt hår? Jag kommer lyfta fram vad varje hårfön är bra för, så du lätt kan se vilken som passar just dig bäst!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Alice Lindgren


Alice Lindgren

Läs mer om oberoende experter

1. Parlux 3800 2100w 520g Black

Bästa hårfönen - Plats 1

Jag har använt Parlux sedan 2008, det var min absolut första hårfön! Det hänt mycket med Parlux det senaste årtiondet, man har utvecklat sina hårfönar till kompakta, starka maskiner med innovativa funktioner.

Det här är ett Eco-vänligt alternativ av återvunnet material med en ceramic ionic-teknologi som bevarar den naturliga fukten i håret samtidigt som det torkar snabbare.

En otroligt stark motor i ett litet utförande! Fönen är lätt och behändig att arbeta med, jämfört med t.ex. tvåan så är den här betydligt mindre (och tystare).

Parluxens kraft gör att du lätt får till mycket volym men behåller glansen. Med en rundborste är det lätt att få till bra lockar eller en snygg pompadour-frisyr. Den funkar även utmärkt att föna skägget med. Avsluta varje föning med den röda knappen som ger kalluft, det sluter formen på håret.

CDON logo

1 842 :-

länk

2. Wahl Turbobooster 3400 Light 2400W 530g Black

Bästa hårfönen - Plats 2

Jag köpte min första Wahl Turbobooster 2017 och jag fastnade direkt för dess otroliga kraft och snygga design. Jag har inte under mina 10 år som barberare upplevt samma effekt som Turbobooster har.

Det jag dock upplever missvisande är att den sägs vara väldigt tyst och kompakt men i mitt tycke så är den, jämfört med t.ex. Parluxen, stor och låter mycket. Till skillnad från Parluxen så har den inte heller en silencer som ett extra alternativ.

Jag skulle säga att denna hårtorken främst är för män som vill ha snabba resultat, då den är aningen stor och framtung för att stå och föna fram t.ex lockar med.

En del kanske tycker att priset är för högt, men här får du verkligen vad du betalar för! Jag har tappat min flertalet gånger i arbetet och den funkar perfekt än idag.

Kutts logo

949 :-

Pris hämtat 23/8

länk

3. Babyliss Le Pro Silence 2200W Hair Dryer 6611E

Bästa hårfönen - Plats 3

Denna hårfönen är ett utmärkt mellanbudget-alternativ när det kommer till att möta priset med kvalitet. Här har man lyckats få till en budgethårfön med samma kraft som hos en exklusiv.

Det här är ett starkt köpråd till alla småbarnsföräldrar, tidiga morgnar kräver ibland absolut tystnad så att man inte väcker barnen. Denna hårfönen är upp till 50% tystare än andra modeller i liknande utförande.

Precis som Remington (listans fyra) så har denna också Ion-teknologin som gör att man slipper frizzigt resultat. Dock kommer den, till skillnad mot Remington, inte med en diffuser och där tycker jag att man har snålat lite.

Men om jämför man dessa två hårfönar med varandra så hamnar denna på tredjeplats för att den inte är lika stor, inte lika plastig, och känns mer "exklusiv".

Proshop logo

446 :-

länk
Hemmy logo

499 :-

länk
CDON logo

515 :-

länk
Ginza logo

539 :-

länk
Shopping4net logo

699 :-

länk
Ellos logo

699 :-

länk
HusochHemma logo

699 :-

länk
Teknikproffset logo

699 :-

länk
Nordicfeel logo

795 :-

länk
Lyko logo

799 :-

länk
NiceBeauty logo

856 :-

länk
Bangerhead logo

698 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Remington Pro-Air Turbo D5220

Bästa hårfönen - Plats 4

Pro-Air är en plånboksvänlig hårfön med goda egenskaper.

Den kommer med en luftkoncentrator och en diffuser. Med diffusern kan du få till fina lockar på kort hår, för längre hår är den helt enkelt för liten. Men med luftkoncentratorn kan du enkelt få till en fin föning på ett längre hår.

Den har dock en rätt så plastig känsla och låter när man sätter igång den, nästan som att det är ett eko i den. Men den är inte speciellt tung, vilket är skönt!

Remington satsar sina kort rätt när det kommer till att få till ett bra pris samtidigt som innovativ teknik så som Ion-generatorn. Ion-generatorn gör att du slipper ett frizzigt resultat och ger istället en slät och fin finish på din föning. Dessutom har den en knapp för kall luft som sluter håret och sätter frisyren på plats när du är klar med din formning.

Hemmy logo

319 :-

länk
Nordicfeel logo

429 :-

länk
Lyko logo

449 :-

länk
Proshop logo

265 :-

länk
Webhallen logo

399 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Hårfönen, din bästa vän eller din fiende? Det beror 100% på vilken du köper! Alla har säkert funderat på varför man själv inte får till frisyren likadant som hos frisören? Den största anledningen till det är att när vi kommer hem så tar vi den gamla fällbara hårfönen från tidigt 90-tal som helt enkelt tappat stinget, och då kan det vara dags att investera i en ny.

Alexander Fahlström betygsätter bästa hårfönen

Jag har använt mig av otroligt många olika hårfönar, allt från budgetvarianter till de mer exklusiva. Bara för att fönen är plånboksvänlig betyder det absolut inte att den inte är bra för dess ändamål. I den här topplistan har jag valt att fokusera på kvalitet och pris för att lista de bästa fönarna. Jag berättar även vad jag tycker är bra med varje hårfön och vad den kan användas till.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Alexander Fahlström


Alexander Fahlström

Läs mer om oberoende experter